Показать сообщение отдельно
Старый 07.12.2013, 06:53   #10
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

Цитата:
Сообщение от ОлегБаер Посмотреть сообщение
Лично мне интересны новые нестандартные методы прививки, усовершенствование принятых технологий, сортоподвойные комбинации и т.д. Постижение возможностей человека и растения реально бесконечное

Две недели назад, т.е. 10 дней до морозов, в качестве очередного эксперимента сделал прививку вращеп кизила (два сеянца, которым уже лет по десять). Немного укрыл листьями и поставил защиту от осадков.
Шановний Олег пропоную 1. Винахід Мліівського інститута садівництва "Окуліровка в боковий заріз /вприклад перевернутим вічком" приміняється у 2 випадках. 1.1Для формування скелетних гілок з кутом відхилу від штамба 90 градусів , при рості гілок в місці окулювання повляється своєрідний наплив, а гілка росте під прямим кутом потім дещо відхиляється вгору при нагрузці іі урожаєм і даже стаючи на неі, іі практично не можна відломити.Це можна використать при високому щепленні верх -коса копуліровка низ окуліровка на певній відстані 2-3-4 перевернуті вічка в різні сторони. 2.1 При розмноженні цінних вегетативних підщеп одержаних в малій кількості весною в первому полі питомника , при розвитку окулянта його пришпилюють до грунтуа, потім трохи заглиблюють у грунт, зверху мульчують, пізніше проводять окуліровку культурним сортом з другоі сторони, осінню вегетативний відводок відділяють і десь висаджують, а на слідуючу осінь одержують саджанець культурного сорта. 2.Зниження росту рослин за рахунок вирізання кільця кори шириною1.5-2см. в нижній частині штамба і вертаючи його назад кору повертають на 180 град.потім обмотують плівкою. Цей спосіб стримує ріст рослини на 3-4 роки .а потім можно повторить дещо змістившись.В місці перевертання лоявляється потовщення тому цей спосіб назвали Сатурновими кільцями. Щеплення в розщіп не годиться для кісточкових культур. особливо черешень.Якщо діаметри підщ. і прищ. однакові .то підщепу не розщеплюють. а робиться клиновий заріз якщо різні і щепиться декілька різок. робиться декілька клинових бокових зарізів.Треба враховувать що у кісточкових зрізи діаметром більше 3см. практично не заростають. .Зростання щеплень листопад і даже деякі роки начало грудня-добре потім приостанавлюється кінець лютого початок квітня зростає. 3. Зимове щеплення у лютому м-ці гілляками з квітковими бруньками косою копуліровкою з дліною зрізу 15-20см, з ціллю одержання урожая в рік щеплення. 4.Осіннє щеплення і висаджування у грунт в жовтні місяці карликовими вставками окулірованих перевернутими вічками культурних сортів з ціллю одержання в наступному році саджанців 1."Knipp-baum" - "Квітуча крона". 2."Дерево-сад". Якщо інтересно можу продовжить . З повагою Смирнов В.Д.

Цитата:
Сообщение от Инесса Посмотреть сообщение
Да мои прививки уже плоды первые дали...но все равно вопросов тьма...
Да темы мной ,за годы жизни на форуме,все читаны и перечитаны с самого начала (и даже многое законспектировано). Просто Вы так профессионально общаетесь, что порой, для меня, из Ваших бесед возникает еще больше вопросов, чем было... Но это потому, что я просто любитель, каждый селен в своей области.Все нормально.Это я так ...мысли в слух...
Я тоже любитель і професія була у мене механічно-енергетична.Тільки самоосвіта і участь як слухача у двух семінарах по інтенсивному садівництву фермерів Черкаськоі обл. З пов. С.В.Д.

Последний раз редактировалось елена.п; 07.12.2013 в 13:54.
Валерий Дмитриевич вне форума  
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Deva28 (07.12.2013), fishr (22.11.2014), Индеец (07.12.2013), Инесса (07.12.2013), Света Ш (07.12.2013), Странник (19.12.2013)