Цитата:
Сообщение от Картофаныч
Согласен,что львиная доля урожая зависит от правильной технологии. Но если она разработана к конкретным условиям, то и в Сахаре можно картофель выращивть. Например, в Израиле картофель выращивается в пустыне Негев,где песок и соответствющая температура,а пресной воды в Израиле вообще нет, там опресняют морскую воду. И вот в этих условиях выращивают картофель и поставляют в нашу черноземную Украину 
|
В Ізраїлі є прісна вода - Галілейське озеро, з якого вода розводиться на півкраїни системою водопроводів, які посилено охороняються від терористів, це призводить до усихання річки Йордан та Мертвого моря. А в пустелі Негев картоплю вирощують здебільшого взимку, коли сезон дощів. Крім того, там де є великі балки, побудовані резервуари на 5-10 млн. кубометрів води, і після сильних дощів, які одноразово бувають практично щороку, ця вода йде балкою великим потоком, фільтрується і закачується в резервуари, а потім використовується на десятках тисяч гектарів, навіть ліси вирощують для виробництва деревини за 7-8 років. До речі, картоплю поливають головним чином через спринклерне зрошення, щоб збити спеку та усунути повітряну посуху. Але найбільше мене вразило те, що в умовах пустелі вони примудрялися вирощувати не те що картоплю, а й моркву та салат. Картопля звідти поставляється здебільшого молода в зимово-весняний період на піку ціни, а в промислових умовах ще ніхто морську воду не опріснює. бо дуже дорого.