![]() |
будинок з соломи
|
Re: будинок з соломи
Якщо солома з глиною - реально.
|
смотрели по дискавери тревел по-моему грандиозные проекты передачу там как раз строили такой дом, но во первых обрабатывали против грызунов и противопожарным чем-то, ну и глина в качестве штукатурки. В наших условиях мне кажется это не имеет смысла.Это из серии эко-дом
|
Насчет грызунов: насколько я слышала, наши предки использовали ржаную солому, которую грызуны не очень-то и жалуют.
Конечно, как-то непривычно по сравнению с кирпичем, но очень хочется! Может на пенсии построю себе такой домик? |
Другой не будет пойдет и эта в ход, тут вопрос не хавчика для них а тепло там будет, так что многоярусное и комфортабельное жилье им будет обеспечено.
|
А как укрепить такой дом от смерчей, бурь и просто штормовых ветров? Нет риска залететь с ним под облака?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Особистий досвід:Проектував і будував триповерхове офісно-лабораторне приміщення.Стіни з пінобетонних блоків з заливкою армопоясу по кожному поверху.Перекриття першого і другого поверхів шестиметровими панелями.Третій поверх мансардний з дерев'яним перекриттям.Внутрішні розміри приміщення 11,5м на 11,5м.Для зручності і можливої трансформації внутрішнього планування внутрішня капітальна стіна була замінена стійками з сталевої круглої труби діаметром 219мм в кількості 3шт. на кожному поверсі(відстань між стійками( і між стіною і стійками) майже по 3м).На стійках лежить,зварений в коробочку,18-й швелер.Симпотно вийшло:D |
Цитата:
Тут тільки одна заковика є. Сумістність металу и глини:wink: Це відноситься до того що зовні, а не в середені.Пенобетон - це зовсім інший матеріал з точку зору гігроскопічності. Та і інші показники різні |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
оскільки преспідборщики пресують тюки до малої густини - то говорити про будівництво з однієї соломи - нерозумно.
__________________________________________________ _____- солома + глина = це не саман, саман це глина + солома ( різниця в тому що в самані основний компонент глина ,як добавка солома. __________________________________________________ ________ про мишей не турбуйтесь миші в соломи не живуть та солому не їдять, а ось користуватись ходами будуть - так само як і в будь якому будинку. __________________________________________________ ___________________________ а ось готові тюки з соломи досить вигідно можна використати : тюками викладаємо стіну, зверху наносимо глино- вапняну замазку - така стіна в в вогні не горить:http://www.youtube.com/watch?v=9ZrDP4nzyzQ зауважте не горить, задимлення може бути но не горіння __________________________________________________ _______________ сказане що стіна з соломи не витримує нагрузки - не правда ; вся справа в якості "запресовки" тюка, а при створенні блока:- солома 95% - глина 5% міцність тюка зростає ____________________________________________ тут про усадку стіни з соломи, та про дещо інше :http://www.youtube.com/watch?v=fW_LNpcb4pI&feature=related __________________________________________________ ______ |
Цитата:
ще одне, я писала не про нагрузки в загали, а про розподіл.:wink: Я думаю, пояснювати чому мені не доведеться:Rose: |
Цитата:
тому при потребі викласти стіну з соломи - перетюковувати прийдеться самому- як запресуєте таке і вийде. всі розрахунки методом тику. якщо каркас дерево- то розрахунки по каркасу- солома тут як "наповнювач" - вона нагрузку не несе. Цитата:
|
6 гривень тюк соломи х 120 штук = 720 гривень + доставка 300 = тисяча:- курятник готовий
( зимою в курятнику температура не повинна понижатись нижче +3 , освітлення min-14 годин на добу (або цілодобово ) - щоб досягти таких умов - викладаєм стіни та плоску ( нахил 10 градусів) кришу з тюкованої соломи + обмазка глиною. такі стіни дуже легко та вигідно ( солома на мульчу) замінити, купивши нову партію тюків. |
У меня появилась новая соседка - перед двором был маленький клочок леса, его (естественно) продали. Она построила домик (совсем маленький) из соломы. Каркас - дерево, заполнение -тюки прессованные, видела как рабочие их распиливали пилой. Дом 2-х этажный, вернее полуторный. Что меня удивило - я не видела там глины, она все оштукатурила цементным раствором. Слой очень приличный. Её (соседку) знаю только на уровне здрасьте-досвиданья, не больше, расспрашивать как-то неудобно. Мне теперь интересно, как такой дом будет служить? Да, построила она его очень быстро, начала в августе, и уже месяц как живет, а может и больше.
|
Цитата:
|
Ну это еще зависит от того,из чего крыша дома. Под черепицей должен устоять.
|
Цитата:
|
Цитата:
______________________________________________ а два століття тому українські стріхи поголовно були криті соломою, в музеї в києві напевно стоять і досі... ---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:23 ---------- Круглая постройка была возведена в каменном веке за 8500 лет до нашей эры Центр постройки был выскоблен и заполнен органическим материалом. Исследователи полагают, что когда-то пол был застелен слоем соломы, тростника или мха. http://www.membrana.ru/storage/img/g/gl6.jpgЭта избушка (на картинке вверху её возможный вид) ещё за шесть тысячелетий до появления Стоунхенджа защищала людей от ледяных ветров. Внизу: реконструкция похожей ирландской постройки каменного века (иллюстрация и фото с сайта dailymail.co.uk). В ходе раскопок стало ясно, что избушку несколько раз подновляли. Вероятно, древние жители (скорее всего, кочевые охотники) периодически возвращались к поселению. Учёные считают, что здание прослужило в течение долгого срока: от 200 до 500 лет. |
| Текущее время: 12:22. Часовой пояс GMT +3. |