Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Плодовый сад

Опции темы Опции просмотра
Старый 30.08.2018, 18:25   #10
pacat
Освоившийся

Поблагодарили 477 раз(а) в 119 сообщениях
pacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of lightpacat is a glorious beacon of light
По умолчанию Шовковиця "Чорний принц": переваги і недоліки

Всім привіт! Раніше писав про досвід щеплення шовковиці, а наразі хочу поділитися враженнями про сорт "Чорний принц".
Особливості сорту, що привернули мою увагу до нього:
1) дуже великий розмір листя;
2) плоди теж досить великі;
3) в описі сорту зазначають про його високу морозостійкість;
4) дерева мають декоративний і привабливий вигляд.

Роздобув черенки, пощепив, і на основі трирічного спостереження можу сказати наступне:
- Відніс би цей сорт до декоративних, бо кількість урожаю, яку отримаєте буде (на відміну від інших сортів) порівняно невеликою. Плоди хоч і мають великий розмір, однак дуже рідко розташовуються по гілці.
- Головна проблема в перші роки - забезпечити опору для укріплення прищепи. Справа в тому, що якщо робити щеплення на звичайному сіянці шовковиці, прищеплена частина розвивається в рази швидше (врахуйте розмір і вагу листя, довжину пагонів), ніж сама підщепа. Тому мені декілька раз після активного росту при найменшому навантаженні (дощ, осідання пташок) відламувалася прищепа в місці щеплення. Отже, в перші роки без опори не обійтися.
- З іншого боку, якщо хочете здивувати друзів чимось незвичним у вашому саду і маєте достатньо місця для посадки, любите дерева з красивим масивними кронами - сорт саме для вас

На фото Чорний принц станом на 30 червня 2018 року, прищеплений у травні 2017 року на дворічний сіянець шовковиці звичайної методом покращеної копуліровки.

Станом на 26 серпня дерево вдвічі прибавило в розмірах, і має висоту до 2,5 метра. Фото на жаль не зробив, є відео, однак не знаю як добавити
11 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Senpolia (31.08.2018), v.triv (31.08.2018), vkl (31.08.2018), Zaja (30.08.2018), барвинка (31.08.2018), Бойківчанин (30.08.2018), влад73 (25.04.2020), евгения (30.08.2018), Лешик (09.09.2018), Тихая Гавань (31.08.2018), Фиорентинка (31.08.2018)

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра