Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Садовая техника, инструмент, оборудование (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=62)
-   -   Вода для полива (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=8218)

larissa 14.11.2011 12:56

Re: "дармова" вода для поливу

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 288429)
вітронасос - він і в африці, вітронасос :D

:D я так розумію, що "День визволення Афріки" вже скоро:D Тобто 25 травня на носі:D
из мультика " мы долго, долго строили... и наконец построили" Чебурашка и крокодил Гена:wink::D

wernner 18.11.2011 00:00

Re: Вода для полива огорода

по вітронасосу результати слідуючі :
ринкова вартість (потужних)вітронасосів від 3500 дол. і вище.
малопотужних вітронасосів в продажі не знайшов.
прийнято рішення: зконструювати вітронасос власної конструкції : єскізи передано в чернівецький інститут термоелектрики,(хороші люди і давні друзі)
думаю вкластись в 3000 гривень по вартості вітронасоса.
ну десь так:bye:

язичник 18.11.2011 11:24

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 290483)
по вітронасосу
ну десь так:bye:

І навіщо було город городити:no:?
Ціна співрозмірна з ціною вітрогенератора,який набагато корисніший в господарстві:good:

wernner 18.11.2011 19:50

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 290534)
І навіщо було город городити:no:?
Ціна співрозмірна з ціною вітрогенератора,який набагато корисніший в господарстві:good:

вітрогенератор, акумулятор, інвертор, периферія, електронасос - за три тисячі гривень ???? Язичник скажіть , будь ласка :де це все можна купити за співрозмірною ціною- 3000 ГРН.

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:11 ----------

просто цікаво:
http://www.delaysam.ru/sadtech/sadtech34.html
http://www.delaysam.ru/images/sadtech34_img1.gif

wernner 19.11.2011 21:08

у випадку якщо поруч протікає струмок тоді можна влаштувати "дармовий" насос

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...0%B2%D0%B0.gif

Гидротаранный насос в простейшем случае состоит из
питающей трубы (а)
  • отбойного клапана (б)
  • возвратного клапана (в)
  • воздушного колпака (г)
  • отводящей трубы (д)
http://www.youtube.com/watch?v=VFxUaO9Cs_w

язичник 21.11.2011 17:19

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 290791)
вітрогенератор, акумулятор, інвертор, периферія, електронасос - за три тисячі гривень ???? Язичник скажіть , будь ласка :де це все можна купити за співрозмірною ціною- 3000 ГРН.

Вертикальний вітрогенератор потужністю 600-1000вт при повній комплектації коштує приблизно 5000грн. в роздріб.Технічні характеристики дозволяють встанолювати його на даху чи балконі(на консолі)будинку.А для вітронасоса одна тільки вишка обійдеться в 3000-5000грн.:pardon:

wernner 22.11.2011 23:04

Цитата:

Производительность гид*равлического тарана можно ориентировочно оценить по таблице. Она связывает отношение массы воды (m), поднятой гидротараном, к массе воды (М), поступившей из во*доема, и отношение высоты подъема воды h к высоте Н ее падения к гидротарану.
Пусть, например, к гидрав*лическому тарану поступает М = 12 л/мин воды с высоты Н = 1,5 метра. Посмотрим, сколь*ко воды он сможет поднять на высоту 9 метров. Отношению h/Н = 9/1,5 = 6 в таблице соот*ветствует величина h/М =0,1. Это значит, что гидротаран ежеминутно должен подавать на высоту 9 метров массу воды m = 0,1-М =0,1-12= 1,2 литра. Это немного, но за сутки авто*матическое устройство накачает свыше полутора тонн воды..
количество, достаточное для поливки сада или огорода немалой площади.

zefirka 31.03.2012 16:53

У нас на участке есть центральный водопровод, но вода ледяная даже в тридцатиградусную жару. Есть пластиковая бочка на 200 л, но это же капля в море, 20 соток не полить. Привезти большую емкость или сварить на месте возможности не имеем. Слишком дорого обойдется доставка металла и работа. Дом стоит на пригорке, сад огород ниже метра на 1,5. Вот думаю использовать для полива такой девайс
http://s019.radikal.ru/i615/1203/23/4a805ebd5784t.jpg
Установить его рядом с домом с не проходной стороны, подключить шланг и почти два куба воды, приемлемой температуры готово к поливу. Цена от 600 до 800 гр. На зиму убирать.:) Хочу услышать критические замечания:)
убираем баннеры из радикала

Ирина - георгина 25.07.2013 12:32

Re: Вода для полива

Для себя хочу в будущем сделать такой вариант, возможно он будет кому-то интересен: соорудить в 2 противоположных концах участка (у меня он большой) 2 помоста высотой 1м, на помосты устанавливать на теплый сезон (на зиму планирую прятать их в сарай) баки литров на 300-500, примерно вот такие: http://mega-bak.prom.ua/g1432581-pla...ti-dvuhslojnye. В баки накачивать насосом из колодца воду. Утром накачать - вечером прогретой поливать через прикрепленный шланг. В течение недели каждый день можно менять поливаемые участки. Думаю, что даже когда я буду на пенсии (мечтаю об этом времени)))) такой полив будет физически очень удобным.

Мирун 05.08.2013 16:06

Цитата:

Сообщение от Варюша (Сообщение 287540)
О как интересно! А для меня еще и актуально! :twisted:
А как Вы предлагаете искать место для лучшего размещения?
У меня участок ровный как блин. Колодец выкопать - не могу найти желающих:evil:, а скважину бить - нет электричества для насоса.
И если нет насоса для принудительного накачивания воды - то не понятно какой глубины копать. И как соорудить дно, чтоб вода не уходила, а набиралась?

...
Вибачте,але мене зацікавив Ваш вислів стосовно того Ковчега і Титаніка. Ви на жаль не зосередили свою увагу на кінцевому виконанню призначення . Справа у тому що "Любитель" тобто Ной котрий спорудив Ковчег утворив саку споруду ,котра витерпіла 40 днів проливного дощу і зберегла усіх хто в тій споруді знаходився під час потопу... А от стосовно "Творіння" професіоналів то можливо лише коментувати,що при першому дотику корабля з айзбергом він покинув поверхню океану...:bye:

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 287571)
ні копанка не підійте - вода в ній не підніметься до рівня ділянки.
Ось пропозиція № 1

Вибачте за таке тупе запитання,ціни в гривнях котрі прийнято називати тими кому під пятдесят рублями? ,чи то насправді ціни в рублях??? і Ще таке споживче запитаннячко, а де усе те можливо придбати? Дякую за те що розумієте Українською.:Rose:

---------- Post added at 14:42 ---------- Previous post was at 14:37 ----------

[QUOTE=Мелисса;287573 Полив артезіанською теж не найкращий, бо засолює грунт. Водопровідний - хлорує. Дощовий, гадаю, все-таки кращий з інших.[U][/U] Коли поруч з дачею абож садом озеро,то це гадаю є найкраща вода для поливу Ваших рослин,тому що там є все,від фекалій рибин до перегнивання водоростів,тощо...:D

---------- Post added at 15:06 ---------- Previous post was at 14:42 ----------

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 287575)
цей варіант не панацея , цей варіант для тих у кого рівнина, "сухого поливу" недостатньо, дощу не має - а спасатись потрібно
- в тему декоративне озеро- це резервуар для цієї води, ( плівка для озера )
- позитив той що вода поступає повільно но практично постійно ( сила вітру 2-3 м/с ( див. прогноз погоди - майже постійно ) забезпечить не менше 500 літрів в годину.
- засоленість усувається найпростіше :- про це ніде не пишуть( розмістіть в декоративному озерці ,2-3 "самопальні" гіпсові фігурки ( два -три відра гіпсу на фігурку) Проблема з засоленістю пропаде однару й навіки ( при потребі поясню принцип )

воду не накривати- адже нам потрібна тепла "жива" вода в якій вкинуто оберемок кропиви та чистотілу

Тут нема що добавити ,тільки щира подяка за пораду. Ось почну будувати декоративне озеро,в яке збиратиметься дощова та привозна вода з озера,хочу по краям озера закріпити брезент аби розширити площу для збору дощової води...може порадите яка бажана глибина озера ,чим вкрити дно та боки водойми аби вода не проникала у грунт і де можливо більше дізнатися стосовно повітряного насоса. Дякую. У мене сад.і не один га. внизу озеро 28метрів висоти від найвищої точки саду,от і ломаю голову що краще,кидати помпу в кимось орендоване озеро,проводити 400метрів пластикові труби,купувати потужній електро генератор + ємності +монтаж і ще багато плюсві. А в принципі ,мені потрібно зробити два ,три полива з весни до глибокої осені..Що скажете??? Дякую.

Samium 19.09.2013 11:54

У себя на участке проблему с поливом решили огромной цистерной, покрасили ее в черный цвет, воду в нее набираем насосом из колодца. + ко всему поставил на грядках бочки и от них провел капельное орошение и на грядки и под деревья.

m_i_g 20.10.2013 12:19

Цитата:

Сообщение от wernner (Сообщение 287575)
цей варіант не панацея , цей варіант для тих у
- засоленість усувається найпростіше :- про це ніде не пишуть( розмістіть в декоративному озерці ,2-3 "самопальні" гіпсові фігурки ( два -три відра гіпсу на фігурку) Проблема з засоленістю пропаде однару й навіки ( при потребі поясню принцип )

Если можна, обьясните

Ярик 26.11.2013 22:52

А для чого придумувати "велосипед"...???Якщо відсутна електроенергія,то є насоси які працюють на дизельному палеві.Використання пального мінімальне.... Якщо проблема з нагрівом води, також є варіант "капельного зрошення". Тут також можливо піти двома шляхами.
1) Вода буде нагріватись під-час проходження капельною стрічкою ...( на території України є досить широкий асортимент стрічки...з водовиливом від 300л на 100 погон. метрів до 1000 л. за 1 годину. Відстань між еміторами коливається від 10 до 50 см.)
2) воду можливо подавати з бочки тією ж самою капельною стрічкою ( розрахунок : 1 метр висоти бочки від землі = 1 атмосфера тиску)

Якщо когось більш детально зацікавить, буду радий допомогти...!

кейн 27.11.2013 00:04

Цитата:

Сообщение от Ярик (Сообщение 619704)
1) Вода буде нагріватись під-час проходження капельною стрічкою ...!

Вода не будет нагреваться при прохождении Проверено Она просто не успевает это сделать Только если включать систему переодически Пропускная способность труб у нас 4м3/час огород 20 соток весь укутан капелькой Даже в самую жару в летний период капелька покрывается конденсатом через 5-10 минут

texnick 27.11.2013 00:07

Цитата:

Сообщение от Ярик (Сообщение 619704)
1 метр висоти бочки від землі = 1 атмосфера тиску

Забыли нолик. 10 метров - 1 атмосфера.

Ярик 27.11.2013 11:18

Цитата:

Сообщение от кейн (Сообщение 619760)
Вода не будет нагреваться при прохождении Проверено Она просто не успевает это сделать Только если включать систему переодически Пропускная способность труб у нас 4м3/час огород 20 соток весь укутан капелькой Даже в самую жару в летний период капелька покрывается конденсатом через 5-10 минут

Частково з Вами згідний...Але ж це краще ніж поливати відразу з відра( як писали раніше на форумі), а по друге у Вас із емітора не "валить" струя води а капає капля на землю...Я думаю ця "кількість води" вже встигне нагрітись безпосиредньо на землі до тієї температури, яка не буде шкодити рослині... можливо я в чомусь не правий:pardon:( буду радий критиці)

valentina1981 28.11.2013 15:00

Благо у меня огород выходи прямо на луг, где выкопали бульдозером небольшой водоем, оттуда насосом и поливаем. Но это при том, что огорода 5 соток.

Гоша дачник 07.08.2017 12:04

Здравствуйте!Вот наткнулся на ваш интересный сад, а я по своей даче просто с ума схожу настолько люблю я это дело. Вот решил установить себе автополив, кто нибудь сталкивался с этой технологией, какие условия нужны что бы установить его, у кого лучше заказывать, вообще нужен ли автополив или не нужен?

Текущее время: 04:33. Часовой пояс GMT +3.