![]() |
Re: Шелковица
Цитата:
1) Так щепити шовковицю найкраще в травні, але на привитий черенок потрібно надіти поліетиленовий пакет (типу майка), зволоживши його із середини перед тим. Таким чином ви зробите парниковий ефект, що суттєво підвищує результативність щеплення. 2) Ви залишили знизу пагони дички - це велика помилка, і шанси на на успішність вашої прививки різко знижуються. Ці гілки будуть перехоплювати весь сік і поживні речовини, що йдуть від коріння. Шовковиця таке дерево, що навіть якби ваша прививка не прижилась, то до осені нижче місця щеплення дичка дала б нові пагони-прирости, і на наступний рік ви могли б їх знову використати (вони були б однорічні)., а залишені вами цього року пагони - наступного року вже будуть дворічними. 3) Щоб виправити ситуацію, якщо цьогорічна прививка не приживеться, у серпні зробіть окуліровку на тих пагонах, що ви залишили. Перед серпневою окуліровкою за добу дерево треба щедро полити, а прививку краще робити пізно ввечері. |
Здоров"я зичу,пане. Першу прищепу я виконав у травні. Нижче щеплення всі пагони видалив. А коли прищепа зрослась, залишив нові маленькі пагінці дички,які вже дещо підросли,але ще замалі для конкуренції з останною прищепою на верхівці. Вона в лідерах. Тим паче верхівки пагінців дички прищіпнув. Під час другого щеплення після обв"язки із верхівки прищепи почали виділятись капельки вологи. Довелось промокнути і,зігнувши деревце,занурити зріз у парафін,оскільки вар не чіплявся. Грунтова вода піднялась до глибини штика лопати:smile:. Дощ по декілька разів на день і похмура погода. Пакети із вогкою серветкою я використовую доволі часто при щепленні хурми чорним в зелене в кінці травня-червні,коли високі температури і низька вологість повітря. Але цього року в поодиноких пакетах збиралась волога,що виділялась із торців прищеп і пакети ставали важкими,розгойдувались вітром і розхитували прищепи. Поряд з прищепами примотував захисні палички,на які переводив вагу пакетів. Тому сьогоріч частково відмовився від них і зробив світловідбиваючі козирки з ізолону. В минулі роки вони мене теж не підводили. Робити окуліровки мені досить проблематично за станом здоров"я,дещо простіше із іншими методами щеплень.
Вельми вдячний Вам за відгук і за поради. Щасти Вам. Щойно заглянув із північного боку під козирок: луски бруньок розтулені,брунки зазеленіли і готові до проростання. Надіюсь на краще. Адже в період другої молодості не те,що рік,а й кожен день цінуєш. Кортить зробити якомога більше корисних справ:smile:. |
Цитата:
Є універсальні поради, але дійсно треба підлаштовуватися під конкретні умови. В мене ділянка на схилі, тому грунтові води глибоко, зайвої вологи немає. По шовковиці, до речі, найкращий результат дає копуліровка. Про окуліровку я писав, бо в серпні в основному щеплю яблуні і груші таким методом (вирощую собі і добрим людям саджанці). Але дійсно з вирізанням бруньок - морока) Ми з вами однодумці :friends: бо я теж вважаю, що виростити дерево - одне з найкращих діл, що може людина зробити і лишити для інших. З дитинства цим займаюся. P.S. Коли приїду додому зроблю фото своїх прививок шовковиці (окуліровка/копуліровка) - для порівняння:smile: |
Вдруг отвалился вполне уже отросший черенок. За счёт внутренних резервов такой прирост он явно не обеспечил бы. В местах стыковки камбия напрочь отсутствует калюс. Аффинитет? Понаблюдаю за оставшимися двумя прививками этого сорта,или формы. Встречал информацию,что у шелковицы не следует спешить со снятием обвязки.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Теж так думав зробити,та прищепа кувіньками ростить молодий приріст:smile:. Згодом дещо вирівнюється. Такий же куструбатий молодий приріст і на більш,ніж 100-річному материнському дереві.
Але таки доведеться якийсь штурпак прив"язати,бо вже всі обв"язки сьогодні зняв,а лишень потім угледів відпавший привій. Добре,що хоч третій відразу після зняття обмотки прив"язав до арматури. |
Коли є добрі навики зберігання,то і до листопаду можливо. Я особисто зрізаю на початку зими,коли ще не має надто низьких температур. Якщо зима без ризику для конкретної культури,то повторно зрізаю в кінці лютого-на початку березня. Зможу поділитись черенками розової та чорної. Нажаль назви сортів загублені. Дещо раніше писав про це. При потребі звертайтесь.
|
[QUOTE=Никола;1276536
... Зможу поділитись черенками розової та чорної. Нажаль назви сортів загублені. ... При потребі звертайтесь.[/QUOTE] Дякую,тоб то у грудні не буде піздно? |
Цитата:
Також якщо будуть потрібні черенки, зможу допомогти, маю три хороші сорти. |
Цитата:
|
Лубители шелковицы, у кого много плодов. В этом году соседи сняли грандиозный урожай. Морозили, варили варенье. А потом сделали сок через обычную соковыжималку. Очень вкусный, оказался. Так что если у вас будет переизбыток ягода, делайте сок. Он мягко сладкий. Это зависит от сорта. Можно чем нибудь подкислить, при желании.
|
А у кого еще шелковицу ели божьи коровки ? :roll:
|
Цитата:
|
А людЯм?:oops:
|
Цитата:
|
Добрий день! Допоможіть врятувати шовковицю. Стояла. Красуня, а учора дивлюсь листя пов'яло. Пролила антихрущ. Що це може бути? Дерево молоде ще.
|
А пальтрэт?:wink:
|
Цитата:
|
Кроти, полив?
|
Цитата:
|
Повинно бути дуже багато щоби так зашкодити. Щось інше...
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Тобто до сусідів хробаки не лізуть, а до Вас пхаються?!:shock:
Якщо листя так впало, то бобік здох. |
Цитата:
|
А я теж із шовковицею. Восени посадила плакучку. А вона досі листя не випустила! Вкоротила пагони. На зрізі живі. Що їй хочеться?! Регулярно поливаю
|
Треба чекати.
|
Цитата:
|
Не знаю....Ви ж цього не кажете, а я ще не навчився телепати.. .:no::pardon:
|
Цитата:
|
Це по гілкам з листям, чи тільки по гілкам?:oops:
|
Цитата:
|
Ні. Тому і питаю. Той коктейль придатний для листя.
Шовковиця в нас спить тому що грунт ще холодний для неї. |
Цитата:
|
Восени 23 року довелось пересадити вже величеньке деревце шовковиці,щеплене 5 різними сортами.
Біля землі діаметр штамбу був 12см. Як не намагався,але викопати вдалося лише товсте коріняччя. Пересадив,полив. Прокинулось деревце в кінці липня,після того,як разом з дружиною налякали його тим,що осінню викорчуємо:smile:. Проросли всі прищепи,за виключенням білої великоплідної. Але то не так важливо,бо щепив на чорну,а бажано було би хоча б через інтеркаляр рожевої. На великому дереві мілкої чорної самосійки рожева у мене в повній стиглості стає майже чорною,хоч на материнському дереві вона ніколи не бувала настільки забарвлена. А отже і біла на чорній напевно була би не зовсім білою. Тож не занепадайте духом,а дбайливо поливайте пересаджену шовковицю і,хоча б зрідка,прилякуйте її:smile:. |
Може хто має білу,смачну,великоплідну шовковицю(що майже не можливо:smile:) і може поділитись гілочкою для щеплень,був би дуже вдячний.
|
Мабуть знайшов:smile:. Товариш надав локацію старезного дерева у середмісті. Підійшов,але не впевнений,що це саме те дерево...Поруч проходить пара середнього віку. Запитую,чи місцеві вони.Відповіли,що так і запитують мене хто,або що мені потрібно?
-Шукаю дерево білої,великоплідної шовковиці. - То Ви під ним і стоїте. Жінка каже,що дуже смачна,а чоловік піднімає вгору середній палець руки і каже,що от така велика:smile:. Живці я звісно зрізав,але той палець мене заінтригував:чи то дійсно вона досить велика,чи той жест іншого стосувався?:oops: |
| Текущее время: 15:21. Часовой пояс GMT +3. |