![]() |
Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.
Вчера перебрала, рассортировала семена и сегодня уже высеяла кустовой укроп в горшок на окне. Еще месяц где-то и перчики можно высевать.
|
Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.
Все, що сієм в хаті, крапаєм сюди.:wink:
|
Re: Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.
я посію завтра гіркий перчик. Крапаю тута:wink:
|
Не зарано? Чи то кімнатний варіант?
|
да хоч куди крапайте, аби був контент...
а то так сумно, що тут коїться зараз... я томати декілька штучок посіяв, для контейнерів, щоб раніше були, да й просто руки засвербіли.. |
О, посівна відкрилася!!!:Yahoo!:
Теж на днях думаю сіяти гострий перець. В мене модне насіння від нашої Світлани Еви, баккатуми та хіненси, їх висівають в січні. |
Цитата:
|
Я цього року вперше буду вирощувати розсаду, планую посадку помідор, огірків і по пару кущів солодкого перцю та баклажан (чисто на пробу) з помідорами і огірками я дружу, а перець і баклажани для мене поки складні культури, якщо буду вирощувати у високих грядках (теплиці ще немає) коли краще висівати розсаду?
|
Я солодкий перець і баклажан сію в середині лютого. В мене теж відкритий грунт, теплиці немає. Якщо весна тепла, то висаджую раніше під агроволокновий парничок, але в тому році, оскільки весна була прохолодною, висаджувала вже після 20 травня і нічим не накривала. Але в мене є можливість винести розсаду в квітні в неотоплюване приміщення, якщо у вас тепла квартира, то може варто ще пізніше сіяти.
|
Шановна громадо, а як ви плануєте вирішувати питання з підсвіткою? Бо світло ж зараз непрогнозоване :sad:
Я теж завжди з середини лютого повним ходом вирощувала розсаду баклажанів та перців. І томати індети для теплички. А цього року дивлюсь, що сонця практично нема і день ще дуже короткий. Діліться досвідом :Rose: |
То сійте пізніше, десь з 21 лютого. Або навіть з 1 березня.
|
Подивилась записи. Перець та бакли сіяла 19 лютого. Росли без підсвітки, бо світла в нас з 28 лютого і по середину квітня не було зовсім. Але воно якось виросло, мабуть з переляку.:pardon:
Але хоч той рік і не показовий по зрозумілим причинам, думаю, що в другій половині лютого вже достатньо буде світла і без додаткового. |
Немає світла, то пів-біди, але зараз і тепла бракує. Я хоч і у власному будинку, і сам вирішую, яку температуру тримати в кімнатах, але мушу економити. Отож комфортних 25-28 для перців-баклажанів немає і не буде.
Чим нижче температура, тім довше триває процес всходів, потім росту. Тому якщо сіяти в березні, то біля батареї, і як проростуть, то швидко на світло. І там вони благополучно завмруть на місяць. Плавали - знаєм) Тому сіяти краще в лютому, не пізніше. Ну це якщо без теплиці, і рослин ще в відкритому грунті чекає стрес не аби який. |
У нас на перших підвіконних батареях від котла опалення в економ режимі градусник показує стабільні 27 при вуличній температурі від -3 до -8
|
Цитата:
|
Не буду світити. Посію пізніше.
|
Добре, з підсвіткою (її відсутністю) визначились. Чекаємо, коли день подовжиться.
Тепер інша халепа: тепло під час пророщування насіння. Я приладналась використовувати електрогрілку і прорізані для насіннячка кухонні губки для миття посуду. Одна така губка вміщує 5-6 сортів. Такі губки вкладаю в зіппакети і на грілку. Вона дає десь 30 градусів. Завжди можна шось підкласти, якщо раптом загаряче. Як зернятко накльовується, саджу в касети. Касети тримаю в пластикових контейнерах ( від печива чи т.і.) знову ж таки на грілці до появи ростків. Тоді вже на стеллаж. Питання в студію: де узяти тепло, якщо будинок на електриці? Вдома зараз 14-16 за умови електрики 2години на 6-8 відсутності.:sad: |
Цитата:
|
Цитата:
|
Є хімічні грілки.
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 16:04 ---------- Previous post was at 16:03 ---------- Цитата:
|
Цитата:
|
Погуглила ..
Існують електричні грілки, що працюють від павербанку. |
Мо відкриєм нову тему про підігрів посівів, нє?:wink:
---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:47 ---------- Цитата:
|
Укропчик. Вже підсвічую, тому що хмарно на дворі. Вмить витягуються.
https://thumbs4.imagebam.com/44/37/07/MEI9W10_t.jpg |
А чого вони такого кольору?:shock:
|
Цитата:
|
Привіт сіячам! Посіяла селеру, вже зійшла. Тепер тримаю на лоджії, щоб менше тягнулася. На черзі буде цибуля порей. Все інше не раніше другої половини лютого, а то і березня.
|
Цитата:
|
вчора положила насіннячко у грунт(гіркий перчик). намочувала, прокинувся-наклюнувся дуже добре
|
Цитата:
|
Дякую всім за поради, зробила висновки і вирішила перець і баклажани сіяти приблизно десятого березня, томати - п’ятнадцятого-двадцятого березня, у мене є лампи і могла б досвічуватм, але при відсутності світла звісно проблема, може в березні і сонячного світла буде достатньо, про підігрів під час проростання насіння, я не подумала, потрібно шукати грілку яка буде працювати від павербанку.
Ще питання від новачка, порадьте який краще придбати грунт для розсади? |
Якщо сіятиме 10 березня , то підсвічування не треба. На час сходів довжина світлового дня буде 12 годин. І з кожним днем збільшуватиметься.
Взагалі підсвічування потрібно саме для продовження світлового дня. Тоді розсада не витягується. Іноді підсвічують посіви, коли нема місця на підвіконні, але є можливість зробити стелаж десь в кутку в кімнаті. Тоді світити треба завжди. |
Ура!!! Посіви почалися! Сьогодні пару перчин гіркого перцю посію. Легше на душі стане ))
---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:28 ---------- Цитата:
|
Цитата:
Для посівів дуже добрий кокосовий субстрат. В ньому коріння добре розростається. Для пікірування я використовую універсальний грунт від КОМПО.:good: |
Один із самих класних ґрунтів - Класман, але він і дорогий. Мені через нестачу коштів користуватися ним не довелося, а от розсаду в ньому я бачила у приятельки і руцями ґрунт мацала. Скільки не читала за ґрунти на різних форумах - він на першому місці.
Серед дешевих мені найбільше сподобався Екоплюс. |
Цитата:
Рекламувати не буду, але в неті є люди, котрі купують Класман мішками, а потім фасують в невеликі пакети і продають. Я купляв 5 літрів по 40 грн. Зовсім недорого, вчитуючи якість. Краще цього грунту не зустрічав, його й позицинують як мерседес серед грунтів. |
Цитата:
|
На ОЛХ зараз безкоштовна доставка Укр Поштою до 31 січня. Класманн мені обійшовся 434.50 грн. за 70 літрів. Вибачте, якщо писати цього не можна, але не могла не поділитися.
|
Цитата:
Це не реклама, спостереження особисто моє, в порівнянні з іншими грунтами. |
| Текущее время: 05:34. Часовой пояс GMT +3. |