Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Наши ландшафты (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Сад Інни (Merina) з Івано-Франківська (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=2267)

katina 06.02.2010 19:54

Сад Інни (Merina) з Івано-Франківська

Здоровенькі були :) . Хочу дещо розказати про свій сад.
http://picasaweb.google.ru/inna.negrych/EuhLsF02#
Площа ділянки біля 20 соток. Знаходиться вона біля самої річки (у прибережній зоні). Тому як такого родючого грунту тут не було – самий шутер. Спочатку була завезена жовта глина (20 см), потім родючий грунт (до 30 см, під газоном до 10 см). Де мали бути дерева (плодові і декоративні), викопувались ями. Організацією цих робіт займались батьки (це тривало 10 років).
Захоплення декоративним садом звичайно було не зразу. Планувала, часто змінювала, пересаджувала, мучила ті рослинки – я ж не професіонал, читала звичайно журнали. Спочатку садила тільки однорічники, бо хотіла все і одразу. Потім фанатично збирала декоративні дерева і кущі. Коли вже не було де їх садити, особливо дерева, перейшла на хвойні. А тепер хости і гейхери. Останні із егоїстичних інтересів – щоб менше було роботи, бо площа все-таки велика (хоч багато помагають мені мама і дочка). Погодьтесь, коли вони розростаються, вже ніде рости бур’янам. Зараз сад стало набагато легше доглядати. Однак, нажаль, таким чином, я практично витіснила красиво квітучі багаторічники (флокси,іриси, ромашки, хризантеми та ін.), бо вони потребують набагато більшого догляду, не кажучи про троянди.
В мене є також розарій. Оформлений у регулярному стилі. Посередині кована альтанка. Доріжки навхрест розбивають розарій на чотири боскети, обсаджені самшитом. Фотографій розарію ще не маю, бо нема чим хвалитись. А як подивилась на прекрасні троянди багатьох форумчан, то взагалі принишкла :shock: . Маю на цей рік багато планів, зокрема, виділити особливе місце для багаторічників, відповідально зайнятись трояндами :bye: .

Лелик 06.02.2010 20:28

Re: Сад Інни з Івано-Франківська

Спочатку прочитала ваше повідомлення, а вже потім почала рздивлятися світлини. І знаєте, у мене склалося враження, що ви дуже скромна людина! У вас дуже-дуже гарно :Bravo: :good: . Пішла роздивлятися більш детально... :wink: :)

Аленка 06.02.2010 20:48

Инна, побродила по Вашему саду - впечатляет, все очень красиво и очень живописно. Видно как ухожены все растения, а просторные газончики.И беседка такая романтичная :good: Много интересных кустарников и деревьев - вот было бы здорово, если б фото подписали. Я у захватi!

Лозинка 06.02.2010 21:08

Инна, у Вас так уютненько, столько разных сочетаний растений(по форме и цвету) :good: газон :good: и кажется,что ничего лишнего :Bravo: Молодец :good:

Викса 06.02.2010 21:29

Ага, я тоже столько красивых решений подсмотрела...А если бы еще и с подписями... :roll:
Инна, спасибо, очень красиво у вас! :Rose:

dnd 06.02.2010 21:40

А какое все сочно-зеленое! Понятно, что это весна. Похоже, в этом саду всегда все ухожено. Очень понравился сад!

NataliK 06.02.2010 21:43

Инна, спасибо, очень понравился ваш сад! Ухоженный, свежий, разнообразный! Красота! Рододендроны хороши! Как их зовут? :)

Динуля 06.02.2010 22:37

Дуже гарно у вас.А можна подивитися фото вашої альтанки поближче ,бо хочу тех щось на кшталт такої.Може чоловік змилується та зробить.Прекрасний сад,молодці.

Марлена 06.02.2010 22:39

Инночка,а можно подписать фото, по-свободе :oops: Меня многое интересует,но может с подписями проще будет?

Олександр 06.02.2010 22:42

Інна!!! Вітаю!!! У Вас прекрасний сад!!! А хостам-взагалі нема ціни!!!
Успіхів і процвітання Вам і Вашому саду! :Rose:
P.S. Велике прохання-попідписуйте фотографії!
:)

Марлена 06.02.2010 22:53

Инна,хостам, вашим сколько годков? Роскошные. И все такое свежее,веселое. Почему-то вспоминается Чехия(навеяло). :)

ivanova 06.02.2010 22:59

Инна, спасибо, с большим удовольствием погуляла по вашему саду. Очень красивый сад, с большим вкусом все подобрано и посажено. Особенно интересен тем, что кустарники и многолетники взрослые и сад представлен во всей красе.
Уважаемые коллеги-форумчане, здесь показаны не отдельные растения, а фрагменты посадок и миксбордеров. На каждой фотке несколько наименований, и хвойные, и хосты, и кустарники есть, а каждое фото не подпишешь, потому как придется перечислять все, что попало в кадр.
Может проще сделать, если какой фрагмент очень заинтересовал, то спросить, уважаемую хозяйку сада, что именно на данной фотографии зантересовало и как называется.

mira 06.02.2010 23:38

Очень красиво!
Есть на кого равняться таким начинающим, как я!

katina 06.02.2010 23:49

Я в житті не чула стільки схвальних відгуків. Я на сьомому небі :Yahoo!:

katina 06.02.2010 23:55

Цитата:

Сообщение от Олександр
Велике прохання-попідписуйте фотографії!
:)

Приказ понял! :wink: Обов'язково підпишу!

toma 07.02.2010 01:20

Инночка,а это ваша дача,или дом,в котором проживаете постоянно?Очень-очень все красиво и гармонично,как сказала бы моя мама-ни дать-ни взять,всего в меру,все по- местам рассажено,ухожено.Инночка,так держать!

Фанатка 07.02.2010 03:07

Такой уютный сад! Столько укромных уголков, где можно уединиться и позагорать, полистать журнальчик... И в бадминтон есть где разгуляться. А бассейн какой замечательный! И что это за акации сиреневые по его берегам? Где взяли, как называются?

mira 07.02.2010 12:53

Кажись, то не акации... И наперстянка под вариегатным дереном? для поддержания цвета....
Класс!
Инна! Будем вас пытать с пристрастием! :)

Ирина X 07.02.2010 15:33

Цитата:

Сообщение от Лелик
Спочатку прочитала ваше повідомлення, а вже потім почала рздивлятися світлини. І знаєте, у мене склалося враження, що ви дуже скромна людина! У вас дуже-дуже гарно :Bravo: :good: . Пішла роздивлятися більш детально... :wink: :)

Полностью поддерживаю - человек очень скромный и такой талантливый! Путешествовала по саду с удовольствием - и глаз любуется и сердце замирает, ухожено и любимо, это чувствуется! Так держать :good: и новые фотки просим :Rose:

Nova 07.02.2010 15:56

Браво, katina :Bravo:
такое впечатление,что вы маститый ландшафный дизайнер :) ,так все по своим местам,такие интересные комбинации растений.Родики и хосты обалденные :good: :good: :good:

А на отдельном фото кустик вариегатный-это лабазник?

katina 09.02.2010 00:44

Дуже дякую всім за підтримку. Дали ви мені завданнячко...... Фотографії свої якось підписала. Якщо щось не так, то робіть зауваження. Ще раз дякую.

katina 09.02.2010 00:54

Цитата:

Сообщение от Фанатка
И что это за акации сиреневые по его берегам? Где взяли, как называются?

Це робінія щетинистоволосиста (Robinia hispida). Дуже рекомендую. Цвіте без перестанку. Але найкраще перше цвітіння, коли ще немає листя а всі гілки вкриті фіолетовими помпонами, навіть гілок не видно. Є схожі робінії, але вини вищі і цвітуть не так рясно. У цієї є особливість - гіски вкриті щетиною, схожою на густі колючки.
Те, що на фотографії - це 5% від тої що була. Повінь 2008 року знищила її.

Фанатка 09.02.2010 01:07

Это что, этот чудесный сад попал под наводнение? Как же он выстоял и так чудесно сохранился?

Ореховая Соня 08.03.2010 03:37

Инна, верба ползучая с фотографии http://picasaweb.google.ru/inna.negr...51042120058258 действительно склонна расползаться, или нет? Насколько она агрессивна?

Fleur 08.03.2010 09:05

katina, прекрасный сад. :good: Получила массу удовольствия от просмотра. Уверена, что не раз буду возвращаться к его просмотру,там так много интересных деталей и сочетаний увидела у вас. :Rose: Вы молодец! :Bravo:

katina 08.03.2010 15:08

Цитата:

Сообщение от Ореховая Соня
Инна, верба ползучая с фотографии http://picasaweb.google.ru/inna.negr...51042120058258 действительно склонна расползаться, или нет? Насколько она агрессивна?

Як на мене цей сорт верби не є агресивним. Кореневої порослі немає. Але вона пускає довгі прути довжиною 70 см. Мені здається обрізкою можна це регулювати. Мені подобається вона.

katina 08.03.2010 15:11

Людмила, дуже вдячна Вам за схвальний відзив.

Мелисса 02.03.2011 21:21

Інно, дуже дякую вам за прогулянку по Вашому садочку. Дуже мене зацікавила згадка про повінь (для мене теж актуально). Як рослини пережили її?

Merina 02.03.2011 21:37

Слава богу, не було великої шкоди для рослин (крім моральної). Але, як мені відомо, у Вас теж буває вода на діілянці - я Вам співчуваю - щось треба робити!!

Мелисса 02.03.2011 22:12

На щастя, вода не висока. Найчастіше тільки чавкає. І мені подобається розлив. тільки рослини треба підбирати стійкі проти заливання.
А як ваші японські клені пережили минулу зиму?

Merina 02.03.2011 22:31

Цитата:

Сообщение от Мелисса (Сообщение 198643)
На щастя, вода не висока. Найчастіше тільки чавкає. І мені подобається розлив. тільки рослини треба підбирати стійкі проти заливання.
А як ваші японські клені пережили минулу зиму?

Для мене ця повінь була шоком - на городі була ріка (хоч недовго - 2 год)

Японські клени обмерзли до рівня снігу(на щастя вище рівня прививки). Клен Друмонді пропав (причому це вже друге дерево). Клен Леопольді теж обмерз до рівня снігу. Так що мої клени слабовиті.

Мелисса 02.03.2011 22:51

Насправді я думала, що у вас таких морозів не буває

Merina 02.03.2011 23:00

Буває. Минулого року було під 40. Це було справжнє випробування для рослин. І що дуже дивно - рослини одного і того ж сорту - в одному місці змерзли, а в іншомі тільки кінці гілок (напраклад вейгели, гібіскуси)
Я досі не знаю в чому причина

Мелисса 02.03.2011 23:02

Мабуть має значення напрям вітру, і рельєф, і ще якісь чинники

larissa 02.03.2011 23:05

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 198663)
в одному місці змерзли, а в іншомі тільки кінці гілок (напраклад вейгели, гібіскуси)
Я досі не знаю в чому причина

первая причина-сорта...вторая с какой стороны ветер...есть определенное направление ветра в каждом регионе, который страшнее, чем мороз... у нас -это Северо-восточный... какое направление в Вашем регионе за горами не знаю...:pardon:

Merina 02.03.2011 23:12

У нас в основному західний вітер, А коли так холодно то - північно-східний.

Мелисса 02.03.2011 23:24

Інно, ваше двічі прищеплене хвойне - це щось!:good: Коли сніг зійде, то попросимо свіженький портрет!

Merina 02.03.2011 23:57

Дякую! Для Вас любой каприз :smile:

Marine 10.03.2011 22:11

Инна!Очень гармонично и по-европейски стильно! Особенно нравится Ваша сила духа после наводнения и пример для жизненных ситуаций-сад стал прекраснее и руки не опустились(то что не убивает нас-делает сильнее).Держитесь! Лично я буду очень ждать новых фоток,особенно розария.Вдохновения и хорошего настроения!

иветта 16.03.2011 14:50

Цитата:

Сообщение от katina (Сообщение 76255)
Це робінія щетинистоволосиста (Robinia hispida). Дуже рекомендую. Цвіте без перестанку. Але найкраще перше цвітіння, коли ще немає листя а всі гілки вкриті фіолетовими помпонами, навіть гілок не видно. Є схожі робінії, але вини вищі і цвітуть не так рясно. У цієї є особливість - гіски вкриті щетиною, схожою на густі колючки.
Те, що на фотографії - це 5% від тої що була. Повінь 2008 року знищила її.

очень красива. у Вас видовое растение? эту робинию предлагает Тавия, 35 грн. всего, но меня "терзают смутные сомнения", оно ли это?

http://tavia.kiev.ua/shop/?catalog=1...5&item_id=1130

Текущее время: 15:57. Часовой пояс GMT +3.