Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Садовая техника, инструмент, оборудование (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Вода для полива (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=8218)

Samium 19.09.2013 11:54

Re: Вода для полива

У себя на участке проблему с поливом решили огромной цистерной, покрасили ее в черный цвет, воду в нее набираем насосом из колодца. + ко всему поставил на грядках бочки и от них провел капельное орошение и на грядки и под деревья.

m_i_g 20.10.2013 12:19

Re: "дармова" вода для поливу

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 287575)
цей варіант не панацея , цей варіант для тих у
- засоленість усувається найпростіше :- про це ніде не пишуть( розмістіть в декоративному озерці ,2-3 "самопальні" гіпсові фігурки ( два -три відра гіпсу на фігурку) Проблема з засоленістю пропаде однару й навіки ( при потребі поясню принцип )

Если можна, обьясните

Ярик 26.11.2013 22:52

А для чого придумувати "велосипед"...???Якщо відсутна електроенергія,то є насоси які працюють на дизельному палеві.Використання пального мінімальне.... Якщо проблема з нагрівом води, також є варіант "капельного зрошення". Тут також можливо піти двома шляхами.
1) Вода буде нагріватись під-час проходження капельною стрічкою ...( на території України є досить широкий асортимент стрічки...з водовиливом від 300л на 100 погон. метрів до 1000 л. за 1 годину. Відстань між еміторами коливається від 10 до 50 см.)
2) воду можливо подавати з бочки тією ж самою капельною стрічкою ( розрахунок : 1 метр висоти бочки від землі = 1 атмосфера тиску)

Якщо когось більш детально зацікавить, буду радий допомогти...!

кейн 27.11.2013 00:04

Цитата:

Сообщение от Ярик (Сообщение 619704)
1) Вода буде нагріватись під-час проходження капельною стрічкою ...!

Вода не будет нагреваться при прохождении Проверено Она просто не успевает это сделать Только если включать систему переодически Пропускная способность труб у нас 4м3/час огород 20 соток весь укутан капелькой Даже в самую жару в летний период капелька покрывается конденсатом через 5-10 минут

texnick 27.11.2013 00:07

Цитата:

Сообщение от Ярик (Сообщение 619704)
1 метр висоти бочки від землі = 1 атмосфера тиску

Забыли нолик. 10 метров - 1 атмосфера.

Ярик 27.11.2013 11:18

Цитата:

Сообщение от кейн (Сообщение 619760)
Вода не будет нагреваться при прохождении Проверено Она просто не успевает это сделать Только если включать систему переодически Пропускная способность труб у нас 4м3/час огород 20 соток весь укутан капелькой Даже в самую жару в летний период капелька покрывается конденсатом через 5-10 минут

Частково з Вами згідний...Але ж це краще ніж поливати відразу з відра( як писали раніше на форумі), а по друге у Вас із емітора не "валить" струя води а капає капля на землю...Я думаю ця "кількість води" вже встигне нагрітись безпосиредньо на землі до тієї температури, яка не буде шкодити рослині... можливо я в чомусь не правий:pardon:( буду радий критиці)

valentina1981 28.11.2013 15:00

Благо у меня огород выходи прямо на луг, где выкопали бульдозером небольшой водоем, оттуда насосом и поливаем. Но это при том, что огорода 5 соток.

Гоша дачник 07.08.2017 12:04

Здравствуйте!Вот наткнулся на ваш интересный сад, а я по своей даче просто с ума схожу настолько люблю я это дело. Вот решил установить себе автополив, кто нибудь сталкивался с этой технологией, какие условия нужны что бы установить его, у кого лучше заказывать, вообще нужен ли автополив или не нужен?

Текущее время: 05:01. Часовой пояс GMT +3.