![]() |
Re: Сезонные работы в саду(весна,лето,осень..) - 2
Загальної норми нема. Для кожної води своя доза. Ви впевненні, що у вашому випадку теж треба збивати ph?:wink:
|
Цитата:
Я так розумію, що так само можна використовувати і янтарку? |
Бурштинова кислота це стимулятор, коли її мало. А коли багато-інгібітор. Чи воно Вам треба?:wink:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
я взяв 200 гр препарату 30 д+ 60 мл медян екстра на 10л монооксиду дігідрогену.:good:
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян екстру, а потім препарат 30 д. Добре буде якщо монооксид буде теплим.:D |
Цитата:
|
Чи вірно буде зараз підживити часник та суницю магній сульфат+аміачна селітра, по 10 грам на 10 л води? Чи ще зарано?
|
Цитата:
землею. |
Ніночко, дякую!
Я думаю розчинити у воді та полити рослинки. Не знаю, як у кого, у мене уся земля, яка не була засипана листям, порепана, сусіди кажуть, суховії... там, де видно часник та цибулю, трохи грабельками пройшлася. І вже бачила довгоносика :sad: |
А я сегодня клубнику пересаживала. Обычно я люблю пересадки осенью делать, которая у нас теплая и долгая, но этой осенью все планы сорвались. После сухого лета дождей не было и в сентябре-октябре, земля настолько затвердела, что невозможно было подготовить грядку.
Сейчас копается легко, погода плюсовая, вот и решила рискнуть. Пересаживала с комом земли, надеюсь на качество урожая пересадка не повлияет. |
Цитата:
В тырнете и на упаковках препаратов пишут, что 30 В(Д) наиболее эффективны по набухшим почкам. Но тогда, как бы, следует уменьшить концентрацию медьсодержащего препарата, чтоб не пожечь почки. И... сейчас практически нет набухших почек. Тогда препарат 30 В(Д) наполовину бесполезен? У меня возник когнитивный диссонанс :D . Я не понимать логики своих действий. А если серьезно. Получается первая обработка практически по голому дереву. Если повторять (как пишут) через неделю (10 дней) все равно получается по голому дереву. Тогда следует повторить ещё третий раз, по набухшим почкам? А концентрацию меди уменьшать? Я запуталась. Подскажите, софорумчане. :oops: |
На смородині листочки вже рвуться на зовні...
|
Цитата:
По поводу обработок медными препаратами, то да, по выдвигающимся почкам концентрация этих препаратов уменьшается до 20-25 г на 10 л воды. Но обработать медными препаратами можно было и до выдвижения почек в довольно большой концентрации, совмещая обработку с 30 В. А по почкам выдвинувшимся уже обработать без меди. Хотя медь по персикам по выдвинувшимся почкам хорошо лечит от курчавости листьев. |
Чи можна зберігати невикористану 3% бордоську у закритому пластиковому бутлі, щоб потім її розвести до 1%, та побризкать усе живе?
|
Можна.
|
Всім привіт! А коли від хрущів можна проливати? Копала грядку, то 3 штуки знайшла... думала, що вони в цей час ще глибоко сплять
|
Таню, якщо ви вже грядки копаєте, то напевне вже й можна. В нас майже кожну ніч мінус, земля мерзла ще. А взагалі, постою поруч, послухаю, що більш досвідчені скажуть.
Ще питання, на вихідні середньодобова по прогнозу +3, в нас можливо і менше буде, а після вихдних дощі прогнозують. Першу обробку робити чи чекати? Якщо після обробки буде вночі мінус, не зашкодить рослинам? |
Через теплий лютий ґрунтові шкідники прокинулись раніше. Тому не зволікаємо та зустрічаємо!
|
Мені прийшла думка хостарій порихлити, щоб яйця слимакив повивертати - хай їх морозом трохи поб'є, може. Листя з хост я восени не прибираю, тож носики хост не пошкоджу.
|
У минулу неділю міряла температуру грунту, 6 градусів. Хрущата попросинались((
|
А вони не сплять. Вони закопуються, десь на метр, у грунт на зиму, а з початком березня починають підійматися вище. Якщо ґрунт м'який, то майже вилазять на поверхню або там де смачніше.
|
Вітаю
Знайшла Медян Екстра термін використання скінчився 11.23. Підкажіть чи можна його використовувати? Запрацює ? Чи не витрачати марно сили? |
А шо йому зробиться?!!:shock:
Це шо їжа?:cool: |
Вночі заморозок, до -3*, вдень +9*. Можна обробляти садок 30Д + Медян?
З понеділка дощі… |
треба!:D але від +4 та вище.:wink:
|
:oops:Потребую поради - хочу викопати сіянці сливи Пісарді (по факту це алича) і прищепити на них сливу Пісарді, бо сіянці не такі темні. Одна вдала спроба вже була,але давно і я не пам'ятаю, коли і на що щепила. Тож питання КОЛИ викопати і щепити? Зараз чи ближче до квітня? (вдалих щеплень було кілька, але не вдалих більше. На жаль я не веду щоденник, коли що і як, тож вирішила спитати фахової поради)
На фото моя красуня праворуч https://i.postimg.cc/bsx9vy5J/IMG-7747.jpg https://i.postimg.cc/FYvGbdS3/IMG-7784.jpg |
копати зараз. щепити англійською копуліровкою:good: і потім знову в грунт. це якщо щепа та підщепа мають однаковий диаметр. або підщепа трохи більша. якщо диаметр більший, то щепимо за кору.
|
Велика Вам подяка, пане Олеже, за те, що не втомлюєтеся нас вчити!
(Для тих, хто як і я не знав, що таке ''англійська'' копуліровка, це ,,покращена'' ;) я зазвичай її і використовую). |
| Текущее время: 09:04. Часовой пояс GMT +3. |