![]() |
|
![]() |
#1 |
Местный
Регистрация: 14.03.2014
Адрес: Львів
Сообщений: 1,475
Сказал(а) спасибо: 3,619
Поблагодарили 11,005 раз(а) в 1,491 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Скоро різдво треба також багато готувати, та ще й Св. вечеря, кутя та все інше пісненьке на стіл 12 страв ставити треба, поділіться що хто ставить? а то одноманіття надоїло , вирішила того року ставити на стіл по страви з різних областей, у всіх же свої рецепти поділіться будьте такі добрі
![]() А ще дуже цікаво хто як робить Кутю на Св. вечір? ---------- Post added at 11:39 ---------- Previous post was at 11:34 ---------- В нас за звичай такі страви на вечерю 1. Кутя 2.узвар 3.підлива грибна 4.вареники 5.голубці з тертої кароплі 6,риба смажена 7.оселедець 8.капуста засипана 9.риба копчена 10.капуста тушена з грибами 11,Борщ з вушками чи Грибна юшка 12,Квасоля
__________________
Грехи других судить Вы так усердно рвётесь, начните со своих и до чужих не доберётесь ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Местный
Регистрация: 05.11.2009
Адрес: Киев
Сообщений: 6,400
Сказал(а) спасибо: 16,167
Поблагодарили 38,347 раз(а) в 5,362 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kristin, а какой смысл в соблюдении этого обряда, 12 постных блюд на свят вечер, если на Новый год у вас был такой стол.
![]() Мне кажется, что постная вечеря для тех, кто действительно рождественский пост соблюдает.
__________________
Мы в ответе за тех, кого приручили Людмила |
![]() |
![]() |
#3 | |
Местный
Регистрация: 16.12.2013
Адрес: Дрогобыч Львовская область
Сообщений: 3,776
Сказал(а) спасибо: 23,273
Поблагодарили 24,270 раз(а) в 3,525 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
На Новий рік Вм писали, що готуєте качку, та ін. Вечеря перед Різдвом - без м'яса. Традиція від наших батьків, ми її бережемо і дітям передаємо. В цьому році проблемка - грибів не насушили. Є зовсім мало залишків білих, на борщик (він подається в горнятках - кружечках, щоб попити), на підливку - мало-мало. А вушка з печериць прийдеться робити. Не уявляю. ![]() Моя донька коли стала робити вушка, придумала в деякі заліплювати шматочок волоського горіха. Кому попадеться - той в новім році буде мати щастя. Чим більше попадеться, тим більше щастя. Тепер за столом вушка з'їдаються в першу чергу. Всім щастя треба ![]()
__________________
Я - Наташа |
|
![]() |
16 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Angelique (11.01.2016), Elisyonok (05.01.2016), flowerss (03.01.2016), irina s (03.01.2016), Julia81 (03.01.2016), Kristin (03.01.2016), Maryana (03.01.2016), MILA (07.01.2016), Moonvalley (03.01.2016), Olga2 (04.01.2016), Ветка (03.01.2016), Гала (05.01.2016), Деметра (03.01.2016), Елка (04.01.2016), Олеся* (06.01.2016), РыжийЛенчик (03.01.2016) |
![]() |
#4 |
Местный
Регистрация: 14.03.2014
Адрес: Львів
Сообщений: 1,475
Сказал(а) спасибо: 3,619
Поблагодарили 11,005 раз(а) в 1,491 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ну я не священник не знаю що там і як по церковних канонах, але піст я не весь пощу а лише по середах та п'ятницях, так і моя бабця робила і піст вона тримає тому вечеря не лише для нас а і для неї , після нового року то вже до різдва пощу тому сенс для мене є хоча б в частковому збережені Українських традицій.
І ще вважаю теж не правильним що в нас різдво 6-7 січня тому в так виходить з новим роком , от скоро буде у нас різдво як усюди 25 то і піст буду тримати краще і новий рік не буде на заваді посту.
__________________
Грехи других судить Вы так усердно рвётесь, начните со своих и до чужих не доберётесь ![]() Последний раз редактировалось Kristin; 03.01.2016 в 12:10. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Местный
Регистрация: 05.11.2009
Адрес: Киев
Сообщений: 6,400
Сказал(а) спасибо: 16,167
Поблагодарили 38,347 раз(а) в 5,362 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
А насчет времени празднования Рождества согласна с вами, думаю что правильнее , когда Рождество празднуется раньше, чем Новый год. Что-то здесь явно напутано.
__________________
Мы в ответе за тех, кого приручили Людмила |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Местный
Регистрация: 14.03.2014
Адрес: Львів
Сообщений: 1,475
Сказал(а) спасибо: 3,619
Поблагодарили 11,005 раз(а) в 1,491 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
А з різдвом то не напутано просто православіє дуже хотілось відрізнятись от і назначало всята на язическі празники просто переіменовували по церковному, тож весь світ святкує різдво 25 так як в біблії записано народження Христа лише відрізнявся днями святкування СССР і так вже ми звикли, але думаю що то якось виправлять . А з другого боку знаючи наш народ то буде як і з Старим новим роком, додасться у нас ще й старе різдво. ![]()
__________________
Грехи других судить Вы так усердно рвётесь, начните со своих и до чужих не доберётесь ![]() |
|
![]() |
4 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#7 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2013
Адрес: г.Харьков
Сообщений: 746
Сказал(а) спасибо: 2,021
Поблагодарили 2,044 раз(а) в 565 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() У нас на Свят вечір страви не пісні, бо ніхто не поститься.Але обов"язково збирається вся родина.На Новий рік по різному,хто де святкує.А от на Свят вечір-це закон ,з родиною. Крістіна,я уважно слідкую за вашими постами на кулінарні теми. Дещо готую,те що для мене нове.Є до вас питання. По-перше-що таке капуста засипана?А потім ще по чанахі...Я готувала цю страву вперше.І здалося мені,що на смак у мене вийшло щось не те.Тому й хотіла спитати про гриби.Обов"язково треба білі?Може мені печериці зіпсували весь смак,який я чекала?
__________________
Я Зоя.Можна на ты. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Освоившийся
Регистрация: 07.09.2014
Адрес: Киев
Сообщений: 35
Сказал(а) спасибо: 66
Поблагодарили 148 раз(а) в 23 сообщениях
![]() ![]() |
![]()
У нас обязательные блюда кутья, венигрет, вареники с тушеной капустой и узвар. А остальной состав "12" часто меняется.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
"Пилипівка (з 28 листопада по 6 січня): стримуватись від вживання продуктів та страв із м’ясом (тільки). А саме: у перший і останній день, а також у всі понеділки, середи і п’ятниці цього посту. В інші дні дозволено вживати усі види продуктів та страв. Винятком є Новий рік (31 грудня – 1 січня), коли, згідно із Розпорядженням Єпископів УГКЦ (3), дозволяється вживати усі види продуктів і страв та взагалі не зобов’язують правила посного дня (танці, святкування, тощо). В надвечір’я Різдва зобов’язує порядок посту, як і у надвечір’я Богоявління." А строгий піст якраз 6 січня, тому і потрібно пісні страви робити... Навіть якщо посту не дотримувались, варто хоча б одного дня стриматись... У нас ще крім таких самих страв - капуста з горохом, картопля з часником і чорнослив - просто варений і перетертий в пюре (з цукром) - до куті - дуже його люблю... А борщ з вушками готуємо на буряковому квасі. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |||
Местный
Регистрация: 14.03.2014
Адрес: Львів
Сообщений: 1,475
Сказал(а) спасибо: 3,619
Поблагодарили 11,005 раз(а) в 1,491 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() ---------- Post added at 13:33 ---------- Previous post was at 13:32 ---------- Цитата:
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:33 ---------- Цитата:
Чанахи а де я там написала що треба гриби? то я відать щось перепила, в ченахи іде все обсмажене, мясо, картопля, цибуля, морква, мука, фасоля варена червона бажано, приправи до смаку гриби там точно відсутні. То вже вибачайте якщо я щось напутала. рецепт приблизно по такому я готую ---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:39 ---------- Капуста, засипана пшоном ~700 г квашеної капусти 1.5-2 скл. пшона 1 скл. сметани краще домашньої 1 скл. молока 1 ст.л. борошна цибулина сало часник Квашену капусту відварити до готовності, води залишити, щоб тільки покрила капусту Зверху на капусту висипати промите пшоно, не перемішувати (якщо перемішати, пшоно може пристати до дна каструлі і пригоріти)Варити до готовності пшона Тим часом дрібно порізану цибульку підсмажуємо на олії до золотистості вливаємо сметану, добре прогріти до загустіння. Коли пшоно розвариться,.. беремо колотівку і починаємо інтенсивно розминати до однорідності... так робили моя бабуся, але тепер більш зручний спосіб - комбайн. Закидаємо вміст каструльки разом з сметанним соусом в комбайн , насадка "ніж", і розбиваємо до однорідності.Повертаємо все в каструлю, ставимо на вогонь, солимо, вливаємо молоко, розмішане з борошном ( борошно, щоб молоко не звернулось), помішуючи колотівкою, варимо хвилин 10. Сало довільно порізати і підсмажити до шкварок. Подавати страву, поливши зверху шкварками, їсти в прикуску з часником)) Під час посту цю страву варять тільки без молока і сметани, поливали зверху підсмаженою на олії цибулькою, без шкварок. Смачного! ---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:47 ---------- Я дуже люблю готувати старі забуті страви мені здаеться що в них більше здоровя чим у всяких новомодних.Хоча і нові страви готую часто але дуже вибірково.
__________________
Грехи других судить Вы так усердно рвётесь, начните со своих и до чужих не доберётесь ![]() Последний раз редактировалось Kristin; 03.01.2016 в 13:45. |
|||
![]() |
14 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#12 |
Местный
Регистрация: 24.02.2013
Адрес: Украина, Кременчуг
Сообщений: 1,820
Сказал(а) спасибо: 13,902
Поблагодарили 6,265 раз(а) в 1,480 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
А я не знала куди діти квашену перекислу капусту. Приготую чоловікові, думаю сподобається.
![]() ---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:20 ---------- А що це таке ![]()
__________________
Нужно во всем находить позитив и радоваться результатом своего труда. Сад в Озоні |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Kristin (03.01.2016) |
![]() |
#13 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() Сливки варені (чорнослив) бабця робила зі своїх сушених з кісточкою слив - просто їх довго відварювала, щоб стали м'які, і перетирала через сито. Потім додати цукру до смаку, розвести трохи відваром (а решту можна до узвару долити ![]() ![]() А квашений борщ - це також старий рецепт другої бабці. За тиждень-другий готували буряковий квас: різали (некондиційні ![]() ![]() У веееликій каструлі бабця варила пару грубо нарізаних буряків, картоплин, морквину-цибулину, кусок капусти, петрушку, обов'яково додавала або кілька сушених грибів, або відвар з тих, що варились на підливу. Коли відвар був готовим, вливала півлітри-літру квасу, засмажку з моркви, окремо відварених буряків соломкою, трохи оцту (щоб колір не втратило), зелені петрушки і приправ. У тарілку дати кілька вушок з грибами, борщику (тільки рідкого) - смачно! ![]() Ага, згадала - ще обов'язково печу штруцлю на Різдво. Ну і пампушки-завиванці - куди без них! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Модератор
Регистрация: 03.02.2009
Адрес: Киев, Святошин
Сообщений: 3,589
Сказал(а) спасибо: 12,978
Поблагодарили 18,474 раз(а) в 2,443 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
А это что за зверь?
![]()
__________________
Моя страна не упадет на колени. Города станут горой и поверь мне. Не помешает нам никто свободой напиться, Пока в каждом из нас живет душа украинца. |
![]() |
![]() |
#15 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Да, все частіше читаю призиви перенести святкування Різдва на 25 грудня, я ,якщо чесно, не вивчала всі тонкості цього питання, може це й правильно, але я думаю, що просто так- бац і все не вийде, мабудь не одне покоління повинно прожити, щоб втілити цю звичку, бо ми такі- нам скільки празників не дай- всі святкувать будемо- і 25 грудня і 7го січня і 23 лютого
![]()
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
5 пользователя(ей) сказали cпасибо: | flowerss (03.01.2016), Kristin (03.01.2016), Moonvalley (03.01.2016), Деметра (03.01.2016), Света Ш (03.01.2016) |
![]() |
#16 |
Местный
Регистрация: 23.11.2009
Адрес: Киев
Сообщений: 808
Сказал(а) спасибо: 14,139
Поблагодарили 6,910 раз(а) в 915 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Традиции праздновать Святвечер - 6 января и Рождество - 7 января (как и Святвечер - Щедрая кутя (13 января) и Святвечер - Голодная кутя (18 января)), сохранила, соблюдала и передала моя бабушка.
На Святвечер 6 января обязательно ставим на стол 12 постных блюд: главными (обязательными) блюдами являются: 1. Кутя. 2. Узвар. 3. Холодный борщ с грибами. 4. Хлеб. 5. Мед. Остальные блюда меняются каждый год в зависимости от желания. Это может быть: капуста тушеная/жаренная с зеленью, салат со свежей капусты, венигрет, картошка обжаренная до румяной корочки, селедка, грибы маринованные с чесноком, рыба тушеная в томатном соусе, рыба жареная, всевозможная консервация и т.п. Кутю тоже готовлю по рецепту бабушки (ну почти): Варится крупа (традиционно - пшеница), но я варю нешлифованный рис, так как пшеничную у нас, кроме меня, никто не ест. Отдельно перетираю мак, высыпаю в стеклянную кастрюльку, добавляю сахар, измельченные грецкие орехи, изюм и все заливаю только закипевшей водой. Накрываю крышкой и полотенцем. Отставляю запариваться. Когда наполовину остынет, добавляю сваренный рис, тщательно перемешиваю и отставляю настаиваться (под крышкой) до полного остывания. Кутя готова. На Рождество - 7 января, традиционно варю холодец и пеку пирожки, что-то мясное по выбору, салаты (у нас не обходится без Оливье - уж очень его любят мои мужчины).
__________________
Людмила. |
![]() |
![]() |
#17 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Люба, які апетитні страви, у нас таких не готують, я ось скільки уже хазійную самостійно, але жодного разу не готувала борщу з квашеної капусти, а тим паче не жарила, парила її, мені здаєтьс, що кисло буде...та й борщ я без бурка варю, і квасу бурякового ніколи не робила
![]()
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Света Ш (03.01.2016) |
![]() |
#18 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() Рецепт пампушків напишу пізніше - треба до мами подзвонити, свій знайти не можу... ![]() ---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:23 ---------- А це різдвяний хліб - ну як паска на Великдень, так на Різдво штруцля (там на фото видно). Звичайне дріжджове тісто (0,5 л молока, 50 г дріжджів, 2-3 яйця, трохи цукру-солі, мука), як виросте - ділю на більшу і меншу частини. З великої плету косичку з 4-х, з малої - з трьох, ставлю одну на другу, змащую яйцем і посипаю маком. І ще - у мене є спеціальна форма, 6-кутна, бабцина - там на фото видно, здається... Але можна і так пекти, буде як булка... У нас такі штруцлі продають на Різдво, але я щороку печу свою... |
|
![]() |
13 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#19 | |
Местный
Регистрация: 16.12.2013
Адрес: Дрогобыч Львовская область
Сообщений: 3,776
Сказал(а) спасибо: 23,273
Поблагодарили 24,270 раз(а) в 3,525 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
А різдвяний хліб - це здобна плетінка. Вона перед Різдвом продається в магазинах, всі пекарні печуть. Вона лежить на столі під час вечері як символ, також прикраса столу. ЇЇ на вечерю не їдять, не раніше наступного дня, хоча й на Різдво у нас не їдять, красива, символічна, шкода, краще потім. А пампухИ - пончики з повидлом, а краще з маком і вишнею - їдять на вечерю.
__________________
Я - Наташа |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() ![]() Так от, штрудель - це штрудель, буває з яблуками, з шоколадом, з вишнями... А різдвяна плетінка - це штруцля, або струцля, хто як каже... Пампушки, до речі, бабця з варенням з рожі робила - перетертими з цукром пелюстками троянди, але тільки такої спеціальної - поняття не маю, який то сорт, вона більше на шипшину схожа, тільки квіти більші і яскраво-рожеві, і пахучі... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Местный
Регистрация: 03.02.2009
Адрес: Київ-Гоголів
Сообщений: 4,889
Сказал(а) спасибо: 33,462
Поблагодарили 20,255 раз(а) в 3,818 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
скільки всього цікавого дізнаєшся! (особливо д/н Христа, записаний у Біблії))) А які розкішні назви... штруцля
![]() Все дуже просто на столі 6го січня: кутя, узвар, вареники з картоплею, тушкована капуста, гриби, пампушки, мариновані овочі і короп з гречкою і грибами. Вже кілька років перед Святвечором згадую Фаріну з її фаршированим коропом! Жаль її рук і страшенно смішно, як згадаю її розповідь. ![]()
__________________
завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш |
![]() |
![]() |
#22 |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Пампушки: 300 мл молока (можна молока з водою), 50 гр дріжджів, 2-3 ст. л. цукру і трохи муки - зробити розчину (густиною як сметана). Коли підросте, додати 3-4 яйця, збиті з 3/4 - 1 шкл цукру, 2-3 ст. л. спирту (щоб не вбирали олії) і замісити тісто, вкінці додати 100 г розтопленої ( не гарячої) маргарини і добре вимісити. Накрити рушником і залишити в теплі, щоб підросло. Потім сформувати папмушки (можна з перетертим запареним маком з цукром, з густим повидлом, а можна і без нічого), викласти на дошку, посипану мукою, і залишити і теплі, щоб підросли. Потім смажити в великій кількості олії з обох боків до рум'яності, викласти на папір, щоб стік зайвий жир. Як охолонуть - посипати цукром-пудрою. Важливо тримати тісто в теплі, щоб пампухи не потріскали в олії.
|
![]() |
![]() |
#23 |
Местный
Регистрация: 10.02.2013
Адрес: Черниговская область
Сообщений: 1,278
Сказал(а) спасибо: 3,995
Поблагодарили 8,693 раз(а) в 1,506 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
С интересом и любопытством прочитала всю темку. Особенно понравились западноукраинские рецепты- штруцли и засыпана капуста. Впервые слышу, у нас такого нет.
![]()
__________________
Я - Наташа и только на "ты" |
![]() |
![]() |
#24 |
Местный
Регистрация: 07.12.2013
Адрес: Львівська обл.
Сообщений: 1,235
Сказал(а) спасибо: 10,935
Поблагодарили 9,742 раз(а) в 1,256 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
В нас друга страва після куті, вареники з капустою. Кладемо в них копійки, ключик, колечко, часник і перець. Кому попадеться копійку, буде в цьому році багатий, ключик -машина, будинок, колечко-одружиться, часник - буде здоровий, перець-життя перцю дасть). Це все розуміється жартома, не з метою ворожіння, дуже весело особливо як вся велика родина за столом збирається.
|
![]() |
![]() |
#25 |
Местный
Регистрация: 07.12.2013
Адрес: Львівська обл.
Сообщений: 1,235
Сказал(а) спасибо: 10,935
Поблагодарили 9,742 раз(а) в 1,256 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ну а решту страв в нас по списку:
Узвар Борщ з вушками з грибами Грибна юшка, входять тільки білі гриби і фасоля "ясік" (така велика) Голубці з картоплі Риба Оселедець Горох варений Капуста варена На десерт кисіль з сливок і вишень розлитий в тарілочки (як холодець) І обов'язково пампушки з маком і до них, навіть не знаю як то по-правильному назвати, зварений і пом'ятий чорнослив, ми називаємо "моцька")) Ну і калач. ---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:37 ---------- Всі страви обов'язково пістні, заправляються тільки жареною цибулькою на олії. |
![]() |
15 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Angelique (11.01.2016), Elly (05.01.2016), fialkanata (03.01.2016), Gusenitsa (03.01.2016), irina s (03.01.2016), Julia81 (03.01.2016), Lusenka (03.01.2016), MILA (03.01.2016), Moonvalley (03.01.2016), natabu (03.01.2016), Гала (05.01.2016), Деметра (03.01.2016), Елка (04.01.2016), Ирина X (03.01.2016), стелла (05.01.2016) |
![]() |
#26 |
Местный
Регистрация: 16.12.2013
Адрес: Дрогобыч Львовская область
Сообщений: 3,776
Сказал(а) спасибо: 23,273
Поблагодарили 24,270 раз(а) в 3,525 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ще у нас є традиція, якої нас навчила мама чоловіка.
Перед тим, як почати вечеряти, кажемо молитву. А потім кожен з'їдає маленьку ложечку куті. Головне - кутю їмо стоячи (з повагою) і з закритими очима, щоб горобці не бачили, і пшеницю - майбутній врожай - не виклювали. А вже потім - вечеря. ![]()
__________________
Я - Наташа |
![]() |
14 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Angelique (11.01.2016), Elly (05.01.2016), fialkanata (03.01.2016), irina s (03.01.2016), Julia81 (03.01.2016), Lusenka (03.01.2016), Maryana (03.01.2016), Moonvalley (03.01.2016), Olga2 (04.01.2016), Sveta.R (08.01.2020), Деметра (03.01.2016), Елка (04.01.2016), Олеся* (06.01.2016), стелла (05.01.2016) |
![]() |
#27 |
Местный
Регистрация: 07.12.2013
Адрес: Львівська обл.
Сообщений: 1,235
Сказал(а) спасибо: 10,935
Поблагодарили 9,742 раз(а) в 1,256 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ми також заплюємо свічку, всі молимося, дякуємо за прожитий рік, потім їмо по маленькому кусочку посвяченої проскурки з медом, ну а потім вже що кому смакує. Переважно все дуже смакує)), бо цілий день перед тим стараємось не їсти, якщо вже дуже хочеться то зовсім трішки.
|
![]() |
![]() |
#28 |
Местный
Регистрация: 31.10.2013
Адрес: Киев, Голосеево
Сообщений: 516
Сказал(а) спасибо: 2,241
Поблагодарили 1,775 раз(а) в 372 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Все дiвчата, менi треба обов"язково до Львова потрапити!!! У вас там така казкова атмосфера
![]() ![]()
__________________
Для друзей - Юля ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() ![]() |
|
![]() |
17 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Angelique (11.01.2016), Elly (04.01.2016), fialkanata (03.01.2016), Gusenitsa (03.01.2016), irina s (03.01.2016), Julia81 (03.01.2016), Kristin (03.01.2016), Maryana (03.01.2016), MILA (03.01.2016), Natala (03.01.2016), VARIKA (03.01.2016), Ветка (03.01.2016), Гала (05.01.2016), Деметра (03.01.2016), Елка (04.01.2016), Света Ш (03.01.2016), стелла (05.01.2016) |
![]() |
#30 |
Местный
Регистрация: 24.02.2013
Адрес: Украина, Кременчуг
Сообщений: 1,820
Сказал(а) спасибо: 13,902
Поблагодарили 6,265 раз(а) в 1,480 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Я таке також трохи пам"ятаю, весело було.
Люба, а якої консистенціі повинна бути та капуста з горохом?
__________________
Нужно во всем находить позитив и радоваться результатом своего труда. Сад в Озоні |
![]() |