Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > О том, о сём > Форумные посиделки > Кулинария

Закрытая тема
 
Опции темы Опции просмотра
Старый 03.01.2016, 16:41   #1
Moonvalley
Местный
 
Аватар для Moonvalley
 
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
Moonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond reputeMoonvalley has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Різдвяні страви

Цитата:
Сообщение от Kristin Посмотреть сообщение
А рецептики можна

Я дуже люблю готувати старі забуті страви мені здаеться що в них більше здоровя чим у всяких новомодних.Хоча і нові страви готую часто але дуже вибірково.
Це якраз старі рецепти, бабця завжди робила на Різдво (Самбірщина). Капуста з горохом: Зварити окремо квашену капусту - я люблю кислішу, то промиваю тільки раз, а можна кілька разів промити. Окремо зварити горох з морквиною, 3-4 картоплинами, цибулькою, щоб добре все те розварилася, і зробити пюре. Змішати з вареною капустою, приправити морквою, підсмаженою на олії, і приправами (перець-лавр. лист тощо, я даю трохи 10 овочів ). Дуже добре смакує з картопелькою з часником: маленьку картоплю відварити в мундирі, почистити, кинути на пательню з олією, обсмажити і додати видушеного часнику (вважати, щоб не пригоріло).
Сливки варені (чорнослив) бабця робила зі своїх сушених з кісточкою слив - просто їх довго відварювала, щоб стали м'які, і перетирала через сито. Потім додати цукру до смаку, розвести трохи відваром (а решту можна до узвару долити ) - хто як любить - хто густіше, хто рідше. Ці сливки я в дитинстві більше за кутю любила...
А квашений борщ - це також старий рецепт другої бабці. За тиждень-другий готували буряковий квас: різали (некондиційні ) почищені буряки великими кусками, складали в банку, заливали криничною водою , трохи цукру і шкурку чорного хліба. Коли квас ставав густим і темним - вже був готовим.



У веееликій каструлі бабця варила пару грубо нарізаних буряків, картоплин, морквину-цибулину, кусок капусти, петрушку, обов'яково додавала або кілька сушених грибів, або відвар з тих, що варились на підливу. Коли відвар був готовим, вливала півлітри-літру квасу, засмажку з моркви, окремо відварених буряків соломкою, трохи оцту (щоб колір не втратило), зелені петрушки і приправ. У тарілку дати кілька вушок з грибами, борщику (тільки рідкого) - смачно!



Ага, згадала - ще обов'язково печу штруцлю на Різдво. Ну і пампушки-завиванці - куди без них!


__________________
Я Люба, на "ти"
Моя Місячна долина
Moonvalley вне форума  
12 пользователя(ей) сказали cпасибо:
flowerss (03.01.2016), Gusenitsa (03.01.2016), irina s (03.01.2016), Kristin (03.01.2016), LiliGreens (03.01.2016), Maryana (03.01.2016), MILA (03.01.2016), Ветка (03.01.2016), Елка (04.01.2016), Ирина X (03.01.2016), Лида60 (05.01.2016), Олеся* (06.01.2016)
Старый 03.01.2016, 17:04   #2
РыжийЛенчик
Модератор
 
Аватар для РыжийЛенчик
 
Регистрация: 03.02.2009
Адрес: Киев, Святошин
Сообщений: 3,589
Сказал(а) спасибо: 12,978
Поблагодарили 18,474 раз(а) в 2,443 сообщениях
РыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond reputeРыжийЛенчик has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Різдвяні страви

Цитата:
Сообщение от Moonvalley Посмотреть сообщение
Ага, згадала - ще обов'язково печу штруцлю на Різдво.
А это что за зверь?
__________________
Моя страна не упадет на колени.
Города станут горой и поверь мне.
Не помешает нам никто свободой напиться,
Пока в каждом из нас живет душа украинца.
РыжийЛенчик вне форума  
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Kristin (03.01.2016), Lusenka (03.01.2016), Гала (05.01.2016)
Закрытая тема

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.

Быстрый переход


Текущее время: 13:58. Часовой пояс GMT +3.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot