![]() |
Re: Прививка и окулировка плодовых
пропадають 2 черенка персика. До сокоруху точно не доживуть. Чи можливо зараз здійснити прививку ? яким способом ? знаю що окуліровку персика здійснюють під час сокоруху
|
Цитата:
|
А подскажите,кто делал прививки на сирене,есть ли там какие нюансы или все как на плодовых?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
п Опытное. З великою повагою до садівників України Смирнов В.Д. |
Цитата:
Про Розстріляний сад, дякую, що нагадали нам. Зараз знайду та почитаю статтю. PS. Ви маєте на увазі статтю про переслідування родини Симиренко та Вавілова злочинною енкеведиською системою? |
Цитата:
|
на участке 2 айвы, но столько не нужно, мне посоветовали привить на одну грушу, тем более, что ее нет у меня (так вот получилось), я посмотрел на айве есть 4 скелетных ветки, две из которых я оставлю на всяк. случай, а в две хочу привить позднеосеннюю и зимнюю грушу, так как начитался и летнюю не советуют вместе с поздними, скажите можно ли это делать сейчас, если я у соседей срежу черенок и сразу привью?
Очень нужен совет, спасибо! |
Павло, а яким способом вирішили щепити айву? В неї гілляки дуже товсті? Як що в розщіп або копуліровкою, то можна вже зараз. А для підстраховки один живець загорніть в мокрий папір та положіть в темне і холодне місце до початку сокоруху. Тоді і його прищепите.
На живці одягніть пакетики, щоб був захист від сухого вітру. |
я вже цю гілку форуму прочитав, загальний перелік рекомендацій склав))
не знав тількі по термінах виконання цих робіт. гілки товщиною приблизно 3-4-5 см.,хочув рощіп, нажаль не знаю які сорти груші будуть - знаю що смачні і все)) а можна парафіном чи воском спил гілки закапати, бо нема садового вару, а купляти для двох щеплень не хочу? ---------- Post added at 17:14 ---------- Previous post was at 17:05 ---------- і ще, розшіп як робити по відношенню до центра дерева, ніж нехай дивиться уінцм в крону, чи боком до крони? |
У нас, на Київщині, в середині березня вже щеплять дерева. В рощіп в тому числі.
За парафін можуть сказати тільки ті, хто сам так щепив, бо коли сонечко пригріє, то парафін легко заллє середину розщепнутої гілляки. Як це вплине на зростання живця з гілкою--сказати важко. Розщіп треба робити так, щоб майбутня гілка з живця не росла в середину крони, тобто боком до крони. |
дякую:Rose:
|
Цитата:
Результат щеплення від сорту не залежить, по крайній мірі я не чув, що одні сорти щеплюються краще ніж інші. |
Прививка черешни на вишню с цветочными почками
Здравствуйте.
Сегодня (9 марта) срезал у соседа черенок черешни (20 см), ей 4-6 лет, общая длина побега была 40-45 см. Сосед очень нахваливал свою черешню, вот и решил привить. Планирую привить на сливу, ей 4-5 лет. Скажите какую часть черенка привить, и каким способом? Мне кажется, что грози почек это плодовые почки. Это так??? Можно ли привить их (или, и их в том числе), чтобы хоть одну ягоду попробовать и решить стоит ли возиться с этой черешней? http://s019.radikal.ru/i608/1603/3a/87c33e1ee2aet.jpg |
Re: Прививка черешни на вишню с цветочными почками
Черешню на сливу??? Та навіть, якщо на вишню, як написано в назві теми, то не варто, мабуть, - черешня швидко переросте підщепу. У нас є тема про щеплення плодових, зверніться туди
|
Цитата:
Краще на вишню або черешню Знайшов таку табличку/малюнок, за черемху перший раз чесно кажучи чую. На сливу теж не чув, щоб черешню прищіплювали http://i.piccy.info/i9/27a28b8c71ba0.../sum_sn_st.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-03-09-19...96x374-r/i.gif Якщо черешню щеплювати на вишню, то потім дерево буде нагадувати перевернуту пляшку, низ буде тонкий, верх відповідно товстий. |
Цитата:
По теорії каллусоутворення при щепленні /хотя я її великими з великими трудностями найшов в наукових працях росіян і там вони пишуть що вона вивчена не досконало і є деякі розбіжності по температурах/оптимальна температура калюусоутворення 28-30 гр.Ц. при темп.більшій за 30-35 гр.Ц. утворюється рихлий камбій який випирає в сторону обвязки і рве тільки створені судинні звязки між прищепою і підщепою.При температурі нижчій за 0 гр Ц. калюс руйнується.Так на мою думку більш доцільно захищать від високих так і низьких температур саме місце щеплення.А саму прищепу достатньо покривать спеціальною водоемульсійою садовою фарбою тим паче якщо не обманюють виробники в її добавляють фуніцид а це особливо важливо при весняному щепленні кісточкових. А я ще добавляю невелику кількість хорусу або топсину а водоемульсійку розчиняю невеликою кількістю розчину фітоспоріну. |
Спасибо.
Цитата:
Ну, а если ради "попробовать", ради эксперимента, то вообще можно с цветочными почками прививать? И опять же, прав ли я что это именно цветочные почки, или это такие листовые почки? Там есть и одиночные почки, т.е. можно и окулировку применить, но как обычно, хочется всего и сразу, поэтому мой вопрос подразумевал тайный смысл :D, можно ли привить весь черенок улучшенной капулиповкой, и если будет много цветов, оставить 2-3, а после завязи оставить одну ягодку. Мне кажется этот рисунок человека с консервативными взглядами :D. Знакомые на яблоне выращивают груши и на груше яблоки без проблем. А по поводу разной силы роста я не подумал..., может обрезкой получится ее сдерживать... |
Обрезка при разной силе роста не поможет. Просто подвой по толщине ствола будет отставать от привоя и этот диссонанс приведет к отлому привоя. Но , читала, что это в случае прививки на поросль вишни или сливы.
Наша форумчанка Инесса показывала цветущие прививки , вот только я не помню, оставляли ли она плоды на них. |
Мій тато років з 15 тому прищепив черешню на вишню. В результаті стовбур черешні через пару років виріс ледь не вдвічі ширшим за стовбур вишні - довелось її зрізати, інакше сама б зламалась (щеплення було досить високо). Так що знаю з практики, як це...
|
В общем привился! :D
Одну почку (листовую или может правильнее - ростовую) на ствол своей черешни. Оставшийся черенок на сливу в расщеп. Как буде результат ,выложу фотки. ---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:26 ---------- Цитата:
Я черешню привил на сливу на не основную ветку, так что, если что... :smile: ...вырежу. Кроме того, если удастся ягодку попробовать и если понравится, то прирост можно будет уже на черешни прививать следующей весной, в этом году они еще маленькие. ---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:32 ---------- Цитата:
|
Люба, справа в тому, що , як правило, всі щеплення сортових черешень роблять на вишні різних сортів. Розлом може бути тільки в випадку щеплення на поросль вишні. І в випадку щеплення на сливу теж може бути не співпадання з ростом підвоя з привоєм, бо сливи менш рослі, чім черешні.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 10:51 ---------- Цитата:
|
Алычу Комета на сливу Ренклод Альтана хочу привить. Можно?
|
Четыре года назад посадил сливу ренклод ранний. В прошлом году были первые плоды, но совсем другого сорта. Сейчас у меня есть нужные черенки . хочу их привить на ветки второго порядка первого яруса. Нужно все все ветки второго порядка перепрививать или можно часть родных оставить? Этот вопрос по прививке в крону мне не совсем понятен. Об,ясните, пожалуйста. Спасибо.
|
Алыча и слива совместимы в любых сочетаниях, количествах, порядках, ярусах и пр.
Всё определяется только здравым смыслом и целесообразностью. :pardon: ---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:24 ---------- Цитата:
Ну что ж поделаешь, если сильно хочется!..... :pardon: |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
П. С. Алыча хорошо принимает венгерки! :pardon: |
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:13 ---------- Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Может, сама поросль местной венгерки слаборослая, не? :oops:
|
Цитата:
|
Дякую, Валерію Дмитровичу, що нагадали чудову підказку Діда Панаса! :Rose::Rose:
Елю! У цій статті Л. І. Тараненко Особливості перещеплення кісочкових культур добре акцентовано на нюансах щеплення: - сливи в крону аличі та - аличі в крону сливи! |
| Текущее время: 07:37. Часовой пояс GMT +3. |