Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Помогаем растениям жить (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=77)
-   -   Садово-огородные мифы, предрассудки.. (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=13427)

flowerss 04.04.2018 00:48

Re: Садово-огородные мифы, предрассудки..

Страждущим: напоминалка). Вроде успела)?

netalyy 06.04.2018 14:33

В давние годы... была у меня боигадир Мария Константиновна... так она в пасхальные дни всем на работе напоминала "Девчата, на поминки сеем огурцы. Да сходить на кладбище, помянуть и на дачу хоть рядочек высеять" Не было у меня случая , за 30 лет проверить. А как думаете на ту неделю не рановато будет с огурцами то? Или это бабские забубоны?

Еена 06.04.2018 19:28

Цитата:

Сообщение от netalyy (Сообщение 1125205)
. А как думаете на ту неделю не рановато будет с огурцами то? Или это бабские забубоны?

Сама собираюсь в следующее воскресенье сеять огурцы в стаканы на рассаду. Еще моя свекровь говорила: " на проводочки сійте огірочки"

=marina= 06.04.2018 19:51

Цитата:

В давние годы... была у меня боигадир Мария Константиновна... так она в пасхальные дни всем на работе напоминала "Девчата, на поминки сеем огурцы. Да сходить на кладбище, помянуть и на дачу хоть рядочек высеять" Не было у меня случая , за 30 лет проверить. А как думаете на ту неделю не рановато будет с огурцами то? Или это бабские забубоны?

Если в ОГ, то рано. Огурцы любят теплую землю. Я сею после 6 мая (Георгия).

земля 06.04.2018 21:14

В нашем селе местные в поминальную неделю вообще ничего не сеят-сажают. Это конечно обобщение, но от человек пяти слышала. Огурцы соседка (местная) из года в год сеет на Юрия. Всегда с огурцами, в отличие от меня

Инженерр 06.04.2018 22:11

Цитата:

А как думаете на ту неделю не рановато будет с огурцами то? ?

Да чо рановато? Снег ногой откиньте и сажайте.

СветаЯ 06.04.2018 23:57

Цитата:

Сообщение от земля (Сообщение 1125319)
Огурцы соседка (местная) из года в год сеет на Юрия. Всегда с огурцами, в отличие от меня

Сеем на Юрия и всегда пересеваем и бывает,что без огурцов.

Нина 07.04.2018 09:50

Цитата:

Сообщение от СветаЯ (Сообщение 1125368)
Сеем на Юрия и всегда пересеваем и бывает,что без огурцов.

Юрия--это 6 мая, огуречный день считается. Если в этот день огурцы посеянные не всходят, то что-то с агротехникой не сложилось. Возможно, стоит намочить семена на ночь, или пролить рядочки перед посевом водой. У меня лучше всех всходят свои семена, лет двадцать собираю. А вот с покупными гибридными бывают проблемы.

Еена 07.04.2018 12:56

Вот если на провода посеять на рассаду в стаканы, то на Юрия вполне приличную рассаду можно высадить в грунт. ИМХО, конечно.

Анатолий 07.04.2018 15:56

Цитата:

А как думаете на ту неделю не рановато будет с огурцами то? Или это бабские забубоны?

Всегда сеем огурцы в огород 10 апреля. Ставим дуги и накрываем. Первые огурцы едим в районе 10 июня.

Аграрій 16.12.2019 05:49

Коли цвітуть соняхи коти худі )) це правда , а коли бузина з калиною цвітуть завжди холодно .

садовник 16.12.2019 11:17

Про бузину и калину-бред.:pardon:

Нина 16.12.2019 19:08

Цитата:

Сообщение от Аграрій (Сообщение 1233116)
Коли цвітуть соняхи коти худі )) це правда

А чому? При чому цвіт соняхів до худих котів?

Аграрій 18.12.2019 17:12

Що не кажіть, а нам, українцям, пофортунило. У кого ще є можливість зустрічати Новий рік двічі? Але якщо 1 січня ми відзначаємо по-європейськи, то на старий Новий рік оживають споконвічні народні традиції: 13-го січня, на Маланки, ми святкуємо Щедрий вечір, а 14-го – Василя.

… Колись це були справжні містерії. Господині випікали на Щедрий вечір особливі хліби — «Маланку« та «Василя«. Як тільки жінка замішувала діжу для випікання обрядового Новорічного хліба, не миючи рук від тіста, разом з чоловіком ішла лякати дерева, котрі погано родять. Чоловік тричі стукав по «лінивому» дереву обухом сокири, приказуючи: «Не будеш родити, буду рубати, а будеш родити – буду шанувати«. Тоді жінка відповідала за дерево: «Не рубай мене, а перевеслом підпережи, я тобі ще в пригоді стану«. Після цього обтирала руки від тіста об дерево і перев’язувала його перевеслом з дідуха. У народі вірили, що після цього обов’язково дасть гарний урожай, бо «на Маланки рослини розуміють людську мову, а тварини самі розмовляють по-людському».

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1233165)
А чому? При чому цвіт соняхів до худих котів?

Я звідки знаю ? Примітили люди . Мій кіт худий все літо . Лише на зиму набирає вагу . Різниця дуже помітна . Літом ходить від вітру хитається , а зимою не підняти )

язичник 18.12.2019 19:32

Цитата:

Сообщение от Аграрій (Сообщение 1233365)
споконвічні народні традиції: 13-го січня, на Маланки, ми святкуємо Щедрий вечір, а 14-го – Василя.

… Колись це були справжні містерії. Господині випікали на Щедрий вечір особливі хліби — «Маланку« та «Василя«.

В календарі звичаєво-обрядових свят українців Щедрий вечір був на Коротуна, а Дажбог народжував Божича- нове Ярило- сонце. І коржі пекли особливі у вигляді сучасного бублика- символ вічного руху Ярила. І водили коловоди- теж символ початку нового циклу Ярила. На Щедрий вечір задобрювали Богів на новий врожай

Аграрій 18.12.2019 21:26

Українці - народ емоційний і вразливий. Душа кожної людини в цій країні сповнена поезії і творчості.

У повір'ях і прикметах відобразилося стародавнє бачення українцями світобудови, а також розуміння окремих явищ природи.

Існував тісний зв'язок між життям людини і природними явищами, саме тому людина тотально залежала від них.

Повір'я-заборони, прикмети-заборони - це залишки язичницьких вірувань, поєднанні з господарськими потребами. Вони стосуються землі, космічних світил, вогню, блискавки, предметів домашнього ужитку тощо.

Наприклад, земля в уявленні українського народу була живою, її називали - годувальницею, святоюй, нею клялися, її ім'ям проклинали. Українці вірили, що земля відчуває біль, а тому і ставлення до неї було шанобливим

---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1233127)
Про бузину и калину-бред.:pardon:

Як скажете :pardon:

---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:25 ----------

Кажуть грім ліщину б'є . Коли грозове літо багато порожніх горіхів .

Текущее время: 00:48. Часовой пояс GMT +3.