![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Новичок
Поблагодарили 233 раз(а) в 32 сообщениях
![]() ![]() ![]() |
В наступному році і я подивлсь на білі ягоди на чорній шовковиці. Зробила щеплення черним в зелене, чудово прийнялось. Залишались бруньки то їх також на шовкуна прищепила, ростуть добре. Дякую Вам!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Местный
Поблагодарили 9,453 раз(а) в 1,394 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
І Вам дякую,що написали про результати щеплень. Нехай шовковиця з Миколаєва і Вас порадує гарними і смачними плодами. Але,як на мій,та й не тільки смак, то із чотирьох різних сортів шовковиці найсмачнішою у мене видалась чорна великоплідна,що походить ще із плодового розплідника князя Гагаріна. Характерною прикметою її є чітко виражений колінчастий ріст молодих пагонів. Біля кожного листка пагін відхиляється у протилежний від нього бік під кутом біля 25-30 градусів.
С уважением,Александр. «Мы многое знаем. Но, видимо, так устроен человек: ему нужна шишка на лбу или обвал, чтоб знания, доставшиеся от других, сделались собственным выводом.»В.Анчишкин, «Арктический роман». |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Новичок
Поблагодарили 21 раз(а) в 11 сообщениях
![]() |
Цитата:
Він же там і випустив якісь суцвіття (оце вперше я переконався, що шовковиця, як і виноград, може дати плоди відразу в рік щеплення), але чи визріли - не знаю, літом був у від'їзді (власне тому і спішили нащепити весною, так що "чорним по зеленому" поки не пробували).Дуже дякую Вам за живці!
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Никола (03.02.2026) |
|
|
#4 |
|
Местный
Поблагодарили 9,453 раз(а) в 1,394 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
І Вам дякую,що сповістили про результати щеплень. Нехай ростуть і радують Вас,як розміром,так і смаком.
У мене часто прищепи шовковиці навіть чорним в зелене дають ягідки в рік щеплення. Вони,звісно,менші і смаком поступаються. Але вже наступного року радують характерними для сорту плодами. Колись знайомі варили із шовковиці вареня. Більше десятка гостей куштували,але ніхто не здогадався із чого воно. Досить смачне. А от компот спробував минулого року зробити,то ті півлітрові баночки,що були без додавання цукру-позривали кришки,із додаванням столової ложки з гіркою цукру зберігаються добре,але смак мені не до вподоби,хоч свіжі ягоди дуже полюбляю Най Вам щастить.
С уважением,Александр. «Мы многое знаем. Но, видимо, так устроен человек: ему нужна шишка на лбу или обвал, чтоб знания, доставшиеся от других, сделались собственным выводом.»В.Анчишкин, «Арктический роман». Последний раз редактировалось Никола; 03.02.2026 в 02:15. |
|
|
|
![]() |
| Социальные закладки |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|