Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Плодовый сад

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 03.09.2025, 22:00   #1
Tani02
Новичок

Поблагодарили 233 раз(а) в 32 сообщениях
Tani02 has a spectacular aura aboutTani02 has a spectacular aura aboutTani02 has a spectacular aura about
По умолчанию Re: Шелковица

В наступному році і я подивлсь на білі ягоди на чорній шовковиці. Зробила щеплення черним в зелене, чудово прийнялось. Залишались бруньки то їх також на шовкуна прищепила, ростуть добре. Дякую Вам!
Tani02 вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Akella81 (13.09.2025), Никола (07.09.2025), Нина (07.09.2025)
Старый 12.09.2025, 02:25   #2
Никола
Местный

Поблагодарили 9,453 раз(а) в 1,394 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute

І Вам дякую,що написали про результати щеплень. Нехай шовковиця з Миколаєва і Вас порадує гарними і смачними плодами. Але,як на мій,та й не тільки смак, то із чотирьох різних сортів шовковиці найсмачнішою у мене видалась чорна великоплідна,що походить ще із плодового розплідника князя Гагаріна. Характерною прикметою її є чітко виражений колінчастий ріст молодих пагонів. Біля кожного листка пагін відхиляється у протилежний від нього бік під кутом біля 25-30 градусів.
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Akella81 (13.09.2025), pacat (12.09.2025)
Старый 28.01.2026, 02:14   #3
alder1
Новичок

Поблагодарили 21 раз(а) в 11 сообщениях
alder1 is on a distinguished road

Цитата:
Сообщение от Никола Посмотреть сообщение
І Вам дякую,що написали про результати щеплень. Нехай шовковиця з Миколаєва і Вас порадує гарними і смачними плодами. Але,як на мій,та й не тільки смак, то із чотирьох різних сортів шовковиці найсмачнішою у мене видалась чорна великоплідна,що походить ще із плодового розплідника князя Гагаріна. Характерною прикметою її є чітко виражений колінчастий ріст молодих пагонів. Біля кожного листка пагін відхиляється у протилежний від нього бік під кутом біля 25-30 градусів.
Я теж можу поділитися результатами) Щепили таки "чорним на чорне". Врозщеп, досить пізньою весною - але враховуючи всі ті заморозки, то це було якраз після останнього з них, і власні листки шовковиці-підщепи якраз встигли вже майже розпуститися - і вимерзнути. Щепили в крону і робили по кілька щеплень кожного сорту. При всьому цьому - приймання, як на мою оцінку, непогане, і досить швидко показалось. Тільки на нижньому ярусі взагалі 0, але це ми певно зробили помилку тим, що задовгими ті гілки залишили під щеплення, треба було зрізати поближче до стовбура. Але загалом - здається мінімум по 1 щеплень кожного сорту прийнялось, а найбільше здається якраз той, про який Ви кажете: був підписаний як "чорний". Правда стосовно колінчастого росту як характерної ознаки - от на це не звернув увагу, треба буде глянути Він же там і випустив якісь суцвіття (оце вперше я переконався, що шовковиця, як і виноград, може дати плоди відразу в рік щеплення), але чи визріли - не знаю, літом був у від'їзді (власне тому і спішили нащепити весною, так що "чорним по зеленому" поки не пробували).

Дуже дякую Вам за живці!
Никола (03.02.2026)
Старый 03.02.2026, 01:53   #4
Никола
Местный

Поблагодарили 9,453 раз(а) в 1,394 сообщениях
Никола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond reputeНикола has a reputation beyond repute

І Вам дякую,що сповістили про результати щеплень. Нехай ростуть і радують Вас,як розміром,так і смаком.
У мене часто прищепи шовковиці навіть чорним в зелене дають ягідки в рік щеплення. Вони,звісно,менші і смаком поступаються. Але вже наступного року радують характерними для сорту плодами. Колись знайомі варили із шовковиці вареня. Більше десятка гостей куштували,але ніхто не здогадався із чого воно. Досить смачне. А от компот спробував минулого року зробити,то ті півлітрові баночки,що були без додавання цукру-позривали кришки,із додаванням столової ложки з гіркою цукру зберігаються добре,але смак мені не до вподоби,хоч свіжі ягоди дуже полюбляю
Най Вам щастить.

Последний раз редактировалось Никола; 03.02.2026 в 02:15.
Никола вне форума   Ответить с цитированием
Ответ

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид