![]() |
"Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Дуже цікавий канал на Ютуб про японських майстрів "мікромініатюри"
Дивився пів ночі - відірватись не міг - вражає працелюбність і наполегливість японців, які на вулканічній глині та піску вирощують таке диво! ---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:16 ---------- І ще одне відео: ---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:24 ---------- І ще: |
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Удивил способ выращивания лука. Даже и не подумала бы досками оббить. Вот не поняла только - это обычный лук или порей?
|
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Цитата:
|
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Це цибуля-батун сорту "Валлійська" (Уельська) - у нас теж така продається. Знаючі люди перекладали ті всі ієрогліфи :%)
---------- Post added at 05:21 ---------- Previous post was at 05:16 ---------- А мені дуже сподобалось вирощування "не знаю чого": Думаю, наш хрін тежтак ріс би, тільки з поливом були б проблеми - на жарі швидко такі ємкості пересихають - треба капельку |
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Очень интересно, просто захватывающий сериал! Жаль, что не понятно, что они сыпят и сажают.
|
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Те що вони саджають у нас все можна знайти - я спеціально поліз по каталогах насіння в інтернеті і знайшов все, що там є на відео - і бамію, і скорцонер, і різні види цибулі, листову капусту. Такі овочі як дайкон і мангольд у нас вже давно садяться.
От тільки не зовсім розумію для чого їм корінь лопуха - там в багатьох відео є з ним грядки. _----------------------- А ще дуже цікаво подвитись на їхню виставку овочів: Наскільки там якісний урожай - все одного розміру, стандартне. Особливо гарбузи вразили. У нас урожай може бути й вищим, і плід смачнішим, але товарний вигляд і вміння організувати виставку - цьому нам ще треба вчитись. __________________________________________________ _ І з приводу що ллють і сиплють - в основному це різні бактеріальні "закваски", з яких отримують розчини типу наших "Байкал" чи "РОСТ". От тільки вони там для цієї справи навіть спеціальні рослини вирощують на грядці - м'яту, календулу і ще щось, потім зелену масу стрижуть, нарізають і зброджують з бактеріями, щоб отримати рідке активне добриво. Ну і ще застосовують попіл, компост, різні природні добрива. ---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ---------- Ну а для цього відео комусь і валідол знадобиться )))))))) |
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
У них наверно специальный овощной лопух. Они же, японцы, эстеты, цветы у них тоже в кулинарии широко используют. Мне бы в голову не пришло жарить цветы тыквы и кабачков, а у них обычное дело.
---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:49 ---------- Цитата:
|
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
Корень лопуха называется гобо:
Цитата:
О нашла - таро (помню что с чем-то ассоциация была))). |
Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
В теме органического земледелия посмотрите, там много похожего, очень интересного, видео.
Например http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...postcount=1255 |
| Текущее время: 15:49. Часовой пояс GMT +3. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot