![]() |
Re: Полив, том числе и капельный
Уважаемые единомышленники!
Хочу предложить на ваш суд мою работу по подготовке к фертигации. Пришлось немало перелопатить сеть, чтобы собрать эту информацию. Затем, с учетом моей специфики, делать перерасчет. Особенность моей работы заключается в том, что я хочу на максимум использовать древесную золу, которой у меня имеется неограниченное количество. Буду благодарен за ваше мнение, советы и конструктивную критику. Заранее извиняюсь за возможные ошибки. [IMG]http://f26.ifotki.info/thumb/a7406be...6372630908.jpg[/IMG] [IMG]http://f26.ifotki.info/thumb/a7641f4...6372630908.jpg[/IMG] |
Цитата:
|
Цитата:
Капельницы я заказывала через Али экспресс, там дешевле было. Но посылка идет долго, на этот сезон не успеть. Смотрите интернет магазины наши. В поисковик так и забивайте: Слепая труба и капельницы для полива. |
Подскажите, пожалуйста. Посадила клубнику на волокно с расстоянием 25 см. А капельной ленты с таким шагом, разумеется, нет. Можно ли взять ленту на 50 см и добавить дырочки? Или у них особое устройство? И если взять с другим шагом, 10 см, например, будет ли эффективным полив?
|
Возьмите 30 см и проложите не под линейку, а с небольшим изгобоном :-). Как раз и получиться 25 см. Это конечно, если у вас именно лента.
|
Добрий день. Допоможіть, будь-ласка, з промивкою капельної стрічки. Забились саме щілини на стрічці. Вичитала, що потрібно промивати азотною кислотою і гідрохлоридом натрію. Концентрація азотної кислоти 0,5-1% і 20мл гідрохлориду натрію на 100 л води. Спочатку розчин азотної кислоти заливаємо в систему і витримуємо 5-7 годин. Аналогічно поступаємо з гідрохлоридом натрію. Я так розумію, що азотна кислота розчиняє солі і мінерали, а гідрохлорид натрію слиз і водорості. Так як з хімією не дружу зовсім, то виник ряд питань:
1. Скільки саме азотної кислоти потрібно добавити в 200л бочку для утворення розчину 0,5-1%?? 2. Чи можна зливати розчин під рослини (на капельці посаджені помідори в теплиці, полуниця та огірки в відкритому грунті)? 3. Що таке гідрохлорид натрію? Найшла в інеті гіпохлорид натрію 0,9% - це фізрозчин. Це одне і те саме? 4. Чи можна розчин гіпохлориду натрію зливати під ті самі рослини? А можливо це даремна трата часу і краще змінити капельну стрічку і недопускати її забивання? Тут знов виникає питання, що постійно добавляти в воду для запобігання утворенню солей і водорослей? |
Добрий!
1-4 або 2 літри 2 - буде однозначно багато, для більш точнішої відповіді треба знати рН грунту, води. 3, 4 - незнаю))) Краще замінити. Водорослі то перекис водню добре нейтралізує, а солі то або кондуктометр, або власний досвід... |
Цитата:
РН грунт вимірювати не вмію. Пробувала лакмусовими папірцями, то здається як РН6 виходить. РН води 7 (причому і з колодязя з якого поливаю і з водопровідного крану). Міряла так само лакмусовими папірцями. Знайшла на сусідньому форумі рекомендації промивати добривом Пекацид (монофосфат калію) 0-60-20 з РН2,2. Воно кисле і ним можна промивати. Можливо в наступні спільні закупки вдастся його включити. Знаходила вагу 25кг - ціна 1500грн. А якщо брати по 1кг, то ціна в неті 150грн. Але його 25кг мені на 10 років хватить. Можна, напевно, на його основі собі добрива замішувати. Добавляти, наприклад, аміачну селітру для більшої дози азоту. Але що робити для того, щоб понизити норму фосфору і калію ще незнаю. Для промивання каплі рекомендують його використовувати 3 рази в рік. Але думаю, що добриво на його основі взагалі не буде солей залишати. ---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:57 ---------- Ще знайшла норми для добавляння кислоти в воду для промивки стрічки і всієї системи загалом: Ортофосфорна 85% розводиться: на 50л води 350мл кислоти. 70%, на 50л води 420мл кислоти. Азотна 60%, на 50л води 600мл кислот. |
Всім доброго дня. В цьому році вирішив зробити крапельний полив з сліпої трубки з вмонтованими крапельницями. Хто експериментував з різними видами крапельниць? Не хотілося б переплачувати. Вода буде надходити з свердловини, тиск постійний. Крапельна труба буде відходити від магістральної горизонтальними відрізками десь по 10м. Дякую.
|
Потрібна регульована крапельниця, так щоб водовилив можна було контролювати..
І все буде добре. |
Цитата:
|
Я поливаю капельным поливом, через установку, пропустил по огороду, и не парюсь, крутая штука, попробуйте обязательно
|
Тему я прочла, всю!
Итак :D Нужен полив на клумбы. Самые не удобные - вдоль забора метров по 10-12, капельный считаю не подходит, я так не уложу шланг что бы под всё попасть:unknown:, а там всего ой как не мало (жадность она такая). Смотрю в сторону тумана, но по нему в этой теме откровенно - почти ноль. Смущает, что этот туман (судя по фото тех, кто уже пользует), бьет такой струей вверх...я думала он ниже, наверное это можно регулировать напором давления... Так вот - пожалуйста, те, кто имеет туман, напишите своё мнение и желательно фирму, которую брали. И да, полив хочу от насоса, не хочу емкость с водой, да и не нужна она под туман, только под капельный нужна. Может есть мелкодисперстный туман, с высотой до полуметра например...видео в ютубе я тоже смотрела, я пол года уже пытаюсь определиться и начать закупки, но увы и ах, вынуждена и здесь вопросы задавать :%) |
| Текущее время: 13:47. Часовой пояс GMT +3. |