![]() |
Re: дымоходы, печи и котлы
В мене котел стоїть в коридорі під сходами на 2 п. тому я так гадаю що нам мабуть і краще буде просто вивисти по стіні , завтра дам мужу почитати ваші поради що він на те скаже .
Дякую дуже мені зараз треба порад, бо одна голова добре а форумівська голова краще. ---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:02 ---------- ой мамочки, глянула на ту трубу вона від 300грн /1м то та чи ні?http://i.piccy.info/i9/1b973e17b7163...0721245681.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-02-14-20...02x200-r/i.gif ---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:30 ---------- і ще питання скільки метрів вона має виходити над дахом? |
Котел газовий мається на увазі?
|
твердопалевний, в основному палим пелетами
|
Цитата:
|
Не хотелось бы засорять лишней информацией тему. Сам недавно занимался печью с дымоходом из нержстали. Для твердотопливных не подойдет сталь, которую можно под газовые котлы. Рекомендованнная - 321я, будет дороже.
Высота дымохода не менее 5м от топки. Над крышей, если через конек, достаточно полметра. Чем лучше по наружной стене - не знаю, т.к. будет сильно остывать |
поки їздили за проводами до світла, питали в нас на базарі за тут трубу , ну дуже дорого 500грн /1м 8мм 180діамерет нам десь 6 м тереба + кріплення .поки не тяну такого.
будемо мурувати трохи дешевше вийде. |
Цитата:
|
язичник скажіть а ви би могли мене проконсультувати чого скільки треба по тій трубі? бо на ринках усі кажуть по різному і подороще, в інеті вс кажуть дайте що вам треба то скажемо, а що дати я не в курсі!!! можливо я би могла вам зазвонити і ви би мені провели консультацію бо писати то довго і словами я краще поясню чим смс.
|
якщо будете мурувати, то , моя порада, з утепленням ззовні та облицюванням або цеглою, або металопрофілем.
|
Цитата:
Померяйте диаметр и высоту. Нужно еще учесть высоту над коньком чтобы не было обратной тяги. https://www.forumhouse.ru/threads/269568/ http://krovlyakryshi.ru/elementi/dym...ad-krovlej-372 |
сьогодні був ще один майстер ще більше мене розстроїв, вже 2 майстра і обидва по різному кажуть. отже
один рахував так внутрійній діамерет 150, висота 7м, товщина металу 8мм, але один казав що можна лиш 3 метра взяти утепленої а решту просту трубу, інший сказав що так не можна треба всю утеплену але зверху можна тоншу по метало не 8 а 6мм. далі приходили щоб мурувати, оскільки в нас котел стоїть під сходами то треба мурувати ззовні по стіні щоб не було знову проблем та пожеж, завтра скажуть ціну по матеріалу та муруванню. |
Цитата:
Ставьте сендвич и не парьтесь. Там внутренняя нержавейка. На трубе накапливается сажа. Иногда она загорается. Горение сажи способно вашу черную трубу прожечь насквозь, расплавить. С нержавейкой чуток надёжнее в этом плане. https://youtu.be/7vxJsVQkOlA |
да нет обичний котел , простенький гріє 250м2
---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:25 ---------- я ве зовсім запарилась с тими трубами. |
Для начала нужно определить температуру выходящих газов.
При входе в трубу газы должны иметь температуру не ниже 200-250 градусов. А при выходе не ниже 150 градусов. Проверяется термометром или с помощью лучины. Лучина положенная в дымоход на 30 минут может иметь следующий цвет. 150 градусов - цвет не меняется. 200 градусов - желтеет. 250 градусов - коричневая. 400 градусов - уголь. Температура газов влияет на следующее: Если температура низкая, то труба будет "плакать". И не буде "самоочищаться". Если высокая, то перегрев трубы (возможен пожар) и греем улицу. |
Отсюда вывод - сендвич. Труба прогревается очень быстро, что препятствует образованию конденсата. А высокие температуры лучше не допускать ни для какой трубы. Нерж от высоких температур тоже прогорает.
|
А не надо тот дымоход асбестом оборачивать?:oops: При использовании пеллет из лузги летят маленькие искры и далеко...
|
Сендвичь уже все чем нужно обернут. Там нерж жаропрочный, обернутый каменной ватой.
С искрами нужно обязательно бороться. Во первых сделать профилактику крыши, чтобы искру не задуло на чердак. Особенно актуально для конька и ендовы. Можно применять искрогастители. Регулировать тягу... |
про толщину металла в 8 мм - это ошибка, наверное. Нерж.трубу на рынке дымоходов предлагают обычно от 0,5 мм, поэтому некоторые купляются на низкую цену (но для твердотопливных котлов европейское требование не менее 1 мм).
Также по нормам для таких котлов не предназначена сталь 304 (она дешевле, но для газовых только подходит). Лучшая марка 321 |
Цитата:
|
Цитата:
Некоторые наполнители имеют свойство "оседать". Соответственно через некоторое время может возникнуть опасность пожара, если сендвич находится рядом возле легко воспламеняемых материалах. |
сьогодні весь день шукали труби як по ринку так і по фірмах, розвелось їх у нас не мало. От що знайшли на даний момент най оптимальніше по ціні та як нам здалось якості, поправте можливо знову наробила помилок. Так от що нам нарахували 5м 150-ки в нутрішня по 0,6 товщини, потім 1м 0,8мм товщини то що біля тройніка трійник також 0,8 і ще 0,5м (то що від котла через стіну до тройніка) теж 0,8 товщина металу , ну а ще ревісія та дашок і перехідник , кріплення чоловік сам варити буде, за весь щей набір просять 7000грн то в середині нержавійка жаростійка а зовні оцинковка.
як гадаєте ціна прийнятна ?чи все таки дорого можна знайти дешевше? ---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:01 ---------- якось так має виглядати (за художества звеняйте) http://i.piccy.info/i9/6198b01d203c6...z_men__240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2016-02-19-17...40x162-r/i.gif |
З мого досвіду друга труба від котла 0.8м зайва. На переході горизонталь- вертикаль можна поставити ревізію у вигляді прямокутного коліна. Чистити і контролювати набагато зручніше, а на роботу котла це не впливає
|
Цитата:
|
Цитата:
---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:41 ---------- А по горізонталі начебто 1 метр тільки можна трубу вести |
в софії о там нам нарахували 9,500грн а тих 7000 то базарна ціна
---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:48 ---------- Цитата:
|
Цитата:
Если следовать нормам безопасности монтажа дымохода, то ничего никуда не загорится. Так как в правилах записаны расстояния горючих предметов до источника температуры повышенной. |
Цитата:
---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:08 ---------- Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Я со своим твердотопливником по этой же причине поступил так... Посмотрел на эти цены на нерж. Купил просто черную трубу. Сварил ревизию. Перекрытие деревянное проходил, надел на трубу бак титана и засыпал его керамзитом . Через крышу прошел двумя метрами сендвича. Получилось в 10 раз дешевле, а по надежности то на то. Но чтобы так делать нужно понимать физику процесса. :cool: Я бы вам сделал, но очень уж далеко теперь для меня Львов. |
| Текущее время: 22:10. Часовой пояс GMT +3. |