![]() |
|
|
#11 |
|
Местный
Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Я вчора тут прочитала що бузок легко прививати і тепер знаю з чого почну вчитись прививкам
![]() Дано: в Черкасах перед під'їздом росте уже майже 30 років бузок, який мій дідусь привіз від своєї батьківської хати в полтавській області. Діда вже давно нема, а його бузок радує весь район. Я не знаю шо то за сорти, впевнена на 100% що не привиті, бо відкопувались відростки у селі. Ростуть більше деревом, ніж кущами, порослі дають не багато, точніше - мало. У мене завжди була мрія переїхати в приватний будинок і відкопати собі від тих кущів росточки. Для мене це дуже принципово - саме цей дідусевий бузок зберегти собі. ![]() Але тепер у нас у будинку ОСББ і браві хлопці з мотокосами уже два роки викошують всю поросль навколо дерев При чому після 1 разу просили більше не робити так восени, а восени і цієї весни косили вже інші хлопці, такі ж браві. Коротше, я попрошу маму глянути, раптом там десь шось вціліло і швидко його відкопати у березні, поки люди з косами не прийшли, але мабуть простіше буде нарізати черенків.Тут у мене є куток зарослий порослю бузку (мабуть колись тут був великий кущ, його зрізали і пішли рости лозинки) і є ще величезний, нічим не видатний кущ-дерево в іншому місці, від якого теж росте поросль. Я так думаю що це якийсь самий звичайний бузок, який я так зрозуміла - найкраща підщепа для сортового. Тему цю читала - звісно не всю, пошуком про прививки по ній ходила. Що поки що собі придумала зробити: 1. У лютому-початку березня прошу маму нарізати з кущів черенки і зберігати їх у холодильнику. 2. У березні відкопую скільки мені треба побігів із порослі звичайного бузку що тут у мене росте і саджу їх на сонячне і зручне місце. До літа вони приживаються (або ні) 3. У кінці весни-влітку тренуюсь на піддослідних прищеплювати сортовий бузок на поросль. 4. Чекаю цвітіння через ??? років? Окремо 5. Частину нарізаних черенків (краще відірваних з п'яткою) пробую вкорінити і тоді у мене буде кореневласний бузок того сорту що садив мій дід? це так працює? Буду вдячна якщо хтось вкаже на помилки, поправить думки в потрібний бік або підкаже що я пропустила. Час до лютого ще є, я звісно ще буду вивчати цю тему, але хочеться уже скласти план дій із допомогою досвідчених людей :)
Аня я і не викайте мені ![]() The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is right now. Последний раз редактировалось Pixie; 24.11.2017 в 13:37. |
|
|
|
| Пользователь сказал cпасибо: | Zaja (24.11.2017) |
| Социальные закладки |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|