![]() |
Re: языковые коллизии
Цитата:
|
чи я впаду дрючком пропертий, чи прошпандолить поруч він?
---------- Post added at 12:34 ---------- Previous post was at 12:34 ---------- ну, оч. лит. переклад |
Цитата:
ну ващет перевод не такой...:no: |
Цитата:
А що , вже офіційно повернулись до "харківського" правопису ?:shock: Я вважав , що то самодіяльність на СТБ. |
Цитата:
маємо те- що маємо!:razz: |
Цитата:
більш літературний переклад такий:" чи гепнусь я дрючком пропертий...чи поруч прошмигоче він!":crazy: |
Цитата:
" ..., ви, пришелепуватий цивіляко! :D:D |
Цитата:
|
Re: Школа садовника. НБС им.Н.Н.Гришко 2012
Цитата:
Але , ось це відмінювання закінчень : метрА, автА, пальтА , мені ріже вухо. Так само, як запровадження слів з початковою "И" --"иній, инші, иноді". Складається враження, що нічим іншим ,автори змін, запам'ятатись не можуть. А, дуже хочеться!!! |
Цитата:
|
http://library.kr.ua/kray/chizhevsky/spomyn.html тут текст представника діаспори, але європейської а не канадської
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:27 ---------- До речі, є цікаве завданнячко: перекласти українською "одноразовый стаканчик":crazy: |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
"...«Куди, куди ви відлетіли, Весни моєї красні дні? Що день новий мені готує? За ним даремно зір слідкує, В глибокій тьмі таїться він. Байдуже: є закон один. Впаду я, вражений стрілою, Чи мимо пролетить вона, Все благо: діяння і сна Свій час надходить за чергою; Благословен і день ясний, Благословен і час нічний! ..." |
Цитата:
---------- Post added at 19:43 ---------- Previous post was at 19:40 ---------- Цитата:
---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:43 ---------- Цитата:
|
Цитата:
А каков будет русский аналог слова - Тілиста?:Yahoo!: |
мне перевод Рильского не очень..
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
А недавно была ошарашена, когда мое дите учило уроки и я вдруг узнала, что химические элементы теперь тоже перевели... Оксиген, гидроген, нитроген - мне ж теперь химию с ним по новому надо начинать учить:D |
Цитата:
|
Цитата:
До слова. Колись читав, що Пушкін в перекладі англійською--- Байрон. По манері, по стилю. ---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:35 ---------- Цитата:
Наприклад, мій улюблений Швейк. Вперше я прочитав "...Швейка" російською. І довго не міг зрозуміти: чим так усі захоплюються? Потім, я прочитав українською, в геніальному перекладі Мосляка. Тепер, це одна з моїх улюблених книжок. Правда, нещодавно переглядав сучасне видання ( ніби "Кальварія") не вразило. Текстякийсь не такий. Якась інша редакція. Гарним прикладом якісного перекладу може слугувати переклад , українською з болгарської, детективів Богомила Райнова. Його " Немає нічого ліпшого за негоду" , чи "Пан Ніхто" блякнуть проти його "Тайфуни з ніжними іменами". Навряд чи, так радикально змінився стиль автора. Мабуть, це заслуга іншого коллективу перекладачів. Хто переклав більш точно--не знаю. Оригіналу не читав. ---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:46 ---------- Цитата:
Не Микита сниться: Його сонна обняла Тлуста молодиця...." Степан Руданьський. " Війна" |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Пластикова?
|
Цитата:
Морозов , того кудлатого i бородатого вчителя , шотландця-горянина, переклав гуцульською говiркою. А, росiйською як перекладеш? З дагестанским акцентом? :D Мабуть , з таких маленьких ньюансiв i складаэться вдалий переклад. ---------- Post added at 07:30 ---------- Previous post was at 07:29 ---------- Цитата:
|
| Текущее время: 21:32. Часовой пояс GMT +3. |