Вход

Просмотр полной версии : Сезонные работы в саду(весна,лето,осень..) - 2

Страницы : 1 [2]

apple1210
06.01.2023, 08:50
Сезонные работы в саду(весна,лето,осень..)
Зиму пора добавлять. Во вторник обрабатывала сад купоросами. В среду красила стволы, пока краски хватило.

Люд.а
06.01.2023, 09:15
:) у четвер трохи півоніі досадила (залишки від осіннього поділу). Земля гарно копається, черв'яки майже зверху.

NaLiKa
06.01.2023, 10:36
В среду красила стволы, пока краски хватило.

Коллега:friends::D. Я красила сад первого января. Ну а чо, погоды у нас стояли отменные, +7, солнышко.

Wolfin
06.01.2023, 19:31
Так, погода зробила подарунок до мого приїзду. Два дні бур'яни полола, кущі обрізала і деякі хвойні з горщиків висаджувала. Бо не знаю, чи зможу весною ще раз приїхати...

Восторг1
06.01.2023, 22:19
А я 1ciчня тюльпани саджала:-)

Marik
21.01.2023, 09:11
Форумчане, вітаю!
В Одесі цьогорічна зима така тепла, що це збиває з пантелику. В мене зараз квітнуть галантуси (подснежники), зійшли крокуси, гіацинти, нарциси, мускарі. Я збиралась їх підкормити в лютому, але через таку зиму це може бути запізно. Чи можна їх всіх підкормити зараз? Що скажете?
Буду вдячна за відповідь.

садовник
21.01.2023, 09:36
Який грунт на ділянці? Якщо чернозем, то підживлення зайве. Якщо ні, то можна дати азота. Проліски та мускарі не підживлюють.

Marik
21.01.2023, 09:44
Думаю , чернозем. Я кожного року підживлюю їх рано весною азотним добривом ( нарциси і тюльпани трохи пізніше), квітнуть гарно. Чому ні?

садовник
21.01.2023, 10:23
Бо чорнозем сам по собі повне комплексне добриво. В Вас виходить масло масне...цибулькові на чорноземі не потребують підживлення. Надлишок не сприяє квітам. Той азот вони не засвоюють.

netalyy
21.01.2023, 11:52
Да зіма у цьому році незрозуміла(( маю сумніви до обрізки та пересаджування кущів та дерев. Але наприклад молоденький персик в бруньках, і треба його трохи почикать. Черешня лишніх гілочок навипускала, їх так гарно видно, що не хочеться весни чекати.Смородина недалеко від молодої сливи зайва, та ще земля копається. І кста? Смородина, як перенесе зимню обрізку?

садовник
21.01.2023, 13:59
Смородина цього не помітить.

itskaterina
03.03.2023, 12:32
Підкажіть будь ласка чи вже можна садити плодові? Замовляли минулого року, садовий центр вже зв'язався що готові відправляти, або можуть зачекати. З цією зимою не розумію чи вже час,чи зачекати

садовник
03.03.2023, 12:46
Якщо вільно копається грунт, то можна.

Елка
07.03.2023, 15:36
А нагадайте, будь ласка, що перше - Х+А чи Брунька? Очикую нашесття яблуневого квіткоїда, у нас воно жере усе що потрапить на дорозі:twisted:

Wolfin
07.03.2023, 18:27
Спочатку ХОМ (або бордоська) і 30В (ну або Брунька, якщо ви їй довіряєте).
Х+А по рожевому бутону.

садовник
07.03.2023, 19:53
А нагадайте, будь ласка, що перше - Х+А чи Брунька? Очикую нашесття яблуневого квіткоїда, у нас воно жере усе що потрапить на дорозі:twisted:
не треба бруньку.
краще борд. рід. 3% та 30в особливо по стовбуру.
нагадаю біологію цього шкідника " Зимують на стадії імаго у верхньому (2–3 см) шарі ґрунту поблизу стовбура кормових дерев, у підстилці з рослинних решток, тріщинах кори. Жуки виходять з діапаузи, якщо середньодобова температура повітря піднімається вище 6°С. Коли трохи потеплішає (8-10°С), вони прямують на крони дерев. Попервах харчуються бруньками, потім — бутонами на диких та культурних яблунях, інколи — грушах[5].

Люд.а
08.03.2023, 08:12
Підкажіть, будь ласка, ХОМ і 30В можна змішувати?

садовник
08.03.2023, 08:41
Я не змішую.

Marik
08.03.2023, 09:14
Зібралась сьогодні оприскувати дерева бордоською рідиною.
Через скільки днів після бордоськи можна бризкати 30В?

садовник
08.03.2023, 16:12
Титр 3 доби

Восторг1
08.03.2023, 18:28
Пiдкажiть, будь ласка, чим обробити горix?. Того року клiщ був, горixи деякi були чорнi.

садовник
08.03.2023, 19:44
зараз ще рано.:pardon:

Восторг1
08.03.2023, 21:19
Дикую, але саме готуюсь прикупити захиснi засоби, пiдкажiть, будь ласка, на якi звернути увагу для горiха?

садовник
09.03.2023, 10:39
Якого розміру горіх?
Системні та напівсистемні акаріциди.

язичник
09.03.2023, 11:24
Пiдкажiть, будь ласка, чим обробити горix?. Того року клiщ був, горixи деякi були чорнi.
Абсолютно стійких до марсонії волоських горіхів не існує в природі. У мене один горіх відносно стійкий до марсонії- вражаються від 2% до 10% плодів залежно від погоди. Кліщ галовий буває кожного року, але вражаються лише 2%-3% відсотка листя на гілках з південно-західного напрямку, що не впливає на горіхи на цих гілках. А тепер порахуйте, чи варто заморочуватися і труїтися через ці маленьки незручності

Восторг1
09.03.2023, 12:01
Один горiх 5 чи 6 метрiв, iнший до 3, молодий. Я шукала по описах, шоб було призначено й для горiху. Знайшла тiльки Вермiтек.
Розумiю, що велике дерево не дуже вдасться обробити, але й нiчого зовсiм не спробувати я не згодна.

садовник
09.03.2023, 18:35
Один горiх 5 чи 6 метрiв, iнший до 3, молодий. Я шукала по описах, шоб було призначено й для горiху. Знайшла тiльки Вермiтек.
Розумiю, що велике дерево не дуже вдасться обробити, але й нiчого зовсiм не спробувати я не згодна.
погано шукали!:cool:
актелік, енвідор.
вертімек як собаці муха! це препарат з авермектинів, що руйнуються на світлі та діють ну дуже повільно, також вони бояться води і не проникають у листя.
енвідор зараз це прованто майт.:wink:

---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

чи варто заморочуватися і труїтися через ці маленьки незручності
якщо гине 2/3 врожаю, то таки варто. Особливо, коли поруч ледачі сусіди.:cool:

садовник
09.03.2023, 22:03
Якщо гине 2/3 врожаю, то потрібно просто посадити відносно стійкий до марсонії горіх. Неподалік від мене у людей росте біля огорожі горіх, на якому марсонія пошкоджує плоди у дуже мізерній кількості і то не кожного року. Дерево захищене будинком з півночі- заходу. Тобто, сонце влітку його припікає добряче. Горішки середнього розміру, з тонкою шкаралупкою і родять рясно і стабільно
шановний, ми всі вже збагнули, що Ви мешкаєте у виключних умовах! :Bravo:
але мова не про Вас. Тому пропозиція - не засмічувати тему базіканням. :wink:
Відповіді " нє в тєму" буду видаляти.:evil:

apple1210
11.03.2023, 12:29
Погода сира. Дощ закінчився. Наступний буде о 8-й вечора. Можна починати обрізку? Коли наступний раз буде можливість, не знаю.

садовник
11.03.2023, 16:47
Чому ні?

viol
11.03.2023, 17:12
Шановні форумчане, заздалегідь вибачаюся за питання, але перечитувати багато сторінок форуму не можу, поганий інет та зі світлом проблеми. Передивилася за останні пару років і розгубилася.

У понеділок збираємося оприскувати сад, вперше з 2021 року, ну так нажаль сталося, тому все жахливо. У нас ще холодно, бруньки не тронулися. Є "Брунька", є мідний купорос. Може зараз обробити Брунькою, а по зеленому конусу купоросом? У крамниці взагали порадили змішати їх. Особливо торік постраждали груші від іржі та рози від чорної плямистості.

І ще про суміш купоросу з карбамідом. Прочитала, що це може затримати цвітіння на 1-1,5 тижня, а у нас і так сорти не ранні. Чи дійсно це так?

NaLiKa
11.03.2023, 18:31
viol, маючи мідний купорос, я б зараз обробила бордоською рідиною, або бургундською. Якщо не помиляюсь, мідьвмісткі препарати якраз по сплячім брунькам рекомендують. Бруньку знаючі люди тут не жалують, але якщо вже є, то обробила б і єю, але в мершу чергу таки міддю.
Я бордоську суміш не робила ніколи, тільки бургундську.
Ось ссилка на рецепт http://www.sadiba.com.ua/forum/showpost.php?p=11653&postcount=30
І сода не обов'язково кальцинована, можна звичайну.
Цього року буду обробляти Блю Бордо. Якщо прогноз не бреше і завтра з післяобіду припиняться опади, то найближчим часом і буду, бруньки вже от-от.

Нина
11.03.2023, 18:44
Може зараз обробити Брунькою, а по зеленому конусу купоросом? У крамниці взагали порадили змішати їх. Особливо торік постраждали груші від іржі та рози від чорної плямистості.

І ще про суміш купоросу з карбамідом. Прочитала, що це може затримати цвітіння на 1-1,5 тижня, а у нас і так сорти не ранні. Чи дійсно це так?
Затримує розвиток рослин залізний купорос, а не мідний.
Зараз краще обробити або БР, або бургунською, бо мідний першим же дощем змиється. Брунька взагалі мало чим допоможе.
Від іржі та чорної плямистості ці обробки не допоможуть.

садовник
11.03.2023, 18:54
Обробіть краще 3% б.р.
Але після обробки, до можливих опадів, повинно пройти 12 годин.
Можна замість бр зробити обробку купроксатом, він більш стійкий до змивання.
Від зимуючих стадій шкідників краще взяти препарат 30 В.
Препарати міді діють на багато грибків, дл того ж мідь єдина речовина, що не викликає звикання. Мідь затримує розвиток іржі та чорної плямистості.
Коли ще не існувало системних препаратів, то від чп та їржі лікували саме сполуки міді.

viol
11.03.2023, 21:52
Дякую за поради. Будемо обробляти бордоською, додам прилипача. Завтра ще дощитиме, а з понеділка гарна погода. Тільки чоловік категорично не хоче обробляти нею ягідні. Про агрус дійсно знайшла, що не можна, йошту тоді мабуть теж. А смородину, лохину, малину?

садовник
11.03.2023, 22:29
не треба прилипач. бр дуже добре тримається, коли встигає висохнути на рослині.
плодові кущі обробляємо 1% бр.:wink: троянди та декоративні теж 1% та суницю.
коли рослина спить, то бр не шкодить агрусу та йошті.

Нина
11.03.2023, 22:41
Мідь затримує розвиток іржі та чорної плямистості.
Коли ще не існувало системних препаратів, то від чп та їржі лікували саме сполуки міді.
Лікували міддю іржу та плямистості, , але не обробками по голим гілкам. Обробляли мідьвмістними препаратами по листочкам, і не один раз.

садовник
12.03.2023, 10:46
Обробка по скелету теж знижує ймовірність ураженея, бо спори іржі та чп лишаються й на гілках. Зимуюча стадія.

apple1210
12.03.2023, 12:43
Чому ні?

Обрізала насіннячкові. Кісточкові відклала на пізніше тому, що можна. До того ж останні не радять різати в сиру погоду. Сокорух вже почався, камідь почне виступати.
Стосовно обробок, то сніг завадив. Але я обробляла в січні коли було +10 купоросами з карбамідом, тому не дуже переймаюся. Зроблю 30В та блу бордо (окремо) в наступні тижні, воно не їдке. На аличі вже набубнявіли квіткові бруньки, пізно крутими розчинами.

vo14uk
14.03.2023, 16:33
У нас у дворі росли три яблуні, дерева були пишні та великі, а найголовніше, що завжди приносили великий урожай. Але після того, як вони перехворіли на цю заразу, врожаю майже не стало. Пізно я дізнався про лікування дерев_ (https://xkom.shop/)

natalka
14.03.2023, 17:21
А перепитаю про Бруньку. Чому її не хвалять? Слабенька, не помічна чи занадто хімічна.
Маю бордоську- буду нею найперше, потім 30В. А Бруньку даремно купила? Чи як її найефективніше використати?

садовник
14.03.2023, 18:36
Стосовно бруньки-малоефективна сполука.:pardon::no:

---------- Post added at 19:34 ---------- Previous post was at 19:30 ----------

Обрізала насіннячкові..
краще писати зерняткові.:wink:

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

Але після того, як вони перехворіли на цю заразу, врожаю майже не стало.
а про шо мова?:shock:

netalyy
16.03.2023, 09:59
Успіла обробити до дощу 3%БС. 20часов то точно пройшло. Минулий рік абрикоса постраждала від маніліозу... Обрізана))Обприскувати 1%Б.С чи щось інше? Є сігнум. Але я не зрозуміла в яку пору його можна буде прииінить.

садовник
16.03.2023, 11:09
Абіркосу теж 3% бс.
Сігнум буде на початку цвітіння за інструкцією.

netalyy
16.03.2023, 12:35
Дякую, але я 3% обприскала, то для вірності хочу ще протравити🙈. Бо після обробки дощ пішов вночи.

садовник
16.03.2023, 13:39
Скільки годин було до дощу та якої сили був той дощ?

netalyy
16.03.2023, 15:32
20часов постояло. Дощ був цілий день(( Абрикосу чомусь обмило, а поруч черешня то блакитна стоїть. хто зна чому так, може не так вдало поливала.

садовник
16.03.2023, 18:11
Не треба абіркосу другий раз бс обробляти.
Перша обробка спрацювала.

Инженерр
16.03.2023, 23:21
Успіла обробити до дощу 3%БС. 20часов то точно пройшло. Минулий рік абрикоса постраждала від маніліозу... Обрізана))Обприскувати 1%Б.С чи щось інше? Є сігнум. Але я не зрозуміла в яку пору його можна буде прииінить.
Якщо є бажання підсилити рівень обробки від моніліозу, обробіть за 7-10 діб до цвітіння будь яким препаратом з Ципродинилом. Страж, чи Хорус. Перший працює надійніше. Сигнум на третій день після початку цвітіння, та повторно на сьомий, якщо погода буде дощова та туманна

садовник
17.03.2023, 07:08
До речі, в Чехії е сорти абрикоса, що не уражуються монілією.

Mustache
17.03.2023, 09:42
Интересненько!

---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:41 ----------

Нам тоже надо их знать :oops:

садовник
17.03.2023, 11:49
Карантин не дозволить провезти. Хіба що гілочки живців.:wink:

Mustache
17.03.2023, 13:41
А сорта известны?

садовник
17.03.2023, 17:27
Так.

sim
19.03.2023, 16:52
Вибачаюся, знаю що неодноразово про це говорили. Пізньої осені та ранньою весною прискаєм сад 3% залізним купоросом. Є сенс взагалі цієї обробки? Чи тільки дарма розходуємо і препарат і свої сили? Садовник?

садовник
19.03.2023, 17:09
нема сенсу. :no::pardon:
краще бс:good:

Фламинго
19.03.2023, 17:54
Сьогодні обробила брунькою сад . Обробляла вперше саме цим препаратом . і всім привіт, з ким давно не бачилась/переписувалась :bye:

садовник
19.03.2023, 18:28
ехвекта буде мало...:no::pardon:

Фламинго
19.03.2023, 18:53
ехвекта буде мало...:no::pardon:

Чому ? Температура ? Завчасно ?

sim
19.03.2023, 21:37
нема сенсу. :no::pardon:
краще бс:good:
Через тиждень мідним купоросом продублювати? Медян екстра, В30?

(Бс це? Бордоська суміш? )

садовник
20.03.2023, 08:41
Бс-борд.сум.
Зараз, поки все ще спить(дерева) обробка бс 3% саме те.
Смородину та її родичів-чемпіон, купроксат, хм.
30В можна апосля, почекати 3 доби.
Суниці троянди, др.півонію та інші дек.чагарники та напівчагарники -1% бс або купроксат, хм, чемпіон.
Просто мк без фіксатора краще не робити. Змивається вмить першою росою, туманом або дощем.
Десь так.

---------- Post added at 08:41 ---------- Previous post was at 08:40 ----------

Чому ? Температура ? Завчасно ?
Його склад . Це препарат оксюморон.

apple1210
20.03.2023, 13:18
Скільки часу потрібно 30в між дощами? Вже третю суботу не можу обробити через дощі. І на наступну суботу зливи, а в неділю дощ.

садовник
20.03.2023, 13:21
12 год. Для кращого ефекту.

Senpolia
24.03.2023, 10:03
Сьогодні обробила брунькою сад . Обробляла вперше саме цим препаратом . і всім привіт, з ким давно не бачилась/переписувалась :bye:

Перевіряла роки 2-3 назад, не діє воно :)

Galchik
24.03.2023, 10:45
В прошлом сезоне участок не обрабатывался. Вернулась домой в конце сезона. Смотреть было страшно - сплошные бурьяновые джунгли. Спасала, в первую очередь клубнику, виноград, кусты и деревья. Летнюю малину трава забила напрочь, спасать было нечего, просто выбрала остатки корней вместе с образовавшейся дерниной и заменила грунт. Ремонтантная малина вроде живая, прополола с осени как могла, побеги срезала под корень. Сейчас вижу, что мелкая травяная зелень уже полезла и довольно густо. Там пырей и еще что-то травянистое, корни выбрать не реально.Такими темпами она просто задавит малину. Можно ли обработать грядки с малиной глифосатом? Четыре заглубленные грядки 10.0 х 0,6 сортовой малины, руки опускаются...

Нина
24.03.2023, 13:02
руки опускаются...
Замульчируйте малину толстым слоем соломы. Я мульчирую с осени всем собранным под орехом листьем-- с тех пор под малиной чистота и порядок:smile: И влага сохраняется под кустами, и бурьян не растет там. А перед мульчированием посыпаю грунт под ней каким нибуть калийным или фосфорным удобрением.

садовник
24.03.2023, 21:21
Можно ли обработать грядки с малиной глифосатом? .
Если сможете в момент обработки глифосатом полностью изолировать малину, то можно. Глифосат-гербицид сплошного действия, типа действует на все растения. Взрослую малину не сведет, но сильно притормозит рост, а вот молодой прирост таки да.....:cry::pardon:

Елка
24.03.2023, 22:25
В прошлом сезоне участок не обрабатывался.

против злаковых можно фюзиладом, остальные можно выдрать руками:Rose:

утя
25.03.2023, 11:20
Я тоже с хелп. Под хвойными стелющимися Тамарисцифолия пролез типа-пырей из-за забора. Капэць. Слой его корней около 50см. Есть что-то, чем решить проблему? Я со своими вилами ринулась, а сил уже ёк(

садовник
25.03.2023, 11:21
Выше ж написано.:wink:

Galchik
25.03.2023, 21:23
Если сможете в момент обработки глифосатом полностью изолировать малину, то можно. Глифосат-гербицид сплошного действия, типа действует на все растения. Взрослую малину не сведет, но сильно притормозит рост, а вот молодой прирост таки да.....:cry::pardon:
Уточню еще раз, чтобы перестраховаться. Новых побегов малины еще нет. Прошлогодние срезаны под корень. А вот травка уже по 5-7 см вылезла. Особенно за вчера-сегодня

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:06 ----------

Замульчируйте малину толстым слоем соломы. Я мульчирую с осени всем собранным под орехом листьем-- с тех пор под малиной чистота и порядок:smile: И влага сохраняется под кустами, и бурьян не растет там. А перед мульчированием посыпаю грунт под ней каким нибуть калийным или фосфорным удобрением.

Я почти так и делаю каждый сезон: вся листва и трава после газонокосилки. Пару лет назад соседи (у них участок в сосновой роще) решили начать освоение с полного выгребания опада. У меня челюсть отпала, когда увидела эти кучи. Договорилась, все к себе перетащила. Под подстилку вношу агролайф и экоплант. Грядки заглубленные, огорожены шифером и старой металлочерепицей. Трава все равно лезла, но текущими прополками удавалось контролировать. И вот одного сезона оказалось достаточно для бурьянового бедствия.

садовник
25.03.2023, 22:26
можно, если поросли нет. Но зеленьіе стебли малиньі, прошлого года, нужно защитить.:wink:

Нина
26.03.2023, 22:29
Я почти так и делаю каждый сезон: вся листва и трава после газонокосилки. Пару лет назад соседи (у них участок в сосновой роще) решили начать освоение с полного выгребания опада. У меня челюсть отпала, когда увидела эти кучи. Договорилась, все к себе перетащила. Под подстилку вношу агролайф и экоплант. Грядки заглубленные, огорожены шифером и старой металлочерепицей. Трава все равно лезла, но текущими прополками удавалось контролировать. И вот одного сезона оказалось достаточно для бурьянового бедствия.
Значит мульча лежала не толстым слоем, раз трава ее переросла. Грядки, конечно, толстым слоем и не накроешь, там растения все таки не кусты. А вот малину застилаю слоем см 20-25 каждый год. Рядом пырей растет, но такой слой мульчи ему не одолеть. Зато чистота на малине прям загляденье :smile:

April
28.03.2023, 11:44

Та ми теж брунькою обробили. Не хотілось возюкатися с бордоськю сумішью.

apple1210
28.03.2023, 13:48
12 год. Для кращого ефекту.

Вийшло близько 13-15 годин. Дощ пройшов 0,3 мм, незначний. Зробила суміш 30В+Блу бордо. Виявилося, що їх можна змішувати, тільки вливати 30В в Блу бордо, а не навпаки. А я все бідкалася, що 4-6 баків таскати, а у мене зі спиною трабл. Вийшло два й один чисто з 30в..

садовник
28.03.2023, 15:37
30В сумісний з багатьма, окрім бс.
Його можна додавати у розчини як прилипач.:wink:

apple1210
02.04.2023, 13:52
Пропіконазол 250. 5 годин пройшло перед дощем. Достатньо для лікування? Смородина, початковий антракноз.

садовник
02.04.2023, 21:19
волога погода знижує ефективність:pardon:

Оксана_Чер
04.04.2023, 11:05
В минулому році раптово засохла половина гілок куща смородини "Краса Львова" разом з ягодами. Я їх вирізала. В цьому році на двох кущах не прокинулися (листочки майже не росли) ще дві гілки, я їх знову вирізала. Це фузаріоз? Якось вилікувати можна?

садовник
04.04.2023, 13:26
Може бути ураження скляницею.

мрійниця
04.04.2023, 23:07
Доброго вечора! Потребую поради. Зимою купила гортензії волотисті. Стояли на заскленому балконі. Чи можна їх висадити? Чи чекати?

садовник
05.04.2023, 09:57
А в якому вони зараз стані?

мрійниця
05.04.2023, 10:30
Зявилися листочки. Підрізані

садовник
05.04.2023, 19:40
висадіть тоді, коли на вуличних гортах з"являться такі самі листочки.:wink:

мрійниця
05.04.2023, 22:29
Дякую!!!!!

Mustache
17.04.2023, 22:49
Сегодня смогли обработать сад Хорус+Актара. Окно между дождями случилось. Как раз отцвел абрикос, а семечковые еще не распустились. Навязала ловчие пояса с клеем...Поставила ведра для аленки.

Еще бы успеть подстричь газон...

садовник
18.04.2023, 07:08
К визиту коронованной особьі готовитесь?:oops:

Mustache
18.04.2023, 19:29
Кажется, что да!

Витуся
19.04.2023, 10:16
Сьогодні вдалося обробити яблуні та груші від довгоносика. Вже бруньки відокремилися. Зазвичай, я оприскую раніше, коли квіткові бруньки тільки набухають. Як погода дозволила.
Оприскала Децис Профі. Коли читала інструкцію, то в ній вказаний колорад, попелиці, плодожерки, листокрутки. А довгоносики не вказані. Чи подіє?

садовник
19.04.2023, 10:18
Краще брати енжіо.

садовник
19.04.2023, 13:38
Зараз самий час зробити бакову суміш з Максікроп Крем Старт!
Та обробити весь садок включно з трояндами та півоніями. + енжіо+топсин-М+плантафол старт+мегафол+прилипач.
До речі, топсини М добре працює і проти іржі.

itskaterina
08.05.2023, 09:55
Зараз самий час зробити бакову суміш з Максікроп Крем Старт!
Та обробити весь садок включно з трояндами та півоніями. + енжіо+топсин-М+плантафол старт+мегафол+прилипач.
До речі, топсини М добре працює і проти іржі.

Величезне дякую за рекомендацію. Бачу вже різницю, наскільки растєнькам сподобалось.

@садовник , підкажіть яка і коли має бути наступна бакова після цієї?

садовник
08.05.2023, 21:20
Величезне дякую за рекомендацію. Бачу вже різницю, наскільки растєнькам сподобалось.

@садовник , підкажіть яка і коли має бути наступна бакова після цієї?
наступна суміш за фазами розвитку рослин. десь в темі є чим, коли та від чого ми обробляємо садок та декоративні рослини.
Єдине що треба пам"ятати- краще застосовувати системні препарати від шкідників та хвороб.:good: Також від шкідників краще брати дво або три компонентні суміші.
також добре буде, якщо до бакових сумішей додавати плантафол+ максікроп+мегафол+приліпач.
за цим посиланням можна знайти всю інфу про використання максікропу.
посилання буде не активним через заборону реклами :pardon:
agrolife.ua/ua/maxicrop-cream-valagro

apple1210
01.06.2023, 06:08
Тля шизує. Особливо на молодих яблуньках. На гібіскусах чорна.

садовник
01.06.2023, 11:45
Це шо вперше?!::cool:
Купа системників добре її прибирає!:wink:

apple1210
04.06.2023, 18:55
Це шо вперше?!::cool:
Купа системників добре її прибирає!:wink:

Ну так да. Просто написала, щоб хоч трохи форум ворушився. Чи Ви вважаєте, що не в курсі?

садовник
05.06.2023, 04:54
Бути може все.:pardon:

Pirozhochek
17.02.2024, 20:57
Всем драсти.
Я тут задумалась, а среднесуточную температуру для опрыска надо в течении скольких дней собирать? Или если в один день выпал счастливый билет, то можно воспользоваться?
Просто попалось мне мнение, что надо в течении недели среднесуточная 5-7, для первой обработки сада. А там плюс отсутствие ветра/дождя рассчитать, то.... я так до весны ждать буду :( . Вот и задумалась, а кто прав?
Поговорим?

Люд.а
17.02.2024, 21:49
Я першу обробку після обрізки роблю, щоб продезинфікувати зрізи. Обрізаю, коли сухо і щоб по прогнозу теж сухо було хоча б з тиждень.

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Ще не нічого не різала. Чекаю погоди.

садовник
18.02.2024, 10:40
Зрізав вже все.
Нема часу зважати на погоду....:no:
обробляти буду препарат 30Д+медян екстра.

Wolfin
18.02.2024, 12:06
І я вже обрізала, чекаю на погоду для обробки. Наче за прогнозама десь з п'ятниці можна буде.

Mustache
18.02.2024, 16:10
Садовник, а почему 30 Д, а не 30В?

---------- Post added at 16:10 ---------- Previous post was at 16:08 ----------

Я тоже начала обрезку сегодня, на след.выхи буду дорезать и обрабатывать! Ищу 30В. Пока только 30Д видела в магазине.

садовник
18.02.2024, 18:38
Це тотожні препарати. :wink:

Сынуля
20.02.2024, 16:26
Мені вже всі дерева порізали, але ще не обробляла. Зрізи замазали гелем.
Я вже прищепила абрикоску. Це експеримент))) Ще в холодильнику є живці, буду щепити пізніше ще. Подивлюся. що с того вийде :D

Марічка
23.02.2024, 14:46
Всім привіт. Дуже рада бачити всіх, хто знайшов в собі бажання і сили повернутись на форум, і дуже сумую за тими, хто ні...
Маю таке питання: чи користується хто регуляторами кислотності для води, в якій розчиняєте хім. препарати (звісно, в кого водичка жорсткувата) і якими? Наскільки PH води (а я маю 8-9 з водопроводу) може впливати на дієвість обробок? Звісно, намагаюсь використовувати в цих цілях мягшу, дощову воду, але незавжди вона є в запасі.

Ocoka
23.02.2024, 17:05
В мене кринична вода жорсткувата, але наскільки я не знаю. Тому просто додаю 1 столову ложку карбаміду на 10 літрів хімічного розчину.

Марічка
23.02.2024, 19:36
Теж певний час додавала карбамід до розчину, в основному для додаткового живлення, але в деяких рослин від нього підгорало листя, тож відмовилась. От, думаю, чи буде правильним додавати лимонну кислоту для досягнення нейтрального рівня води, а після цього вже додавати хім препарати?

садовник
23.02.2024, 19:45
Буде. :good:

садовник
24.02.2024, 08:05
Окрім препаратів з міддю.

Ocoka
24.02.2024, 18:42
От, думаю, чи буде правильним додавати лимонну кислоту для досягнення нейтрального рівня води, а після цього вже додавати хім препарати?
А скільки лімонкі додавати?

садовник
24.02.2024, 21:28
Загальної норми нема. Для кожної води своя доза. Ви впевненні, що у вашому випадку теж треба збивати ph?:wink:

Марічка
25.02.2024, 13:37
А скільки лімонкі додавати?
Планую спочатку експериментально встановити дозу саме для своєї води: додати 5гр на 10 літрів - заміряти, якщо замало, - додати ще, і т.д. до досягнення нейтрального PH. А надалі вже додавати встановлену кількість.
Я так розумію, що так само можна використовувати і янтарку?

садовник
25.02.2024, 14:29
Бурштинова кислота це стимулятор, коли її мало. А коли багато-інгібітор. Чи воно Вам треба?:wink:

Ocoka
25.02.2024, 17:25
Загальної норми нема. Для кожної води своя доза. Ви впевненні, що у вашому випадку теж треба збивати ph?:wink:
Ні, не впевнена. Потрібно хоча б лакмусовим папірцем поміряти. :oops:

Марічка
25.02.2024, 18:55
Бурштинова кислота це стимулятор, коли її мало. А коли багато-інгібітор. Чи воно Вам треба?:wink:

Ясно, не буду))

itskaterina
27.02.2024, 17:12
Зрізав вже все.
Нема часу зважати на погоду....:no:
обробляти буду препарат 30Д+медян екстра.

Дякую величезне. Підкажіть медян екстра, як його разводити?на 10 літрів яка пропорція? пишуть що друга обробка через 7 днів. Тобто треба 2 рази а потім 30В чи 30Д?

садовник
27.02.2024, 19:41
я взяв 200 гр препарату 30 д+ 60 мл медян екстра на 10л монооксиду дігідрогену.:good:
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян екстру, а потім препарат 30 д.
Добре буде якщо монооксид буде теплим.:D

itskaterina
27.02.2024, 23:50
я взяв 200 гр препарату 30 д+ 60 мл медян екстра на 10л монооксиду дігідрогену.:good:
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян естру, а потім препарат 30 д.

Дякую :) тепер коли сусіди будуть питати чим прискаю, завжди буду казати про монооксид :) звучить :cool:

восторг
28.02.2024, 19:00
Чи вірно буде зараз підживити часник та суницю магній сульфат+аміачна селітра, по 10 грам на 10 л води? Чи ще зарано?

Нина
29.02.2024, 13:52
Чи вірно буде зараз підживити часник та суницю магній сульфат+аміачна селітра, по 10 грам на 10 л води? Чи ще зарано?
Не зарано. Лише селітру або під дощ розсипати, або треба присипати
землею.

восторг
29.02.2024, 15:11
Ніночко, дякую!
Я думаю розчинити у воді та полити рослинки.
Не знаю, як у кого, у мене уся земля, яка не була засипана листям, порепана, сусіди кажуть, суховії... там, де видно часник та цибулю, трохи грабельками пройшлася.
І вже бачила довгоносика :sad:

Tess
29.02.2024, 19:06
А я сегодня клубнику пересаживала. Обычно я люблю пересадки осенью делать, которая у нас теплая и долгая, но этой осенью все планы сорвались. После сухого лета дождей не было и в сентябре-октябре, земля настолько затвердела, что невозможно было подготовить грядку.
Сейчас копается легко, погода плюсовая, вот и решила рискнуть. Пересаживала с комом земли, надеюсь на качество урожая пересадка не повлияет.

Pirozhochek
01.03.2024, 21:40
Але! Спочатку до монооксиду додаємо медян екстру, а потім препарат 30 д.

А у мну есть вопрос до господина.
В тырнете и на упаковках препаратов пишут, что 30 В(Д) наиболее эффективны по набухшим почкам. Но тогда, как бы, следует уменьшить концентрацию медьсодержащего препарата, чтоб не пожечь почки. И... сейчас практически нет набухших почек. Тогда препарат 30 В(Д) наполовину бесполезен?
У меня возник когнитивный диссонанс :D . Я не понимать логики своих действий.

А если серьезно. Получается первая обработка практически по голому дереву. Если повторять (как пишут) через неделю (10 дней) все равно получается по голому дереву. Тогда следует повторить ещё третий раз, по набухшим почкам? А концентрацию меди уменьшать?

Я запуталась. Подскажите, софорумчане. :oops:

восторг
02.03.2024, 13:35
На смородині листочки вже рвуться на зовні...

Нина
02.03.2024, 18:09
А у мну есть вопрос до господина.
В тырнете и на упаковках препаратов пишут, что 30 В(Д) наиболее эффективны по набухшим почкам. Но тогда, как бы, следует уменьшить концентрацию медьсодержащего препарата, чтоб не пожечь почки. И... сейчас практически нет набухших почек. Тогда препарат 30 В(Д) наполовину бесполезен?
У меня возник когнитивный диссонанс :D . Я не понимать логики своих действий.

А если серьезно. Получается первая обработка практически по голому дереву. Если повторять (как пишут) через неделю (10 дней) все равно получается по голому дереву. Тогда следует повторить ещё третий раз, по набухшим почкам? А концентрацию меди уменьшать?

Я запуталась. Подскажите, софорумчане. :oops:
Прерат 30 В(Д) воздействует на вредителей, нарушая воздушный и водный баланс развития яиц личинок, что приводит к их гибели. Это как бы пленка, которая покрывает ветки и почки и душит их. Потому он эффективен в любое время. О набухших почках упоминается в связи с тем, что есть вредители (клещи), которые зимуют под лусочками почек и появляются оттуда, когда почки начинают выдвигаться.
По поводу обработок медными препаратами, то да, по выдвигающимся почкам концентрация этих препаратов уменьшается до 20-25 г на 10 л воды. Но обработать медными препаратами можно было и до выдвижения почек в довольно большой концентрации, совмещая обработку с 30 В. А по почкам выдвинувшимся уже обработать без меди. Хотя медь по персикам по выдвинувшимся почкам хорошо лечит от курчавости листьев.

Lenik
06.03.2024, 10:24
Чи можна зберігати невикористану 3% бордоську у закритому пластиковому бутлі, щоб потім її розвести до 1%, та побризкать усе живе?

садовник
06.03.2024, 13:36
Можна.

Wolfin
06.03.2024, 20:34
Всім привіт! А коли від хрущів можна проливати? Копала грядку, то 3 штуки знайшла... думала, що вони в цей час ще глибоко сплять

NaLiKa
07.03.2024, 08:42
Таню, якщо ви вже грядки копаєте, то напевне вже й можна. В нас майже кожну ніч мінус, земля мерзла ще. А взагалі, постою поруч, послухаю, що більш досвідчені скажуть.
Ще питання, на вихідні середньодобова по прогнозу +3, в нас можливо і менше буде, а після вихдних дощі прогнозують. Першу обробку робити чи чекати? Якщо після обробки буде вночі мінус, не зашкодить рослинам?

садовник
07.03.2024, 11:06
Через теплий лютий ґрунтові шкідники прокинулись раніше. Тому не зволікаємо та зустрічаємо!

Люд.а
07.03.2024, 11:36
Мені прийшла думка хостарій порихлити, щоб яйця слимакив повивертати - хай їх морозом трохи поб'є, може. Листя з хост я восени не прибираю, тож носики хост не пошкоджу.

восторг
07.03.2024, 12:01
У минулу неділю міряла температуру грунту, 6 градусів. Хрущата попросинались((

садовник
07.03.2024, 13:45
А вони не сплять. Вони закопуються, десь на метр, у грунт на зиму, а з початком березня починають підійматися вище. Якщо ґрунт м'який, то майже вилазять на поверхню або там де смачніше.

nati303
09.03.2024, 07:47
Вітаю
Знайшла Медян Екстра термін використання скінчився 11.23.
Підкажіть чи можна його використовувати? Запрацює ?
Чи не витрачати марно сили?

садовник
09.03.2024, 09:17
А шо йому зробиться?!!:shock:
Це шо їжа?:cool:

koval
09.03.2024, 09:50
Вночі заморозок, до -3*, вдень +9*. Можна обробляти садок 30Д + Медян?
З понеділка дощі…

садовник
09.03.2024, 11:37
треба!:D але від +4 та вище.:wink:

Люд.а
09.03.2024, 12:49
:oops:Потребую поради - хочу викопати сіянці сливи Пісарді (по факту це алича) і прищепити на них сливу Пісарді, бо сіянці не такі темні. Одна вдала спроба вже була,але давно і я не пам'ятаю, коли і на що щепила. Тож питання КОЛИ викопати і щепити? Зараз чи ближче до квітня? (вдалих щеплень було кілька, але не вдалих більше. На жаль я не веду щоденник, коли що і як, тож вирішила спитати фахової поради)
На фото моя красуня праворуч
https://i.postimg.cc/bsx9vy5J/IMG-7747.jpg (https://postimg.cc/bsx9vy5J)

https://i.postimg.cc/FYvGbdS3/IMG-7784.jpg (https://postimg.cc/FYvGbdS3)

садовник
09.03.2024, 13:04
копати зараз. щепити англійською копуліровкою:good: і потім знову в грунт. це якщо щепа та підщепа мають однаковий диаметр. або підщепа трохи більша. якщо диаметр більший, то щепимо за кору.

Люд.а
09.03.2024, 13:58
Велика Вам подяка, пане Олеже, за те, що не втомлюєтеся нас вчити!
(Для тих, хто як і я не знав, що таке ''англійська'' копуліровка, це ,,покращена'' ;) я зазвичай її і використовую).

apple1210
12.03.2024, 16:35
А по почкам выдвинувшимся уже обработать без меди. Хотя медь по персикам по выдвинувшимся почкам хорошо лечит от курчавости листьев.

Подскажите пожалуйста, какая концентрация, к примеру Блу Бордо, по выдвинувшимся почкам перчиков?

Нина
13.03.2024, 15:17
Подскажите пожалуйста, какая концентрация, к примеру Блу Бордо, по выдвинувшимся почкам перчиков?
Никогда не обрабатывала сад Блу Бордо, в инструкции пишут, что по набухшим почкам норма 50 г на 10 л воды, по зеленому конусу 25г/10 л воды.
Последние шесть лет все деревья обрабатываю Косайдом.

Ocoka
13.03.2024, 19:41
Последние шесть лет все деревья обрабатываю Косайдом.
Нина, в какой концентрации берете Косайд?

Нина
14.03.2024, 15:23
Нина, в какой концентрации берете Косайд?
Осенью, когда листьев почти не осталось на деревьях, беру 60 г на 10 л. В зимние окна по голой древесине брала 120 г на 10 л. По набухающим почкам 40 г/10л, а по зеленой листве -25 г/10 л. По листьям я обрабатывала орех, потому как плоды чернеют каждый год. Так заметила, что обработка в начале , как только начали появляться черные пятка на орехе, останавливает этот процесс , а маленькие пятнышки вообще затягиваются. Медьсодержащими препаратами нужно обрабатывать яблони осенью или ранней весной, это отличная профилактика от черного рака.

Лешик
17.03.2024, 18:21
Через теплий лютий ґрунтові шкідники прокинулись раніше. Тому не зволікаємо та зустрічаємо!

Щодо шкідників і корисних тваринок…
У мене роздвоєння особистості: хрущів так багато, що хоч вручну вибирай.

Но, червячков дождевых жаалко :cry: и кузнечиков (в прошлом году появились)
Чем пролить, чтоб им не навредить ?

садовник
17.03.2024, 18:43
Антіхрущ.:good:

Лешик
17.03.2024, 19:14
Антіхрущ.:good:

Ага, имидаклоприд. Тогда и Прованто макси, и еще что-то видела.

Щиро дякую)

садовник
17.03.2024, 22:40
Пишуть, що не фітотоксичен. :pardon: За 1,5 міс розпадається на нешкідливі сполуки.:wink:

Lisenok
18.03.2024, 19:10
Ага, имидаклоприд. Тогда и Прованто макси, и еще что-то видела.Щиро дякую)

Антихрущ убивает дождевых червей, проверено экспериментально. К сожалению, иного выхода нет. Может быть, чистый имидаклоприд - нет, это не проверяла еще.

Mustache
11.04.2024, 15:49
Кто-чем обрабатывает сад сейчас? Так быстро все распускается - погода очень жаркая. Дополнительно от монилии же не надо? Вроде сухо...

Pirozhochek
11.04.2024, 18:20
Кто-чем обрабатывает сад сейчас? Так быстро все распускается - погода очень жаркая. Дополнительно от монилии же не надо? Вроде сухо...

Я превентивно Сигнумом по цвету абрикосики обработала.
Вот сижу читаю, пора ли от сливовой толстоножки пирскать или нет? Просто она у мну только одну сливу ест, раннюю, но цветет эта слива обычно, когда все уже отцвели. А в этом году все одновременно забуяло.

Нина
11.04.2024, 19:06
Я превентивно Сигнумом по цвету абрикосики обработала.
Вот сижу читаю, пора ли от сливовой толстоножки пирскать или нет? Просто она у мну только одну сливу ест, раннюю, но цветет эта слива обычно, когда все уже отцвели. А в этом году все одновременно забуяло.
Обработайте системником. Через недельки три нужно повторить еще раз.

Pirozhochek
11.04.2024, 21:56
Обработайте системником. Через недельки три нужно повторить еще раз.

Прованто Вернал подойдёт? Там, правда, от вишнёвой мухи только написано, но где-то встречала, что он аналог Калипсо, т.е. должон и толстоножку взять.

Нина
13.04.2024, 00:17
Прованто Вернал подойдёт? Там, правда, от вишнёвой мухи только написано, но где-то встречала, что он аналог Калипсо, т.е. должон и толстоножку взять.
Да, если аналог Калипсо, то подойдет. Но обработок должно быть несколько, через недели три нужно еще раз обработать системным препаратом с другим действующим веществом . Затем еще раз через месяц после последней обработки и добавить в баковую смесь Свитч или Тельдор от плодовой гнили.

садовник
13.04.2024, 10:29
Шановні, зверніть увагу на цей сайт.
.biochemtech.com.ua/product/bar-yerna-pastka-na-olenku-volohatu/

Лена Мерлин
18.04.2024, 17:00
Маю таке загальне питання. На ділянці дуже кам'янистий грунт. Багато рослин, що були посаджені раніше (кущі та дерева) повипирало з землі. Чи є сенс саджати нові з деяким заглибленням кореневої шийки, щоб рослини не видавило після першого зимування?

садовник
18.04.2024, 20:22
спробуйте.:wink: головне аби не попріла.:pardon:
а присипати грунтом все що виперло мона, нє?:oops:

Нина
19.04.2024, 15:35
Маю таке загальне питання. На ділянці дуже кам'янистий грунт. Багато рослин, що були посаджені раніше (кущі та дерева) повипирало з землі. Чи є сенс саджати нові з деяким заглибленням кореневої шийки, щоб рослини не видавило після першого зимування?
Олено, це ти садила ті кущі, що їх коріння повипирало? Як що ні, то може просто їх , кущі, було зразу не правильно посаджено. Заглиблювати шийку ризиковано, треба бути впевненій, що коріння дійсно випирає грунт при правильній посадці.

Лена Мерлин
19.04.2024, 20:22
а присипати грунтом все що виперло мона, нє?:oops:

я так і роблю з тими рослинами, що не загинули від того що оголене коріння зимувало в канадську зиму.

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Олено, це ти садила ті кущі, що їх коріння повипирало? Як що ні, то може просто їх , кущі, було зразу не правильно посаджено. Заглиблювати шийку ризиковано, треба бути впевненій, що коріння дійсно випирає грунт при правильній посадці.

Ні, то не я. Але з 15 кущів половина має таку проблему. Я зробила висновок на основі двух рододендронів, що посажені поруч, ймовірно в один і той же час, однією людиною і відповідно по одній технології. Одному пощастило і він не постраждав. А от у іншого вся корнева система на поверхні і частина куща вже врізала дуба.
І ще я посадила минулої осені хризантеми, з 6 кущів - два виперло на поверхню.

садовник
19.04.2024, 21:14
хризи можна заглиблювати, а от родіки майже ні.
то може через таку проблему є сенс висаджувати рослини лише навесні, нє?:wink:
тоді до зими вони встигнуть добре закріпитися у грунті і не вистрибнуть взимку.:pardon:

Лена Мерлин
19.04.2024, 22:02
тоді до зими вони встигнуть добре закріпитися у грунті і не вистрибнуть взимку.:pardon:

мабуть це слушна порада, буду намагатись дотримуватись.

Pirozhochek
28.04.2024, 23:16
У меня возник вопрос (на ночь глядя) к гуру садоводческого общества: можно ли попалить листья какими-то химическими препаратами акромя бордосски и медного купороса?
Суть в чем, после обработки на груше появились черные пятна, на винограде, на яблоне листья какие- то тусклые, на розе покрученые. Препараты были разные, если есть смысл в них копаться - озвучу. Почему мысль такая возникла - убиралась под розами, а там фиалка со скрюченными коричневыми листами, чего до обработок не было. Заморозок к нам не дошел.
В общем, не знаю чего и думать, расстроилась. Без химии плохо, и с ней не очень. ��
Поговорим?

=marina=
29.04.2024, 00:29
На моих розах, в прошлом году, были были ожоги от препарата "Твикс". Использовала по инструкции, раньше после обработок было всё ОК. Читала в ФБ аналогичные жалобы на этот препарат. Я думаю вполне возможны ожоги после обработок хим. препаратами, если не соблюдать температурный режим, превышать дозировку или листва нежная молодая. Ну или фальсификат.

apple1210
29.04.2024, 16:38
От вишневой мухи еще не поздно обработать, учитывая теплый апрель?

садовник
30.04.2024, 06:23
Неть.
Но хорошо бы перейти на феромонные ловушки.:wink::good:

Iv
30.04.2024, 09:54
Доброго дня! Поділіться досвідом, будь ласка. Маю вже гарну розсаду перців і баклажанів. Вже можна висаджувати в відкритий грунт? (Київська обл). Наче погоду малюють хорошу

Нина
30.04.2024, 10:45
Доброго дня! Поділіться досвідом, будь ласка. Маю вже гарну розсаду перців і баклажанів. Вже можна висаджувати в відкритий грунт? (Київська обл). Наче погоду малюють хорошу
Ні, не спішіть до середини травня. Можете винести розсаду на вулицю та залишити там, поки погода гарна. Але рання весна, як правило, з пізніми заморозками останні роки. В мене як раз малюють в травні заморозки. https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/2-709248/Ukraine/Kyiv%20Oblast/Fastiv%20Raion/Fastiv

Pirozhochek
30.04.2024, 13:17
От вишневой мухи еще не поздно обработать, учитывая теплый апрель?

После вашего поста увидела сегодня, что зацвела акация. Нахожусь под впечатлением. Обычно она +/- 15-го мая цвела.
Буду делать вторую обработку (первая была в купе со всем после цветения).
Но, если я правильно понимаю, придется делать как минимум ещё одну - там понижение температуры прогнозируют, вряд-ли урожай будет намного раньше.
Поправьте меня, если я не права.

Leko2
30.04.2024, 13:22
После вашего поста увидела сегодня, что зацвела акация. Нахожусь под впечатлением. Обычно она +/- 15-го мая цвела.
Буду делать вторую обработку (первая была в купе со всем после цветения).
Но, если я правильно понимаю, придется делать как минимум ещё одну - там понижение температуры прогнозируют, вряд-ли урожай будет намного раньше.
Поправьте меня, если я не права.

В останній час зʼявляється багато нових препаратів, або назви змінюються. Порадьте, будь ласка, чим обробити від вишневої мухи.

Pirozhochek
30.04.2024, 13:24
Неть.
Но хорошо бы перейти на феромонные ловушки.:wink::good:

Господин может поделиться опытом?
Достаточно одной таблетки (ловушки) или на каждое дерево надо по отдельной? В условиях обычного участка в 4 сотки :) .
И вешать ее надо когда идёт массовый лет, верно?

По ссылочке, что вы кидали, там огромный ассортимент и разнообразие гадов :).

Leko2
30.04.2024, 13:27
Порадьте, будь ласка, чим обробити абрикос від моноліозу після цвітіння ( було б добре, щоб ще і персик цим можна було обробити. Під час цвітіння двічі обробляла Сігнумом. Зараз знову Сігнумом (третій раз)? Чи Скором? Є ще Шавіт. Стробі.

Pirozhochek
30.04.2024, 13:28
В останній час зʼявляється багато нових препаратів, або назви змінюються. Порадьте, будь ласка, чим обробити від вишневої мухи.

У меня по цвету был прованто вернал, после цветения актеллик и сейчас будет проклейм. Потом - не знаю, надо думать.
Схему брала из сети, если шо.

садовник
30.04.2024, 13:49
А на хворумі шо хіба нема цієї схеми? За стільки років цю тему обговорили з усіх боків!:cool:

Нина
30.04.2024, 17:55
Порадьте, будь ласка, чим обробити абрикос від моноліозу після цвітіння ( було б добре, щоб ще і персик цим можна було обробити. Під час цвітіння двічі обробляла Сігнумом. Зараз знову Сігнумом (третій раз)? Чи Скором? Є ще Шавіт. Стробі.
Третій раз Сігнум давати не можна. Обробіть Скором або Шавітом.

Pirozhochek
30.04.2024, 18:59
А на хіорумі шо хіба нема цієї схеми? За стільки років цю тему обговорили з усіх боків!:cool:

Є. Обговорювали. І багато. Але... Швидка весна. Резистентність препаратів. Їх наявність у садовій аптечці. Тому.... знову, як перший раз. Принаймі у мене.. :pardon:

садовник
01.05.2024, 05:37
Резистентність виникає лише за умов тривалого постійного використання.
Беріть препарати з двома діючими речовинами . До препаратів міді звикання нема.:no:

apple1210
01.05.2024, 10:03

В баковой от монилии и т.д. были енжио, калипсо. Целевым от мухи был конфидор (прованто макси). На контрольный еще не решила. Наверное, снова конфидор (проверенный годами имидаклоприд).

садовник
01.05.2024, 16:49
Є. Обговорювали. І багато. Але... Швидка весна. Резистентність препаратів. Їх наявність у садовій аптечці. Тому.... знову, як перший раз. Принаймі у мене.. :pardon:
і листя полетіло з яблунь....:cool: ню-ню....

Pirozhochek
02.05.2024, 09:02
і листя полетіло з яблунь....:cool: ню-ню....

Грешно смеяться над первоклассниками :cry:

садовник
02.05.2024, 12:11
Не, не грешно.. Вы тут с 15 году...дамно уже ..:pardon:

Pirozhochek
02.05.2024, 16:08
Не, не грешно.. Вы тут с 15 году...дамно уже ..:pardon:

Верно. Но не садом единым...
Слишком много задач приходиться решать ежедневно и ежечасно. Видимо я не справляюсь. Не успеваю.
И это.... мне и так плохо, вторые сутки плохо сплю, переживаю и корю себя. :cry:

садовник
03.05.2024, 11:41
Верно. Но не садом единым...
Слишком много задач приходиться решать
Ну мы тут все почти такие..
Значить такс...перед сном глицисед форте под язык и баиньки...
Дерево , оно вумное, само справится! Главное шобы вода была в грунте в нужном количстве:good:.

Pirozhochek
07.05.2024, 10:13
В баковой от монилии и т.д. были енжио, калипсо. Целевым от мухи был конфидор (прованто макси). На контрольный еще не решила. Наверное, снова конфидор (проверенный годами имидаклоприд).

Т.е. по факту от мухи обработок две. А для поздних сортов? Нужна ли ещё одна обработка?

И, кто в курсе, подскажите, в одном источнике написано проклейма 4 гр. на 10л, а вчера увидела где-то, что на фруктовые сады 8 гр. Т.е. моя обработка от мухи (4 гр.) не защитана?

садовник
07.05.2024, 19:12
Коли є сумніви, то треба йти на сайт виробника.:wink:
https://www.syngenta.ua/prokleym-dlya-sadiv-ta-gorodiv:good:

Pirozhochek
07.05.2024, 20:49
Коли є сумніви, то треба йти на сайт виробника.:wink:
https://www.syngenta.ua/prokleym-dlya-sadiv-ta-gorodiv:good:

Дяка.
Чтот я в этом году туплю. Вроде стараюсь все правильно сделать, но ...:pardon:

apple1210
14.05.2024, 16:43
Т.е. по факту от мухи обработок две. А для поздних сортов? Нужна ли ещё одна обработка?

И, кто в курсе, подскажите, в одном источнике написано проклейма 4 гр. на 10л, а вчера увидела где-то, что на фруктовые сады 8 гр. Т.е. моя обработка от мухи (4 гр.) не защитана?

У меня поздних нет. На среднесрочные да, две. Ранние вообще не обрабатываю. Не успевает муха. Зато успевают на ранние сорта скворцы.

apple1210
05.03.2025, 10:08
Ну що? Де всі? В суботу +16.

Mustache
05.03.2025, 12:08
Вот я тута, и думаю, что пора B30 + медный.

садовник
05.03.2025, 15:32
та да.

NaLiKa
06.03.2025, 08:37
І я тута, напоготові з оприскувачем:D

садовник
06.03.2025, 16:49
в нас зараз дуже дме.:shock::%) тому буду обробляти з понеділка.:D

itskaterina
08.03.2025, 15:53
Як гарно що форум є, тільки хотіла про обприскування запитати, а вже і відповіді є. А газон чесати та добриво вносити вже час?

садовник
08.03.2025, 23:00
неть

apple1210
09.03.2025, 13:25
30Д, мідь по хвойним, антихрущ. Обрізка. Відкритий часник. Вчора день для обробки був чудовий. Без вітру та +20. земля суха, це недуже добре.

NaLiKa
10.03.2025, 08:05
Теж на віхідних сад обрізала-побризкала. Вольовим зусиллям заставила себе не вигрібати квітники - на наступному тижні мінусова температура, та й вдень невелика. І ще не розв'язувала хвойні - пам'ятаю 2013, здається, рік коли в нас снігу півметра випало в кінці березня.

itskaterina
10.03.2025, 12:38
Ех, як же руки тягнуться щось поробити в таку погоду. А комплексне добриво в квітники розсипати теж ще зарано?

Фламинго
10.03.2025, 19:41
Розкрила плетючі рози . Хотіла і гортензії розпакувати, але виявилося, що в тіньку на клумбах земля ще мерзла. Мало не порвала агроволокно - примерзло.
Не замотувала вперше дерен Коуза на зимівлю . На вигляд дуже навіть чудово себе почуває :roll:

садовник
10.03.2025, 21:22
Ех, як же руки тягнуться щось поробити в таку погоду. А комплексне добриво в квітники розсипати теж ще зарано?
нє, але краще перед самим дощем.:good:

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

пам'ятаю 2013, здається, рік коли в нас снігу півметра випало в кінці березня.
наче сніг на цю дату в нас не обіцяють.:D

NaLiKa
11.03.2025, 08:07
садовнику, я перестраховуюсь.:smile: Хоча вчора побачила, що наш місцевий Зеленбуд вже розпакував скельні ялівці в центрі міста. Мабуть щось знають.:wink:

садовник
11.03.2025, 12:42
Для усіх. Препарат 30д кращий за 30в.:wink::good:

Марічка
12.03.2025, 18:05
а 30В з мідьвмісними мішать можна?

NaLiKa
13.03.2025, 08:09
Так, можна.

садовник
13.03.2025, 12:58
а 30В з мідьвмісними мішать можна?
так...а от 30Д вже має в собі мідь та сірку...бомбєзна суміш!:good:

itskaterina
13.03.2025, 18:54
так...а от 30Д вже має в собі мідь та сірку...бомбєзна суміш!:good:

Так... мабуть я перестаралася. Змішала д30 з медян екстра

---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:53 ----------

Хоча в магазині кажуть через 2 тижні треба повторити обробку мідним препаратом...

Марічка
13.03.2025, 22:59
всім дуже дякую! от вона - сила форуму: сьогодні докупила іще і "д" 30:smile:

NaLiKa
14.03.2025, 08:47
Так... мабуть я перестаралася. Змішала д30 з медян екстра

На бутилочці 30д в інструкції рекомендують застосовувани цей препарат в баковій суміші з Біошоком (діюча речовина - хлорокис міді).
З цього я зробила висновок, що мішати 30д з мідьвмістким весною можна і потрібно і змішала його з Купроксатом.
І думаю, що в вашому випадку теж все вірно.

apple1210
17.03.2025, 16:37
30-Д купувала ще з цінових міркувань. Вартість нижча ніж 30-В, а розхід менший: 250 мл на 10 літрів проти 400 у 30-В. Ще склад рослинно-мінеральний, який не порушує дихання рослин.

Люся
20.03.2025, 08:35
Я тільки завтра зможу попасти на дачу. Мабуть вже і бруньки розпустились (Київська обл.).

Mustache
20.03.2025, 10:31
Я на выходных буду прививки делать косточковых. Сейчас аммиачной селитрой посыпала газон и луковичные чуть.

=marina=
20.03.2025, 19:08
Я завтра буду снимать укрытия с роз.

садовник
20.03.2025, 21:40
Я тільки завтра зможу попасти на дачу. Мабуть вже і бруньки розпустились (Київська обл.).
нє, сплять.

Wolfin
21.03.2025, 12:50
У мене на персику вже "заячі вушка" торчать, на вишні-черешні теж бруньки зелений конус показали. Таке враження, що ще тиждень тепла то й абрикоса зацвіте

садовник
21.03.2025, 17:58
такі да!:D

apple1210
24.03.2025, 08:07
У мене на персику вже "заячі вушка" торчать, на вишні-черешні теж бруньки зелений конус показали. Таке враження, що ще тиждень тепла то й абрикоса зацвіте

Ой, нехай трохи почекають. Згадала 2021-й, наче. Зацвіли 1 квітня, а потім мороз вдарив.

Марічка
25.03.2025, 14:00
Я завтра буду снимать укрытия с роз.
Марина, як ваші рози перезимували? Ви їх з осені укрили?
Питаю, бо я свої, живучи при них поруч, зв'язала і повкладала з осені, а агроволокном вкрила вже в лютому, перед самими морозами, оскільки перед тим тепло було...То, й мороз без снігу зробив своє діло... вирізала аж до прививки(( добре, що є пара старовинних "однократок", яким і стояча зимівля не зашкодила.

У мене на персику вже "заячі вушка" торчать
Цікаво, приналежність вушок залежить від сортності персику? на моїх зазвичай "мишачі":smile: (це був жарт, єслі шо)

=marina=
25.03.2025, 19:48
Укрывала осенью. Все перезимовали хорошо. За исключением 2 х ч-г и "Love Song", этих пришлось обрезать сильно. На них не хватило агроволокна, были укрыты одним слоем, я понадеялась, что пронесёт..., но нет. И знала же, что Лав Сонг мерзлячка, ещё и в продуваемом месте растет. Ну теперь уже как есть. В целом все хорошо.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:43 ----------

Марина, як ваші рози перезимували? Ви їх з осені укрили?
Питаю, бо я свої, живучи при них поруч, зв'язала і повкладала з осені, а агроволокном вкрила вже в лютому, перед самими морозами, оскільки перед тим тепло було...То, й мороз без снігу зробив своє діло... вирізала аж до прививки(( добре, що є пара старовинних "однократок", яким і стояча зимівля не зашкодила
У меня стоя до самых кончиков "Nevada" ( ожидаемо) и Coupe d'Hébé. Странно, что Ваши розы подмерзли, морозы же в феврале были ...

Mustache
26.03.2025, 15:17
И мои розы не очень. Я многие присыпала землей только. А те, что укрыла - норм.

---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

Уже пора второй раз обрабатывать сад? Пока не дождит, боюсь пропустить.[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:16 ----------

apple1210
05.04.2025, 19:39
Впевнена, що прогноз бачили. При такому температурному графіку я навіть не знаю, що робити. Просто сподіватися.

Longe
05.04.2025, 20:49
Рози в цьому році обрізала під корінь. Відкрила пару кущів гортензій - дають нові пагони від землі. Минулорічні замерзли (?), зелених бруньок поки що не видно. Абрикоси обробили, але зараз вони повністю розкрили квіти. Попереду заморозки. :cry:

садовник
06.04.2025, 06:23
закрийте гортензії...бо знесе.

Longe
06.04.2025, 18:28
Дякую! вони закриті, я тільки зазирнула.

NaLiKa
08.04.2025, 08:42
Підписана на вайбер спільноту розплідника Проксіма. Вони радять обприскування рослин до морозів Мегафолом в суміші з препаратом Відновлення (Smart Grow) (я цього не зробила) та повторну обробку на другий-третій день після морозу. Мегафол в мене є, про інший препарат піду читати.
Гуру, що скажете про схему обробки?

садовник
12.04.2025, 18:13
не вірю в цю панацею....:no::pardon:
оці сполуки не здатні підігріти рослину...:pardon:

itskaterina
23.04.2025, 09:18
На вихідні прогноз показує 1 градус, це всі дерева що з квітами гаплик?

apple1210
23.04.2025, 09:32
На вихідні прогноз показує 1 градус, це всі дерева що з квітами гаплик?

+1, це не -1. Якщо не помилились на висоті 2 м над ґрунтом, то стрес, але не гаплик.

NataliiaK
10.03.2026, 10:12
Всіх вітаю з весною 2026!

Чи можна вже обробляти Д30 та МедянЕкстра?

Київ, +8 у затінку зараз

Wolfin
10.03.2026, 12:06
Я на цьому тижні збираюся обробляти.

садовник
10.03.2026, 18:56
Всіх вітаю з весною 2026!

Чи можна вже обробляти Д30 та МедянЕкстра?

Київ, +8 у затінку зараз
Можна. :good: