Цитата:
Сообщение от Мельсан
Учёба - это хорошо, но каждый сам для себя определяет - достаточно ему учится или идти дальше.Вот возьмем меня , к примеру  , Купил Компьютер в 40 лет, первые два месяца обучения прошли для меня с матами  , но затем освоил и сейчас мне больше чем освоил не нужно... Так и с прививками - я выбрал себе способы которые приемлемы лично для меня и остановился . Зачем больше. Ведь все гениальное заключается в простоте и не надо надевать рубашку как штаны....
|
Зупинятися,Саша непотрібно. Треба рухатися вперед,пізнавати і пробувати щось інше,життя ж таке цікаве.Я,наприклад, з компютером на ти ще з часів студентства(перший мій Роботрон виробництва ГДР,куплений у кінці 80-х і зараз працює) та і зараз працюю сисадміном (кожний день 8-10 годин біля нього).Коли в 1994-95 заложив на 0,10 га яблуневий сад на М9,то думав,що мені більше нічого непотрібно в садівництві і згодом переключився на виноградник і років 15 займався лише виноградництвом,але зараз мене мій виноградник повністю влаштовує (90 кущів 50 сортів),переключився на органічне землеробство (років 4 цим хворів),а зараз знову повернувся в сад:нові сорти,нові підщепи,відмовлення від обрізки в широкому розумінні і т.д. У багатьох джерелах згадується,що в давнину було біля 200 способів щеплення,але підтверджуючу інформацію про способи так і не знайшов,хоча в силу роботи практично працюю тільки з зарубіжними сайтами,а ми використовуємо декілька(окуліровка,копуліровка,в боковий заріз, в приклад і за кору).От колись щепив дерева по методиці Вінтера,щоб одержати гілку в потрібному місці,то потрібно просвердлити стовбур і вставити туди живець,але на деревах старше 10 років це себе неоправдує,а на молодших можна і головне гілки не ламаються,так як від бокового зарізу.