![]() |
|
|
#31 |
|
Местный
Поблагодарили 3,488 раз(а) в 1,081 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Освоившийся
Поблагодарили 142 раз(а) в 43 сообщениях
![]() ![]() |
Друзі, чи порадите сорт картоплі хоч трохи стійкий до фітофтори? Дуже ранні посадки не рятують через пізні приморозки, як і агротехнічні прийоми. Західна Україна з їїї вологим кліматом і холодними ночами напевно потребує своїх сортів:)
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Освоившийся
Поблагодарили 111 раз(а) в 69 сообщениях
![]() ![]() |
Попался на рынке сорт "сифра".По вкусу понравился. Есть ли у кого-нибудь опыт его выращивания?
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Местный
Поблагодарили 8,486 раз(а) в 1,447 сообщениях
Агротехника обычная.Единственно, что учитывая долгий срок вегетации(среднепоздний) нужно будет бороться с колорадским жуком длительное время и нужна будет обработка от фитофтороза. Посадка в рыхлую землю .Сорт среднеоблиствененный.Поэтому схема посадки в ряду через 25см, между рядами 65см.Во второй половине вегетации для хорошего урожая нужны дополнительные поливы.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Местный
Поблагодарили 3,488 раз(а) в 1,081 сообщениях
Хто, що скаже про ці сорти, і про цю контору яка продає. https://wolia.tilda.ws/?utm_source=a...OJcwQpxu0#shop
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | pav339 (13.02.2021) |
|
|
#36 |
|
Новичок
Поблагодарили 33 раз(а) в 13 сообщениях
![]() |
Заинтересовался сортом Придеснянский - кто уже выращивал поделитесь пожалуйста вашими впечатление о картофеле этом , вкус как вам ?
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Освоившийся
Поблагодарили 651 раз(а) в 145 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Что выращиваю я:
1. Ранняя, реально 40-дневка Киранда (сорт вкусный); 2. Санте, Пикассо - вкусно и плодовито; 3. Латона (типа Санте), вкусно и плодовито. Сорта растут около 5 лет |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Освоившийся
Поблагодарили 385 раз(а) в 58 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() |
Добрий вечір добрим людям!
Є хтось живий для побалакати-порадитися? Ледь увійшла, пишу 3 повідомлення, попередні не вдалося розмістити, викинуло з форуму. Він ще не вмер чи вже так? |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Super Moderator
Поблагодарили 82,044 раз(а) в 25,842 сообщениях
Вам про картоплю, чи взагалі?
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Освоившийся
Поблагодарили 385 раз(а) в 58 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() |
Про неї, про рідну)
Цей рік не найвдаліший для картоплярства. Мені гріх жалітися, виїхала на Панянці і Пікассо переважно. Але вже давно не поновлювала насіння, тому як тільки маю купувати щось - я сюди) До речі, про форум я взагалі забула, але нагадав гугл, коли дивилася відгуки про сорти картоплі ![]() З огляду на позитивний досвід з Панянкою з Седніва, ми з подругою вирішили взяти еліти з Чернігівеліткартоплі. Але в нас тільки по 4 сотки, тому обираємо сорти. Вирішили взяти Сувенір чернігівський 100%. А решта - Ажур, Міраж, Феномен і Шедевр. Якісь 2 з названих. Але не можу знайти відгуків на них, особливо свіжих. Свіжих, бо клімат змінюється і врожайність/вирощування можуть змінюватися. Тому 10 річні відгуки почитала, але хотілося би свіжачка. А ще малувато інформації саме по вітчизняним сортам. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Местный
Поблагодарили 2,948 раз(а) в 572 сообщениях
В цьому році вперше лишились без своєї картоплі, не дотягнувши до наступного урожаю . Семи грядочок 8-ми і 6-ти метрових нам завжди вистачало з надлишком , але минулий рік був зовсім неврожайний. Ще й якийсь гризун заліз у насіневу картоплю... З"явився привід докупити цікавих сортів і оновити посівний матеріал. Скупилась :
Шедевр ( Добродар) Беллароса (Добродар) Беллароса ( маг.Сільпо) Гранада( маг.Сільпо) Солоха ( Бабусине Насіння) Лапоть ( Бабусине Насіння) Лаура ( Бабусине Насіння) Ред Леді ( Бабусине Насіння) Балтік Роуз ( Флоріум ). ---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:48 ---------- Всі сорта, крім Балтік Роуз від Флоріума, вже отримала. Там же замовила ще насіння картоплі Краса і Діва- награюсь вже !)) ---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:50 ---------- В магазині Сільпо наштовхнулись на сортову картоплю, тому купили для проби (смачна) і лишили на посадку. Потім порівняю Беллароса з замовленим матеріалом . Последний раз редактировалось Фламинго; 10.03.2025 в 20:13. |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Местный
Цитата:
Нам вистачало з надлишком і 5-ти грядочок . Дві я добавила під картоплю з початком повномасштабної війни, т.я. будинок був рукавичкою і всіх чимось годувати потрібно було . Довелось подумати прозапас ...Розігналась я в цьому році, ще добавились такі сорти : Шарварі Пірошка ( Бабусине насіння) Сарпо Міра ( Бабусине насіння) і не втрималась, на днях по гарній акційній знижці дозамовила ще Тонадо ( Флоріум) Алюетт (Флоріум) Останнім місця зовсім немає, тому будуть жити біля компостої купи )) ---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:26 ---------- А у кого є сорт Уніка? Последний раз редактировалось Фламинго; 15.05.2025 в 18:38. |
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Scarabaeus (17.06.2025) |
|
|
#43 |
|
Новичок
Поблагодарили 66 раз(а) в 18 сообщениях
![]() |
І мене цікавить Сарпо Міра, та не можу зрозуміти - одні хвалять і дуже, інші навпаки. За Бабусене насіння багато пишуть про пересорт.
Гляньте, будь ласка, яке бадилля у вашого Сарпо Міра, якщо високе, і буде зелене і в вересні, то схоже що це цей сорт. Сарпо Міра в Україні зараз знайти практично не можливо, нажаль. Також хотіла собі цей сорт на пробу. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Местный
Так, зустрічала відгуки про пересорт від Бабусине насіння, але і у однієї блогерки по сорту, ніби була. Писали, що колір цвітіння у Сарпо Міра ледь рожевий, вицвітає до білого, а від Бабусіного насіння темно-рожевим квітне . Так ось, цікавий момент виявився з цвітінням - я ж два угорських сорта купувала у них і бачу по цвітінню, що можливо, мінімум це переплутані ці два сорти між собою, Шарварі Пірошка ( квітне темно-яскраво-рожевим, а у мене блідим рожевим) та Сарпо Міра ( блідим рожевим, а у мене темно-яскраво-рожевим) Зрівнюючи цвітіння з просторів інтернету та ютубу - один в один, тільки назви потрібно поміняти )) І той, і той сорт стійкий до фітофтори, ботву довгий час тримають зеленою . У Пірошки ( потомок Сарпо) темніші бульби. Буду спостерігати та остаточний висновок зроблю по бульбам .
Доречі, у мене ще поповнення по сортам було ![]() Шері Немо Блю Белл Прунелль ( фіолетовий ззовні та усередині ) Короче, я Скрудж Макдак в цьому році... ![]() ---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:09 ---------- Сарпо Міра буду пробувати восени ще у двох місцях роздобути. Знаю, що у них точно були непересортні . Аби тільки погодились продати ) |
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Scarabaeus (17.06.2025) |
|
|
#45 | |
|
Новичок
Поблагодарили 66 раз(а) в 18 сообщениях
![]() |
Цитата:
Є ще варіант - сайт англійський. Там не просто Сарпо Міра, там продається цілий набір серії Сарпо, 5 сортів за 25 фунтів. Але я не знаю як там замовити, і чи можна взагалі замовити в Україну бульбу з Великобританії. Чесне слово, я готова заплатити таку суму. Там п'ять сортів по шість бульбин До речі, дуже хвалять Пікассо. Я навіть її зараз бачу на одному сайті, три кг думаю замовити. А на осінь замовлю хоч пару кг Беллароси, щоб перевірити чи вона в мене є, бо є така, але чи той сорт. Щось нею називають два різних сорти. |
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Фламинго (19.06.2025) |
|
|
#46 |
|
Местный
Звісно, поділюсь
( якщо по сорту буде )Пікассо я не оцінила. Можливо, тому що окремо її не смакувала, а була в суміші з іншими сортами. Якогось видатного урожаю чи великих бульб від неї також не помічала . Напевно, ми друг другу не підходимо )) |
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Scarabaeus (20.06.2025) |
|
|
#47 |
|
Местный
Поблагодарили 3,005 раз(а) в 450 сообщениях
Доброго дня! Хто вирощував картоплю Ред Скарлет?Пишуть що озима і без укриття на зиму. Буває пропустиш картоплину, то вона і росте на весні, а так що б спец озима не чула
|
|
|
#48 |
|
Super Moderator
Поблагодарили 82,044 раз(а) в 25,842 сообщениях
про 2 врожаї за сезон то не казка, бо сорт дуже ранній-45 діб...
бульби картоплі то крохмаль та вода...якщо морози, то що робить вода?
|
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Северянка (03.09.2025) |
|
|
#49 |
|
Местный
Курчат по осені рахують ...
Все, що було куплено в Бабусине насіння- не варто уваги . Абсолютний пересорт . Навіть Солоха, мені здається, що по факту Марфуша ) Балтік Роуз від Флоріум був повністю завірусованим, видалила весь ще до цвітіння . Але з"явились і улюбленці . Сорт Шедевр - моя любов ! Кущі гарні, дородні, не хворобливі, довго не розпадаються. Листя дуже гарне по кольору, темне, навіть має якийсь металевий відтінок. Квіітне сором"язливо великими, ніжними квітами. Картоплини всі по формі як м"ячики, шершаві аж бархатисті і приємні на дотик )) Племінник навіть переплутав з персиками Сама картопля дуже розвариста і смачна . . . . .![]()
Последний раз редактировалось Фламинго; 24.10.2025 в 13:35. |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Местный
Сорт Немо . Цікаво себе повів ... Посадкові картопини були такі яркі по кольору , а при викопці - бліда міль . Лише останній кущ, який довго тримався зеленим, колір картоплин наблизив до посадкового . Але взагалі мені сподобався . Під кущем дуже багато картоплин, в основному середнього розміру. Мякуш насичено жовтий трохи крупинчастої структури після приготування. Квіти дуже яскраві та привабливі. Буду спостерігати у наступні роки .
Посадковий матеріал : . .![]() Те, що виросло : . .![]() . Останній кущ ( це з одного, просто відібрала посадкову в сторону) : . ( вибачте за манікюр , йому прийшов капець при копці )
Последний раз редактировалось Фламинго; 24.10.2025 в 14:06. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Местный
цвітіння :
.![]() ---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:33 ---------- Беллароза, Гранада - урожайні і смачні . . ![]() ---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:40 ---------- Прунелль (st. gallen ) -посаджений в поганому місці,лише щоб отримати посадковий матеріал . Отримала ) . . .
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Местный
Сусід попередника Блу Белл
. . . ---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:50 ----------Разом ![]() ---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 12:53 ---------- На смак саме у запіканні зі шкіркою дуже сподобався сорт Шері . Картоплини не великі , аккуратної продовгуватої форми, шкірка дуже гладенька і легко миється ( без мочалок та інших пристосувань) . Шкірка у запіканні не портить смак , а саме вона надає аромату і смаку " картоплі по селянськи". Мякуш жовтий, мучнисто-крупинчастої структури при приготуванні , хоча в сирому варіанті доволі твердої текстури. |
|
|
|
![]() |
| Социальные закладки |
|
|