![]() |
|
![]() |
#2 |
Местный
Поблагодарили 12,976 раз(а) в 2,103 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Пока Александр отсутствует, я напишу, как в нашем пруду обстоят дела. Я чищу пруд раз в 3 года, полностью сливаю воду, набираю одно-два ведра этой воды и в уже чистый пруд со свежей водой из сважины, добавляю воду из вёдер + у меня в пруду есть небольшое болотце и водные растения. Через некоторое время вода зацветает, потом цветение заканчивается и вода становится прозрачной.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Освоившийся
Поблагодарили 160 раз(а) в 28 сообщениях
![]() ![]() |
![]()
Ставочку пішов третій рік, позбавитись цвітіння води повністю в мене поки що не вдалося. За цей період помітив, що цвісти він починає коли летить пух тополиний і пилок хвойний, також після рясних дощів. Кожен день чищу поверхню води сачком... не рятує. Коли цвіте вода, ставок виглядає жахливо і навіть трохи гидко) але воно проходить за 4-5 днів, вся гидота зверху збігається і осідає. В минулі роки пробував вапно та перекис водню 60%, можливо це збагачує воду киснем, але цвітіння не позбавляє. Воду змінював 1 раз минулою весною. Вода зі скважини + 40л бідон з річки. Вважаю що прозорої водички можна добитись тільки з аерацією, якої поки що не маю. + біоплато.
Вчора вніс один біопрепарат для очищення води, назву не буду вказувати щоб не робити рекламу чи антирекламу, кому буде цікаво напишу в особисті повідомлення. Вода станом на 18.06.25 ![]() ![]() ![]() Препарат внесено строго по інструкції: ![]() Я так і не зрозумів нащо в складі кукурудза, ну напевно без неї ніяк. День 2й, змін в якості води не має. Про зміни(якщо вони будуть), буду повідомляти ---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:12 ---------- Одночасно роблю ще один міні ставочок, коли купили будинок, серед 2х метрової кропиви було знайдене закопане ж/б кільце набите сміттям. Було вичищено, дно заслано плівкою і залите бетоном, але за 1 ніч вся вода зникла, дружина каже сусід з бодуна випив, а сусід клянеться що не пив, кому вірити хз))) Обштукатурив гідроізоляцією, як висохне, про резулятат повідомлю, якщо вам цікаво. ![]() ![]() ![]() ---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:34 ---------- Ще маю питання до досвідчених власників плюща. Навколо мого болотца і декоративної частини садочку стоїть імпровізований паркан(на фото видно), між стовпами проволока. Під ним по всій довжині, 2 роки тому було висаджено біля 50ти саджанців плюща з надією що він заплете паркан і вийде живопліт. Після 2х років результати не радують... Чи варто ще почекати? Чи може насадити якогось кампсису чи дівочого винограду? Що порадите? ![]()
Олександр, 36 рочків, починаючий садівник. Чернігів ![]() Последний раз редактировалось Antik; 19.06.2025 в 11:01. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | =marina= (30.06.2025) |
![]() |
#4 |
Местный
Поблагодарили 2,936 раз(а) в 567 сообщениях
![]()
Не вважаю себе досвіченим власником плюща, але за років 5-ть мої плющі так і не пішли на сітку забору. Гуляють по землі, по клумбі та у сусідів .
Последний раз редактировалось садовник; 23.06.2025 в 19:29. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Antik (20.06.2025) |
![]() |
#5 |
Super Moderator
Поблагодарили 82,040 раз(а) в 25,841 сообщениях
![]() |
![]() |
![]() |