![]() |
Re: Приватизация земельного участка.
Цитата:
В такому випадку у Вас є, як мінімум, 3 варіанти вирішення питання з надлишком землі: оренда; відмова; член сім’ї подає заяву на отримання цієї ділянки. Можна попробувати надлишок отримати (приватизувати) для ведення особистого селянського господарства, але в межах міста … можуть бути питання; для будівництва і обслуговування будинку питань не повиннно бути, якщо тільки зацікавлених немає. ЗКУ, ст. 118 |
Аматор, скажите,пожалуйста, а если три члена одного семейства подадут заявку на приватизацию этого участка(0,24 г),которые еще не использовали свое право на приватизацию ,то им все равно разрешат только 0,10 г приватизировать?
|
Цитата:
2. На строительство и обслуживание дома - дом и постройки-то уже есть. Или на строительство еще одного дома? 3. Ведение личного сельского хоз-ва (здесь много документов надо? Сын ветеринар по образованию, живем мы на окраине города и хозяйство в виде свиней и коз для личных нужд имеем). 4. Член семьи может подать заявку на получение участка, если документы на дом и постройки на другого члена семьи (т.е. документы на дом и постройки на мужа, а я напишу заявление на приватизацию). Простите, что задаю так много вопросов - пытаюсь понять в каком направлении лучше двигаться. |
Цитата:
Тому і заяву на приватизацію земділяки повинен подавати власник будинку, якому була надана ця земділянка під будівництво (другому з подружжя немає чого турбуватися, тому що все набуте під час шлюбу є спільною сумісною власністю, незалежно від того хто вказаний власником. Ст. 61 Сімейного кодексу України ст5. Об'єктом права спільної сумісної власності подружжя є житло, набуте одним із подружжя під час шлюбу внаслідок приватизації державного житлового фонду, та земельна ділянка, набута внаслідок безоплатної передачі її одному з подружжя із земель державної або комунальної власності, у тому числі приватизації). Якщо будуть подавати заяви на приватизацію цієї ж земділянки інші члени сім’ї, то вони не зможуть надати документ, яким їм надана ця ділянка і документів на будинок у них теж, припускаю, немає. В квартиру прописують і прописані мають право на приватизацію, на земділянку не прописують; в будинок на земділянці прописують, але власником будинку зазначено одну особу, тому земділянку приватизує особа-власник будинку, розташованого на цій ділянці. Якщо власником проходить декілька осіб, тоді і власниками земділянки можуть проходити декілька осіб. ---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:12 ---------- Цитата:
3. Одночасно з заявою на приватизацію ділянки для будівництва та … подається заява на надлишок - для ведення ОСГ. На селах ця процедура проходить майже без проблем. У містах можуть бути питання щодо 1) самої можливості ведення селянського господарства "Особисте селянське господарство - це господарська діяльність, яка проводиться без створення юридичної особи фізичною особою індивідуально або особами, які перебувають у сімейних чи родинних відносинах і спільно проживають, з метою задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції, реалізації її надлишків та надання послуг з використанням майна особистого селянського господарства, у тому числі й у сфері сільського зеленого туризму", 2) а також у зв’язку з затвердженою програмою розвитку міста, в яких не передбачена наявність таких «оазисів»; 3) можуть знайти безліч інших причин відмовити. 4. Надіюсь відповідь знайшли вище. |
Для виділення земельної ділянки під ОСГ потрібно буде змінювати цільове призначення,а це додаткові ризики.Для будь-яких рухів з землею потрібно знати статус володіння ділянкою-постійне користування чи безстрокова оренда.В будь-якому разі потрібно,щоб родичі стали на чергу на житло або земельну ділянку-це полегшить оформлення ,,зайвої''землі і зменшить ризики.Як варіант-розділ земельної ділянки по суду при розлученні.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Якщо іти по Вашому шляху, то через суд треба розлучитися, поділити на всіх все майно (крім земділянки, вона не власність подружжя). Поділений будинок зареєструвати в БТІ. Потім знову суд (або одночасно з поділом, хоч сумніваюсь, що суд прийме позов в якому буде поділ сумісно нажитого майна і виділ) для виділення частки з поділеного будинку, щоб вона (частка) стала цілим. Суд, як правило (хоча повинен), направить на експертизу можливість виділу. По закону можна і договір укласти про виділення, але, як правило, БТІ на це не іде, тому що їм треба для цього дати висновок, а це значить взяти на себе відповідальність. Далі, через суд поділили будинок, один будинок став двома будинками, рішення в БТІ на реєстрацію (припускаємо, що суд прийняв рішення про поділ будинку). Але земділянка надавалася для будівництва одного будинку, а на ній (по рішенню суду) стоїть два. Звертаємося до місцевих органів з проханням надати поштову адресу, земділянку для будівництва та .... Припускаємо, поштову адресу дали, земділянку дали - знову біжимо в БТІ реєструємо. Скільки на це піде часу, сил і т.д., і т.п.? Чи Ви пропонуєте інший шлях? |
Цитата:
Дает ли приватизация уверенность в том, что земля останется в нашей собственности после принятия Земельной реформе. Слышала, что она (Реформа) планирует отменить все, что было "приХватазировано" бесплатно. Стоит ли затевать приватизацию сейчас или стоит подождать принятие нового Земельного кодекса? |
Цитата:
Що значить "после принятия Земельной реформе"? Чинний Земельний кодекс ще не повністю діє, а Ви уже хочете новий приймати? І земельна реформа у нас уже іде, передача землі у приватну власність є складовою реформи. Доречі, і чинний ЗКУ є частиною земельної реформи. Не всі нормативні акти земельної реформи прийняті – так, але говорити що її (Реформу) будуть приймати і що вона (Реформа) щось планує … Щодо приватизації Вам і тільки Вам приймати рішення, якщо будете чекати нового кодексу, прийняття реформи, то може статися, що або приватизувати не буде чого, або приватизація закінчиться. З приватизацією квартир, між іншим, уже не перший раз піднімають питання про завершення приватизації ( і не давно представник пр говорив про «пора завершать»). Якщо раніше продовжували строки приватизації, то ці можуть прийняти тихенько, як усе приймають. |
Цитата:
|
Цитата:
Я очень благодарна Вам и язичнику за полные, емкие ответы. Думаю, после праздников начнем "процесс" приватизации. По поводу развода - это не для нас. Прожив вместе около 30 лет, разрушить все (пусть даже фиктивно) ради чего бы то ни было... |
Два года назад подали документы на приватизацию участка под застройку в такую фирму,как "Експерт центр",они работают по всей Киевской области,так вот еле-еле они вернули нам документы,утвержденные в Киеве. Сегодня забрали и отнесли в районную орган.по земельным ресурсам,там еще должны выдать акт на приватизацию:%)..на вопрос,когда будет готов акт,работник сказал,что может через пол года...Так вот меня интересует,кто знает,есть ли сроки выполнения этих работ по законодательству(сама работала в госуд.системе-так на все есть установленные сроки),народ,помогите,кто знает! :O:
|
У нас в Васильковском ДЗК лежат уже 2-й год,то перестановка кадров, то что-то с бумагами, НЕТ У НИХ СРОКОВ- самоуправство и все
|
Цитата:
- Розробники документації із землеустрою зобов'язані: а) дотримуватися законодавства України, що регулює земельні відносини, а також державних стандартів, норм і правил при здійсненні землеустрою; б) інформувати зацікавлених осіб про здійснення землеустрою; в) виконувати всі умови договору; г) виконувати роботи із складання документації із землеустрою у строк, передбачений договором. Максимальний строк складання документації із землеустрою не повинен перевищувати шести місяців з моменту укладення договору. - 11. Видача державного акта на право власності на земельну ділянку здійснюється представником районного (міського) підрозділу Центру кадастру у строк, що становить не більш як 30 робочих днів після надходження заяви про його видачу до замовника, за місцем розташування земельної ділянки. (Замовник - територіальний орган Держкомзему) |
Cпасибо за ответ,теперь я хоть что-то знаю.Значит,не больше шести месяцев-это сроки были для "Експерт центра" с которым у нас был договор о подготовке документации(они готовили два года).Дальше мы передали эти документы в районный земельный отдел,я так понимаю для окончательного получения акта,кадастрового номера.Вот для них сроки не более 30 рабочих дней,я правильно понимаю?Я хочу разложить все по полочкам,чтоб было четко понятно.Или нет?
|
Алёна, наш земотдел делает документы за месяц, проблем с ними нет. Если ты оставила свои координаты - перезвонят, когда будет готово. Я это не единожды слышала и сама в этом убедилась.
|
НЕ,не в нашем,в володарском.Там сказали:"Может и через пол года..."Вот я и интересуюсь,так как ждать столько мы не намерены.:no:
|
У нас катавасия с приватизацией участка длится уже 3 года. Причем застряли (плотно) еще на этапе получения разрешения от Бориспольской РГА. После подачи заявления первый раз мы получили письмо о том, что надо собирать все документы по новой. Мама собрала (этот участок выделялся ей еще в начале 90-х от предприятия, на котором она тогда работала). Подала заявление опять 19.07.2011 со всеми прилагающимися документами (их проверили, приняли и выдали номер). Целый год звонила, ей отвечали - то юриста нет, то он вообще уволился, и т.д. и т.п. А сегодня она туда съездила - сказали опять писать новое заявление и собирать документы... После приема у председателя оказалось, что документы собирать не надо все по новой, а только донести еще 2 (1. Викопіювання з генерального плану землекористування садівницького товариства, завірене головою садового товариства. 2.Кадастровий план земельної ділянки.), о чем маме и выдали письменный ответ. У меня просто зла не хватает - ведь без этих документов в прошлом году у нее бы не приняли все остальные, т.е. она их подавала, а чиновники их "потеряли". И зачем опять переписывать заявление? Может кто-то сталкивался с подобным, как действовать дальше?
|
И еще спрошу: кто знает, в течение какого времени чиновники обязаны дать ответ на поданное заявление на разрешение о приватизации? Каким законом это регулируется (и регулируется ли вообще?) И куда (в смысле, какая следующая вышестоящая инстанция) на них можно жаловаться в случае "отфутболивания"?
Ведь никто не гарантирует, что если мы снова принесем необходимые документы, они их не "потеряют"! Законно ли требовать от чиновницы, которая их принимает, написать расписку с перечислением всех документов? |
Цитата:
|
Спасибо за статью, но у нас застревание произошло на этапе полученя "решения органа исполнительной власти или органа местного самоуправления о предоставлении земельного участка в собственность". Они все никак не могут разродиться этим самым решением, а как их заставить наконец-то работать и не терять документы, я не знаю. Ведь далеко не факт, что после того, как донесем "недостающие" документы (которые, кстати, в прошлом году были у них и исчезли), не надо будет еще каких нибудь доносить...
|
Нормальные фирмы за 700 грн. делают всё и выдают акт на приватизацию в течении 3-х месяцев.
|
я таких фирм не встречала, сейчас занимаемся этим, 0,5года доки лежат в ДЗК, за ускорение просят фирмы 500у.е за кадастр+500у.е. за госакт, и такую таксу мне озвучивают в разных местах
|
Цитата:
|
Цитата:
|
А копія заяви завірена - це Ви маєте на увазі ту заяву, яку ми подали до Бориспільської РДА або ж треба написати ще якусь заяву (вибачте, не зовсім це зрозуміла)? ((до речі, хабара ще не пропонували, або ж мама не зрозуміла, вона не дуже знається на цих питаннях :), та що з неї можна взяти - вони ж бачили, що пенсіонерка)
|
Цитата:
При подаче заявления в Бориспільську РДА Вам должны дать лист с штампом райадминистрации и регистрационным номером, что и будет подтверждением того что Вы подавали заявление. |
Дали такой талончик со штампом и номером. Только сейчас требуют переписать заявление по причине того, что прежнее "устарело" - дата 19.07.2011. Я буду отказываться - ведь в законе это не прописано, или я не права?
|
Цитата:
|
| Текущее время: 02:26. Часовой пояс GMT +3. |