![]() |
|
|
#11 | |
|
Новичок
Поблагодарили 108 раз(а) в 8 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Цитата:
Можливо ряд аматорів, виходячи зі свого багаторічного досвіду, неоднократній на протязі багатьох років повторності деяких операцій, відповідних дій та маніпуляцій в своєму присадибному саду чи дачі теж мают право на деякі стверджувальні висновки та рекомендації, можливо, якщо візьмут на себе сміливість, в категоричній формі. Я думаю що багатьом такої впевненості надає і постійна праця з відповідного профілю літературою, що спростовує, або навпаки підтверджує їх спостереження та висновки. Але коли читаєш про "прививаемость и приживаемость разных сортов..." і т.п., то більш досвідчені садоводи пропустять з посмішкою, але не виключено, що менш обізнані колеги можуть сприйняти на віру, та пуститись по хибному шляху аналізу якоїсь "прививаемости", замість пошуку реальних причин невдалих щеплень (особливо такої культури як абрикос). Зі свого досвіду в тексті наведеного вище поста я можу поміняти ті ж самі сорти з точністью навпаки- прививаемих на слабопрививаємие (наприклад Голдріча з Шалахом) і виставити навіть фотки (на жаль на сьогодні з цього компа неможливо)- і про що це тоді нам буде свідчити? А те що не має проблеми "прививаемости" сортів прищеп- це проблема виключно підщеп. Якщо відкрити різні помологічні довідники-таке слово не найдеться в опису сортів, але постійно зустрічається в характеристиці підщеп-тільки під більш правильною термінологією- "сумісність з сортами добра" , чи "не всі сорти сумісні". В згаданому випадку мова йде про не зовсім вдалий вибір фрагментів крони для щеплень. Не так давно насмілився написати в темі персика про деякі з моєї точки зору вимоги до щеплень в крону: -тільки туди де є відповідний свіжий приріст; -щеплена (перещеплена) гілка формує скелет крони, а не запхана в якусь обростаючу (а то й ще похилу) гілку, де немає перспективи не те для прищепи, але й для самої гілки; -на перещепленій ділянці дерева відповідними заходами і технологичними операціями необхідно збалансувати процеси росту-плодоношення, або плодоношення і росту. До речі, це треба робити і по відношенню до звичайних деревах незалежно від породи. Насмілився на цей розлогий коментарій з поясненнями, щоб уникнути непорузумінь в подальшому, які могли б мати місце в випадку голого заперечення наведених шановним garlic фактів. А стосовно впливу строків достигання сорту на щеплення, то підмічено вірно, хотя це очевидні речі. Але іноді і їх необхідно роз"яснювавти новачкам в цій захоплюючій справі. А насувається вона на нас нестримно, чекаємо ми її з нетерпінням і зустрічаємо з радістью, заготовивши дещо по холодильникам та погребам. |
|
|
|
| Социальные закладки |
|
|