Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Вредители и болезни (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=81)
-   -   Вредители и болезни декоративных (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=22750)

itskaterina 28.04.2024 21:13

Re: Вредители и болезни декоративных

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287808)
Ну можете почекати. :pardon:

:sad: тобто ті всі гілки обрізати до стовбура треба? Це пів дерева буде :( Садовник підкажіть як врятувати?

itskaterina 29.04.2024 20:55

Нижня одна гілочка з листям на інших просто бруньки :( не сухі. Гілки продивилася, нічого не побачила, чи то тільки різати і дивитись?

Може чимось обробити? Чи вирізати? Форумчане відгукніться, підкажіть

садовник 30.04.2024 07:26

Якщо життя не повернеться, то різати.:pardon:

Люд.а 30.04.2024 22:37

Я завжди проливаю від хруща як найшвидше (навіть досить доросла черешня відійшла)

itskaterina 01.05.2024 16:12

Цитата:

Сообщение от Люд.а (Сообщение 1287827)
Я завжди проливаю від хруща як найшвидше (навіть досить доросла черешня відійшла)

Дякую, просила. Вчора, с переляку ще й сьогодні. Покропила суміш енжіо, мегафол, плантаіфол

садовник 01.05.2024 17:36

це все не те. тут судинні проблеми. тобто хтось може колись і куснув корінь, та пішов собі далі.... усі ті анті вже ні до чого....:no::pardon:
а от потім туди вліз гриб, що розмножується у судинах рослин та дерев.
таку проблему ми часто бачим влітку на флоксах, калістефусах, косариках, жоржинах, сокирках, півоніях, півниках тощо.:cool:
туди тре зараз влити превікур енерджи або максим або коронет.:wink:
як би там був хрущ, то страждало би усе дерево, а не його частина. Коли приходить хрущ, то з ним лізуть і його родичі...:crazy:

itskaterina 01.05.2024 18:29

Пролила магнікур енерджі, тепер чекатиму.
Минулого року були польові миші, дякуючи порадам і форуму позбавилась,. Того року влітку мені здається була подібна ситуація з сакурою, з одного боку листя почало жовкнути, але мишей вигнали в ходи насипали Джин і цього року всі гілки в квітах. Ходи були й там де клен, також понасипали, але він ознак якихось проблем не показував. Цього року бруньки пішли всі, а потім з одного боку ось такий сюрприз 😞

=marina= 01.05.2024 19:42

Цитата:

Сообщение от itskaterina (Сообщение 1287836)
Дякую, просила. Вчора, с переляку ще й сьогодні. Покропила суміш енжіо, мегафол, плантаіфол

Я не смешиваю Плантафол с инсектицидами и фунгицидами.

садовник 01.05.2024 20:06

Цитата:

Сообщение от =marina= (Сообщение 1287845)

а чиво?:oops:

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:03 ----------

Цитата:

Сообщение от itskaterina (Сообщение 1287843)
Пролила магнікур енерджі, тепер чекатиму.
Минулого року були польові миші, дякуючи порадам і форуму позбавилась,. Того року влітку мені здається була подібна ситуація з сакурою, з одного боку листя почало жовкнути, але мишей вигнали в ходи насипали Джин і цього року всі гілки в квітах. Ходи були й там де клен, також понасипали, але він ознак якихось проблем не показував. Цього року бруньки пішли всі, а потім з одного боку ось такий сюрприз 😞

бо прийшов фузаріоз....:%) цей гриб ніколи сам на рослини не кидається....йде лише по запрошенню:pardon:

---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:05 ----------

Цитата:

Сообщение от itskaterina (Сообщение 1287836)

енжіо в грунті не працює.:no:

Нина 02.05.2024 00:15

Цитата:

Сообщение от =marina= (Сообщение 1287845)

А я спецом добавляю Плантафол к баковой смеси . Он не только хорошее листовое удобрение, но и помогает лучшему прилипанию препаратов.

садовник 02.05.2024 07:32

Как прилипатель он слабый. Как питатель по листу -лучший вариант. Но для ряда растений в раствор нужен дополнительный прилипатель.

=marina= 02.05.2024 10:15

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287847)
а чиво?:oops

В инструкции к Плантафолу нет информации о совместимости. Я использую разные фунгициды и инсектоакарициды
- приходится контролировать количество трипсов и клещей, постоянно меняя препараты.
Провожу профилактику ЛМР, ботритиса...Поэтому если в инструкции не пишут про совместимость, то не смешиваю удобрения ни с чем.

садовник 02.05.2024 13:09

Можна. Плантафол это по листу, да ещё и в хелатной форме, типа бистро впитуваетца.:D

itskaterina 02.05.2024 23:08

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287847)
а чиво?:oops:[COLOR="Silver"]

бо прийшов фузаріоз....:%) цей гриб ніколи сам на рослини не кидається....йде лише по запрошенню:pardon:

---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:05 ----------

енжіо в грунті не працює.:no:

Упс, не пролила, а поприскала :)

садовник 03.05.2024 12:45

Енто щас к левой пятке...
Нам ветки изнутри спасать нать..шоб по сосудам спасательный раствор пошёл и гриб выгнал туда, где ему быть причитается!
И эта, открываю маленький секрет, тока Вы пож. ни-ко-му...ни-ни...ага?:wink:
Чтобы живительно-спасателтный раствор шибче по сосудам потёк, воду брать лучше теплую...тогда всасуваемость повышается в разы.:cool:

=marina= 01.11.2024 00:04

Выкопала пион, повреждённый нематодой, 'Miss America'. Хотела пересадить, а тут такое ..:sad: Сожгла. Что можно посадить на это место? Нужно что- то невысокое декоративное на передний план. Очень хочется посадить розу.

садовник 01.11.2024 06:31

В текущий год ничего садить низзя. Сперва нужно избавиться от неё. Либо пролить крутым кипятком, либо внести препараты от червя, либо удалить зараженный почва. Препар. и кипяток лучше.
.

=marina= 01.11.2024 11:03

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1288216)
В текущий год ничего садить низзя. Сперва нужно избавиться от неё. Либо пролить крутым кипятком, либо внести препараты от червя, либо удалить зараженный почва. Препар. и кипяток лучше.
.

Спасибо большое. :Rose:

Марічка 02.11.2024 21:06

Отаке на жоржині:
https://i.postimg.cc/bG0VNVT7/IMG-0133.avif
Вірус?=в топку?

=marina= 03.11.2024 08:25

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1288216)
.

Препарат "Нематодос" уже поздно вносить?

садовник 03.11.2024 12:26

неть.:no:

---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

Цитата:

Сообщение от Марічка (Сообщение 1288219)
Отаке на жоржині:

Вірус?=в топку?

а хіба віруси так проявляються?:roll:

Марічка 03.11.2024 15:50

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1288221)

а хіба віруси так проявляються?:roll:

Нагуглила, як "вірус ізрастанія":cry:
не мучте, рак?
ps: я вперше жоржину посадила, і цвіла так гарно серед помідорів...

чи це вона посуху і спеку прийняла за період покою, а тепер знов рости почала?

садовник 03.11.2024 17:27

останнє

Марічка 03.11.2024 19:11

Сердечно дякую! Значить жоржинам в прийдешньому році буть!

садовник 03.11.2024 19:38

Вірус надмірного росту у рослин, це коли раптово прокидаються всі сплячі бруньки та починають активно рости. Пагони стають наче нитки. Рослини або не квітнуть, або квітки стають монстрозні.:shock:

Марічка 03.11.2024 19:44

Дякую! а як краще ці бульби з тими пророслими брунями і зимувать? чи зрізать?

садовник 03.11.2024 21:05

зберігати у темному місці, та знизити температуру до +5. Оскільки жоржина тропічна рослина, то при такій температурі в неї ріст зупиняється. До цього їх треба трохи підсушити на сонці, якщо раніше цього не робили, та якщо умови дозволяють.:good:

Марічка 04.11.2024 17:47

Шановний садовнику, величезне дякую і від себе, і від жоржини!
Бо, якби не ваш досвід і поради, я б була її викинула...

https://i.postimg.cc/7bfzLbMx/IMG-5607.jpg

Марічка 20.05.2025 16:34

І знову я…
https://i.postimg.cc/McdsK1tq/IMG-0813.jpg

Така от неприємна штука проявилася на одному з піонів. Я так розумію, що це мозаїка. Уражено один пагін. І подібна картина була минулого року, я тоді пожаліла і відірвала цю гілку. І, наче, сорт не надцінний, але і цвіте гарно і кущ дорослий, тобто, викорчувать і викинуть на смітник все одно жалко. Прошу поради, чи існує можливість якось залічити, або чи ефективним буде видалення лише пагону і частини кореневища, з якого росте цей пагін?

садовник 20.05.2025 18:10

лише видалення. та дезінфекція інструмента-вогонь, спирт, віскі, бренді, бурбон(на вибір).:good:

Марічка 21.05.2025 01:59

Бідна Сара😢 на її місце піонів не саджать? Чи з заміною грунту все ж можна?

Марічка 31.08.2025 15:09

Вибачте, але це знову я із своїми жоржинами. Так виглядає коренева шийка жоржин, які я весною придбала в відомому інтернет магазині. Я їх не ділила, не різала ( бо були надто присушені і чахлі, щаслива була, що вижили) На цьому місці попередньо жоржини ніколи не росли. Зараз цвітуть і навіть всі по сорту, але… але… це ж бактеріальний рак? ( чи як воно то Dahlia leaf gall на рідну перекладається) жоржина з попередньої сторінки теж була з того ж ім. То получається голандці шлють увесь свій непотріб? Бо здається всі вісім придбаних рослин посаджених в різних місцях видають отакоє…
https://i.postimg.cc/jLJswzMk/IMG-1191.jpg https://i.postimg.cc/DSrn57kr/IMG-1192.jpg

садовник 31.08.2025 20:21

так, то погана невиліковнна хвороба. Грунт теж треба буде травити-парити.
Нидерланди можуть бути невинні...бо ця бактерія живе в нас у грунті. Тобто посадковий матеріал може бути чистим. Ця бактерія активна в нейтральному та лужному грунті. Якщо знизити реакцію до 5.5, то бактерія стає лагідною та не кидається на рослини. Окрім жоржин вона паразитує на хризантемі, троянді, яблоні та груші, а також на буряках,моркві та капусті.
У клубні жоржин потрапляє через різні погризи. :pardon:
На якому грунті за складаом Ваші далії?:oops:

Марічка 31.08.2025 22:13

Суглінок, сірий опідзолений… хоч я туди кожного року додаю компосту, але реакцію все одно 6,5-7 (якщо вірити усіляким китайським аналізаторам) видає.
Планую під зиму внести сірку для підкислення, чи це буде правильно?і як зрозуміти в якій кількості, щоб не переборщити. А щодо протравлення, внести зараз по викопуванні триходерму буде недостатньо?

садовник 01.09.2025 14:27

краще розчин формаліну:wink:
може грунт для лохини для закислення?

Марічка 01.09.2025 15:41

Про формалін зрозуміла. Підкислити хотілося б не точково під жоржини, а й в цілому ґрунт на грядках ( вони огороджені) під осінню перекопку, лохиновим ґрунтом то дорогувато вийде. Скажімо, змішати сірку з компостом із розрахунку 30г на метр? Як варіант розчином залізного купоросу з лійки пролити..нє?🙄

садовник 01.09.2025 20:01

купорос неть...
краще тоді розчин електроліту (30мл на 10 л монооксиду дигидрогєну). А сірку внести навесні.:good:

Марічка 01.09.2025 20:16

Якось думала, що до весни вона як-раз діяти почне…дякую дуже за поради :Rose:

садовник 01.09.2025 21:15

можна і з осені, але низькі температури уповільнюють роботу сірчаних бактерій..+ потрібна волога у ґрунті, бо у сухівря якось некамільфо жувати.

itskaterina 11.09.2025 11:28

Підкажіть будьласка ініціатор та інспектор це одне й те те саме?

Текущее время: 08:15. Часовой пояс GMT +3.