Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Плодовый сад

Закрытая тема

Опции темы Опции просмотра
Старый 06.12.2013, 22:18   #1
ОлегБаер
Местный

Поблагодарили 5,427 раз(а) в 1,478 сообщениях
ОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Лично мне интересны новые нестандартные методы прививки, усовершенствование принятых технологий, сортоподвойные комбинации и т.д. Постижение возможностей человека и растения реально бесконечное

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

Две недели назад, т.е. 10 дней до морозов, в качестве очередного эксперимента сделал прививку вращеп кизила (два сеянца, которым уже лет по десять). Немного укрыл листьями и поставил защиту от осадков.
ОлегБаер вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
did_Panas (07.12.2013), Sveta (18.12.2013)
Старый 07.12.2013, 06:53   #2
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough

Цитата:
Сообщение от ОлегБаер Посмотреть сообщение
Лично мне интересны новые нестандартные методы прививки, усовершенствование принятых технологий, сортоподвойные комбинации и т.д. Постижение возможностей человека и растения реально бесконечное

Две недели назад, т.е. 10 дней до морозов, в качестве очередного эксперимента сделал прививку вращеп кизила (два сеянца, которым уже лет по десять). Немного укрыл листьями и поставил защиту от осадков.
Шановний Олег пропоную 1. Винахід Мліівського інститута садівництва "Окуліровка в боковий заріз /вприклад перевернутим вічком" приміняється у 2 випадках. 1.1Для формування скелетних гілок з кутом відхилу від штамба 90 градусів , при рості гілок в місці окулювання повляється своєрідний наплив, а гілка росте під прямим кутом потім дещо відхиляється вгору при нагрузці іі урожаєм і даже стаючи на неі, іі практично не можна відломити.Це можна використать при високому щепленні верх -коса копуліровка низ окуліровка на певній відстані 2-3-4 перевернуті вічка в різні сторони. 2.1 При розмноженні цінних вегетативних підщеп одержаних в малій кількості весною в первому полі питомника , при розвитку окулянта його пришпилюють до грунтуа, потім трохи заглиблюють у грунт, зверху мульчують, пізніше проводять окуліровку культурним сортом з другоі сторони, осінню вегетативний відводок відділяють і десь висаджують, а на слідуючу осінь одержують саджанець культурного сорта. 2.Зниження росту рослин за рахунок вирізання кільця кори шириною1.5-2см. в нижній частині штамба і вертаючи його назад кору повертають на 180 град.потім обмотують плівкою. Цей спосіб стримує ріст рослини на 3-4 роки .а потім можно повторить дещо змістившись.В місці перевертання лоявляється потовщення тому цей спосіб назвали Сатурновими кільцями. Щеплення в розщіп не годиться для кісточкових культур. особливо черешень.Якщо діаметри підщ. і прищ. однакові .то підщепу не розщеплюють. а робиться клиновий заріз якщо різні і щепиться декілька різок. робиться декілька клинових бокових зарізів.Треба враховувать що у кісточкових зрізи діаметром більше 3см. практично не заростають. .Зростання щеплень листопад і даже деякі роки начало грудня-добре потім приостанавлюється кінець лютого початок квітня зростає. 3. Зимове щеплення у лютому м-ці гілляками з квітковими бруньками косою копуліровкою з дліною зрізу 15-20см, з ціллю одержання урожая в рік щеплення. 4.Осіннє щеплення і висаджування у грунт в жовтні місяці карликовими вставками окулірованих перевернутими вічками культурних сортів з ціллю одержання в наступному році саджанців 1."Knipp-baum" - "Квітуча крона". 2."Дерево-сад". Якщо інтересно можу продовжить . З повагою Смирнов В.Д.

Цитата:
Сообщение от Инесса Посмотреть сообщение
Да мои прививки уже плоды первые дали...но все равно вопросов тьма...
Да темы мной ,за годы жизни на форуме,все читаны и перечитаны с самого начала (и даже многое законспектировано). Просто Вы так профессионально общаетесь, что порой, для меня, из Ваших бесед возникает еще больше вопросов, чем было... Но это потому, что я просто любитель, каждый селен в своей области.Все нормально.Это я так ...мысли в слух...
Я тоже любитель і професія була у мене механічно-енергетична.Тільки самоосвіта і участь як слухача у двух семінарах по інтенсивному садівництву фермерів Черкаськоі обл. З пов. С.В.Д.

Последний раз редактировалось елена.п; 07.12.2013 в 13:54.
Валерий Дмитриевич вне форума  
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Deva28 (07.12.2013), fishr (22.11.2014), Индеец (07.12.2013), Инесса (07.12.2013), Света Ш (07.12.2013), Странник (19.12.2013)
Старый 07.12.2013, 20:05   #3
Deva28
Местный

Поблагодарили 9,682 раз(а) в 1,838 сообщениях
Deva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond reputeDeva28 has a reputation beyond repute

Цитата:
Сообщение от Валерий Дмитриевич Посмотреть сообщение
Якщо інтересно можу продовжить
Вибачаюсь, що втручаюсь в розмову, але думаю цікаво для багатьох, будь ласка - продовжуйте. А можливо і фото є?
Старый 09.12.2013, 10:00   #4
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough

Цитата:
Сообщение от Deva28 Посмотреть сообщение
Вибачаюсь, що втручаюсь в розмову, але думаю цікаво для багатьох, будь ласка - продовжуйте. А можливо і фото є?
Спасибі шановний Дева28 у мене трохи низькуватий рівень знань компютерноі техніки але я над цим працюю і фотографій поки нема пізніше я думаю щось покажу. Трохи хочу висловити своі міркування про щеплення виложені у відеороликах і трохи раньше в рекомендаціях. В першу чергу хочу відмітити високий професіналізм літньі окуліровки у виконанні Svetu хочеться щоб вона поснила аматорам як підготовувати щепу і підщепу до проведення цієі операціі і як вона відноситься до попередньоі нарізки вічок і зберіганні іх в посуді з водою чи розчином стимуляторів для поліпшення зростання.Дещо критично треба відностись до рекомендацій Російських спеціалістів Туманова і що пояснює щеплення в розчіп. Пояснюючи що цю операцію потрібно робити гострим інструментом і виконунуючи іі тупим не гострим інструментом можна подумати що вони більш теоретики чим практики.Внучек МІЧУРІНА використосовує ніж який для цього абсолютно не призначений потребує для виконання зрізу приміняти більше зусилля затруднене його заточення
до стану бритви.Хотя в нього удобна ручка і обрізавши лезо зробити вигин в другу сторону і заточивши його можна використати для зрізів на гілках більших діаметрів.Приміняти садовий вар треба досить обережно щоб виключити забруднення ним інструментів а саме найкраще примінять для цього спеціальну водоємульсйну фарбу. В Турецьких щепленнях -виконуючи це досить недбало вводять садівників в оману що можна до цього так відноситься.Обрізаючи повністю надземну частину дерев вносять певний дисбаланс між надземною і підземною системою дерев що визиває деяке відмирання кореневоі системи і даже іх загибель зменшує іх розвиток і продуктивність.Оставляючи хотя би одну гіляку і провівши цю операцію хотя би за два роки ми уникаємо цих ризиків. Виникає інтерес до рецепта іхньоі мастики.Заслоговує уваги професіональне пояснення і виконання щеплень Федотовим хотя у рекомендаціям по косій копулірововці є1 помилка. Пока все може кого заінтерисували моі зауваження і пояснення я можу продовжити. З повагою СмірновВ.Д.
11 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Deva28 (09.12.2013), Mykola (09.12.2013), Sveta (18.12.2013), Therion (09.12.2013), yurko-s (09.12.2013), Еена (10.12.2013), Инесса (09.12.2013), ЛилияЛа (10.12.2013), Нина (09.12.2013), Странник (20.12.2013)
Старый 20.12.2013, 14:39   #5
Sveta
Яблоневый гуру

Поблагодарили 29,615 раз(а) в 3,061 сообщениях
Sveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond reputeSveta has a reputation beyond repute

Цитата:
В першу чергу хочу відмітити високий професіналізм літньі окуліровки у виконанні Svetu хочеться щоб вона поснила аматорам як підготовувати щепу і підщепу до проведення цієі операціі і як вона відноситься до попередньоі нарізки вічок і зберіганні іх в посуді з водою чи розчином стимуляторів для поліпшення зростання.
Спасибо.
Валерий Дмитриевич, к предварительной нарезке щитков с глазками и замачиванию их в стимуляторах отношусь резко отрицательно. В промышленном питомниководстве-это дополнительная трата времени на нарезку-раз, на поиск подходящих щитков (по размеру) при окулировке-два. К тому же, если соблюдены оптимальные сроки и технология, приживание отличное даже без применения стимуляторов. Какой-то особенной подготовки черенков и подвоя не проводим. На протяжении вегетации подвой периодически чистим (удаляем зелёные травянистые побеги в зоне окулировки, не допуская их одревеснения). Если лето сухое, за пару дней до предполагаемой окулировки производим обильный полив, для улучшения сокодвижения). Черенки нарезаем (и сразу же ошмольгиваем листья) за день до окулировки или в тот же день, храним в холодном подвале .

---------- Post added at 14:36 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

Цитата:
Сообщение от Сарат Посмотреть сообщение
Добрый вечер уважаемые форумчане.Очень рад что случайно натолкнулся на ваш форум. Очень много полезной информации.Хотел бы спросить у Sveta или может еще кто подскажет: хочу размножить подвои м9 и 54118 для летней окулировки.Вопрос -мне советовали присыпать лежащие подвои землей и опилками в пропорции 50 на 50,вы присыпаете только опилками. Какой нужен уход за ними. И еще, после осеннего среза подвоев маточное дерево остается и весной пускает новые побеги? Заранее благодарен .
Когда работала в институте маточники окучивали только землёй, но та земля была рыхлой. Сейчас ( в условиях Хмельницкой области) присыпаем ТОЛЬКО опилками (наша глина-не самый лучший материал для присыпания, осенью при отделении отводков, часть корней оставалась в этих глинянных пластах, поэтому перешли только на опилки).
Если очень кратко, то уход за маточными кустами заключается в своевременном окучивании (3-4 раза за сезон), прополке от сорняков (если не используется мульча) и внесении удобрений (при необходимости). Срезанный осенью и окученный на зиму!!!!) маточный куст весной даёт новые побеги (весной, до пробуждения почек его нужно ракрыть для их лучшей пробудимости).

---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

Цитата:
Шановний Странник а ми земляки моі рози зліва на віізді в учбовий корпус ПТУ біля памятника.Хотя я в Городищі не проживаю. З повагою СмирновВ.Д.
Тоді прийміть і мене в землячество, я також городищенська
Старый 20.12.2013, 18:51   #6
Сарат
Новичок

Поблагодарили 22 раз(а) в 8 сообщениях
Сарат is on a distinguished road

Цитата:
Сообщение от Sveta Посмотреть сообщение
Когда работала в институте маточники окучивали только землёй, но та земля была рыхлой. Сейчас ( в условиях Хмельницкой области) присыпаем ТОЛЬКО опилками (наша глина-не самый лучший материал для присыпания, осенью при отделении отводков, часть корней оставалась в этих глинянных пластах, поэтому перешли только на опилки).
Если очень кратко, то уход за маточными кустами заключается в своевременном окучивании (3-4 раза за сезон), прополке от сорняков (если не используется мульча) и внесении удобрений (при необходимости). Срезанный осенью и окученный на зиму!!!!) маточный куст весной даёт новые побеги (весной, до пробуждения почек его нужно ракрыть для их лучшей пробудимости).
Правда ли что подвой 54118 надо часто опрыскивать фунгицидами?
Сарат вне форума  
Старый 20.12.2013, 23:07   #7
Индеец
Освоившийся

Поблагодарили 833 раз(а) в 135 сообщениях
Индеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to beholdИндеец is a splendid one to behold

Цитата:
Сообщение от Сарат Посмотреть сообщение
Правда ли что подвой 54118 надо часто опрыскивать фунгицидами?
Нет- не часто
Индеец вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Sveta (21.12.2013), Мельсан (21.12.2013)
Старый 07.12.2013, 20:45   #8
ОлегБаер
Местный

Поблагодарили 5,427 раз(а) в 1,478 сообщениях
ОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond reputeОлегБаер has a reputation beyond repute

Дякую, шановний Валерій Дмитрович, цікавить досвід про осіннє щеплення, решта інформації знайома: перевернутим вічком насамперед ми планували створювати маточні кущі нових вегетативних підщеп, "перевернуте кільце" - тут цікаво б було піти далі і пробувати брати кільце з, наприклад, карликових підщеп (аналог "вставки") або з другого виду (горобини, айви, ірги тощо) і досліджувати. Цінними я вважаю власні розробки форумчан, патенти, досвід, що не має аналогів
ОлегБаер вне форума  
Старый 11.12.2013, 08:38   #9
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от ОлегБаер Посмотреть сообщение
Дякую, шановний Валерій Дмитрович, цікавить досвід про осіннє щеплення, решта інформації знайома: перевернутим вічком насамперед ми планували створювати маточні кущі нових вегетативних підщеп, "перевернуте кільце" - тут цікаво б було піти далі і пробувати брати кільце з, наприклад, карликових підщеп (аналог "вставки") або з другого виду (горобини, айви, ірги тощо) і досліджувати. Цінними я вважаю власні розробки форумчан, патенти, досвід, що не має аналогів
Шановний Олег осіннє щеплення це не досвід ,а тільки план на майбутнє.Мій досвід вирощування саджанців з карликовою вставкою шляхом зимового щеплення, в якого є певні переваги так і недоліки. Аналогів якому я пока не зустрічав, хотя впевнений що я не один в цій справі.В доцільності використання горобини айви, ірги ,ароніі, гльоду давно відомо що в промислових масштабах вони кроме айви значення не мають, для Украни аматорам рекомендую використосовувать гльод і горобину, але це моя особиста думка. Для дослідів треба розробити програму, де оговорити обєм досліду, контроля, розміри вставок кори, підключити певну кількість садівників, обговорити чи є здоровий глузд все це робити, то і я б можливо підключився.З особистого досвіду хочу сказати, що кора 54-118 приживається хуже чим кора сіянців яблунь культурних сортів.
А в чому доцільність використання перевернутого вічка для закладання маточника? Я наприклад для прискорення розмноження підвищення продуктивності і унеможливості виникання пересортиці щепив 54-118 на сіянці яблунь культурних сортів з добре розвитою кореневою системою. З повагою СмирновВ.Д.

---------- Post added at 08:38 ---------- Previous post was at 08:07 ----------

Цитата:
Сообщение от Elly Посмотреть сообщение
Света, а на 54-118 можно грушу привить? Что оно вообще такое? Или только яблони?
Шановна Elly умене є лист від Л.І.Тараненко ОСОБЕННОСТИ ПЕРЕПРИВИВКИ КОСТОЧКОВЫХ. обємом 1 аркуш 2 друковані сторінки але чогось форум у мене його не приймає можливо через мій низький рівень знань компютера.Він дає відповіді на питання багатьох садівників.Допоможіть будь ласка.
Зповагою СмирновВ.Д.
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Deva28 (11.12.2013), Gusenitsa (11.12.2013), Mbanah (11.12.2013), Sveta (18.12.2013), Индеец (11.12.2013), ЛилияЛа (11.12.2013)
Закрытая тема

Социальные закладки

Метки
чем удобрял то и выросло