Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Наши ландшафты (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Сад Інни (Merina) з Івано-Франківська (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=2267)

Merina 30.07.2011 19:28

Re: Сад Інни (Merina) з Івано-Франківська

Хочу почути ваші думки щодо новоосвоєної частини мого саду розміром 1.5 сотки. Ще минулого року тут росла полуниця. Але вже тоді я знала, що це мій новий "полігон". Бо полуниці тут не дуже добре було. (практично півдня тінь). Нічого такого я тоді не планувала. Просто газон і хлилясту доріжку, до того ж прийшлося деякі хвойні пересадити сюди, бо дуже щільно росли. На форумі я познайомилася з темою "Те що Удольф прописав" і загорілась таким стилем. Крім того, я давно хотіла більше багаторічників і трав. Звичайно мені далеко до професіоналів, але створила те, що є. Найбільше мене турбувала гравійна відсипка. В даний момент вона є необхідністю - значно полегшує догляд. Якби у мене була б тільки ця ділянка, то я обійшлася б і без неї. Ця ділянка є ізольваною від усіх - не проглядається, хіба що в проходах через кущі. Квіти і злаки висаджені навесні. Думаю, що через роки 3-4 буде краще виглядати. А ні, то прийдеться щось змінювати.
http://i073.radikal.ru/1107/b8/e80a7aa6e40at.jpghttp://s15.radikal.ru/i188/1107/5c/130a3f6032cdt.jpghttp://s41.radikal.ru/i091/1107/7e/12270fb9f102t.jpghttp://i011.radikal.ru/1107/af/641f59a36462t.jpg

иветта 30.07.2011 19:43

Марина, Вы просто волшебница! А диван - то , диван...!http://i.piccy.info/i5/29/70/1797029/dash2.gif( это я от бессилия - творческого, и нехватки места)

Merina 30.07.2011 19:47

Дякую, Іветта. Диван був задуманий дуже давно. Він тут ріс посеред моркви і помідорів. Мені б поупражнятись в рівній стрижці:D

Мелисса 30.07.2011 19:59

Інно, ця ділянка - просто втілення моєї мрії:good: Колись попрошу у тебе схемку рослинок і крупніші плани на фото:Rose:

Merina 30.07.2011 20:08

Цитата:

Сообщение от Мелисса (Сообщение 251834)
Інно, ця ділянка - просто втілення моєї мрії:good: Колись попрошу у тебе схемку рослинок і крупніші плани на фото:Rose:

Дякую, Ліда. Їй далеко до досконалості. Вона ще не завершена. Садила сюди, те, що мала і трохи докупила. Деякі рослини тут не вписуються. Наприклад, астільба блідо-рожева зливається із щебнем. Планую сюди придбати шавлії nemorosa, ще злаків і вже є трохи ехінацеї.

Марлена 30.07.2011 21:39

Инна ,ваши проекти очень интересные :good: Ви план рисовали? Или сразу представляли как будет? И какой размер "куточка" ?

Merina 30.07.2011 21:43

Цитата:

Сообщение от Марлена (Сообщение 251854)
Инна ,ваши проекти очень интересные :good: Ви план рисовали? Или сразу представляли как будет? И какой размер "куточка" ?

Дякую, Лєна. Розмір ділянки 12м на 12м. План малювала - які рослини і де мають рости, але потім на місці все коригувала.

Марлена 30.07.2011 22:00

Да,вашему упортству позавидуешь:DЭтот диванчик не год ведь растили. За отсыпку вобще подумать страшно,сколько труда! Инна, и все-таки очень хотелось бы примерный план этого уголка. А как поредставлю разросшиеся злаки и многолетники - мечта:roll:

Merina 30.07.2011 22:04

Цитата:

Сообщение от Марлена (Сообщение 251864)
За отсыпку вобще подумать страшно,сколько труда! Инна, и все-таки очень хотелось бы примерный план этого уголка. А как поредставлю разросшиеся злаки и многолетники - мечта:roll:

Відсипку мені допомагав татусь - возив тачкою. План спробую намалювати і викласти. Бо старого вже немає

елена.п 30.07.2011 23:58

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 251836)
Їй далеко до досконалості. Вона ще не завершена.

Иннусь, далеко до совершенства или нет,судить создателю этого чудного уголка:D,...но то,что ты создала, это необычайно красиво,...несколько раз пересматривала фотографии,ты действительно волшебница:Rose:

Викса 31.07.2011 00:25

Инночка, а я давно говорила, что это прекрасный уголок :roll:.
Но ухода, наверное, требует немало?

lusa 31.07.2011 01:47

Инна, удивительный сад! Спасибо за красоту! :Rose:

Нина 31.07.2011 11:29

И последнее творение из злаков и туй очень понравилось. Представляю,как злаки розростутся и покахжут всю свою красоту:roll: Вот это будет зрелище! Браво художнику!

Merina 31.07.2011 19:06

Цитата:

Сообщение от Викса (Сообщение 251934)
Но ухода, наверное, требует немало?

Я поки що ніяк не доглядаю.Хіба що поливаю у посуху. До речі, під щебнем довше зберігається волога. Я переконалась. Хоч сам щебень досить нагрівається. І я сумніваюсь, чи добре це для квітів.
А в перспктиві, думаю, що буде досить роботи: збирати сухе листя. Напевно, навесні треба буде розгрібати кожну лунку, бо рослини будуть розростатись. Але, принаймні не буде роботи з бур'янами і просапуванням. На цьому я зараз дуже економлю свій час. Бо цього року на інших ділянках як ніколи боротьба з бур'яном - це боротьба з млином - немає кінця краю.

трохи снігу 01.08.2011 13:56

подивився нову частину вашого саду

http://i073.radikal.ru/1107/b8/e80a7aa6e40a.jpg

спочатку дуже сподобалося, але поступово залишилася тільки критика ( характер в мене такий))

насадження критикувати поки що зарано, тож займуся туями. в якості стін для "кабінету" вони виглядають невмотивованими, думаю що варто скопіювати хід самого удольфа ( чи його співавторів):

http://farm5.static.flickr.com/4017/...70ee0f03ef.jpg

у вашому випадку можна зробити для туй каркас з дерев"яного брусу, добре продумавши дизайн ( загальна конструкція каркасу, цікавий профіль брусу, колір).

увесь репортаж, я якого взято фото що вище:

http://garden-genome.livejournal.com....html#comments

( ось такий Lurie Garden мені дуже навіть подобається. а коли я був там три роки перед тим як робилися ці знімки - не подобався взагалі)

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:48 ----------

дуже сподобалось ось це:

http://s49.radikal.ru/i123/1106/b5/c1dd93b1b196.jpg

єдине що псує вигляд - гола земля між кущами троянд.

ситуацію виправить десяток кущів різних гераней. треба тільки продумати добір сортів і їхнє розміщення по висоті ( щоб не накривали самшит) та формі і кольору ( щоб гармоніювали з трояндами).

я лише цього року посадив свої перші герані і дивуюся як це раніше обходився без них.

larissa 01.08.2011 14:05

Цитата:

Сообщение от трохи снігу (Сообщение 252253)
спочатку дуже сподобалося, але поступово залишилася тільки критика ( характер в мене такий))
.

с критикой не согласна:no: надо подождать пару-тройку лет...когда туи сомкнуться...будет сплошная стена...

---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 13:03 ----------

Цитата:

єдине що псує вигляд - гола земля між кущами троянд.
.

там все нормально ... это кусты еще маленькие и не разрослись... по схеме посадки там на многолетники место не предусмотрено... если засадить при таких посадках между розами многолетники... розы будут болеть...

Мелисса 01.08.2011 14:10

Цитата:

спочатку дуже сподобалося

Даруйте, що втручаюся.
ТрохиСнігу, дуже цікава Ваша думка ,я приглядаюся до Ваших ідей і вони для мене дуже цінні. Маю тільки одне але... приватний садок не є представницьким. І тут усі інші закони садотворчості відступають на другий план перед одним законом – індивідуальні потреби, можлиості, смак і бажання автора/власника. На мою скр. думку

трохи снігу 01.08.2011 14:23

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 252259)
с критикой не согласна:no: надо подождать пару-тройку лет...когда туи сомкнуться...будет сплошная стена...

туї не призначені для суцільних стін. для цього я інші рослини. в удольфа такий прийом використовується дуже часто, а в наших форумчан подібне я бачив лише в садовника:

https://plus.google.com/photos/10067...08708236444658

я думав чому удольф використав в лурі гаден саме туї, і вирішив що 1) без огорожування живоплотом тут справді було не обійтися 2) стрижений вікторіанський жипопліт посеред хай-теку мілленіум парку виглядав би як мінімум претензійно. тому був вибраний по контрасту варіант "дешево і сердито" - туї в каркасі з простенького стального профілю. самі по собі ці компоненти огорожі виглядають незрозуміло, а разом - дуже навіть нічого. можливо що, в першу чергу, за рахунок незвичайності, - до того я туй в каркасі ніде не бачив )

---------- Post added at 13:23 ---------- Previous post was at 13:21 ----------

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 252259)
там все нормально ... это кусты еще маленькие и не разрослись... по схеме посадки там на многолетники место не предусмотрено... если засадить при таких посадках между розами многолетники... розы будут болеть...

вас, любителів троянд, мені не зрозуміти.

можливо тому що жодної троянди в мене немає. і в найближчий час - навіть не намічається. )

larissa 01.08.2011 15:49

Цитата:

Сообщение от трохи снігу (Сообщение 252274)
туї не призначені для суцільних стін. для цього я інші рослини.

Володимире, ну як же не використовується:%) дуже і дуже використовується:good: і дуже часто... особливо в Європі... і верхівки Інна вже обкромсала...саме для розрастання...для заповнення порожнин...:good:

---------- Post added at 14:48 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

Цитата:

самі по собі ці компоненти огорожі виглядають незрозуміло, а разом - дуже навіть нічого.

це останні новинки в ЛД... зараз дуже поширюється тенденції зв"язку різних стилів... і для цього і використовують каркасні вкраплення... мені наприклад дуже подобаються різноматні геометричні фігури...каміння в каркасах... можно використовувати по різному... для різних зв"язків

---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:48 ----------

Цитата:

і в найближчий час - навіть не намічається.

" никогда не говори никогда":D

Merina 05.09.2011 18:06

Мій гравійний сад зараз виглядає ось так
http://i076.radikal.ru/1109/da/b3aca5cc9017t.jpghttp://s49.radikal.ru/i125/1109/c8/0b4e2bb39811t.jpghttp://s16.radikal.ru/i190/1109/0a/4bd91e9fb749t.jpghttp://s010.radikal.ru/i312/1109/d6/4b5002272774t.jpg
Трохи піднялися злаки і зацвіли очитки. Чекаю на осінні айстри.
Вже почалися перші проблеми - насіння висівається і проростає навіть в щебні. Але всерівно гравійна відсипка значно допомагає в догляді.
Для цієї пори трохи замало квітів. Якби не лобелія, було б сумно.

larissa 05.09.2011 18:18

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 263219)
Мій гравійний сад зараз виглядає ось так

Инна, очень классно получится, :good:когда все наберет мощь... не вижу, есть или нет:oops:,можно добавить пару пятен, Salvia nemorosa 'Ostfriesland', они вертикаль свяжут и добавят цвета. Они как раз цветут в этот период после летней обрезки, напротив лобелии можно одно пятно Sedum Red Cauli на краю дорожки, смысл такой, как Вы использовали вертикальные можжевельники:good:

Merina 05.09.2011 18:24

Дякую, Лариса. Я якраз збиралася шукати саме цей сорт шавлії, але не бачу ніде у пропозиції.

larissa 05.09.2011 18:27

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 263231)
Дякую, Лариса. Я якраз збиралася шукати саме цей сорт шавлії, але не бачу ніде у пропозиції.

Инна, именно его:good: остальные и разваливаются со временем, и пятно не яркое создают,такое размытое. Аэтот сорт самый- самый для картинки:good:

irina s 05.09.2011 18:34

Инночка, мне всегда нравился ваш сад, очень здорово получилось и на этом участке, несмотря на то, что растения еще недостаточно выросли. А вы не хотели бы сделать пошаговые дорожки из плоских камней, мне кажется, это создало определенную структуру. Извините за костноязычие. У меня сейчас цветет астра итальянская, завтра сделаю фото, наверное ее можно было бы использовать для яркого пятна в этот период.

Merina 05.09.2011 18:42

Цитата:

Сообщение от irina s (Сообщение 263236)
А вы не хотели бы сделать пошаговые дорожки из плоских камней, мне кажется, это создало определенную структуру. Извините за костноязычие. У меня сейчас цветет астра итальянская, завтра сделаю фото, наверное ее можно было бы использовать для яркого пятна в этот период.

Це гарна ідея - заодно було б видно куди можна ходити, бо хто не приходить до мене топчуться по квітах:D

irina s 05.09.2011 19:08

Знаете, Инна, однажды школа, в которой училась моя дочь ждала очень "высоких" гостей из Киева и нужно было срочно сделать небольшой кусочек двора, такого, как в типичных советских школах. Траву сеять было некогда, да и в таких условиях она бы не выросла. Пришлось действовать радикально: нашли в углу несколько больших камней времен Румынии, перекатили для создания фокусной точки. Вокруг я высадила пару туй и можжевелов, впереди- очитки, за ними- фалярис, еще сзади- эхонопс. Из-под старого дерева вырыли русло импровизированного сухого ручья, я его засадила анютиными глазками сине-голубо-белого цвета. А вместо травы разбросали машину щебня, кто-то из родителей спонсировал. Чтобы как-то выделить скудные посадки из кучи гравия выбирались камни примерно одной фактуру, более темные, чем щебень и ими оттенялись растения, какие-то змеистые линии выкладывались. Вобщем, уже 6 лет прошло, многие растения безжалостно вытоптаны, но все равно даже то, что осталось создает определенную картину. Вобщем, хорошо бы в вашем саду тоже камешками поиграть.

Merina 20.09.2011 20:29

Прошу поради. У гравійному саду росла астільба блідо-рожева, вона там не вписувалась через блідий колір та й напевне через умови, хоча саме там вона показала себе. Натомісь я посадила Penstemon barbatus, але є ще місце. Мені цікаво, чи можна скомпонувати таким чином
Echinacea 'Mama Mia'http://s54.radikal.ru/i143/1109/54/eb78792c7dddt.jpgпоруч пенстемонhttp://i020.radikal.ru/1109/48/06d935356d4bt.jpg
а перед ехінацеєю http://i010.radikal.ru/1109/bc/6b670c1585f0t.jpg
Може це за дуже....

Fleur 20.09.2011 20:40

Я бы этот сиреневый шалфей заменила на растения либо в синей либо в белой гамме.

Merina 20.09.2011 21:04

Мені здається, що саме цей сорт шавлії Salvia nemorosa 'Ostfriesland' більше синьоватим ніж фіолетовим.
Білий напевно мені не підходить , бо щебінь майже білий

larissa 20.09.2011 21:07

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268256)
Echinacea 'Mama Mia'

Инна, а если так:+ пенстемон, только другой сорт:wink:+ кетрантус белый.
на один куст эхинацеи 3 пенстемона и 3 кетрантуса. Последний расчитывать см 40 при посадке и обязательно добавлять много песка там где он будет расти. Белый самый устоичивый во всех отношениях.
А шалфей + пенстемон, который уже есть+ розовая эхинацея. + катананхе.У них одна гамма.

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:06 ----------

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268263)
Мені здається, що саме цей сорт шавлії Salvia nemorosa 'Ostfriesland' більше синьоватим ніж фіолетовим.

Инночка, этот сорт чисто синий.Т.е. холодный синий.

Fleur 20.09.2011 21:15

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268263)
Мені здається, що саме цей сорт шавлії Salvia nemorosa 'Ostfriesland' більше синьоватим

Да, этот синий-синий. У меня такой есть, мне нравится.

Merina 20.09.2011 21:17

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 268265)
на один куст эхинацеи 3 пенстемона и 3 кетрантуса. Последний расчитывать см 40 при посадке и обязательно добавлять много песка там где он будет расти. Белый самый устоичивый во всех отношениях.
А шалфей + пенстемон, который уже есть+ розовая эхинацея. + катананхе.У них одна гамма.

---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:06 ----------

Инночка, этот сорт чисто синий.Т.е. холодный синий.

Дякую, Лариса.
Я вже думала, що зупинюсь з пошуком квітів, а тут на тобі...
Пенстемон бородатий вже сидить собі на місці і гарно прийнявся:Rose::Rose::Rose: - я його не чіпатиму.
Шавлію навесні досаджу - хай поки що розростається.
То що замість ехінацеї мама-міа (яка у мене вже є) шукати рожеву???

larissa 20.09.2011 21:32

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268272)
То що замість ехінацеї мама-міа (яка у мене вже є) шукати рожеву???

можеш не шукати, якщо так компанувати, то тоді треба розбавити сріблом :wink: а тут треба подумати, ким само. або блідно голубим. А ще, можно на контрасті . Тоді контраст до єхінаціі - пурпур. Він повинен бути холодний+ синій холодний+ рожевий нейтральний. Оооо,так буде нормально. Тоді, ото пурпурне повинне бути вище за ехинацею. Щось подібне на посконник. Вибачаюсь, як він буде українською не знаю.

Merina 20.09.2011 21:37

Цитата:

Сообщение от Fleur (Сообщение 268260)
Я бы этот сиреневый шалфей заменила на растения в белой гамме.

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 268265)

Я собі уявила поєнання пенстемон бородатий і ехінацею мама-міа з білими квітами, то дійсно вийшло б неперевершено

---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 268276)
можеш не шукати, якщо так компанувати, то тоді треба розбавити сріблом :wink: а тут треба подумати, ким само. або блідно голубим. А ще, можно на контрасті . Тоді контраст до єхінаціі - пурпур. Він повинен бути холодний+ синій холодний+ рожевий нейтральний. Оооо,так буде нормально. Тоді, ото пурпурне повинне бути вище за ехинацею. Щось подібне на посконник. Вибачаюсь, як він буде українською не знаю.

Лариса, конкретніше, будь-ласка. Посконник який сорт? Пурпур це листя чи квіти?

larissa 20.09.2011 21:42

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268277)
Я собі уявила поєнання пенстемон бородатий і ехінацею мама-міа з білими квітами, то дійсно вийшло б неперевершено

Это классика цветосочетания.Кетрантус великолепно сеется семенами. Лучше всего брать французкие. Можно рассадой- тогда зацветает уже в в первых числах июня и цветет до морозов постоянно. Можно прямо в грунт , тогда зацветает где-то в середине июля. И еще предупреждение. Он , этот кетрантус, очень любит сорить семенами:wink: везде.:D

---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268277)
Посконник який сорт? Пурпур це листя чи квіти?

пурпур- соцветия. А сорт там есть только один такой высоты- какой-то Беби. На работе посмотрю , напишу. Остальные сорта выше и намного. А если брать пурпур листву- слишком темное пятно будет. Пропадет легкость в композиции.

трохи снігу 20.09.2011 22:35

можна купити жовті чи оранжеві сорти ехінацеї. "мама міа" - занизький, імхо, та й колір надто специфічний.

"срібло"- просо.

насіння кетрантусу я зібрав, не знаю, правда, яка там схожічть.

larissa 20.09.2011 22:41

Цитата:

Сообщение от трохи снігу (Сообщение 268316)
"срібло"- просо.
.

Володимире, а фото можно? і назву сорту с габітусами. А то з сріблом зараз шось повний напряг:pardon:Полинь- отказать, а альтернативы нет:roll:

Merina 20.09.2011 22:53

Цитата:

Сообщение от larissa (Сообщение 268320)
Володимире, а фото можно? і назву сорту с габітусами. А то з сріблом зараз шось повний напряг:pardon:Полинь- отказать, а альтернативы нет:roll:

Пробувала посадити в цьому садку полин стеллера, він занадто білий і всі, хто заходив топталися по ній, бо не було видно. Може щось високе буде краще виглядати. У мене є ще анафаліс.

larissa 20.09.2011 23:04

Цитата:

Сообщение от Merina (Сообщение 268326)
Пробувала посадити в цьому садку полин стеллера, він занадто білий і всі, хто заходив топталися по ній, бо не було видно. .

я про шо Володю и питаю. :roll:Що потрібна сама структурна рослина - злак наприклад- з сріблястим листям або срібною полоскою, або срібним колоссям. тоді на світлому фоні вона не загубиться, за рахунок форми. А полин- це ж наповнювач. А на білому фоні+ білий = нічого не бачу.

трохи снігу 20.09.2011 23:05

з сіролистих є лише panicum virgatum 'heavy metal':

http://www.google.ru/search?q=panicu...2&ved=0CCAQsAQ

в мене він має трохи більше 1 м., хоча в інтернетах дехто йому дає мало не під 2 м.

посконник розмножений з насіння:

http://i237.photobucket.com/albums/f...0/IMG_2356.jpg

цвіте відносно короткий переіод часу ( тижнів два) але під час цвітіння - головний соліст в саду. насінники теж декоративні і зберігаються до наступної весни.

анафаліс - масивом виглядає в середині літа дуже добре, але потім набуває "втомленого" виду і що з ним робити незрозуміло.

Текущее время: 17:04. Часовой пояс GMT +3.