Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Огород (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Чеснок. (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=1317)

Kristin 25.10.2016 19:26

Re: Чеснок.

а які сорта хороші ? не хворобливі дуже?
вже грядка готова, попілу насипала, тепер лиш підібрати посадочний матеріал і можна садити (поки є кому ;))

Кристинка 25.10.2016 19:32

второй год сажаю чеснок вместе с луком под зиму и просто умираю на грядках - тяжко. Почитала, - решила, что тяпки у меня правильной нет.
В этом вся проблема, а не в количестве посадочного материала:)
нет-нет, 6 кг чеснока и 4 кг лука - мало на одну семью. И бульбочек три квадрата, вообще, - курам на смех.
Кстати, сажала по-разному. Только фотки еще не научилась вставлять - и в смесь из песка с золой и просто в землю.
Вот одна я так жадничаю или все так, кто до земли дорвался?

Kalina 25.10.2016 19:37

Цитата:

Сообщение от Kristin (Сообщение 962210)

За своїм досвідом - місцеві, районовані. Зазвичай йду на базар і видивляюся гарні головки у "бабуль". Беру пару головок - "на розвід", потім спостерігаю за ними, і вже розмножую через насіння.
Весною попався таким чином "Мессідор" - яровий, білий, з великими зубками. Але на осінь геть був ніякий. Зараз "популярний" став "Любаша". Але підозрюю що "Москаль" - це теж ж самий, тільки названий по-народному. Один в один вийшов.

Кристинка 25.10.2016 19:41

Цитата:

Сообщение от Kristin (Сообщение 962210)
вже грядка готова, попілу насипала, тепер лиш підібрати посадочний матеріал і можна садити (поки є кому ;))

Не знаю, может я не права, но было бы желание и время, а там какой в руки попадет - тот и сажать.
Для себя покупала без рода и племени у бабушек - мелкий, страшный, -какой был. :no: А потом всю ветку прочитала и посадила, как поняла: замочить в фунгициде, в канавку - песок с золой, по морозам - укрытие, летом - поливы, прополки, рыхление, подкормки. В том году урожай был с 2,5 кг - примерно 23-25. :good: А в этом я на посадку уже отборный оставила. Еще и бульбочками озаботилась. :evil:

Kalina 25.10.2016 19:44

Цитата:

Сообщение от Кристинка (Сообщение 962216)
...там какой в руки попадет - тот и сажать...

Який посадиш - такий виросте. На посадковий вибираю найкращі головки з великими повноцінними зубками. І на насіння вибираються найкращі екземпляри-рослини.

Кристинка 25.10.2016 19:44

Цитата:

Сообщение от Kalina (Сообщение 962214)
Зазвичай йду на базар і видивляюся гарні головки у "бабуль". Беру пару головок - "на розвід", потім спостерігаю за ними, і вже розмножую через насіння...

мне так не повезло - вскочила в уходящий поезд и купила не шибко красивый. Но все равно - он свое дело сделал. Все лето с чесноком, наконсервировали под завязку - не знали, куда еще положить. На посадку оставила отборный и на зиму - связками висят.

Kalina 25.10.2016 19:49

Цитата:

Сообщение от Кристинка (Сообщение 962218)
мне так не повезло...

До чого тут повезло-не повезло? :pardon: Як на мене "свій" часник знайти - не один рік треба :wink:

Кристинка 25.10.2016 19:50

Цитата:

Сообщение от Kalina (Сообщение 962217)
Який посадиш - такий виросте. На посадковий вибираю найкращі головки з великими повноцінними зубками. І на насіння вибираються найкращі екземпляри-рослини.

Не могу фотку вставить, какой красавец вырос из страшненького посадочного. Ссылка на изображение: https://yadi.sk/i/O4uR7FH6xbema

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Ну или просто он мне дорог - поэтому и красавец:)

Kalina 25.10.2016 19:51

Цитата:

Сообщение от Кристинка (Сообщение 962225)
какой красавец вырос из страшненького посадочного.[/URL]

Ну на це можу сказати - дійсно повезло :D

Кристинка 25.10.2016 19:56

Цитата:

Сообщение от Kalina (Сообщение 962227)
Ну на це можу сказати - дійсно повезло :D

Ну щоб до кінця правду казати:D: так це відбірний, після замочування у фунгіціді - близько 10 кг такого зібрали, а ще десь 15 кг було дрібнішого... Все одно вважаю, що важлива агротехніка. Багато зусиль на нього витрачено.

Kristin 25.10.2016 20:14

Цитата:

За своїм досвідом - місцеві, районовані. Зазвичай йду на базар і видивляюся гарні головки у "бабуль". Беру пару головок - "на розвід", потім спостерігаю за ними, і вже розмножую через насіння.
.

Я от такий і мала з польщі бабулька продала і пару років я його садила було все супер (поки не виїли мої їдуни)
Купити в бабульок у нас то велика складність, бо так багато перекупу і власне (випацькують землею кажуть що свій) А так як я зараз не ходяча то пустити домашніх купити часник те саме що порося в город, толку буде нуль.
За Любашу чула але чи то земля у нас, чи то так попало у сусідки він вже 2 роки родить якусь фіговинку а не часник.
От полазила по сайтах буду щось старатись купити можливо повизе. :Rose:

Никола 25.10.2016 20:41

Цитата:

Сообщение от Kristin (Сообщение 962187)
Будьте такі добрі , (всю тему не осилю прочитати) порадьте який сорт часнику зараз добре посадити? що краце однозубий чи головки садити? ( бо я поки додому приїхала мої часник що мала з польщі на посадку зїли, тепер нічого садити треба щось купити толкове.)

Сьогодні був на базарі. Гарна однозубка Софіївського діаметром більше 1 см на половину дешевша гарних головок(хоч повинно бути навпаки). І врожай з такої однозубки буде кращий,ніж із зубків. Тож ліпше однозубку. Більш того,зубки часнику при зміні умов вирощування можуть не відкрити весь потенціал сорту. І тільки після оновлення через повітряні бульбочки і однозубку зубки будуть здатні на досить гарний врожай. Однозубка має меншу "пам"ять" про попередні умови зростання і краще адаптується.

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Цитата:

Весною попався таким чином "Мессідор" - яровий, білий, з великими зубками. Але на осінь геть був ніякий. Зараз "популярний" став "Любаша". Але підозрюю що "Москаль" - це теж ж самий, тільки названий по-народному. Один в один вийшов.

Мессідор - озимий стрілкуючий сорт,хоч у мене при пізній посадці викинув тільки одну стрілку з двома великими бульбочками. Майже всі інші рослини цього сорту дали репродуктивні утворення над основною головкою,а не звичні стрілки. Доречі,в інеті багато не завжди достовірної інформації стосовно цього і інших сортів голандського походження. Я теж вважав спочатку цей сорт нестрілкуючим,з огляду на його поведінку у мене.

Kalina 25.10.2016 20:45

Цитата:

Сообщение от Никола (Сообщение 962240)
Мессідор - озимий стрілкуючий сорт.

Значить помилилася в визначенні. Був абсолютно нестрілкуючим). Хоча головки і колір один в один з фото в інеті

Никола 25.10.2016 21:07

Отож бо і я помилявся і писав у темці,що він не стрілкується,а Ирина1308 у пості № 1384 переконувала,що він стрілкуючий. І згідно описам це дійсно так. Будемо приглядатись у подальшому до цього сорту.
Цитата:

Сообщение от Кристинка (Сообщение 962232)
Ну щоб до кінця правду казати:D: так це відбірний, після замочування у фунгіціді - близько 10 кг такого зібрали, а ще десь 15 кг було дрібнішого... Все одно вважаю, що важлива агротехніка. Багато зусиль на нього витрачено.

Років зо три тому поділився з сусідкою часником на насіння. У мене головки часнику з добрий кулак, а в неї,як шпулька від швейної машинки:smile:. А відстань від однієї до іншої грядки -два кроки. Все питає,що я йому "примовляю",що він такий гарний виходить:wink:. Із досвіду-самий найкращий сорт можна занехаяти нехлюйським до нього ставленням.

Kalina 25.10.2016 21:26

Цитата:

Сообщение от Никола (Сообщение 962264)
відстань від однієї до іншої грядки -два кроки. Все питає,що я йому "примовляю",що він такий гарний виходить:wink:.

Знайома ситуація. У свекрухи стара сусідка вирощувала часник. В неї великий, а в свекрухи - ніякий. Грядки через межу. І ділилися, все одно). Як кажуть "щось знала" :wink:

Никола 25.10.2016 21:48

Цитата:

Сообщение от Кристинка (Сообщение 962211)
второй год сажаю чеснок вместе с луком под зиму и просто умираю на грядках - тяжко. Почитала, - решила, что тяпки у меня правильной нет.
В этом вся проблема, а не в количестве посадочного материала:)
нет-нет, 6 кг чеснока и 4 кг лука - мало на одну семью. И бульбочек три квадрата, вообще, - курам на смех.
Кстати, сажала по-разному. Только фотки еще не научилась вставлять - и в смесь из песка с золой и просто в землю.
Вот одна я так жадничаю или все так, кто до земли дорвался?

- Ну,да,у меня на троих "едунов"(:Dпонравилось это слово) в год расходуется 40-50кг лука и кг 15 чеснока(с закатками).
- На счёт трудно-так труд земледельца по многим параметрам приравнивается к труду шахтёра:smile:. Когда после суток за рычагами трактора домой приезжал-тоже только глаза и зубы блестели:D.
-Три квадрата бульбочек...Так из них посадочного материала должно хватить,что бы полк солдат прокормить чесноком:%).

Kristin 25.10.2016 22:23

А ще можливо підкажете де купити хороший часничок на посадку? ну так щоб не киданули.

Demiga 26.10.2016 00:30

Посадила и я свои 3 грядочки! В этом году на 1 больше, чем в прошлом. Уж очень впечатлил урожай, благодаря советам. Садила из своего урожя зубчиками. До бульбочек не доросла.
Земля очень мокрая.

Андрей Крылов 26.10.2016 10:32

Тоже интересует сортовой чеснок!
Кто продае т?

askulbeda 26.10.2016 10:43

Цитата:

Зараз "популярний" став "Любаша". Але підозрюю що "Москаль" - це теж ж самий, тільки названий по-народному. Один в один вийшов.

разный... они на вкус отличаются: Любаша не такая "ядрёная"... и лежит Москаль дольше... и высаживаю "местный" - мелковатый и просто острый - но самый лёжкий из всех...

Света Ш 26.10.2016 10:50

askulbeda Аня, Любаша имеет светловатую луску, а Москаль- синевато/фиолетовую? или я ошибаюсь?

askulbeda 26.10.2016 10:59

да, Любаша светлее... но у меня и Москаль как-то посветлел с годами:oops: и зубков у Любаши меньше, но они больше по размеру...

Chita 26.10.2016 11:30

Люди, покажите чайнику фото однозубки. Чем отличается от обыкновенного зубка? Хочу купить жменю на рынке. Боюсь перепутать.

Kristin 26.10.2016 11:37

http://chesnok1.in.ua/usersites/ches...bka-foto/1.jpg

Chita 26.10.2016 11:41

О! Так однозубка вообще круглая! Это такое из семян чеснока вырастает? И это при посадке сейчас, даст полноценный урожай в след году? А какой диаметр лучше выбирать для посадки? Садить с расстоянием 10 см?

Kalina 26.10.2016 12:30

Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 962497)
Это такое из семян чеснока вырастает? И это при посадке сейчас, даст полноценный урожай в след году?

ТАк, це виростає таке з насіння. На наступний рік дасть чотиризубку (а інколи і багатозубку, були такі випадки). Вище вже писалося про три-чотирирічний цикл часнику. Саджу як і зубки, з відстанню 15 см. Але то вже індивідуально.

Никола 26.10.2016 23:10

Це вже від сорту і агротехніки залежить. У мене із однозубки виростає повноцінна головка (6-8,інколи 9 зубків). Із однакових за масою зубка і однозубки більша за масою головка виростає із однозубки. В середньому у мене ця різниця складає 18-20 відсотків із не значними відхиленнями по роках.

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

Цитата:

Сообщение от Chita (Сообщение 962497)
А какой диаметр лучше выбирать для посадки? Садить с расстоянием 10 см?

Да,ту,что поменьше,можно и через 10,а которая покрупнее-через 15,а если диаметр превышает 3см,то и все 20(на высоком агрофоне). Чем крупнее однозубка,тем крупнее из неё при равных условиях вырастает головка. Покупайте однозубку диаметром более 1 см. При меньшем диаметре случается так,что часть однозубки даст не большие головки,а часть крупную однозубку,которую сможете высадить след. осенью. Я почему-то(подсознательно)избегаю оставлять на семена даже крупную однозубку, выращенную из мелкой однозубки. Специально эксперимент не ставил,но замечал,что при наших высоких температурах в период формирования головок,из однозубки выращенной из однозубки признаки вырождения,а именно спаренные зубки,могут появляться уже в первом поколении головок,чего практически не наблюдал при выращивании головок из однозубки непосредственно произошедшей от воздушной бульбочки. (Чёт слишком "заумно"получилось:smile:). Если кто чего не поймёт-спрашивайте,постараюсь попроще изложить.

Алена1 28.10.2016 15:50

В связи с погодой не посадили чеснок - вчера лежал снег на участке (слишком мокро для мотоблока), сегодня тоже нет на это времени, завтра по прогнозу дождь, и послезавтра тоже...шо делать:%), это только я одна такая осталась? до каких чисел сможем посадить? переживаю уже, как успеет укорениться?

Kristin 28.10.2016 16:42

Цитата:

Сообщение от Алена1 (Сообщение 963640)
то только я одна такая осталась?

не не одна я тут ще така, у нас сьогодні сонечко лиш зорали та грядку підготували а садити не садим бо ще і не купили чим садити. У нас кажуть що до Михайла ще можна посадити, дощі теж предають на весь тиждень. То ще чекаю, будь що буде.

Moonvalley 28.10.2016 16:55

І я чекаю - земля ніяк не просохне, мокра, аж ліпиться, а ще хочемо перед садінням зорати весь город... :crazy: Сподіваюсь тільки на теплий листопад - ну повинно ж воно випогодитись? :twisted:
До речі, хотіла запитати. Часник перед посадкою де краще зберігати - в теплі чи в холоді?

Текущее время: 23:20. Часовой пояс GMT +3.