![]() |
|
|
#11 |
|
Новичок
Поблагодарили 34 раз(а) в 9 сообщениях
![]() |
Ну, ось і завершено мій дослід по штучному освітленню, викладаю звіт:
![]() ![]() Capsicum Chinense "хабанеро оранж" Пророщення - 1 серпня Розсадка - 30 серпня Перша квітка - 15 жовтня Перша зав'язь - 24 жовтня Стиглість - 2 грудня Всього - 150 днів Температура день/ніч - 28/20оС, різниця температур за рахунок тепла світлодіодної лампи. Виявлені помилки/проблеми: 1. Замалі горщики. Необхідний об'єм грунта - від 5л і більше. 2. В грунт слід додавать вапно, 1 ст.л. з горою на кіло грунта. Перець любить кальцій та лужний грунт. 3. Штучне запилення - серйозна проблема. В мене на дві сотні квіток зав'язалось всього шість перчин. 4. Ну й, власне, лампа. Я використовував світлодіодну лампу на 50Вт для ящика площею чверть квадратного метра - це забагато. Рослинам воно ніяк не зашкодило, але якщо освітлювати більше, ніж коробку на столі, то треба враховувать рентабельність. Ну, і тим, хто захоче робить штучне освітлення рослин, теж згодиться для розрахунку: 100Вт світлодіодів на квадратний метр ріллі. Це не додаткова "підсвітка", це вирощування виключно на штучному світлі. Зауважу, що я не заморочувався з довжинами хвиль, і просто використав дешеву зборку "холодне біле світло 5500К". Протягом експерименту ці зборки встигли суттєво подешевшати, і сьогодня 100Вт світлодіодів коштують лише 130 грн проти 200+ грн влітку. Последний раз редактировалось Васька; 04.01.2017 в 22:45. |
|
|
|
| Социальные закладки |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|