Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Огород (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Посіви . Закритий грунт. Рік 2023. (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=28312)

apple1210 24.01.2023 17:51

Re: Посіви . Закритий грунт. Рік 2023.

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1285941)
А чого вони такого кольору?:shock:

Це фітолампа такого кольору.

Sokolskih 24.01.2023 23:07

Дякую всім за поради, зробила висновки і вирішила перець і баклажани сіяти приблизно десятого березня, томати - п’ятнадцятого-двадцятого березня, у мене є лампи і могла б досвічуватм, але при відсутності світла звісно проблема, може в березні і сонячного світла буде достатньо, про підігрів під час проростання насіння, я не подумала, потрібно шукати грілку яка буде працювати від павербанку.
Ще питання від новачка, порадьте який краще придбати грунт для розсади?

садовник 25.01.2023 07:38

Якщо сіятиме 10 березня , то підсвічування не треба. На час сходів довжина світлового дня буде 12 годин. І з кожним днем збільшуватиметься.
Взагалі підсвічування потрібно саме для продовження світлового дня. Тоді розсада не витягується. Іноді підсвічують посіви, коли нема місця на підвіконні, але є можливість зробити стелаж десь в кутку в кімнаті. Тоді світити треба завжди.

Оксана_Чер 25.01.2023 12:32

Ура!!! Посіви почалися! Сьогодні пару перчин гіркого перцю посію. Легше на душі стане ))

---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:28 ----------

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1285949)
Найкраще, найекономніше і з гарантованою якістю нагребти опаду в міських парках і додати легкого суглинку біля новобудов. Восени опад вигрібають комунальники, і це нікому не буде завдавати шкоди

Я б з радістю нагребла би , але... уявляю, що я гребу опад в мішки в міському парку, а поряд знайомі по алеям прогулуються...

садовник 25.01.2023 23:22

Цитата:

Сообщение от Sokolskih (Сообщение 1285947)
Ще питання від новачка, порадьте який краще придбати грунт для розсади?

Зараз доволі добрий сортимент грунтів. Все залежить від глибини кишені.
Для посівів дуже добрий кокосовий субстрат. В ньому коріння добре розростається. Для пікірування я використовую універсальний грунт від КОМПО.:good:

Люд.а 27.01.2023 11:05

Один із самих класних ґрунтів - Класман, але він і дорогий. Мені через нестачу коштів користуватися ним не довелося, а от розсаду в ньому я бачила у приятельки і руцями ґрунт мацала. Скільки не читала за ґрунти на різних форумах - він на першому місці.
Серед дешевих мені найбільше сподобався Екоплюс.

Zavr 27.01.2023 16:46

Цитата:

Сообщение от Люд.а (Сообщение 1285955)
Один із самих класних ґрунтів - Класман, але він і дорогий.

А не обов'язково брати його багато. Ми ж насіння сієм в маленькі плошки, вже потім пікіруєм в дещо більше.

Рекламувати не буду, але в неті є люди, котрі купують Класман мішками, а потім фасують в невеликі пакети і продають. Я купляв 5 літрів по 40 грн.

Зовсім недорого, вчитуючи якість. Краще цього грунту не зустрічав, його й позицинують як мерседес серед грунтів.

язичник 27.01.2023 17:09

Цитата:

Сообщение от Zavr (Сообщение 1285958)
А не обов'язково брати його багато. Ми ж насіння сієм в маленькі плошки, вже потім пікіруєм в дещо більше.

Рекламувати не буду, але в неті є люди, котрі купують Класман мішками, а потім фасують в невеликі пакети і продають. Я купляв 5 літрів по 40 грн.

Зовсім недорого, вчитуючи якість. Краще цього грунту не зустрічав, його й позицинують як мерседес серед грунтів.

Який склад грунту Класман і чому він найдорожчий та найкращий?

Observer128 28.01.2023 02:58

На ОЛХ зараз безкоштовна доставка Укр Поштою до 31 січня. Класманн мені обійшовся 434.50 грн. за 70 літрів. Вибачте, якщо писати цього не можна, але не могла не поділитися.

Zavr 28.01.2023 13:01

Цитата:

Сообщение от язичник (Сообщение 1285959)
Який склад грунту Класман і чому він найдорожчий та найкращий?

Звичайно це торф, дуже м'який і пухнастий, з нейтральною реакцією, без всяких паличок, гілочок і взагалі чогось зайвого. В ньому ніщо не заважає насінню проростати, його не треба просіювати, в нього можно нічого не добавляти, на кшалт перліт-вермикуліт. Та й живці у ньому вкорінюються набагато краще ніж в звичайному універсальному грунті.

Це не реклама, спостереження особисто моє, в порівнянні з іншими грунтами.

Kalina 28.01.2023 23:18

Відкрила для себе "Жива земля" Без лишнього сміття, насіння сходити добре, не закислюється. Сіяла в нього селеру, петунію, суницю. Поки "політ нормальний"

szus 29.01.2023 14:24

Пикировала землянику в свой коктель. /земля из огорода+компост+песок/ . На один стакан не хватило и лень было в подвал идти колотить. Поставила чистый торф классман №1. Результат на лицо, слева,
https://i.postimg.cc/fJ0VR25y/DSCN5579.jpg

~Dan_na~ 30.01.2023 18:59

Цитата:

Сообщение от Zavr (Сообщение 1285958)

А можно ссылку на развесной Классман?) Мне надо 20 л.

Еена 30.01.2023 20:50

Цитата:

Сообщение от ~Dan_na~ (Сообщение 1285967)
А можно ссылку на развесной Классман?) Мне надо 20 л.

.olx.ua
От 10 кг доставка бесплатно Укрпочтой до 28.02

PAV-16 30.01.2023 21:00

olx.
По 6 грн /л

Я ще брала Професійний торфяний субстрат PEATFIELD STANDARD PL-, 80 л - 185 грн, безкоштовна доставка Укрпоштою

Галина Леонидовна 12.02.2023 17:42

Добрый день. Открыла пачку помидор. А там семена разного размера. Какие лучше посадить маленькие или большие?
И что кроме помидор уже пора садить?

Kalina 12.02.2023 21:46

Цитата:

Сообщение от Галина Леонидовна (Сообщение 1285998)
Добрый день. Открыла пачку помидор. А там семена разного размера. Какие лучше посадить маленькие или большие?
И что кроме помидор уже пора садить?

Ті які виглядають повновісними (мабуть це будуть великі :wink:). Вже треба сіяти селеру, цибулю порей, перець гіркий, перець солодкий для теплиці, можна баклажани, якщо теж у закритий ґрунт висаджувати. З зелені можна висіяти базилік, до висадки можна встигнути зібрати першу зелень прищиплючи пагони.

Люд.а 13.02.2023 21:40

Доброго здоров'я! Горох на мікрозелень - збиваю посівний зуд :) Першим планую гіркий перець сіяти, днями, як настрій буде.
https://i.postimg.cc/R3fXHN88/IMG-20230212-123036.jpg

садовник 14.02.2023 09:03

Можна ще руколу та редьку з гірчицею. Теж запобігає свербінню.:good:

Tess 14.02.2023 17:17

Посеяла вчера горький перчик, сельдерей и шалоты.
Честно говоря, у меня никогда ранняя посевная не вызывает особую радость, пожалуй это самая нелюбимая часть садоводства. Сначала приготовить тазик подходящей смеси, наполнить всякие коробочки, потом их пристраивать на окнах, следить за влажностью, оберегать от кота... Хорошо, что хоть цветочные можно попозже начинать, несколько ящиков стаканчиками заполнить и на улице под пленочку в тихом местечке пристроить...
Вот пожалилась, теперь пойду изучать лунный календарь, в следующий заход пойдут томатики и сладкие перцы. Помидорки в прошлом году впервые выращивала, в этом и перцы попробую :wink:

Люд.а 14.02.2023 20:50

Рукколу я ще раніше посіяла, але щось ледь-ледь сходить.
Сьогодні сійнула насіння дельфініуму (в усіх супермаркетах повиставляли насіння, але я , вже доросла стійка жінка, купила тільки два пакетика:), флокс Друмонда, старий пакетик колеусів і своє насіння колеуса, насіння зі своїх діцентр, лаванди і красивих лілійників. Поставила на пророщування гіркий перець. А, ще пекінку і салат Айсберг посіяла.

Сіяти на розсаду завжди дуже любила. Це як початок весни. Місячним календарем себе раніше стримувала, а потім кинула, бо він не завжди на зручний для мене день припадає ;)

Mustache 15.02.2023 14:49

Замочила в спонжах семена перца сладкого. Томаты 13-14 марта...

NaLiKa 15.02.2023 15:05

На вихідних закрутила в равлики перці, помідори гноми та баклажани. Посіяла лобелію, цинерарію та агератум. Вчора почитала тему про цибулю, сходила, купила та посіяла Ексібішн. Як же ж корисно перечитувати форум.:D

Люд.а 16.02.2023 18:16

Отакий горошок на мікрозелень виріс. Трохи затонкий, але прикольний. На смак як стручок молодого недостиглого гороху.
https://i.postimg.cc/s10CCvn8/IMG-20230216-114219.jpg

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

9ть днів від замочування.

садовник 16.02.2023 23:33

Цитата:

Сообщение от Люд.а (Сообщение 1286015)
На смак як стручок молодого недостиглого гороху.
.

В усіх бобових плід БІБ.:cool: Стручок у капустяних: гірчиця, редька, ріпа, капуста і т.ін.:wink:

Люд.а 17.02.2023 09:19

Дякую за науку! Я хотіла смак передати - смак горохової недозрілої лопатки (згадала слово!).

Елка 17.02.2023 12:33

Нагадайте, будь ласка за тих "равликів"..з чого їх найкраще зробити? Щось у мене до них ставлення недуже, але наразі не бачу іншого варіанту. Потрібно щось терміново зробити з салатним луком.

NaLiKa 17.02.2023 12:59

Я роблю з туалетним папером. З плотного целофану вирізаю смужку, ширина якої дорівнює ширині рулону туалетного паперу, довжина яка потрібно. Потім на цю целофанку розкатую папір, а вже на нього клеєм ПВА клею насінинки. Відстань від верхного краю десь сантиметр. Чекаю, щоб трохи підсохло і скручую целофаном назовні, туалеткою з насінинами всередину. Скріпляю (канцелярською резинкою, під яку підсовую картонку з назвою, але це недосконалий метод, картонка розмокає, треба щось інше придумувати) і ставлю в стаканчик, або будь-яку зручну емність з водою отим краєм, з якого насінинки в сантиметрі, догори. Вода не повинна доходити до верха равлика знову ж таки десь на сантиметр. Ще роблять равлики з землею, але я так не робила. За моїми спостереженнями, в равликах насіння сходить повільніше, ніж в землі, в мами томати гноми в ящичках з землею зішли на третій день, мої в равлику вже п'ятий не вилазять, а насіння з одного помідора. Але якщо нема місця для пророщування в землі, то маємо шо маємо.
І, доречі, цибулю я так не вирощувала, тільки помідори в тому році, і ось цього ще посіяла так перці і бакли.

Marta 17.02.2023 14:57

Замочила солодкий перець, сині і надранні помідори. Буде темно - досвічуватиму лампой що заряджається від сонячної батареї, чому б ні? :smile:

Sokolskih 24.02.2023 20:53

Вирішили поставити таки теплицю, а я планувала все сіяти на розсаду для відкритого ґрунту, тепер потрібно переглянути свої плани, поділіться досвідом, в Київській області коли можна висаджувати помідори і перці в теплицю?

Текущее время: 08:55. Часовой пояс GMT +3.