Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Плодовый сад (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=78)
-   -   Абрикос. Проблемы выращивания. Влияние погоды на урожай. (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=24669)

садовник 26.08.2021 09:35

Re: Абрикос. Проблемы выращивания. Влияние погоды на урожай.

Можно доверять.
Медь если по инструкции, слаботоксична. Это контактник. Куда попали, там и осталась. Препараты меди не вызывают привыкания, типа всегда будут лечить. Потом просто нужно хорошо вымыть плод, если на него случайно попали.

Roman Poltava 30.08.2021 13:08

Цитата:

Сообщение от Sveta (Сообщение 1278183)
Рома, маса 120-140г також доволі пристойна для абрикоса. Можливо коригування ваги в сторону зменшення залежить від віку дерева, рівня агротехніки, родючості грунту, кліматичних умов, часу зйому.

120-140 грм то Петропавлівський, гібрид лиш до 100 грн і то недотягнув. Зробив окуліровку на інші абрикоски мож там набере розмір і вагу. Буду спостерігати далі.

Sveta 02.09.2021 21:37

Цитата:

Сообщение от Roman Poltava (Сообщение 1278360)
120-140 грм то Петропавлівський, гібрид лиш до 100 грн і то недотягнув. Зробив окуліровку на інші абрикоски мож там набере розмір і вагу. Буду спостерігати далі.

У нас він завічкований на аличі.

PAV-16 26.09.2021 00:01

http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...&postcount=749
От продавца ответа не дождалась, посадила я этот абрикос, стянула корень веревкой, растёт, в этом году даже попробовали абрикоски
http://i.piccy.info/i9/dd399d949bd86...210314_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2021-09-25-21...80x240-r/i.gif

Sokolskih 12.02.2022 22:09

Добрый вечер, помогите определиться с выбором абрикоса, перечитала всю ветку, но так и не могу выбрать сорт, по вкусовым качествам самый вкусный я так понимаю Монастырский, но в Киевском регионе может быть не очень урожайным, или вообще не урожайным(
Могу посадить только два дерева, хочется очень вкусный но беспроблемный сорт (то что нужно будет обрабатывать понимаю)
Рассматриваю Харгранд и Харостар, но так и не поняла как они на вкус, ещё обратила внимание на Киото Цунами, но тоже не нашла информацию о вкусовых качествах, любим что б абрикос был сладкий не кислятина.
О.Д. не рассматриваю т.к плохо отделяется косточка и сложно найти оригинальный сорт
Короче запуталась совсем, поэтому прошу совета

СаДом 12.02.2022 22:46

Sokolskih, http://www.sadiba.com.ua/forum/showp...&postcount=851

pacat 03.08.2022 22:50

Шановні форумчани, допоможіть, будь ласка, ідентифікувати сорт:
В сусіда фірма посадила сад, в т.ч. абрикоси Червонощокий і Красень Києва, але не зафіксувала де який сорт. Я брав черенки, прищепив і собі. Цього року в мене є перший урожай: плодів досить рясно, круглої форми, помірно солодкі, м'якоть яскраво оранжева. Достигли (в умовах Тернопільської обл.) в кінці липня, при перетриманні на дереві на плодах з'являються тріщини біля плодоніжки. Хто має ці сорти, підкажіть, це Червонощокий чи Красень Києва?

https://i.ibb.co/HX573bN/IMG-20220803-153200.jpg
https://i.ibb.co/rQB5416/IMG-20220803-153404.jpg
Фото на 2 серпня.

Нина 08.08.2022 10:30

Цитата:

Сообщение от pacat (Сообщение 1285449)
Хто має ці сорти, підкажіть, це Червонощокий чи Красень Києва?

В мене немає цих сортів, але в брата Червонощокий такий яскравий, червонобокий, аж горить. Тому, думаю, у Вас Красень Києва.

sabrina 22.08.2022 15:07

Доброго Вам дня.
У мене Київський красень після 20 липня доспів повністю. Але тріщин не було. Більшість з них з висоти гепали додолу і ...йшли на варення((( Плоди схожі на Ваші. Фото не знаю як вставити, бо ті фотохостінги вже не працюють, на які я колись заливала.

vitaya 24.08.2022 08:21

А підкажіть будь ласка найпізніший сорт абрикоси. Звичайно ж щоб і розмір плодів, і смачно і кісточка сама виплигувала ;)

Олеся Ивановна 24.08.2022 19:03

Цитата:

Сообщение от sabrina (Сообщение 1285510)
Доброго Вам дня.
У мене Київський красень після 20 липня доспів повністю. Але тріщин не було. Більшість з них з висоти гепали додолу і ...йшли на варення((( Плоди схожі на Ваші. Фото не знаю як вставити, бо ті фотохостінги вже не працюють, на які я колись заливала.

київський красень дає дуже мало плодів?чи це тільки я не можу його перенастроїти?:D

Нина 24.08.2022 22:11

Цитата:

Сообщение от vitaya (Сообщение 1285519)
А підкажіть будь ласка найпізніший сорт абрикоси. Звичайно ж щоб і розмір плодів, і смачно і кісточка сама виплигувала ;)

САме головне, щоб цей сорт встигав у нас дозріти та набрати смаку. Бо пізніх сортів багато, а от більшість не визріває до холодів і залишається ніякими на смак.
Пишуть, що Фаралія дуже смачна, але вона достигає на початку серпня. Пробуйте Фарбелі, Фаркло. Це вересневі сорти. Тому як пощастить з теплом в вересні, такий і смак буде.

sabrina 25.08.2022 13:30

Цитата:

Сообщение от Олеся Ивановна (Сообщение 1285520)
київський красень дає дуже мало плодів?чи це тільки я не можу його перенастроїти?:D

Нашому дереву років 7. Минулого року і на ньому, і на інших абрикосах плодів не було, бо квіткові бруньки померзли. А цього року він був увесь в плодах, але не густо. То на руку вміщувалось максимум дві абрикосини. Величина з персик була. Але з висоти падали і ....варення, пастила або так схрумати поки мурахи не набігли)))
Тому думаю, що залежить від погодніх умов.
Поряд ростуть абрикоси: Самбурський ранній, Особливий Денисюка, Лескоре та Сільвер кот. Але я не знаю чи хтось серед них є опилювачем для Красеня.

sabrina 26.08.2022 11:32

У мене такий https://s1.hostingkartinok.com/uploa...2c3b25df4d.png

inna1 08.10.2022 19:27

Добрый день. Подскажите, у кого в этом году нормально вызрел Фаркло ? Плоды окрасились ярко-оранжевым , выглядят спелыми. Но по твердости сравнимы с сырой картошкой, и очень кислые ...

Витуся 24.04.2023 08:10

Народ, як у вас абрикоси? Щось зав'язалося? два дні ходжу вкруг них і бачу лице сухий цвіт. Вже листочки почали розгортатися, зав'язі не бачу.

pacat 24.04.2023 18:39

Цитата:

Сообщение от Витуся (Сообщение 1286528)
Народ, як у вас абрикоси? Щось зав'язалося? два дні ходжу вкруг них і бачу лице сухий цвіт. Вже листочки почали розгортатися, зав'язі не бачу.

В мене на Тернопільщині - ще цвітуть, але цьогоріч на абрикосах цвіту дуже мало, тому не доводиться очікувати щедрого урожаю. Натомість рясно цвітуть персики - на них більше надії. Про зав'язь ще говорити не можу, рано.

Mustache 24.04.2023 18:46

У нас под Киевом в садовом кооперативе у всех абрикос с сухоцветом. Померз, наверное.

садовник 24.04.2023 19:08

Не...монилия'с.:no::pardon:

Galchik 24.04.2023 21:51

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1286538)
...монилия'с.:no::pardon:

Точно. Весна затяжная, частые дожди - лучшие условия для монилиоза. И в селе, и в кооперативе абрикосы цвели роскошно. А сейчас почти везде стоят с засыхающими листиками. И народ снова повторяет мантру про заморозки.

Mustache 24.04.2023 22:26

Жаль, что обработки не помогли...

садовник 25.04.2023 07:07

Жердели не для нашего климата...
Хотя! В Чехии собственнолично бачив сорта стійкі до монілії, і персики в них не хворіють на кучерявість...:pardon:

СаДом 26.04.2023 10:00

Сосед, памятуя прошлый год, раз пять обрабатывал, от бордоски деревья все голубые были.
Я ничего не делал - результат одинаков у обоих, деревья сухие. Но. В прошлом году у нас урожай на поесть все таки был, впрочем тогда я по цвету один раз обработал, успел
Дождей такой регулярности весной давненько не было
Цитата:

Сообщение от Galchik (Сообщение 1286544)
И народ снова повторяет мантру про заморозки.

Особенно если учитывать температуры этой зимой, в нашей местности помоему ниже -11-12 не опускалось, ну может кратковременно -14 было

садовник 26.04.2023 10:22

Так заморозки, а не морозы.:wink:

Wolfin 26.04.2023 12:53

З березня по квітень було 3 оброки абрикоса, персика і вишні. Монілії нема поки що (т-т-т). Сусідськи абрикоси стоять сухі. Лише на одному персику, на якому пропустили третю обробку, вийшло пару листочків покручених.

Нина 27.04.2023 08:24

Цитата:

Сообщение от Wolfin (Сообщение 1286562)
З березня по квітень було 3 оброки абрикоса, персика і вишні. Монілії нема поки що (т-т-т). Сусідськи абрикоси стоять сухі. Лише на одному персику, на якому пропустили третю обробку, вийшло пару листочків покручених.

Напишіть чим обробляли. А то люди одною бордоською мили дерева та дивуються, чому не допомогла вона від монілії.

садовник 27.04.2023 09:58

А чого люди не користуються системними препаратами?

Wolfin 27.04.2023 10:01

Цитата:

Сообщение от Нина (Сообщение 1286574)
Напишіть чим обробляли. А то люди одною бордоською мили дерева та дивуються, чому не допомогла вона від монілії.

1. По сплячих бруньках - 30В + Оксіхом
2. По рожевому бутону абрикоса - Актара+Хорус+Топсин М
3. Приблизно через 10 днів після другої обробки, коли абрикос закінчував квітнути, а у персика і вишні був рожевий/білий бутон - Хорус+Сігнум

Wolfin 28.04.2023 11:50

Цитата:

Сообщение от Wolfin (Сообщение 1286562)

Уточнюю - на другому персику сьогодні чоловік також помітив трохи покрученого листя.
А на абрикосі вже видно маленьку зав'язь. Сподіваюся прогнози приморозку в найближчі ночі не справдяться :evil:

Нина 28.04.2023 12:34

Цитата:

Сообщение от Wolfin (Сообщение 1286584)
Уточнюю - на другому персику сьогодні чоловік також помітив трохи покрученого листя.

По персику ні Хорус , ні Топсін М від курчавості не працюють. Добре справляється мідь, Браво та дітіокарбомати ( Тірам).

Текущее время: 16:24. Часовой пояс GMT +3.