![]() |
![]() |
#121 |
Местный
Поблагодарили 12,661 раз(а) в 2,663 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
У нас практично поле. Єдине високе дерево - наш горіх, на ньому ніяких гнізд нема. Швидше десь близько в околиці мають гнізда - є верби кущові, дерен, яблуневий заводський сад і сосни в сусіда, м 200 від нас. Але тусуються ті білобоки на нашій ділянці. Є спосіб їх відвадити, щоб нормальні пташки не боялися поселятися?
---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:14 ---------- Хоча... почитала про них... ніби користь приносять. Та нехай живуть собі)
Пользователь сказал cпасибо: | язичник (18.03.2017) |
![]() |
#122 |
Местный
Поблагодарили 24,855 раз(а) в 6,199 сообщениях
![]()
Хто приносить користь? Сороки? Гони їх, Таня, бо як що є якасть користь, то шкоди набагато більше.
Ти сала не вішала зимою для синичок? Бо в мене сороки саме на сало прилітали, поки не стала ховати його в середину бутлів.
Пользователь сказал cпасибо: | язичник (18.03.2017) |
![]() |
#123 |
Местный
![]()
Годівничка висить із зерном. Але я не бачила синичок у нас кілька років уже точно, тільки горобці - і то влітку. Ще влітку якісь чи то трясогузки чи хто кілька є... І все((( Може, як сад наш розростеться, то пташок побільшає? Ще хочу будиночків для комах наробити, теж не завадить, думаю. Хочеться створити комфортні умови для малих помічників у саду)
![]() |
#124 |
Местный
![]()
Будиночки для комах? Чи пташок? Я влітку ставлю металевий тазик і наливаю повний води. Тоді пташки все літо прилітають до мене на водопій, цілими сім"ями. І залишаються на зиму. Тільки тоді зимою я не залишаю годівнички без їди, бо пташки полетять туди, де їх підгодовують.
![]() |
#125 |
Местный
![]()
Саме для комах) ось такого плану, тільки не такі великі
![]() для пташок теж можна було б, але нема куди ті шпаківні кріпити поки. А про воду для пташок - спасибі за ідею, буду пробувати.
![]() |
#126 |
Местный
![]()
Це для осмий?
![]() |
#127 |
Местный
![]()
Та не лише для них. Там же написано - одиночні бджоли, оси-наїздниці, золотоочки, щипавки, сонечка... Я дивилася французькі відео, то там ще інші комахи називалися, але я не запам'ятала)
![]() |
#128 |
Местный
![]()
Таню, я думаю, що це погана ідея зібрати в одному місці для розмноження такі разні комахи. Думаю, що в кращому випадку залишаться там самі агресивні, які поїдять інших.
Пользователь сказал cпасибо: | flowerss (18.03.2017) |
![]() |
#129 |
Местный
![]()
Та вони не їдять один одного наче) Зараз погуглю і відпишуся
---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:30 ---------- Сонечка — це хижаки. Жуки і личинки живляться попелицями, листоблошками, плодожерками, щитівками і кліщами. У сонечок мало ворогів, тому що вони досить неприємні на смак. Личинка звичайної золотоочки – дуже рухливий хижак, якого звичайно застосовують для боротьби з попелицями в теплицях і полі. Крім попелиць личинка золотоочки ефективно знищує павутинних кліщів, червців, трипсів, яйця й гусениць совок і листовійок, і інших м'якотілих шкідників. А взагалі вона живиться 79 видами комах-шкідників. Стеторус крапчастий — високоспеціалізований акарифаг (тобто живиться виключно кліщами-фітофагами). Це невеликий, завдовжки 1 —1,5 мм, дуже опуклий жук чорного кольору. Доросла личинка його щодня знищує 50—60, а жук — до 100 кліщів. Жужелиці. За сезон доросла комаха знищує близько 300 гусениць, а личинка — 50 гусениць листогризучих шкідників і 15— 20 лялечок непарного шовкопряда. За добу один жук з’їдає до 30 волохатих гусениць американського білого метелика. Щипавка звичайна всеїдна, живиться рослинними і тваринними рештками, яйцекладками шкідників. Їздці використовуються у біологічних методах боротьби із шкідливими комахами (трихограми, іхневмоніди, браконіди). Багато іхневмонід відомі як ентомофаги низки видів комах-шкідників сільського та лісового господарства (садові листовійки, горностаєві молі, американський білий метелик). Трихограма заражає в основному озиму і капустяну совки. Однак вона може розмножуватися і на інших видах комах — гороховій, городній, гаммі, бавовниковій, конюшиновій, люцерновій совках, на кукурудзяному та лучому метеликах, ріпаковому білані, капустяній молі, гороховій плодожерці тощо. Ніхто із вище названих комах не є ворогом осмії, наприклад. Зате для саду та городу приносять тільки користь. Одним словом, я буду старатися зробити їм місця для життя)
![]() |
#130 |
Местный
Поблагодарили 2,684 раз(а) в 698 сообщениях
![]()
Я такой тоже смотрела. В Германии очень пользуются популярностью. Но, дороговато, больше 40 евро стоит. Инсектариум называется. По идее, там собираются полезные насекомые, защитники сада.
![]() |
#131 |
Местный
![]()
Так, я на відео теж бачила "фабричні". Але купувати немає сенсу, в господарстві повно "сміття", яке можна використати для таких будиночків.
![]() |
#132 | |
Местный
Поблагодарили 6,257 раз(а) в 2,417 сообщениях
![]() Цитата:
![]() Хатинки для пташок можна вішати під стріху по стінах і фронтону. Можна поставити триметрову шпалеру площею метр/метр десь у куточку і пустити по ній гірчак бальджуанський- за сезон це будуть щільні зручні ,,джунглі'' для пташиної дрібноти ---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:38 ---------- Нажаль, є тільки один негуманний засіб від сорок- високо повісити оброблене формаліном опудало сороки. Як мінімум, у сусіди на соснах гніздитися не будуть |
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Angelique (18.03.2017) |
![]() |
#133 |
Местный
![]()
Під стріху поки не можна - там замалий виступ, цьогоріч плануємо міняти дах. Але в якості інформації на майбутнє - на яких стінах краще вішати і на яку сторону має льоток (так правильно та дірка називається?) дивитися?
![]() |
#134 |
Местный
![]()
У мене і у сусідів будиночки висять на всіх піддашках на всі сторони світу.Льоток бажано орієнтувати на південь- захід, але це не суттєво і не впливає на заселеність будиночків
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Местный
![]()
Читала, що льотки бажано орієнтувати на схід.
![]() |
#137 | |
Местный
Поблагодарили 5,918 раз(а) в 1,539 сообщениях
![]() Цитата:
- не надо слишком много солнца (на южной стороне дома если: светлая краска, навес, большой козырек нивелирует фактор; а если на дереве под листвой, то вообще все равно) - постоянная тень тоже плохо (северная сторона, но если скворечник на столбе или шесте, то всё равно) - самое важное: ориентируем леток (дырку-вход) на сторону, противоположную преобладающим ветрам (чтобы меньше дуло во вход). Смотрим преобладающие ветра львовской области тут в самом внизу, и понимаем, что для вас идеально направление летка на восток - северо-восток и ни в коем случае - на запад. Мне, например, если глянуть преобладающие ветра запорожской области тут внизу, можно вешать летком в любом направлении, но не на север. Наверное потому, что большинство авторов интернет статей из московской области и прилегающих территорий, а у них западные ветра преобладают, поэтому им надо вешать на восток, как и Angelique, как и вам, судя по данным тут внизу.. Последний раз редактировалось СаДом; 18.03.2017 в 21:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Местный
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Местный
![]()
І в нас горобці все минуле літо прогніздувалися під бляшаними підвіконнями та у незавершених відкосах балкону. Вони якраз не заморочуються ні місцем, ні наявністю сорок))
Пользователь сказал cпасибо: | язичник (19.03.2017) |
![]() |
#140 |
Местный
![]()
Решил накропать отчет, как сделал пару синичников, руководствуясь информацией, что добыл выше.
Чтобы при минимальных трудовых и финансовых затратах. Здесь собрал всю литературу по теме домиков и кормушек. Например, в книге Киселевой и Левашкина описаны гнездовья для ласточек и стрижей, для водоплавающих, кольчатой горлицы, аистов, хищных птиц, сов. Если в списке чего из книг (интересного доступного) нет, говорите в личку, добавлю. Тут приложу ссылки на интересные статьи. |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Местный
![]() PHP код:
Сын все домики саморезами скручивал--доски не трескали. А за совет "гвоздики по контуру летка"--спасибо! ![]() ![]() Из второго спойтера по первой ссылке нашла интересную информацию: "Основные правила изготовления гнездовий ------------------------------------------------------- .... 2. Под летком не должно быть палочек и полочек 3. Щели между между стенками и полом не должны превышать 1-2 мм. Раньше рекомендовали их заделовать полностью, но оказалось, что из-за отсутствия естественной вентиляции в таких искуственных гнездовьях создавался неблагоприятный климат". Еще есть такая: "Леток должен быть ориентирован на восток-юго-восток, чтобы весной в него проникали первые лучи Солнца." И еще интересная информация, теперь уже о хищниках: "Злейшие разорители скворечников – крупные дятлы, большой пестрый и желна. К началу гнездового времени эти в целом полезные птицы испытывают острый дефицит животного белка, самим им тоже гнездиться пора, и ради этого дятлы расклевывают скворечники, уничтожая яйца и птенцов".
![]() Последний раз редактировалось Нина; 23.03.2017 в 07:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |||
Местный
![]()
Проветривал неделю, внутри, кроме запаха свежеспиленной сосны, других амбрэ нет!
![]() Цитата:
Я надеюсь, что у нас такие дятлы-терминаторы не водятся, но на заметку возьму ![]() "Я у мамы инженер" ![]() На самом деле предварительная площадка для приземления птичкам нужна, если нет жерди, они рядом садятся, или на крышу домика, но там может быть также опасно (в смысле кошки). Короче, я за жердь, но с умом. Цитата:
![]() И ранней весной, когда птенцы только появились, очень важно сохранять тепло, тем более ночью, мама несколько суток с домика не вылетает - греет птенцов, только папа трудится, если кого-то из родителей нет, кирдык птенцам, а без щелей есть вероятность что тепло сохранится, стенки у меня толстые, мама за едой будет летать. Цитата:
А вот ве-еетер - другое дело, о чем и говорили. Постоянно дующий ветер в хату никому здоровья не прибавляет, тем более если ночью холодный. Поэтому я за направление согласно розе ветров вашей местности, в противоположную от постоянных дуновений. Последний раз редактировалось СаДом; 23.03.2017 в 12:06. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Местный
![]()
Синиці і горобці візально наче вскакують до будиночка без затримки на льотку. Тому для них не потрібна прильотна паличка.
Дятли роздовбують дуплянки, а у свіжій міцній дошці розкльовують лише льотки. Тому цвяшки у кілька рядів навколо отвору льотка мабуть кращий варіант для захисту від дятла. Для затемнення внутрішньої поверхні будиночка можна натерти їх торфом. Краще, якщо у дні є зазор- сухе гніздо добре тримає тепло, у сухому гірше почуваються різні хвороботворні організми. Дно бажане з плаского шиферу, бо практично не вбирає вологу і не гниє. Гніздо горобця під гребенем даху продувається з усіх сторін, і це ніяк не впливає на успішність гніздування, бо гніздо сухе і добре утеплене пір'ям, пухом, волоссям, сухою травою і мохом |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Местный
![]() Цитата:
Залез и просверлил в дне уже повешенного синичника две небольшие дырки, внутри получается по углам напротив летка. Из соображений: - возможно правда на вашей стороне ![]() - вода в синичник не попадет по-любому - если птице не нравится сквозняк, легко эти дырки законопатит - теперь в феврале не надо будет снимать домик для санитарных обработок: снял крышу, выгреб мусор, прочистил дырки проволокой, залил кипяточком, тот вытечет, пару дней на просыхание, поставил крышу на место ![]() Во втором синичнике сразу дырки в дне по фэншую. На следующий сезон надо будет что-то новенькое сделать, например треугольный домик для пищух. Кстати, начал гуглить насчет того, водятся ли в Запорожье пищухи и наткнулся на сайт Бёрдинг в Запорожье - народ фоткает и выкладывает птичек, птичий инстаграм ![]() Последний раз редактировалось СаДом; 25.03.2017 в 20:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Местный
Поблагодарили 14,230 раз(а) в 2,452 сообщениях
![]()
![]() |
#146 |
Местный
![]()
Приміряла сьогодні свій перший "готель" для комашок. Ще треба допрацювати інтер'єр трохи, фасад прикрасити, але для початку ніби непогано вийшло. Аби тільки заселялася корисна живність)
![]()
9 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Anneko (20.04.2017), flowerss (20.04.2017), Marik (21.04.2017), Moonvalley (20.04.2017), заинтересованная (20.04.2017), Наташа Кулибина (20.04.2017), СаДом (20.04.2017), Чешка (20.04.2017), язичник (20.04.2017) |
![]() |
#147 |
Местный
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Местный
![]()
Язичнику, а можна з цього місця докладніше? Що то має бути?
Пользователь сказал cпасибо: | flowerss (21.04.2017) |
![]() |
#149 |
Освоившийся
Поблагодарили 238 раз(а) в 40 сообщениях
![]() ![]() ![]() |
![]()
Вийшло просто чудово
![]() ![]()
![]() |
#150 |
Местный
![]()
Для бджоли-теслі зручним будинком буде колода з напівтрухлявою серединою і трохи твердішої зовнішньої ,,оболонки'' колоди. Тверду зовнішню оболонку засвердлюємо на всю глибину отворами діаметром 15-16мм, з відстанню між отворами 15-20см. Верх колоди прикриваємо кришкою з кастрюлі підходящого діаметру. Для захисту від мурашок можна підвісити колоду на азбестоцементну трубу. Від дятлів у кінці літа можна обгорнути колоду металевою штукатурною сіткою, яку знімаємо орієнтовно в кінці квітня наступного року.
|
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Marik (21.04.2017) |
![]() |
Социальные закладки |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
инструменты для сада | рыба | Садовая техника, инструмент, оборудование | 645 | 18.05.2023 11:19 |
Декор для сада - камни | Татьяна Якимчук | ОчУмелые ручки | 7 | 06.09.2013 10:08 |
Опоры для низкорослого сада | Доминика | Видео мастер-классы | 0 | 14.10.2011 10:35 |