Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Плодовый сад

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 05.12.2019, 20:58   #1
Zaja
Местный

Поблагодарили 19,038 раз(а) в 2,993 сообщениях
Zaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond reputeZaja has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Шелковица

Сдавали коконы.
(А выгодно или нет... не по теме.)

---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

https://upload.wikimedia.org/wikiped...nytutovogo.jpg
Zaja вне форума   Ответить с цитированием
Старый 06.12.2019, 03:54   #2
Аграрій
Освоившийся

Поблагодарили 349 раз(а) в 65 сообщениях
Аграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond repute

Да . У нашому колгоспі вирощували шовкопрядів , мама розповідала малою листя їм мішками рвала . А іще з тих часів лишилося багато м'яти , її теж вирощували в колгоспі .

Вона зовсім не така як у людей на клумбах . Аж подих забиває від пахощів .
Думать, сіять, не ждать
І посіяне жать
Роботящим рукам.

Последний раз редактировалось Аграрій; 06.12.2019 в 04:15.
Аграрій вне форума   Ответить с цитированием
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Senpolia (10.12.2019), Zaja (06.12.2019)
Старый 08.02.2020, 12:20   #3
Елена357
Новичок

Поблагодарили 8 раз(а) в 2 сообщениях
Елена357 is on a distinguished road

Моя шелковица "Белое перо королевского голубя" первый раз плодоносила в прошлом году, ягоды крупные очень сладкие.
Елена357 вне форума   Ответить с цитированием
kravconok (08.02.2020), Zayana (08.02.2020)
Старый 08.02.2020, 13:29   #4
Елена357
Новичок

Поблагодарили 8 раз(а) в 2 сообщениях
Елена357 is on a distinguished road

https://c.radikal.ru/c03/2002/78/e4b1a38c6003.jpg
Елена357 вне форума   Ответить с цитированием
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
desatka (08.02.2020), Gondzha (22.11.2021), kravconok (08.02.2020), vkl (08.02.2020), Zayana (08.02.2020), Витуся (13.02.2020)
Старый 24.06.2020, 00:36   #5
yagoda_podillya
Местный

Поблагодарили 1,245 раз(а) в 206 сообщениях
yagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond reputeyagoda_podillya has a reputation beyond repute

На моей "Шелли" от Батькив сада тоже два вида листьев, цельные и разрезанные, но ягод ноль, дереву уже года 4. Весной сильно обмёрзла, но на других шелковицах будут ягоды, видимо из спящих почек, а эта снова только для красоты.
yagoda_podillya вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Нина (27.06.2020)
Старый 24.06.2020, 00:37   #6
v.triv
Местный

Поблагодарили 4,185 раз(а) в 768 сообщениях
v.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond reputev.triv has a reputation beyond repute

Мой " шовкун" имел листья, как в нижнем ряду первой фотографии, и как на второй. Цвел очень обильно, потом все опадало. Могло завязаться несколько мелких невыразительных ягод. Переправил множественно. Сейчас это дерево с четырьмя разными сортами, в этом году уже приличный урожай, причем и черных, и белых.
Amator (24.06.2020), desatka (24.06.2020), Senpolia (02.07.2020), Нина (27.06.2020)
Старый 20.08.2020, 12:06   #7
Helga78
Освоившийся

Поблагодарили 94 раз(а) в 30 сообщениях
Helga78 will become famous soon enoughHelga78 will become famous soon enough

Замовляла в минулому році шовковицю Шеллі у Проказіна, приїхало навіть не дерево, а гілочка якась. Випустила небагато листочків цього року, а приросту ніякого. Хочу нормальний саджанець замовити, а то поки з цього щось виросте, я на пенсію вийду. Не всі пітомніки реалізують шовковиці. Може порадите де розвинуті саджанці придбати можна?
П.С. Потрібний сорт є в агромаркеті. Але я обережно відношусь до таких продавців
vkl (25.08.2020)
Старый 20.08.2020, 14:02   #8
desatka
Местный

Поблагодарили 7,585 раз(а) в 1,203 сообщениях
desatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond reputedesatka has a reputation beyond repute

Цитата:
Сообщение от Helga78 Посмотреть сообщение
Замовляла в минулому році шовковицю Шеллі у Проказіна, приїхало навіть не дерево, а гілочка якасm/
У меня тоже тоненькая веточка приехала из Киевсада в прошлом году. В этом году она показала почки позже всех деревьев и я с началом потепления начала это деревце усиленно кормить. Это помогло). Выскочили 4 ветки длинной до 60 см.
Helga78 (21.08.2020), Нина (27.08.2020)
Старый 21.08.2020, 15:56   #9
Helga78
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от desatka Посмотреть сообщение
У меня тоже тоненькая веточка приехала из Киевсада в прошлом году. В этом году она показала почки позже всех деревьев и я с началом потепления начала это деревце усиленно кормить. Это помогло). Выскочили 4 ветки длинной до 60 см.
Ну я спочатку думала, що це глід, тому що і його замовляла, а бірки злетіли, а вже весною побачила, що переплутала місця посадки. Тому заправлена яма дісталась гльоду. А шовковицю тільки укорінювачем підливала. Напевно, вже пізно коров'ячка підлити? Мені її ще пересадити треба на заплановане місце, якщо іншої не куплю
vkl (25.08.2020)
Старый 25.08.2020, 23:18   #10
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Саджанці шовковиці

Цитата:
... Не всі пітомніки реалізують шовковиці. Може порадите де розвинуті саджанці придбати можна?
П.С. Потрібний сорт є в агромаркеті. Але я обережно відношусь до таких продавців
Вітаю! В мене є і Шеллі, і Чорний принц (маточні дерева). Тому якщо будуть потрібні черенки цих сортів - звертайтеся, надішлю скільки буде потрібно, безкоштовно.

Последний раз редактировалось садовник; 26.08.2020 в 05:45.
pacat вне форума   Ответить с цитированием
Helga78 (27.08.2020), Дмитрий_80 (28.08.2020)
Старый 31.08.2020, 22:17   #11
vkl
Освоившийся

Поблагодарили 173 раз(а) в 63 сообщениях
vkl has a spectacular aura aboutvkl has a spectacular aura about

Цитата:
Хочу нормальний саджанець замовити, а то поки з цього щось виросте, я на пенсію вийду.
Те що саджанець прижився, то вже добре. Здебільшого головна причина поганого росту саджанців те, що слабкий корінь не може забеспечити гарний ріст надземної частини (тієї, що прокинулась і розкрила листя). Тому надземну частину потрібно максимально вкоротити. Я б обрізав навесні цей саджанець на найнижчу живу бруньку з північного чи північно-східного боку. Сантиметри на три вище бруньки. Потім коли з неї пагін виросте з півметра чи більше обрізав би під самий пагін.
vkl вне форума   Ответить с цитированием
Helga78 (04.09.2020)
Старый 01.09.2020, 00:11   #12
pacat
Освоившийся

pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Посадка шовковиці

Цитата:
Сообщение от vkl Посмотреть сообщение
... Тому надземну частину потрібно максимально вкоротити. Я б обрізав навесні цей саджанець на найнижчу живу бруньку з північного чи північно-східного боку. Сантиметри на три вище бруньки. Потім коли з неї пагін виросте з півметра чи більше обрізав би під самий пагін.
Підтримую "vkl" щодо вкорочення наземної частини.
Можливо, хтось не знає, але це загальновідома практика при посадці дерев - вкорочувати наземну частину. Навіть при самому бережному пересадженні втрачається до 40% всисної кореневої системи, тому для кращого приживання саджанця слід збалансувати кореневу і наземну частину - вкоротивши останню. Зазвичай, садові центри при продажі саджанців з відкритою кореневою системою самі обрізають наземну частину.
А щодо сторони з якої лишати бруньку - то тут немає ніякого значення північ це чи схід і т.д. - це міф, орієнтуйтеся на те, щоб правильно сформувати штамб і крону.
Helga78 (04.09.2020), vkl (01.09.2020)
Старый 01.09.2020, 12:41   #13
язичник
Местный

Поблагодарили 6,257 раз(а) в 2,417 сообщениях
язичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Посадка шовковиці

Цитата:
Сообщение от pacat Посмотреть сообщение
Можливо, хтось не знає, але це загальновідома практика при посадці дерев - вкорочувати наземну частину.
Я не знаю. Тому пересаджую всі деревця і ліани віком до 3-5 років не вкорочуючи крону. Головний і обов'язковий принцип успішної адаптації дерев і ліан- якісно підживити якісною органікою
язичник вне форума   Ответить с цитированием
Старый 01.09.2020, 16:08   #14
pacat
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от язичник Посмотреть сообщение
Я не знаю. Тому пересаджую всі деревця і ліани віком до 3-5 років не вкорочуючи крону. Головний і обов'язковий принцип успішної адаптації дерев і ліан- якісно підживити якісною органікою
Підживлення не компенсує рослині втрату частини кореневої системи((

"Передпосадкова обрізка саджанців
Мета обрізки – збалансувати кореневу систему та крону. Адже при викопуванні саджанців – коренева система дещо пошкоджується, а крона залишається такою ж.

При весняній посадці процес розпускання листя і вкорінення саджанця йде одночасно. Важливо, щоб на етапі вкорінення крона споживала не більше вологи і поживних речовин, ніж здатні «подавати наверх» корені, які в цей період активно приживаються на новому місці. Обрізку крони роблять досить сильну. Кожну гілку вкорочують на 1/2-1/3 довжини, до сильної зовнішньої або, для горизонтальних гілок, верхньої бруньки. Видаляють гілки, які ростуть в середину крони та ті, які розташовані під дуже гострим кутом до стовбура.
"
Цитата взята із сайту Яскрава клумба

Последний раз редактировалось садовник; 01.09.2020 в 16:15. Причина: рекламирувать тут низззя!!!!!!!!!!!
pacat вне форума   Ответить с цитированием
Нина (02.09.2020)
Старый 04.09.2020, 10:47   #15
Helga78
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от pacat Посмотреть сообщение
Можливо, хтось не знає, але це загальновідома практика при посадці дерев - вкорочувати наземну частину. Навіть при самому бережному пересадженні втрачається до 40% всисної кореневої системи, тому для кращого приживання саджанця слід збалансувати кореневу і наземну частину - вкоротивши останню. Зазвичай, садові центри при продажі саджанців з відкритою кореневою системою самі обрізають наземну частину.
А щодо сторони з якої лишати бруньку - то тут немає ніякого значення північ це чи схід і т.д. - це міф, орієнтуйтеся на те, щоб правильно сформувати штамб і крону.
Там гілочка 30см, різати немає чого. З замовленням від Проказіна взагалі ціла історія вийшла. Замовлення зробила ще влітку, прочитала, що доставка починається з 5-го жовтня, але не дочитала що він усю зиму відгружає саджанці для зберігання в льоху(якого в мене ще немає) для подальшої посадки навесні. В нього теорія, що так краще приживаються і дають приріст, ніж ті, що посаджені восени. Своє замовлення отримала я аж 15 грудня. Добре, що зима у нас виявилась теплою, температура ще коливалась в +. В цій екстремальний посадці не вижило тільки 2 сливи, шовковиця слабенька, абрикоса рано прокинулась, а аґрус жирував,
vkl (05.09.2020)
Старый 07.06.2021, 17:19   #16
vivas
Новичок

Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
vivas is on a distinguished road

Уважаемые участники, прошу помощи в определении. Растению около 10 лет, цветет ежегодно, причем очень густо, плодов не видели ни разу. Вроде, завязываются плоды, но они сразу же и опадают.
[IMG][/IMG]

vivas вне форума   Ответить с цитированием
Старый 07.06.2021, 17:53   #17
pacat
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от vivas Посмотреть сообщение
Уважаемые участники, прошу помощи в определении. Растению около 10 лет, цветет ежегодно, причем очень густо, плодов не видели ни разу. Вроде, завязываются плоды, но они сразу же и опадают.
У вас - шовкун Це дерево чоловічого роду, воно не приносить плодів. Схожі питання вже обговорювалися в цій темі на форумі раніше. Крім того, детальніше прочитати про такий випадок як і у вас можна в цій статті.

Вихід - або перещепити або викорчувати і посадити нормальну сортову шовковицю жіночого роду
Marta (07.06.2021)
Старый 07.06.2021, 22:04   #18
Marta
Местный

Поблагодарили 4,617 раз(а) в 1,049 сообщениях
Marta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond reputeMarta has a reputation beyond repute

Або хай росте як декоративне)
Старый 17.06.2021, 01:48   #19
Никола
Местный

Поблагодарили 9,442 раз(а) в 1,393 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute

Цієї зими привезли мені з малої батьківщини черенки чорної та рожевої шовковиці. Поодинокі дерева там збереглися ще із розплідника князя Гагаріна. В своїй книзі "Итоги 60-летних работ" Мічурін згадує,що отримував матеріал для своїх робіт із цього розплідника. Назва сортів звісно втрачена. Рожева росла здавна на подвір"ї бабусі,а чорна у сусідів. Весною привив на дворічну і 5-ти річну дички. Всі шість прививок прижились. Через тиждень-другий скуштуємо обидві. Ягоди чорної дуже великі,"м"ясисті". Рожевої-дещо менші,більш соковиті. Обидві дуже смачні. Чорна трохи менш врожайна,а рожева - віти до долу опускала під вагою ягід. Листя у чорної лопухаті,а у рожевої звичайні для шовковиці. Ніколи в житті я не зустрічав подібних ягід як по величині,так і по смакових характеристиках. Хочу придбати ще білу. Є в Миколаєві те,що шукаю,ось тільки знайти поки не вдається. Колись придбав літрову баночку ягід і записав № телефону,але не зберіг №. Вже три роки намагаюсь "виловити" на ринку власників цієї шоковиці ,та поки марно.
paraska (17.06.2021)
Старый 17.06.2021, 10:49   #20
язичник
Местный

Поблагодарили 6,257 раз(а) в 2,417 сообщениях
язичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond reputeязичник has a reputation beyond repute

Цитата:
Сообщение от Никола Посмотреть сообщение
Хочу придбати ще білу.
У мене неподалік росте у людей біла шовковиця. Врожайна- чоловічих суцвіть майже нема. Ягоди середнього розміру. Смак-,,губи злипаються від солодощів". Можу нарізати живців, коли скажете. І ягід на пробу надіслати або клацнути світлину. Є ще сортова ,,Галина''- крупноплідна, трохи пріснувата, росте до трьох метрів, а по мірі дозрівання ягід гілки майже лягають на землю. Ще є ,,Побиванка''- ягоди середні з приємним смаком. Плодоносить до початку жовтня
язичник вне форума   Ответить с цитированием
Старый 17.06.2021, 11:03   #21
pacat
Освоившийся

Цитата:
... Вже три роки намагаюсь "виловити" на ринку власників цієї шоковиці ,та поки марно.
Підтримую попередній пост #715
Поки ви там щось будете роками шукати, є безліч чудових (а мабуть, і значно кращих, за те що шукаєте) сортів білої шовковиці. Якби ви посадили якийсь з них, то вже б збирали урожай, а не шукали продавців по базарах
Старый 17.06.2021, 13:30   #22
Никола
Местный

Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute

За багато років я куштував багато сортів шовковиці. Різної. От чи Ви бачили білу шовковицю з ягодою за розміром великого пальця не маленької чоловічої руки і медовим смаком? Пальці і губи злипаються від цукрів,але баланс кислот урівноважує і придає ягоді неймовірний смак. Як би куштував щось смачніше,то,звісно,не шукав би тих людей. Все пізнається в порівнянні.

---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:22 ----------

Цитата:
Сообщение от язичник Посмотреть сообщение
У мене неподалік росте у людей біла шовковиця. Врожайна- чоловічих суцвіть майже нема. Ягоди середнього розміру. Смак-,,губи злипаються від солодощів". Можу нарізати живців, коли скажете. І ягід на пробу надіслати або клацнути світлину. Є ще сортова ,,Галина''- крупноплідна, трохи пріснувата, росте до трьох метрів, а по мірі дозрівання ягід гілки майже лягають на землю. Ще є ,,Побиванка''- ягоди середні з приємним смаком. Плодоносить до початку жовтня
Вельми вдячний за відгук. Остання мене зацікавила довгим періодом плодоношення-для внуків саме те. Із-за різних гуртків і тренувань у них не завжди є можливість "вчасно" приїхати.
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Akella81 (19.06.2021), Татьяна1973 (17.06.2021), язичник (17.06.2021)
Старый 17.06.2021, 22:25   #23
Татьяна1973
Местный

Поблагодарили 1,807 раз(а) в 604 сообщениях
Татьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond reputeТатьяна1973 has a reputation beyond repute

Цитата:
За багато років я куштував багато сортів шовковиці. Різної. От чи Ви бачили білу шовковицю з ягодою за розміром великого пальця не маленької чоловічої руки і медовим смаком? Пальці і губи злипаються від цукрів,але баланс кислот урівноважує і придає ягоді неймовірний смак. Як би куштував щось смачніше,то,звісно,не шукав би тих людей. Все пізнається в порівнянні.
Белая это типа такой, как в этой статье?
Интересно, если шанс встретить ее сейчас? На вокзале, к сожалению, очень мало поездов и скорее всего ничего не продают.
"білу шовковицю з ягодою за розміром великого пальця не маленької чоловічої руки і медовим смаком? Пальці і губи злипаються від цукрів,але баланс кислот урівноважує і придає ягоді неймовірний смак". Дуже смачний опис)
Старый 22.07.2021, 00:47   #24
Никола
Местный

Коли є добрі навики зберігання,то і до листопаду можливо. Я особисто зрізаю на початку зими,коли ще не має надто низьких температур. Якщо зима без ризику для конкретної культури,то повторно зрізаю в кінці лютого-на початку березня. Зможу поділитись черенками розової та чорної. Нажаль назви сортів загублені. Дещо раніше писав про це. При потребі звертайтесь.
netalyy (22.07.2021)
Старый 22.07.2021, 06:17   #25
netalyy
Местный

Поблагодарили 533 раз(а) в 210 сообщениях
netalyy is a glorious beacon of lightnetalyy is a glorious beacon of lightnetalyy is a glorious beacon of lightnetalyy is a glorious beacon of lightnetalyy is a glorious beacon of lightnetalyy is a glorious beacon of light

[QUOTE=Никола;1276536
... Зможу поділитись черенками розової та чорної. Нажаль назви сортів загублені. ... При потребі звертайтесь.[/QUOTE]
Дякую,тоб то у грудні не буде піздно?
netalyy вне форума   Ответить с цитированием
ТТ (23.07.2021)
Старый 22.07.2021, 09:31   #26
pacat
Освоившийся

Цитата:
Сообщение от netalyy Посмотреть сообщение
Дякую,тоб то у грудні не буде піздно?
Можна у грудні, але це (як написав пан Микола) якщо ви маєте де і як зберігати. Однак, по шовковиці найкраще заготовлювати черенки у лютому-березні, адже це дерево розпускається досить пізно - у травні. Тому немає ніякого резону різати черенки за півроку і зберігати їх в холодильнику. Адже найкраще черенки зберігаються на дереві :)
Також якщо будуть потрібні черенки, зможу допомогти, маю три хороші сорти.
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
netalyy (22.07.2021), Tata_ (22.07.2021), Никола (21.01.2025), ТТ (23.07.2021)
Старый 31.07.2021, 10:03   #27
влад73
Увлеченный

Поблагодарили 642 раз(а) в 230 сообщениях
влад73 is a splendid one to beholdвлад73 is a splendid one to beholdвлад73 is a splendid one to beholdвлад73 is a splendid one to beholdвлад73 is a splendid one to beholdвлад73 is a splendid one to behold

Цитата:
Сообщение от netalyy Посмотреть сообщение
Ростили 4 роки шовкуна, майже цвіт та завязь плодів бачили. І все те добро мирно осипалося. Буду вчитися перепрививати. Зрозуміла що у травні, але коли живці заготовляти? Взимку?
І головне питання: хто має гарну шовковицю, і зможе запропонувати живці?
а навіщо до травня чекати, можна через неділю окуліровати без пробудження
netalyy (02.08.2021)
Старый 02.08.2021, 16:06   #28
Витуся
Местный

Поблагодарили 28,862 раз(а) в 4,539 сообщениях
Витуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond reputeВитуся has a reputation beyond repute

Лубители шелковицы, у кого много плодов. В этом году соседи сняли грандиозный урожай. Морозили, варили варенье. А потом сделали сок через обычную соковыжималку. Очень вкусный, оказался. Так что если у вас будет переизбыток ягода, делайте сок. Он мягко сладкий. Это зависит от сорта. Можно чем нибудь подкислить, при желании.
Витуся вне форума   Ответить с цитированием
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Alllla (02.08.2021), Marta (19.05.2022), pacat (02.08.2021), Никола (03.08.2021), Оксана365 (02.08.2021), Татьяна1973 (02.08.2021), Тетя Мыша (02.08.2021)
Старый 02.08.2021, 18:50   #29
Фламинго
Местный

Поблагодарили 2,936 раз(а) в 567 сообщениях
Фламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond reputeФламинго has a reputation beyond repute

А у кого еще шелковицу ели божьи коровки ?
Фламинго вне форума   Ответить с цитированием
Старый 03.08.2021, 13:02   #30
Марина7
Местный

Поблагодарили 240 раз(а) в 83 сообщениях
Марина7 is a splendid one to beholdМарина7 is a splendid one to beholdМарина7 is a splendid one to behold

Цитата:
Сообщение от Фламинго Посмотреть сообщение
А у кого еще шелковицу ели божьи коровки ?
И не только божьи коровки. Жуки всякие. Ну и птички. Всем хватило.
Марина7 вне форума   Ответить с цитированием
язичник (07.02.2022)
Ответ

Социальные закладки