Цитата:
Сообщение от иннуся
снова о засолке. у меня они реально начинают вонять гнилью. т.к. я не знаю, как должно происходить брожение- засаливание, объясните пока не поздно. не хочется снова наступить на грабли. ка мне так нравятся сол. грибы.
итак. я их варю, промываю и перекл. в эм. емкость просаливая каждый слой. стоят в коридоре и уже через пару дней начинают смердеть. шо не так?
|
Я гриби не солю, а мариную (опеньки, білі, молоді підосичники-підберезники, маслюки тощо), а ще квашу хрящі-молочники (ті, що на грузді схожі, але гіркі-пекучі, скрипица). З ними багато мороки, але чоловік дуже любить,
особливо на закуску. 
Чи інші гриби можна квасити - не знаю.
Так от, молочники потрібно дуже ретельно почистити - зішкрябати шкірочку зверху на шапці і всі пластинки знизу. Потім мию, ріжу на трикутнички і вимочую-виварюю кілька днів, міняючи воду, поки не перестануть гірчити. Тоді складаю у банки 3-хлітрові, перекладаючи кропом (з насінням), петрушкою, часником, різаною кружальцями цибулею, кусочок пекучого перцю іноді додаю. Окремо заварюю соляний розчин - на 1 л води 1 повну столову ложку солі. Коли охолоне - залити гриби. І стоїть-кваситься приблизно 2 тижні (більш-менш, залежно від температури). Смак на любителя, але мужчинам подобається.