Цитата:
Сообщение от ната чутівка
всем добрый день, у меня такой вопрос(глупый наверно вам покажется  ) чем отличается сулугуни от моцареллы? 
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:18 ----------
кроме того, что моцарелки маленькие шарики, а сулугуни головка побольше?
|
Технологічно ні чим, а в деталях та історично просто по різному робили. Сулугуні набирає кіслотність повільніше (роблять простий сир на ферменті, і потім він пару днів стоїть, "кисне" і витрачає більше вологи. А моцарелла (клімат тепліше )і ще якщо додати учорашню сироватку у молоко, набере потрібної кіслотності за пів дня. Моцарелла більш волога, м'якіша. Хоча і її можна, якщо довго тягнути, висушити. А у продажу є і моцарелла, і сулугуні абсолютно однакові, у брикетах у вакуумній упаковці

Це товарне ділення на назви, не технологічне. Так всі сири майже.