![]() |
Re: Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.
Цитата:
|
Дякую, тоді мабуть можна починати посіви, а то руки вже чешуться, ледь стримувала себе
|
Ага, з 8 березня ...
|
В этом году решила сократить свои посадки томатов. Из 300 сортов всегда мучалась не могла выбрать. В огороде помещается максимум 100 кустов. Хочу посадить не больше 50 и только самые любимые и надёжные. И вообще это первый год когда я не купила ни одного нового сорта... Обычно около 20 новинок стабильно. Ну ничего, зато посажу проверенные временем.
|
Цитата:
---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:04 ---------- Подскажите, пожалуйста, какой грунт Классман взять для рассады? Подойдет грунт ts1 или все же нужен только ts3? |
TS 1 вполне подойдёт
|
Цитата:
Я только начинаю заниматься огородом, в прошлом году собрала семена с сортов, что понравились больше всего. Сколько лет свои семена сохраняют хорошую всхожесть при хранении в холодильнике? |
Если в морозилке при минус 18, то и все 10 пролежат без проблем. Главное условие-низкая влажность.
|
А если не в морозилке, а на полочке в дверце холодильника?
Храню семена в пакетиках, сложенных в коробку. Принцип низкой влажности соблюден, а выдерживать при -18 не могу. |
Цитата:
|
Есть у меня абсолютные фавориты, которые каждый год подтверждают этот статус среди огромной конкуренции новичков.
Чудо Уолфорда - самые вкусные розовые сердца из всех. Казахстанский домашний - самый раний из бычьих сердец. Немецкий гигант - любимец из розовых крупноплодных. В одной кисти по 3 томата по 700 г и все кисти завязывает. (Где-то здесь я выкладывала фото, сейчас 3 ночи не хочу искать.) Император Чуфу огромные красные, круглые помидоры. В кисти так же 2-3 помидоры весом не мение 600 г и без пропусков. Тайга- зелёный биколор. Ранеспелый и очень вкусный. На закрутку из всех сортов оставила сливку Бендрика. Сорт мега урожайный. На переработку Бобкат. Крупные, красные томаты которые не заканчиваются) Спеет поздно но гарантировано много. |
Немецкий гигант. Брала на сайте 18 соток,
https://kept.com.ua/thumb/Me9/IMG_20...163623_901.jpg https://kept.com.ua/thumb/Mea/IMG_20...163624_047.jpg Там же Император https://kept.com.ua/thumb/Mej/IMG_20210813_190742.jpg |
Вам треба визначитись, для чого садити томати: для консервації, поїсти, зробити томатний сік.
У мене було багато сортів на початку, зараз поменшало. Наприклад для поїсти лишаю чері жовті і помаранчеві, усі сорти що були; для салатів звичайні по декілька: жовті, червоні, рожеві, помаранчеві. Томатний сік не робимо, тому одразу відкинули усі зелені - вони дуже швидко псуються, поїсти не встигаємо, а сік не робимо. Є на смак зелені цікаві, але не настільки щоб їх лишити. Чорні лишились тільки Пол Робсон і Чорний принц для салатів. Для консервації сливки червоні і жовті невеликі (десь до 80-100 грам) і коктейльні. |
Ирина, вы эти томаты в теплице или в ОГ выращиваете? Имею в виду названных любимцев.
Сортов тоже много, но я все еще в поиске Того Самого Помидора из крупноплодных. |
У меня открытый грунт и очень мало место. Томаты буквально один на другом посаженны)
|
Цитата:
Все ж таки для заморозки вони ідеальні. Раз на 5 років мене прориває і я накупляю новинок щоб спробувати. Але хочеться хоча б пару років без томатів. Бо грунт в мене хворенький |
У мене сортів теж чимало і кожного року даю якомусь сорту шанс себе показати або підтвердити. Проте намагаюсь завжди садити ті, що полюбились. Місця мало, тому теж на голові. Поїсти з куща , на заморозку - черрі або коктейльні (Сан Шугар або Саммер Сан, Блаш, Санрайз Бамбалбі, Голд Крон). Зі сливочок: Новічок рожевий, Каротінка оранжева. А от салатні сорти йдуть і на сік, і на кетчуп, і на сушку, і на заморозку слайсами і на закрутку (особливо в желатині....мммммммм смакота). Салатні: Косово, Оранж рашн 117, Анна рашн, Біла королева, Оцарк сансет або Блу Б’юті, Лемон Бой, Зелений гігант, Персімон. Крім них саджу ранній Ступіке та опушений Абрикос.
|
Доброго вечора, шановні колеги. Підкажіть, будь ласочка, а шо як грунт перед посівом томатів пролити водою з Гартом або там Захисником? Минулого року майже вся розсада захворіла і пропала.
І якщо можна, то скільки його сипати на літр? Розсада хворіє кожного року, щось їй у мене не так :no: Превікура немає, і не куплю ). Купляла, не діяв. |
А чим хворіє?
Перелічені препарати не працюють через коріння. |
Цитата:
Стоять на підвіконні та на столі біля вікна, досвічую LED лампою. Рослинки ростуть дуже повільно. Тільки на дачі в грунті оживають. Я ж їх в квартирі не дуже хочу бризкати :pardon: Ще не сіяла, завтра планую :roll: Десь десяток - просто люблю, як вони пахнуть :roll: |
То може то фізіологічна проблема через важкий ґрунт?
Зробіть ґрунт біль легким, додавши до нього піску. Десь 1:1. Та поливайте раз на тиждень. |
Решила физалиса рассаду сделать. Кто пробовал? Как и томаты?
|
На некоторых листьях белые пятна. Что делать?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Может, к ним подход особенный нужен ? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Да. Физалис купила однолетний. Ну, попробую.
|
| Текущее время: 10:30. Часовой пояс GMT +3. |