КРАСЕНЬ
Сорт Мліївського інституту садівництва, виведений І. О. Миколайчуком у 1962 році. Кущ його ранньостиглий (25 червня), середньорослий, напіврозлогий. Ягоди яйцеподібні, середньою масою 3 г. Стиглі плоди темно-брудно-червоні, до коричнево-червоних, приємного кисло-солодкого смаку, без опушення, середньої величини. За смаковими якостями майже не підлягає конкуренції з боку інших сортів. Вміст цукрів - 6,2-7,1%, кислот- 1,86- 2,5%, вітаміну С- 26,1- 30,6 мг. Ягоди достигають у середині сезону. Врожайність 3-4 кг\кущ, стабільна. Сорт універсального призначення. Має високу зимостійкість, борошнистою росою не уражується, не пошкоджується сонячними опіками. Дуже важливо, що однорічні пагони Красеня слабооколючені, на багаторічніх - колючки майже відсутні. Якщо, збираючи врожай на кущах інших сортів, треба зуміти не вколотися, то з Красенем – зовсім навпаки. Крім того, у період стиглості плодів розумієш: цей сорт відповідає своїй назві. Дивитися на нього – справжня естетична насолода.
|