![]() |
|
![]() |
#1 | |
Освоившийся
Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
Поблагодарили 24,855 раз(а) в 6,199 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Чому садовий вар заважатиме зростанню? Чим саме? Рана буде поступово затягуватися і видавлювати вар, яким треба закрити цю рану. Адже вар для цього і роблять, щоб закривати рани на деревах.
![]() |
#3 | |
Освоившийся
Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
Мій багаторічний досвід показує наступне: Садовий вар використовують в основному при щепленні, бо він завдяки своїм складникам (парафін, віск, смоли) запобігає випаровуванню соку. Якщо ж справді хочете допомогти дереву, щоб рана швидше зажила, то використовуйте спеціальні мазі (правда ціна в них набагато більша за ціну садового вару), або робіть їх самостійно, а не використовуйте садовий вар на парафіні чи віску. Влітку, коли черенки вже добре прижились після прививки, я знімаю ножем весь садовий вар. Замітив наступне: там де вар був забраний - дерево швидше затягує рану, а де залишився, то цей процес йде набагато повільніше. Дерево намагається витиснути вар, бо він недозволяє деревині дихати і може зберігатися на поверхні багато років. Дерево як і людина - чимось схожі, коли в людини краще заживає рана: коли поверхня дихає, чи знаходиться під щільним накриттям? Ще в багатьох форумчан і людей в яких обрізував сади є такий стереотип, що після обрізки всі зрізи треба замазувати садовим варом - на мою думку, це зайва трата часу і сил, і практика це виправдовує. Коли я працював в сад. центрі "Шоні", там при обрізні про ніякий садовий вар і не йдеться. Думаю це питання про садовий вар і замазку - викличе дискусію, бо багато привикли вже до такої практики ![]()
![]() |
![]() |
Социальные закладки |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Прививка и окулировка плодовых | Михаил Л. | Плодовый сад | 2039 | 23.05.2020 14:18 |
Прививка и окулировка плодовых | РыжийЛенчик | Плодовый сад | 1806 | 10.01.2014 14:22 |
Прививка-окулировка | Розы | 1 | 15.11.2013 20:32 | |
Re: Прививка и окулировка плодовых деревьев | PR8 | Видео мастер-классы | 2 | 31.01.2013 13:48 |
Прививка плодовых деревьев: лучшие способы | Elly | Видео мастер-классы | 3 | 23.12.2011 07:52 |