![]() |
Прививка плодовых.
Цитата:
|
Re: Прививка и окулировка плодовых
Цитата:
|
Прививка Чудо-вишни на обычную вишню. Прижилось 2 черенка из 3.
https://i.ibb.co/HLyMHh7/IMG-20200525-141224-GC5-1m.jpg |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Мій багаторічний досвід показує наступне: Садовий вар використовують в основному при щепленні, бо він завдяки своїм складникам (парафін, віск, смоли) запобігає випаровуванню соку. Якщо ж справді хочете допомогти дереву, щоб рана швидше зажила, то використовуйте спеціальні мазі (правда ціна в них набагато більша за ціну садового вару), або робіть їх самостійно, а не використовуйте садовий вар на парафіні чи віску. Влітку, коли черенки вже добре прижились після прививки, я знімаю ножем весь садовий вар. Замітив наступне: там де вар був забраний - дерево швидше затягує рану, а де залишився, то цей процес йде набагато повільніше. Дерево намагається витиснути вар, бо він недозволяє деревині дихати і може зберігатися на поверхні багато років. Дерево як і людина - чимось схожі, коли в людини краще заживає рана: коли поверхня дихає, чи знаходиться під щільним накриттям? Ще в багатьох форумчан і людей в яких обрізував сади є такий стереотип, що після обрізки всі зрізи треба замазувати садовим варом - на мою думку, це зайва трата часу і сил, і практика це виправдовує. Коли я працював в сад. центрі "Шоні", там при обрізні про ніякий садовий вар і не йдеться. Думаю це питання про садовий вар і замазку - викличе дискусію, бо багато привикли вже до такої практики:smile: |
Те, що рани на деревах треба замазувати, пишуть та роблять давно. Хто рекомендує фарбу масляну, хто вар або тосол, в кожного свій досвід та уподобання. В садових центрах, як у Шоні, великий об"єм обрізок, тому замазувати всі порізи не вистачить рук та часу. Я варом замазую всі рани на деревах, і ніколи не бачила чогось поганого від цього. Садівництвом займаюсь дуже давно, обрізані та замазані рани на деревах варом успішно позатягувались. Тому таке упереджене ставлення до вару в мене викликає , по меншій мірі, здивування
|
Цитата:
Повністю з вами згоден, що "в кожного свій досвід та уподобання".:smile: А завдяки цьому форумі :friends: - ми можемо почути про різні підходи, і той, хто шукає тут вирішення тої чи іншої проблеми по садівництву, може обрати для себе підходящий варіант. Про обрізку садовими центрами: якби замазування було обов'язковим і таким потрібним, то і працівники садових центрів його виконували незалежно від об'єму роботи і витраченого часу. Бо для них обрізка - це надана послуга, а від її якості залежить репутація садового центру, що напряму впливає на кількість клієнтів |
Цитата:
|
Цитата:
|
у меня тоже только положительный опыт работы с садовым варом..:D
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Никто еще не начинал летнюю окулировку? Уже руки чешутся.
|
Цитата:
|
А вдруг двинет в рост и не вызреет. В любом случае, буду начинать уже наверное.
|
Цитата:
|
уже не дрожат.:D Спасибо.
|
В августе прошлого года съездил в Ботсад на Печерске, разжился у садовода(охранника) черенками груши(за этим ехал!), попутно сливы и яблони. Сделал окулировку..... Груша - полностью не прижились, а второстепенные (слива, яблоня) все прижилось:D На прививке сливы сейчас даже дозревает плод.
И вот с вишней третий год бьюсь, чтобы привить. На шоколадницу (вроде, не плодоносит полностью) сорт вишни Встреча. И за кору, и вращеп, и 12 окулировок сделал в прошлом году. Ничего не получается:pardon:. А другие сорта вишни прививаются. |
Цитата:
|
Кста, у меня получилось на чудо-вишню привить черешню:good:
|
Re: Прививка плодовых.
Подскажите - может кто в этой теме возьмется сделать 2 окулянта абрикоса ?... Хочу не потерять неизвестный местный сорт .. Черенки пришлю, всю работу оплачу сразу...
|
Re: Обрезка и формировка плодовых
Цитата:
|
2021 року, весною проводив окуліровку черешні.
Окуліровку прижилася бруньки почали розпускатися та нажаль бруньковий кліщ все знищив. Вчора (3-го січня 22р.) дивився на ці місця щеплення. Там дуже добре зрослося прищепа ще жива та нажаль без бруньок. Як гадаєте чи проростуть весною сплячі брунки??? |
Цитата:
---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:34 ---------- Цитата:
|
Уважаемые садоводы, как лучше сливу полностью перепривить-вращеп или за кору? Хочу черенками. Подвой алыча дичок, диаметр подвоя примерно 60мм:Rose:
п.с. и когда это лучше сделать? |
Я перепрививала за кору. 4-5 черенков. У тебя, наверное, будет 3 черенка. Прививала в марте, когда было сокодвижение.
|
Зависит от диаметра веток, я прививала сливы вращеп, по 2 веточки вставляла, приживаемость 70%, руки чешутся, когда уже можно начать прививать и обрезать? У нас еще холодно.
|
| Текущее время: 07:50. Часовой пояс GMT +3. |