Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!

Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! (http://www.sadiba.com.ua/forum/index.php)
-   Плодовый сад (http://www.sadiba.com.ua/forum/forumdisplay.php?f=78)
-   -   Сезонные работы в саду(весна,лето,осень..) - 2 (http://www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=27928)

садовник 24.02.2024 22:28

Re: Сезонные работы в саду(весна,лето,осень..) - 2

Загальної норми нема. Для кожної води своя доза. Ви впевненні, що у вашому випадку теж треба збивати ph?:wink:

Марічка 25.02.2024 14:37

Цитата:

Сообщение от Ocoka (Сообщение 1287569)
А скільки лімонкі додавати?

Планую спочатку експериментально встановити дозу саме для своєї води: додати 5гр на 10 літрів - заміряти, якщо замало, - додати ще, і т.д. до досягнення нейтрального PH. А надалі вже додавати встановлену кількість.
Я так розумію, що так само можна використовувати і янтарку?

садовник 25.02.2024 15:29

Бурштинова кислота це стимулятор, коли її мало. А коли багато-інгібітор. Чи воно Вам треба?:wink:

Ocoka 25.02.2024 18:25

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287570)
Загальної норми нема. Для кожної води своя доза. Ви впевненні, що у вашому випадку теж треба збивати ph?:wink:

Ні, не впевнена. Потрібно хоча б лакмусовим папірцем поміряти. :oops:

Марічка 25.02.2024 19:55

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287572)
Бурштинова кислота це стимулятор, коли її мало. А коли багато-інгібітор. Чи воно Вам треба?:wink:

Ясно, не буду))

itskaterina 27.02.2024 18:12

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287537)
Зрізав вже все.
Нема часу зважати на погоду....:no:
обробляти буду препарат 30Д+медян екстра.

Дякую величезне. Підкажіть медян екстра, як його разводити?на 10 літрів яка пропорція? пишуть що друга обробка через 7 днів. Тобто треба 2 рази а потім 30В чи 30Д?

садовник 27.02.2024 20:41

я взяв 200 гр препарату 30 д+ 60 мл медян екстра на 10л монооксиду дігідрогену.:good:
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян екстру, а потім препарат 30 д.
Добре буде якщо монооксид буде теплим.:D

itskaterina 28.02.2024 00:50

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287583)
я взяв 200 гр препарату 30 д+ 60 мл медян екстра на 10л монооксиду дігідрогену.:good:
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян естру, а потім препарат 30 д.

Дякую :) тепер коли сусіди будуть питати чим прискаю, завжди буду казати про монооксид :) звучить :cool:

восторг 28.02.2024 20:00

Чи вірно буде зараз підживити часник та суницю магній сульфат+аміачна селітра, по 10 грам на 10 л води? Чи ще зарано?

Нина 29.02.2024 14:52

Цитата:

Сообщение от восторг (Сообщение 1287586)
Чи вірно буде зараз підживити часник та суницю магній сульфат+аміачна селітра, по 10 грам на 10 л води? Чи ще зарано?

Не зарано. Лише селітру або під дощ розсипати, або треба присипати
землею.

восторг 29.02.2024 16:11

Ніночко, дякую!
Я думаю розчинити у воді та полити рослинки.
Не знаю, як у кого, у мене уся земля, яка не була засипана листям, порепана, сусіди кажуть, суховії... там, де видно часник та цибулю, трохи грабельками пройшлася.
І вже бачила довгоносика :sad:

Tess 29.02.2024 20:06

А я сегодня клубнику пересаживала. Обычно я люблю пересадки осенью делать, которая у нас теплая и долгая, но этой осенью все планы сорвались. После сухого лета дождей не было и в сентябре-октябре, земля настолько затвердела, что невозможно было подготовить грядку.
Сейчас копается легко, погода плюсовая, вот и решила рискнуть. Пересаживала с комом земли, надеюсь на качество урожая пересадка не повлияет.

Pirozhochek 01.03.2024 22:40

Цитата:

Сообщение от садовник (Сообщение 1287583)
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян екстру, а потім препарат 30 д.

А у мну есть вопрос до господина.
В тырнете и на упаковках препаратов пишут, что 30 В(Д) наиболее эффективны по набухшим почкам. Но тогда, как бы, следует уменьшить концентрацию медьсодержащего препарата, чтоб не пожечь почки. И... сейчас практически нет набухших почек. Тогда препарат 30 В(Д) наполовину бесполезен?
У меня возник когнитивный диссонанс :D . Я не понимать логики своих действий.

А если серьезно. Получается первая обработка практически по голому дереву. Если повторять (как пишут) через неделю (10 дней) все равно получается по голому дереву. Тогда следует повторить ещё третий раз, по набухшим почкам? А концентрацию меди уменьшать?

Я запуталась. Подскажите, софорумчане. :oops:

восторг 02.03.2024 14:35

На смородині листочки вже рвуться на зовні...

Нина 02.03.2024 19:09

Цитата:

Сообщение от Pirozhochek (Сообщение 1287611)
А у мну есть вопрос до господина.
В тырнете и на упаковках препаратов пишут, что 30 В(Д) наиболее эффективны по набухшим почкам. Но тогда, как бы, следует уменьшить концентрацию медьсодержащего препарата, чтоб не пожечь почки. И... сейчас практически нет набухших почек. Тогда препарат 30 В(Д) наполовину бесполезен?
У меня возник когнитивный диссонанс :D . Я не понимать логики своих действий.

А если серьезно. Получается первая обработка практически по голому дереву. Если повторять (как пишут) через неделю (10 дней) все равно получается по голому дереву. Тогда следует повторить ещё третий раз, по набухшим почкам? А концентрацию меди уменьшать?

Я запуталась. Подскажите, софорумчане. :oops:

Прерат 30 В(Д) воздействует на вредителей, нарушая воздушный и водный баланс развития яиц личинок, что приводит к их гибели. Это как бы пленка, которая покрывает ветки и почки и душит их. Потому он эффективен в любое время. О набухших почках упоминается в связи с тем, что есть вредители (клещи), которые зимуют под лусочками почек и появляются оттуда, когда почки начинают выдвигаться.
По поводу обработок медными препаратами, то да, по выдвигающимся почкам концентрация этих препаратов уменьшается до 20-25 г на 10 л воды. Но обработать медными препаратами можно было и до выдвижения почек в довольно большой концентрации, совмещая обработку с 30 В. А по почкам выдвинувшимся уже обработать без меди. Хотя медь по персикам по выдвинувшимся почкам хорошо лечит от курчавости листьев.

Lenik 06.03.2024 11:24

Чи можна зберігати невикористану 3% бордоську у закритому пластиковому бутлі, щоб потім її розвести до 1%, та побризкать усе живе?

садовник 06.03.2024 14:36

Можна.

Wolfin 06.03.2024 21:34

Всім привіт! А коли від хрущів можна проливати? Копала грядку, то 3 штуки знайшла... думала, що вони в цей час ще глибоко сплять

NaLiKa 07.03.2024 09:42

Таню, якщо ви вже грядки копаєте, то напевне вже й можна. В нас майже кожну ніч мінус, земля мерзла ще. А взагалі, постою поруч, послухаю, що більш досвідчені скажуть.
Ще питання, на вихідні середньодобова по прогнозу +3, в нас можливо і менше буде, а після вихдних дощі прогнозують. Першу обробку робити чи чекати? Якщо після обробки буде вночі мінус, не зашкодить рослинам?

садовник 07.03.2024 12:06

Через теплий лютий ґрунтові шкідники прокинулись раніше. Тому не зволікаємо та зустрічаємо!

Люд.а 07.03.2024 12:36

Мені прийшла думка хостарій порихлити, щоб яйця слимакив повивертати - хай їх морозом трохи поб'є, може. Листя з хост я восени не прибираю, тож носики хост не пошкоджу.

восторг 07.03.2024 13:01

У минулу неділю міряла температуру грунту, 6 градусів. Хрущата попросинались((

садовник 07.03.2024 14:45

А вони не сплять. Вони закопуються, десь на метр, у грунт на зиму, а з початком березня починають підійматися вище. Якщо ґрунт м'який, то майже вилазять на поверхню або там де смачніше.

nati303 09.03.2024 08:47

Вітаю
Знайшла Медян Екстра термін використання скінчився 11.23.
Підкажіть чи можна його використовувати? Запрацює ?
Чи не витрачати марно сили?

садовник 09.03.2024 10:17

А шо йому зробиться?!!:shock:
Це шо їжа?:cool:

koval 09.03.2024 10:50

Вночі заморозок, до -3*, вдень +9*. Можна обробляти садок 30Д + Медян?
З понеділка дощі…

садовник 09.03.2024 12:37

треба!:D але від +4 та вище.:wink:

Люд.а 09.03.2024 13:49

:oops:Потребую поради - хочу викопати сіянці сливи Пісарді (по факту це алича) і прищепити на них сливу Пісарді, бо сіянці не такі темні. Одна вдала спроба вже була,але давно і я не пам'ятаю, коли і на що щепила. Тож питання КОЛИ викопати і щепити? Зараз чи ближче до квітня? (вдалих щеплень було кілька, але не вдалих більше. На жаль я не веду щоденник, коли що і як, тож вирішила спитати фахової поради)
На фото моя красуня праворуч
https://i.postimg.cc/bsx9vy5J/IMG-7747.jpg

https://i.postimg.cc/FYvGbdS3/IMG-7784.jpg

садовник 09.03.2024 14:04

копати зараз. щепити англійською копуліровкою:good: і потім знову в грунт. це якщо щепа та підщепа мають однаковий диаметр. або підщепа трохи більша. якщо диаметр більший, то щепимо за кору.

Люд.а 09.03.2024 14:58

Велика Вам подяка, пане Олеже, за те, що не втомлюєтеся нас вчити!
(Для тих, хто як і я не знав, що таке ''англійська'' копуліровка, це ,,покращена'' ;) я зазвичай її і використовую).

Текущее время: 09:04. Часовой пояс GMT +3.