Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках!  

Вернуться   Форум дачников Украины. Восстановим озоновый слой на 6-ти сотках! > О том, о сём > Форумные посиделки > Семь Я

Опции темы Опции просмотра
Старый 23.11.2017, 18:38   #10
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Как мы экономим семейный бюджет?

у нас бойлер новий (ну вже півтора роки йому) але рахунки за світло мене шокували з самого початку, після переїзду із квартири в село. Понятно, що тут і вода, і опалення (насос) є споживачами електроенергії. Але доходило до 700 квт за місяць коли ще й обігрівач вмикали.
Уже в неопалюваний сезон, без всяких обігрівачів - 400-450 квт вилітало. Рекорд - 720квт, але в цей місяць працював електроконвектор

Не змогла змиритись з такими рахунками, купила і всюди поставила лед-лампи, бо чоловік у мене світло дуже рідко вимикає і поставила на бойлер розетку-таймер. Після лампочок уже трохи змінилось на краще, але дуже радикально ситуація змінилась після покупки таймера. У мене він відбився з лишкою за 1 місяць рахунку за світло Наказала бойлеру грітись по 4 години через день - ми живемо вдвох, як мінімум в теплу половину року нам цього нагріву більш ніж вистачає. З холодами поставила ще додатково 2 дні по 2 години грітись.
Для наглядності наведу скрін з моєї таблички з комунальними послугами. Таймер купили у червні.

Звісно, може це мені попався такий проблемний бойлер, брали дешевий бо треба було терміново - не могли вже митись в ночвах , діти асфальту, за 3 місяці без благ цивілізації ледь не сказилися. Питала в людей - ні в кого бойлер не жере такі самашеччі кіловати і гроші, навіть в наших сусідів у кого будинки в 2 рази більши, рахунки за світло були менші. Коротше, я не знаю чи ця порада комусь допоможе, але мені цей таймер просто за щастя виявився. правда на тому тижні він сказився і збив всі програми і бойлер знову гріється коли хоче, треба зайнятись налаштуванням програм

Ну а крім цього економлю на продуктах. Не в тому плані що, наприклад, купую сирний продукт, а просто їмо сир уже не щодня і скільки влізе, а купуємо рідше. Ціни на продукти просто дурдом, при чому у нас у райцентрі все значно дорожче ніж у Черкасах. Парадокс, але батьки мені з міста у село возять моркву-цибулю-яблука-капусту, бо в нас дорогуще все. А взагалі мене прямо бісить -як казала моя бабця - годувати унітаз. Перейшли на більш просту домашню їжу без всяких вишуканостей, хоча я дуже люблю готувати всяку екзотику та і сиру з пліснявою поїсти ми любимо. Але тепер сири при нагоді прошу привезти з Франції дочку подружки, чи ще друзі з-за кордону привозять. Там втричі, якщо не вп'ятеро дешевше і при цьому свіже і смачне. Каву купую великими пачками і зразу 2 кг
Щоразу коли прикидую скільки б зараз грошей ми витрачали на цигарки, але не витрачаємо, бо перейшли на електронні, в мені танцює радісну чунга-чангу мій внутрішній маленький єврейчик (no offence, я анти-антисеміт, це вислів такий)

Последний раз редактировалось Pixie; 23.11.2017 в 18:44.
Pixie вне форума  
17 пользователя(ей) сказали cпасибо:
=marina= (23.11.2017), Annetta (23.11.2017), desatka (23.11.2017), Fleur (24.11.2017), irina s (23.11.2017), la_sonate (23.11.2017), Moonvalley (24.11.2017), nita (24.11.2017), PAV-16 (23.11.2017), Senpolia (24.11.2017), Sveta (23.11.2017), Zaja (23.11.2017), Гизбрехт (24.11.2017), елена (23.11.2017), Елка (30.11.2017), земля (23.11.2017), Руня (24.11.2017)

Социальные закладки

Опции темы
Опции просмотра