Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Огород (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=98)
-   -   "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=19362)

Николай Иванович 03.02.2015 18:30

"Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Дуже цікавий канал на Ютуб про японських майстрів "мікромініатюри"
BORKED
Дивився пів ночі - відірватись не міг - вражає працелюбність і наполегливість японців, які на вулканічній глині та піску вирощують таке диво!

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

І ще одне відео:
BORKED

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:24 ----------

І ще:
BORKED

fialkanata 03.02.2015 19:27

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Удивил способ выращивания лука. Даже и не подумала бы досками оббить. Вот не поняла только - это обычный лук или порей?

садовник 03.02.2015 22:03

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Цитата:

Сообщение от fialkanata (Сообщение 750968)
Удивил способ выращивания лука. Даже и не подумала бы досками оббить. Вот не поняла только - это обычный лук или порей?

это обычный лук с отбелённой ножкой...:wink:

Николай Иванович 04.02.2015 06:21

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Це цибуля-батун сорту "Валлійська" (Уельська) - у нас теж така продається. Знаючі люди перекладали ті всі ієрогліфи :%)

---------- Post added at 05:21 ---------- Previous post was at 05:16 ----------

А мені дуже сподобалось вирощування "не знаю чого":
BORKED
Думаю, наш хрін тежтак ріс би, тільки з поливом були б проблеми - на жарі швидко такі ємкості пересихають - треба капельку

Ocoka 04.02.2015 14:28

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Очень интересно, просто захватывающий сериал! Жаль, что не понятно, что они сыпят и сажают.

Николай Иванович 04.02.2015 14:46

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Те що вони саджають у нас все можна знайти - я спеціально поліз по каталогах насіння в інтернеті і знайшов все, що там є на відео - і бамію, і скорцонер, і різні види цибулі, листову капусту. Такі овочі як дайкон і мангольд у нас вже давно садяться.
От тільки не зовсім розумію для чого їм корінь лопуха - там в багатьох відео є з ним грядки.
_-----------------------
А ще дуже цікаво подвитись на їхню виставку овочів:
BORKED
Наскільки там якісний урожай - все одного розміру, стандартне. Особливо гарбузи вразили. У нас урожай може бути й вищим, і плід смачнішим, але товарний вигляд і вміння організувати виставку - цьому нам ще треба вчитись.

__________________________________________________ _
І з приводу що ллють і сиплють - в основному це різні бактеріальні "закваски", з яких отримують розчини типу наших "Байкал" чи "РОСТ". От тільки вони там для цієї справи навіть спеціальні рослини вирощують на грядці - м'яту, календулу і ще щось, потім зелену масу стрижуть, нарізають і зброджують з бактеріями, щоб отримати рідке активне добриво. Ну і ще застосовують попіл, компост, різні природні добрива.

---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

Ну а для цього відео комусь і валідол знадобиться ))))))))
BORKED

Ocoka 04.02.2015 14:57

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
У них наверно специальный овощной лопух. Они же, японцы, эстеты, цветы у них тоже в кулинарии широко используют. Мне бы в голову не пришло жарить цветы тыквы и кабачков, а у них обычное дело.

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:49 ----------

Цитата:

Сообщение от Николай Иванович (Сообщение 751305)

Ну а для цього відео комусь і валідол знадобиться ))))))))

Умру от любопытства, если не узнаю зачем они сеянцам корни обрезали.:-o

Kalina 04.02.2015 15:00

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
Корень лопуха называется гобо:
Цитата:

Дикорастущий лопух пришел в Японию из Китая в качестве целебной травы еще до Х века. Япония, по всей вероятности, является единственной страной в мире, культивирующей лопух для употребления в пищу. Ни европейцам, ни американцам не нравится специфический запах корня лопуха и особое ощущение на зубах при раскусывании. В Японии же корень лопуха, благодаря низкой калорийности, популярен среди молодежи как продукт для овощного салата. Для молодых женщин придуман плов с гобо и печенье из корня лопуха.

Особое ощущение на зубах при раскусывании гобо объясняется наличием в нем инулина (разновидность углевода) и волокнистой целлюлозы. По содержанию этих полезных веществ лопух занимает первое место среди овощей.
Еще есть очень популярное у них растение клубни которого используют вместо картошки, вот только название забылось. Но также вырастает "лопухами".
О нашла - таро (помню что с чем-то ассоциация была))).

Ocoka 21.03.2016 18:48

Re: "Нано-город" - мистецтво овочівництва на малих площах
 
В теме органического земледелия посмотрите, там много похожего, очень интересного, видео.
Например http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...postcount=1255


Текущее время: 15:49. Часовой пояс GMT +3.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot