![]() |
Re: Сидераты
за один раз раундапом вам вдалось все вивести так, що потім росте нормальний газон?
От пощастило. Я в деяких місцях разів 5-6 проходилась, все одно лізе і лізе бур'ян. |
Re: Сидераты
Раундапом нужно обрабатывать согласно правил и норм. И тогда всё получается. А художественные узоры. весной при вверх идущем сокодвижении в некоторых местах.. и постоянно - ведёт до отравления почвы при этом без каких либо результатов.
|
Re: Уничтожение сорняков
varo в серпні обробляти мишій - уже 2 місяці як пізно. Лободу в принципі теж. Я обробляла і в квітні, потім в травні, і в червні, і у серпні-вересні (кущі в основному). Такі собі результати. От спробую цей раундап, відлили у фермера з великої каністри. Може до цього в магазині купувала підробку, хоча магазин наче перевірений. Фермерські об'єми кажуть, не підробляють.
|
Я не сторонник применения гербицидов в ПХ, но позднелетнее-осеннее применение в смеси с карбамидом после обильных осадков или полива таки даёт хороший результат!
Мыший таки тяпкой.... |
Цитата:
|
Цитата:
Треба тільки не пропускати! Портулак набагато гірший! :cry: |
мишій, портулак, лобода, пирій. Цього десь в рівних частинах. До речі портулак і пирій на даний момент мене турбують найменше. Вони хоча б не вище мене зростом і не псують одяг. Якби зібрати, то самого мишію може сотки 2-3, але ж він між лободою ховається. Ну і ще десь 20% різнотрав'я :D Всякі колючки, ваточник, ще купа всього, і не згадаю вже.
І 20 соток це ж тільки господарської землі, а ще 12 двору, де теж є і мишій, і все інше, але там більш успішно йде боротьба. 5 кг сидератів (гірчиця і віка) в минулому році не дали рівно нічого. Те що зійшло, благополучно засохло і поступилось місцем бур'яну. |
Цитата:
У нас також багато різних бур'янів, два-три особливо паскудних. Але помітила, що там, де косимо, починає рости конюшина. :good: |
Цитата:
Мишій до землі жметься! Його так не вкосити....:sad: |
Можна я вставлю свої п"ять копійок? Не потрібно нічим травити, хоч десять раз, хоч двадцять. Нічого не поможе!!! Єдиний спосіб це посіяти траву. Спершу виросте один бур"ян - скосіть, потім другий - так само і так далі. В результаті трава переможе. 100%-но перевірений спосіб. Мої 8 соток в саду вигляділи так само, і мишій і лобода і все на світі. В переший рік з мишієм буде тяжко - буде надоїдати до кінця сезону. За те на слідуючий рік ви про нього забудете. Тільки один недолік - насіння трави на 20 соток дорогувато.
|
пробували, отримали жахливу стерню із лободи, і мишій теж відростає, я це писала на початку (правда повідомлення перенесли з іншої теми і тепер не дуже зрозуміло з чого почалась розмова)
Мишій взагалі жах, якщо так кущ його хоча б високий і легко виривається, то після покосу або виривання, відростає 5 см кущик, зате теж із колючками. Часто й не побачиш його, а тоді сидиш вибираєш із себе і собак. Лобода після покосу теж та ще пакость ---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:22 ---------- Цитата:
|
Анатолію, у Вас же сад десь в умовах близького рівня грунтових вод?
Якщо Аня траву посіє, вологи для сходів вистачить? :oops: Щоб дарма гроші не сіяти.... :pardon: |
там де вже посаджені молоді дерева і кущі, хочу спробувати на цей рік не траву, а сидерати але симпатичні, типу люпину. Може щось вийде.
Я намагалась травити і копати-протрушувати пирій, а оце вже думаю може біс із ним, хай розростається, а то і розсадити його там, де ще нема :D В саду пирій мене влаштує (поливу не треба, не колеться, не росте високий), а клаптик під город вже якось відвоюю у нього. Мабуть. |
Цитата:
Але ще раз наголошую, не лийте ви той гербіцид - то в пусту, і ні в якому разі на пирій - буде ще гірше, замість нього виросте той самий мишій і лобода. Все що я пишу - то наслідок спостережень за моїми сусідами, знайомими, ну і власний досвід. Інший сусід побризкав лободу, поки вона всохла, під нею нова виросла. І так без кінця. |
та трімер то є, от тільки в чоловіка влітку сезон на роботі, і іноді буває що його місяць дома нема. А я теж працюю + сад-город+закатки, мені ще кілька днів щодватижні виділяти на покос - нереально. А за день я сама не справлюсь, хоч коса і електро, та все ж досить важка, я нею навколо клумб пару соток кошу, а потім кілька годин відходить треба, бо руки трясуться :D
|
Цитата:
|
Анатолій, ну так правильно ж, витравити лободу і мишій щоб хоча б сходи клеверу чи якогось там люпину не забивали, а тоді посіяти щось. Так і хочу. Сіяти В лободу не бачу ніякого сенсу, вона забиває все. Навіть після покосу. Відростає швидше, ніж ті росточки встигають набратись сили. Пробували ж уже.
|
А не получиться так, що лобода ще не зійшла, а клевер уже давно потрібно було посіяти?
|
Цитата:
Згадала ще одне гадство якого в мене ну дуууже в достатку, і яке від покоса так розносить, шо мамадарагая:%) Щириця. Ще гірше ніж лобода, її косить взагалі не можна, бо буде набагато гірше. ---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:52 ---------- я згадала ще один метод боротьби з бур'яном. Сусідка попросилась рвати нашу красиву, сочну і крупну лободу свиням. От добре було, сотки 3-4 мені трохи підчистила :D Я дивилась і думала - боже, я людині навіть не плачу за це, а вона ходить і скубе, скубе:crazy: Так що в кого є сусіди із пацями поруч - рекомендую:good: |
Цитата:
|
Цитата:
І саме головне, раундап - токсичний для тварин. |
Цитата:
DREAM LIFE про токсичність я знаю, але в мене собаки на город не ходять. Я без гербіциду все одно не обійдусь на ділянці. Мені ще треба поросль акації виводити :cry: Кленок хоча б переорався, а акація виявилась як той хрін чи пирій - із 3-10 см тонкого корінця по 3 кущі нових повиростало. Якби я знайшла арборицид - я б і ним все зафігачила, але в Україні в продажу нема, десь в 1-2 місцях бачила в минулому році, але там об'єм промисловий, по ціні крила від літака. Ось. Перші дві було в 2016. Потім 2 фото - стало в травні 2017. А потім - стало вже буквально в липні 2017. Ліс акації вирізали, але коріння з неї рознесло по всьому городу, ми копали-копали, а воно все лізло і лізло. Не хочу я більше ручками, та і нема коли. Буду діяти радикально. Все, що зліва і справа від горизонту - зарослі агресивного клену і акації із купою порослі. Оте все точно буду травити. То вже і траву заодно. https://thumb.ibb.co/ijKGA7/IMG_20160518_195308.jpg https://thumb.ibb.co/ghd9V7/IMG_20160718_173638.jpg https://thumb.ibb.co/fw7gcn/20170505_143542.jpg https://thumb.ibb.co/mtaZxn/20170610_115419.jpg https://thumb.ibb.co/d3g7Hn/20170816_182013.jpg https://thumb.ibb.co/dBF1cn/20170612_112109.jpg |
Цитата:
|
не знаю, чи є окрема тема про бур'яни-дерева, тому пишу тут, направте мене в вірний бік, якщо тема така є.
Проблема: межа із кленку і акації. Тобто клен ясенолистний і мабуть, робінія. Не красиве могутнє дерево акації, а живуча кущевидна падлюка, яка мало того що сіється, ще й розростається як спрут.:sad: Цю межу вже, очевидно, не раз вирізали. Деякі пні клену сягають більше метра в діаметрі (не брешу, можу спробувать сфоткати, але повірте - не перебільшую). Виглядають як монстровидні їжаки. Мабуть пиляли одне товсте дерево, а потім кущі, які росли з нього, товщиною в руку. І так кілька разів... Коротше, там просто жах. :-o Ми нарешті зібрались ставити вздовж межі паркан, почали шукати варіанти позбавитись від кленових монстрів. Сказали мені сьогодні, що таке страшилище навіть бульдозер не візьме. Екскаватором пробували в минулому році - він почав перекидатись і тракторист відмовився далі пробувати. Кажуть, единий варіант - зрізати тих їжаків із обрубків підчисту і на оголений пень якось його витравити. Дуже потребую поради - чим? Селітра? Яка саме, як розрахувати її кількість? Наприклад на 1дециметр зпилу стільки-то грамів. Чи як? Раундап? Те саме, як розрахувати його кількість на пень діаметром 50, 80, 120 см? Хоча підозрюю, що раундапом якщо пробувати - можна розоритись :cry: А ще підкажіть, може хтось таки знає де у нас можна купити в інеті арборициди? |
Цитата:
|
може простіше буде окремі пеньки щільно чимось накрити (чорна плівка тощо) і восени спалити?
|
між пеньками не вийде, будемо відступати всередину двору. Там реально спрути, хоч би за метр від них можна було буром пробуритись між корінням.
Забула таку деталь: спалити навряд чи варіант, бо десь під цією посадкою іде газова магістраль((( Так що треба витравити, щоб не лізла поросль і щоб вони з часом струхлявіли просто Це також аргумент проти спроб корчувати якоюсь супер-тяжкою технікою (якби, припустимо, ми її тут знайшли) |
Цитата:
|
Цитата:
Питання - як правильно і напевне це зробити ---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:15 ---------- Цитата:
Тобто якихось строгих критеріїв по кількості селітри нема? Я просто боюсь, що цих неубиєнних монстрів тільки підживлю добривом, а не уб'ю, якщо доза буде замала :D |
Цитата:
|
| Текущее время: 00:07. Часовой пояс GMT +3. |