Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > Сад и огород > Декоративное садоводство > Декоративные деревья и кустарники

Важная информация

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 24.11.2017, 12:32   #1
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Сирень

Я вчора тут прочитала що бузок легко прививати і тепер знаю з чого почну вчитись прививкам

Дано: в Черкасах перед під'їздом росте уже майже 30 років бузок, який мій дідусь привіз від своєї батьківської хати в полтавській області. Діда вже давно нема, а його бузок радує весь район.

Я не знаю шо то за сорти, впевнена на 100% що не привиті, бо відкопувались відростки у селі. Ростуть більше деревом, ніж кущами, порослі дають не багато, точніше - мало. У мене завжди була мрія переїхати в приватний будинок і відкопати собі від тих кущів росточки. Для мене це дуже принципово - саме цей дідусевий бузок зберегти собі.
Але тепер у нас у будинку ОСББ і браві хлопці з мотокосами уже два роки викошують всю поросль навколо дерев При чому після 1 разу просили більше не робити так восени, а восени і цієї весни косили вже інші хлопці, такі ж браві. Коротше, я попрошу маму глянути, раптом там десь шось вціліло і швидко його відкопати у березні, поки люди з косами не прийшли, але мабуть простіше буде нарізати черенків.

Тут у мене є куток зарослий порослю бузку (мабуть колись тут був великий кущ, його зрізали і пішли рости лозинки) і є ще величезний, нічим не видатний кущ-дерево в іншому місці, від якого теж росте поросль. Я так думаю що це якийсь самий звичайний бузок, який я так зрозуміла - найкраща підщепа для сортового.

Тему цю читала - звісно не всю, пошуком про прививки по ній ходила. Що поки що собі придумала зробити:
1. У лютому-початку березня прошу маму нарізати з кущів черенки і зберігати їх у холодильнику.
2. У березні відкопую скільки мені треба побігів із порослі звичайного бузку що тут у мене росте і саджу їх на сонячне і зручне місце. До літа вони приживаються (або ні)
3. У кінці весни-влітку тренуюсь на піддослідних прищеплювати сортовий бузок на поросль.
4. Чекаю цвітіння через ??? років?
Окремо
5. Частину нарізаних черенків (краще відірваних з п'яткою) пробую вкорінити і тоді у мене буде кореневласний бузок того сорту що садив мій дід? це так працює?

Буду вдячна якщо хтось вкаже на помилки, поправить думки в потрібний бік або підкаже що я пропустила. Час до лютого ще є, я звісно ще буду вивчати цю тему, але хочеться уже скласти план дій із допомогою досвідчених людей :)

Последний раз редактировалось Pixie; 24.11.2017 в 12:37.
Pixie вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Zaja (24.11.2017)
Старый 24.11.2017, 12:48   #2
Викса
Местный

Поблагодарили 36,678 раз(а) в 6,713 сообщениях
Викса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these partsВикса is infamous around these parts
По умолчанию Re: Сирень

Цитата:
Сообщение от Pixie Посмотреть сообщение
5. Частину нарізаних черенків (краще відірваних з п'яткою) пробую вкорінити і тоді у мене буде кореневласний бузок того сорту що садив мій дід? це так працює?
Зеленые черенки ставят на укоренение в июне, но в октябре-ноябре можно попробовать укоренить одревесневшие

Последний раз редактировалось Викса; 24.11.2017 в 13:18.
Викса вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Pixie (24.11.2017)
Ответ

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра
Комбинированный вид Комбинированный вид