![]() |
Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.
Цитата:
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:47 ---------- Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:53 ---------- Цитата:
|
Лазарева с баней делает ... других, правда, я не видела
---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 22:00 ---------- а вот кого на встречу с вином хорошим пригласить уже знаю ... |
Цитата:
А вообще, насколько я знаю, у нас свой эксперт по Качетте есть... Или нет? |
оптимистично )))
|
Мне кажется совсем разные сыры получаются,- баня высушивает как бы. В основном её просто оставляют самопресоваться, потом посол и на выдержку. Надо поэкспериментировать. У меня на три порции заквасок:wink:
Это я про качотту, если что... |
Вот и у меня такое впечатление, что совсем другой сыр будет таким способом …интересно узнать результат )
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:31 ---------- Цитата:
Цитата:
|
Вот он! основательный мужской подход! )) мысль хорошая, но как на практике сделать?.... я ни знаю, организм отказался думать ))) а тебе и карты в руки, инициатор)))
|
Жорж, спасибо!!! Уже давно об этом думаю, очень нужная тема! :good:Создавайте, задавайте нужный тон, мы подключимся:friends:
|
Я вчера обещала показать фото. Это ореховая Качотта. Первое фото только сделанной, второе-десятидневной. Отличаются по цвету. Зрела в холодильнике при +6-8 возле открытой емкости с водой. По вкусу получилась самая вкусная качотта. Хорошо режется, абсолютно не крошится, имеет выраженный ореховый вкус и запах. Запаха брожения(мое больное место:smile:) нет абсолютно. Вкус хорошего сыра. Уже чувствую, что при сыроделии будет в приоритетах.
http://f20.ifotki.info/thumb/1ffabb8...d240075125.jpghttp://f20.ifotki.info/thumb/8542f46...d240075160.jpghttp://f20.ifotki.info/thumb/2f1f9ef...d240075194.jpghttp://f20.ifotki.info/thumb/9df0ba5...d240075226.jpg А это Камамбер. Живет в подвале, на фото видно. От роду чуть больше двух недель. Понимаю, что недозрел, но уж больно хотелось попробовать. Разрезали самый маленький. http://f20.ifotki.info/thumb/a24c010...d240075801.jpg Как мне кажется (я не специалист:smile:), плесень наросла хорошо, на фото вдавливания от пальцев при переворачивании http://f20.ifotki.info/thumb/b8d104c...d240075915.jpg Края уже стали маслянистые и сливочные, серединка недозрелая и творожистая. Ему еще зреть минимум две недели. http://f20.ifotki.info/thumb/09beac3...d240076348.jpghttp://f20.ifotki.info/thumb/710b54b...d240076392.jpg Вкус, учитывая его недозрелость, хороший, с немного перечной и ореховой ноткой, уже немного маслянистый. Запах шикарный грибно-шампиньйонистый и свежий. Уже вижу недоделки и недостатки в работе. Контейнера надо пошире или один побольше, надо правильно выпускать из него влагу и т.д. Учитывая, что это первые мои сыры, получилось вроде съедобно. Качотта с кофе пошла на "ура". Я вообще могу на кофе и сыре жить долго. Очень нравится сам процесс сыроделания, затягивает. У нас все получится, мы только в начале пути... |
Цитата:
Цитата:
Наташа, Качотта и Камамбер - очень достойная работа:Rose: ---------- Post added at 12:17 ---------- Previous post was at 12:13 ---------- https://lh3.googleusercontent.com/-l...5D1%252584.jpg ПОЗДРАВЛЯЮ!!!:Rose::Rose::Rose: |
Спасибо, Жоржик! В такой интерпретации я согласна с тем, что лучший подарок - это подарок сделанный своими руками …:Rose:
|
И тебе спасибо за спасибо. Дай Бог Вам здоровья, Вы очень добрая женщина!:smile: А с чем же не согласна?:no:
Какие будут предложения, поправки по "ДСП". Или идея мертворождённая? |
ідея хороша, але жодної розумної думки в голові не маю...
---------- Post added at 01:19 ---------- Previous post was at 01:10 ---------- 9 березня, день рідної мови на форумі, просьба розмовляти виключно українською. Дякую. |
Наваяла і я за вихідні фету по рецепту з Чіза: все набагато простіше ніж я очікувала, а смак - просто классссс:good:. Спочатку була тугувата, а після двох днів купання у розсолі стала масляниста і м' якенька, така як і очікувала. Питання до знавців цієі справи: чи можна зменшити концентрацію розсолу для подальшого зберігання( зараз 10%), в якій концентраціі можна добавити хлористий кальцій (щоб не розм' якали краі)?
---------- Post added at 10:24 ---------- Previous post was at 10:21 ---------- Всім подяка, все вийшло завдяки вашим порадам і коментам по темі. А смакували фету з сухенькими гріночками, змащеними маслом, підмащеними зверху заправкою з оліі, лимонного соку і проаанських трав. |
По-перше - дякую Жорж за вітання! Дуже приємно!!!!
По-друге - в меня з"явився поїдач сіру - мій чоловік. З чого роблю висновок - сир смачний!!! І відносно ДСП: може б Жорж консолідував (як вельми шановний автор в темі), а потім вже виклав на узгодження (затверження) .... Вже ж в темі є кілька описів рецептів від Жожа та Галі......:oops: |
Ніхто мене за язика не смикав, конєшно…Ну, шо ж, «пацан сказав – пацан сдєлав, а не сдєлав, то іще раз сказав»….…:pardon:Дякую за довіру. Висока довіра накладає високу відповідальність. Добре, давайте спробуємо. Пропоную діяти, приблизно, таким чином: якщо всі вважають, наприклад, рецепт Сулугуні відпрацьованим, я роблю фотоальбом, доступний для будь-кого, туди кладу скан-копію рецепту. З Галі – Качотта. Всі бажаючи можуть в свій профіль вставити посилання на цей альбом. Кожен рецепт, враховуючи власні спостереження, підлягає обговоренню, корегуванню, та включає варіанти (маю на увазі – «з пастеризацією, чи ні і таке інше»). Далі з цього альбому, при бажанні можна копіювати зображення на свої власні носії. Таким чином, ми будемо мати постійно доступний реєстр рецептів, який буде зростати завдяки нашим трудам…. Ну що, це можливо?
|
Поки не чіпатиму тему реєстру (хоча те, що пропонує Жорж, мені подобається )... хай же ще хтось вискажеться.... бо ж має свою думку....
А я ось читаю ....чия корова краща .... |
Всім привіт! Я звісно не знаю, як це робиться, треба до модераторів звернутись, може щось подібне до садової теми, як підрозділи нашої теми, тільки по окремих видах сирів, щоб заходиш в тему сулугуні і там в першому пості рецепт з фото, а потім вже кожний своєю хвалиться і щось доповнює, наступна- кочотта, далі-бринза і так далі, я понятно пояснила? (це як тема виноград, а в ній підтеми по сортам).
|
Наташа, Ну то шо, може спочатку - хферму, а потім вже усякі реєстри...?:smile:
Віта, Я думаю, що всі робочі моменти ми маємо з"ясовувати тут, а ітогова інформація повинна бути стислою і дуже локальною, як технологічна карта, бо рецепт - це вона і є. Не читаєш і роздивляєшся, а береш і робиш. Хоча, ідея тут є! Ще думки? |
на жаль немає змоги виносити пости чи посилання на першу сторінку теми, на мою думку це було б найзручніше … як варіант, створити тему суто для.розміщення перевірених рецептів, без обговорень, або виносити їх на сторонній ресурс, як пропонує наш вельмишановний Жорж.
|
Цитата:
Я за експерименти, але відчуваю велику потребу у відпрацьованих базових рецептах. Хочеться якомога менше розчарувань, та й молочко зовсім недешеве. Процес приготування сиру дуже цікавий, проте має безліч нюансів, про які рідко де пишуть. Наш форум унікальний- безліч корисної, перевіреної на власному досвіді інформації. І Наша тема з рецептами стане унікальною- тому що будуть максимально враховані і перевірені тонкощі та нюанси у виготовленні того чи іншого сиру. Зі свого боку обіцяю внести свій вклад у випробовування рецептів:Rose: ---------- Post added at 11:35 ---------- Previous post was at 11:33 ---------- Цитата:
|
Краще пропозиція Жоржа: перелік готових відпрацьованих рецептів, тех.карти
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
з яких пір ми на ви? засновник? ні... |
Цитата:
Як назвемо? Давайте якось творчо-поетично? У мене на " Рецепти найсмачніших сирів з Омріяного" ідеї вичерпались:oops: |
Цитата:
7 травня зайнято - День Радіо! Галочка, якщо не треба дозволу, то ти можешь створити вложену тему в темі, чи треба тілки окрему? Особисто до тебе звертаюсь з особистим питанням, але за дорученням, тому, що маю в душі надзвичайну довіру! :Rose:. І "досить шаркати ножками", робіть вже шось..., а то единого чоловіка тут і зашугали віником до глухого кута.... Я так не люблю: "...сам пью, сам гуляю, сам стелюся, сам лягаю....", давайте разом гуляти....:friends: ---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 15:00 ---------- Цитата:
|
| Текущее время: 16:38. Часовой пояс GMT +3. |