![]() |
![]() |
#22 |
Освоившийся
Регистрация: 18.10.2016
Адрес: Київ
Сообщений: 149
Сказал(а) спасибо: 187
Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Все зрізати і спалити (і не лише у випадку моніліозу, але й інших хвороб) - звичайно доречно, щоб не допустити поширення. Але, зауважмо, що цієї цілі (непоширення грибка)- досягти абсолютно не можливо, бо навіть якби вирізати всі абрикоси в Україні моніліоз нікуди не зникне. А коли ви ростили 4-5 років дерево, і воно тепер постраждало, ви легко його зріжете (ну або хоча б скелетні гілки 1 порядку) і знову будете плекати нове 4-5 років? В мене були випадки в саду, коли мені давали радикальні поради: бактеріальний опік груші? - викорчовуйте дерево і спаліть; щитовка на сливі - зрізайте дерево і спаліть. Якби так все робив, то половини дерев в саду вже б не було. Але грушу я вилікував, перещепив - успішно росте і плодоносить досі. З щитовкою теж справився. Тому поради - річ хороша (і добре коли є від кого їх почути, як цей форум ![]() Вам звісно, якщо є можливість зрізати гілки і при тому зберегти дерево - зрізайте і спаліть. Але якщо все дерево чорне (як абрикоси в Дніпрі) що тут зрізати - це вже питання!? Поділився своєю думкою, бо теж серце болить, коли бачу як почорніли мої абрикоси, хоча і кропив. А зрізати все - рука не піднімається ![]()
__________________
Повага до людей є повагою до самого себе (Дж. Голсуорсі) Мій блог по садівництву https://dyvosad.webnode.com.ua |
![]() |
![]() |
Социальные закладки |
Опции темы | |
Опции просмотра | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Влияние температур на рост и созревание винограда | Алексей Косенко | Винограда ягода | 15 | 04.10.2013 21:53 |