![]() |
Re: Прививка и окулировка плодовых
Перед прививкой ливень был, кора отставала отлично, поэтому и рискнула, хоть и по срокам позже надо было. :cry:
|
Ув. специалисты, подскажите пожалуйста, есть трёх летняя яблоня которая выросла в 30 см. от спиляной ранней яблони, я её оставила, думала что-то ырастет, сосед сказал что нифига не будет, нужно прививать! Ещё есть очень старое дерево груши, как мне здесь подсказали сорт Бере Боск, на ней несколько веток этого года, так вот, можно ли эту грушу привить на мою яблоню, когда лучше это сделать и каким способом?
|
Цитата:
Можна, але не бажано. Якщо зразу і приживеться, то потім може бути відторгнення. Краще яблуню на яблуню, грушу на грушу(як варіант на айву, але знову ж таки не всі сорти груші сумісні з айвою) |
буде не смачне
|
did_Panas, спасибо, а вообще этот "черенок" годится чтобы на него тогда яблоню привить? будет толк?
|
Цитата:
"Черенком" в даному випадку Ви називаєте "трёх летнюю яблоню которая выросла в 30 см"? Якщо так, то можна прививати. "Черенок" цей правильно називається - вовчок (волчек (рос.)) Є один нюанс, якщо цей вовчок почав рости вище місця прищеплення, то це культурний вовчок, тобто він буде давати плоди, такі як на зрізаному раніше дереві. Така операція в садівництві називається "зрізати дерево на зворотній ріст". І відповідно, якщо нижче місця прищеплення, то тоді потрібно прищіплювати. |
Цитата:
|
Да нет, народ. От корня спиленной яблони в 30 см выросла поросль, ветка , которой три года. Почему бы ее не привить? Почему с этого ничего не будет? Оксана, прививайте черенком яблони и все будет нормально. А для прививки груши найдите на полях, где пасут скот, дички груши, выкопайте и посадите у себя. На след год прививайте.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Самий простий спосіб, правда не самий ефективний - прищепити у розщіп(задайте в ютубі, там повно відео), робиться весною. Якщо не вийде можете повторити літом зробивши окуліровку. |
Цитата:
|
Ну не знаю, у меня весной только сделанные врасщеп прижились прививки, и то не все, а окулировки на яблонях и груше в августе прижились все, а сливовые увидим весной.
|
did_Panas, вибачаюсь:oops:, я дуже вам вдячна, ось :Rose:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Мои прививки за кору отваливаются через пару лет. Копулировкой надежней.
|
Цитата:
|
на який підвій можна прививати черенки колоновидних дерев щоб зберігалась їх форма (колоновидність)?
|
Подскадите, нужно ли на зиму утеплять места летней прививки глазком?
|
Цитата:
Цитата:
|
Света, как обстоят дела с окулировкой черешни, которую делали щитком в приклад? Как приживаемость? Много выпадов?
|
Зараз трішки не до ревізій, копаємо саджанці та й не дуже що можна побачити через плівку:pardon:. Подивлюсь навесні, коли бруньки почнуть (або не почнуть:crazy:) пробиватись.
|
Цитата:
|
Шановні,а підскажіть будьласка
Коли краще черенки нарізать для весіннього щеплення? Цікавить-яблуня,груша,алича,шовковиця,абрикос. Дякую!:friends: |
Цитата:
|
Цитата:
До речі, а як Ви свої живці зберігаєте? |
Цитата:
|
Цитата:
Тому дуже цікавий Ваш досвід. Підкажіть, будь ласка, у Вас в погребі 0 С чи тепліше? |
Цитата:
|
| Текущее время: 10:27. Часовой пояс GMT +3. |