Показать сообщение отдельно
Старый 14.06.2018, 08:24   #2737
фотограф
Увлеченный
 
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от ната чутівка Посмотреть сообщение
всем добрый день, у меня такой вопрос(глупый наверно вам покажется) чем отличается сулугуни от моцареллы?

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:18 ----------

кроме того, что моцарелки маленькие шарики, а сулугуни головка побольше?
Технологічно ні чим, а в деталях та історично просто по різному робили. Сулугуні набирає кіслотність повільніше (роблять простий сир на ферменті, і потім він пару днів стоїть, "кисне" і витрачає більше вологи. А моцарелла (клімат тепліше )і ще якщо додати учорашню сироватку у молоко, набере потрібної кіслотності за пів дня. Моцарелла більш волога, м'якіша. Хоча і її можна, якщо довго тягнути, висушити. А у продажу є і моцарелла, і сулугуні абсолютно однакові, у брикетах у вакуумній упаковці Це товарне ділення на назви, не технологічне. Так всі сири майже.
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
fialkanata (17.06.2018), Gusenitsa (14.06.2018), jull (14.06.2018), Ветка (14.06.2018), Долорес (14.06.2018), Мусорный Ветер (20.06.2018), ната чутівка (14.06.2018)