![]() |
![]() |
#2401 | |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Добре, буду робити покажу. Ну розмір це більше для того, щоб орієнтуватися, скільки там вологи лишається. Високотемпературні сири майже не виділяють при пресуванні сироватку, там її вже як би і немає.
Цитата:
![]() ![]() Обов'язково, коли виймаєте на теплу витримку, вже повинна сформуватися пружна коринка, поки він лежить у холодильнику обтирайте його солонуватою водою. Ще я формував якось у формі сир без тканини. Було дуже багато напливів на бокових стінках сиру. В результаті на теплій витримці ці всі напливи поразперало ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
3 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#2402 |
Увлеченный
Регистрация: 15.03.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 353
Сказал(а) спасибо: 368
Поблагодарили 613 раз(а) в 273 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Дима, в не пастеризованное молоко действительно нужно меньше культур и время меньше. В некоторых рецептах это указывают :) что все процессы в непастеризованном значительно быстрей происходят.
И сыр из непастеризованого таки ароматней и вкусней. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2403 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
А я все же перестала рисковать и все молоко пастеризую, кроме на сулугуни и халлуми, не могу даже сравнить теперь сыры из разного молока, но мне всегда нравился аромат кипяченного молока, поэтому как то я больше слышу именно этот аромат в пастеризованом молоке и меня это вполне устраивает...
может кто знает, почему мои сыры в винной корке сумашедше трещат? Я соглашусь, что может не достаточная влажность в холодильнике, но трещат именно эти сыры, а другие пока нормально....
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
Увлеченный
Регистрация: 15.03.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 353
Сказал(а) спасибо: 368
Поблагодарили 613 раз(а) в 273 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Недослушила корку.
Перед вином ему нужно время. Пару недель точно. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Ветка (26.07.2017) |
![]() |
#2405 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Спасибо, Женя, буду знать...купаю в вишневом вине, корочка пахнет обалденно.., но первый коровий весь в трещинах, даже вернее "канавах"...а козьи 2 еще по очереди до купываю и на них тоже не было нужной корки, наверное может в контейнер их прийдется положить, чтобы не такая печальная картина была....коровий прийдется срочно употребить...
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2406 |
Освоившийся
Регистрация: 28.01.2017
Адрес: тернополь
Сообщений: 166
Сказал(а) спасибо: 308
Поблагодарили 549 раз(а) в 116 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
спробували ми той сир зигенкейзе і висновок - не для нас.Але задоволена тим, що спробувала і вже маю уяву,що за смак у подібних сирів...(з вина).
Свої 3 чеддери сьогодні покрила латексом. І спробувала зварити грюер,зараз під пресом. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Ветка (27.07.2017) |
![]() |
#2407 | |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() ![]() ---------- Post added at 12:55 ---------- Previous post was at 12:50 ---------- Це колись синій робив, трохи рано розрізав ті і великий він, важкий, всі пори позакривалися, думаю що ті, які поменше, будуть краще для такого виготовлення. Мало плісняви ![]() ![]() Последний раз редактировалось фотограф; 29.07.2017 в 13:11. |
|
![]() |
![]() |
8 пользователя(ей) сказали cпасибо: | dnd (01.08.2017), fialkanata (29.07.2017), Fleur (31.07.2017), flowerss (29.07.2017), yagoda_podillya (31.07.2017), Ветка (29.07.2017), Женчик (02.08.2017), Розочка (30.07.2017) |
![]() |
#2408 |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Сьогодні ходив по місту, глянув сири у магазинчику, не супермаркет іменитий, так, місцевий з великим ассортиметом. Я був неприємно вражений. Дуже гарні ( а це можна навіть зовнішньо бачити) польські сири з пропіониками коштують від 125 гривень, поруч щось невнятне типа "россійського" від Добряни" та "Комо", за 160 гривень. Плісняві польські стоять на 20-ку дешевше від "Добряниних" рокфорів та брі. Є навіть якійся річний, в районі 250 грн. Виглядає по текстурі суперово. А ось у фейсбуці сьогодні побачив українськи "фермерськи" за 350 -400 грн, ну я ж бачу, що воно того не стоїть... Нема майбутнього в цій країні...
|
![]() |
![]() |
5 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Fleur (31.07.2017), flowerss (29.07.2017), lyudmyla6y (30.07.2017), Ветка (29.07.2017), Женчик (02.08.2017) |
![]() |
#2409 |
Местный
Регистрация: 05.11.2015
Адрес: Днепр
Сообщений: 6,714
Сказал(а) спасибо: 38,122
Поблагодарили 50,145 раз(а) в 6,414 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Смотрю на Ваши сыры и облизываюсь)), какие Вы умнички!
![]() Фотограф, обидно покупать не дешёвый сыр и плеваться -" не вызревший" или как у Вас это называется? И бодяжат по чёрному, раньше хоть какое то качество было! Польские сыры нравятся больше и ... дешевле(. Перешла на домашний творог). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Увлеченный
Регистрация: 10.11.2011
Адрес: Терн. обл.
Сообщений: 459
Сказал(а) спасибо: 3,222
Поблагодарили 3,436 раз(а) в 383 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Читаю, читаю... І дякую Віті попробую і пофеячити на сирами... Вже навіть нарешті замовила фермент і закваски. Чекаєм))
Так що, буду набридати з тупими питаннями))
__________________
Я - Тоня. ![]() Серця, як квіти, — їх не можна відкрити силою, вони повинні розкритися самі. Луїза Мей Олкотт. хороші дружини |
![]() |
![]() |
![]() |
#2411 |
Освоившийся
Регистрация: 28.01.2017
Адрес: тернополь
Сообщений: 166
Сказал(а) спасибо: 308
Поблагодарили 549 раз(а) в 116 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Последний раз редактировалось lyudmyla6y; 30.07.2017 в 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2412 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Люда, поправ фото, я нічого не бачу.
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
Освоившийся
Регистрация: 28.01.2017
Адрес: тернополь
Сообщений: 166
Сказал(а) спасибо: 308
Поблагодарили 549 раз(а) в 116 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ось
![]() ---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:22 ---------- А це колишній Зигенкейзе ![]() Последний раз редактировалось lyudmyla6y; 30.07.2017 в 21:29. |
![]() |
![]() |
8 пользователя(ей) сказали cпасибо: | flowerss (31.07.2017), George_0705 (01.08.2017), sisash (29.10.2017), yagoda_podillya (31.07.2017), Ветка (30.07.2017), Деметра (01.08.2017), Женчик (02.08.2017), Розочка (13.08.2017) |
![]() |
#2414 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Люда, молодчинка!!! Як для початківця, твій сирний запас швидко наповнюється.
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | flowerss (31.07.2017) |
![]() |
#2415 |
Освоившийся
Регистрация: 28.01.2017
Адрес: тернополь
Сообщений: 166
Сказал(а) спасибо: 308
Поблагодарили 549 раз(а) в 116 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Дякую Віта за похвалу, та до ваших шедеврів мені ще огого...
Дуже мені кортить попробувати щонайбільше видів, та вибрати той єдиний.... для себе. Наразі ,із усього, що я понаварювала, чоловік віддав 1 місце Чеддеру.На черзі Емменталь та Маасдам. Тільки з більшої кількості молока. Доречі, був тут чоловік по роботі в одній сімї, і там його пригостили копченим сиром власного виготовлення, то казав , що можна було з пальцями ковтнути, так смачно. І ось, що я надумала, зроблю пару- тройку Чеддерів обмотаю тканиною (як шинку вудимо) і завуджу.Можливо нічого путнього не вийде... та побачу. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | flowerss (31.07.2017) |
![]() |
#2416 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Маасдамчик первый в этом году так классно округляется
![]() ![]()
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2417 |
Увлеченный
Регистрация: 10.11.2011
Адрес: Терн. обл.
Сообщений: 459
Сказал(а) спасибо: 3,222
Поблагодарили 3,436 раз(а) в 383 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Так, прийшли закваски й ферменти
![]() ![]() ![]() Розбираюсь зараз ферментами й заквасками...ху є ху ![]() Но мене смущає, що заквасці до качоти термін стоїть - Жовтень"17... А далі що викинути? ![]() ![]() На завтра вже й молоко замовила... Ех, Тоня...попала)))))) З почином мене))
__________________
Я - Тоня. ![]() Серця, як квіти, — їх не можна відкрити силою, вони повинні розкритися самі. Луїза Мей Олкотт. хороші дружини |
![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
Местный
Регистрация: 23.01.2016
Адрес: Житомир
Сообщений: 2,732
Сказал(а) спасибо: 5,394
Поблагодарили 13,950 раз(а) в 2,557 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Это за счёт чего? Жирности молока и температуры созревания?
А у меня давно уже : мезо+термо-пропион = "Просто сыр" ![]()
__________________
aut viam inveniam aut faciam |
![]() |
![]() |
4 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#2419 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
На счёт жирности не скажу, но вершки сливаются со всего молока, а вот тепло это да- сейчас лежат на тепловой выдержке, а погодка нынче очень жаркая у нас....Жорж, красивый сыр, ты так и продолжаешь покупать заграничные закваски?
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | George_0705 (02.08.2017) |
![]() |
#2420 |
Местный
Регистрация: 11.05.2010
Адрес: Запорожье
Сообщений: 3,943
Сказал(а) спасибо: 7,461
Поблагодарили 10,442 раз(а) в 2,539 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
з Запорізькими цінами - дешевше на Сумщину за сиром з'їздити ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Местный
Регистрация: 23.01.2016
Адрес: Житомир
Сообщений: 2,732
Сказал(а) спасибо: 5,394
Поблагодарили 13,950 раз(а) в 2,557 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Наборами не пользуюсь, Вита. Пока ещё есть мезофильная для крем-сыров (Даниско). Эмменталь и ренин NG-50 покупал в Киеве насыпью. Жаль, закончился жидкий животный ренин (нравилось мне, как он работает). Ну вот, заказал, обещали прислать того-сего издалека. Как там у тебя написано: "получить можно всё, но не сразу.."
![]() Сыр на выдержке (после разговора с Наташей - DND) мою вином, благородных технарей у меня растёт не мало, соответственно и вина виноградного для всего ![]()
__________________
aut viam inveniam aut faciam Последний раз редактировалось George_0705; 02.08.2017 в 09:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
Увлеченный
Регистрация: 15.03.2016
Адрес: Киев
Сообщений: 353
Сказал(а) спасибо: 368
Поблагодарили 613 раз(а) в 273 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Плесень это нормально. Ее можно стереть крепким рассолом, просушить и намазать сыр оливковым маслом . Тогда плесень не так активно появиться опять.
Сыр и плесень :) это всегда рядом . Я на пару недель решила сделать перерыв. Очень жарко. Сыр приходиться делать быстрей, а это то же не очень хорошо. И в такой жаре не хорошо. В общем как ни крути , во избежание сюрпризов просто перерыв на жару . ---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:07 ---------- Дима плесневый сильно красавец ! И фото хорошее ! ---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:08 ---------- Вита твой маасдамчик прям очень аппетитный ! |
![]() |
![]() |
3 пользователя(ей) сказали cпасибо: |
![]() |
#2423 |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Плісняву не можливо вивести, точніше навіщо травити себе фунгіцидами. Вона добре змивається водою, ні на чому іншому, крім сиру , якому місяців півтори, не росте... Сімбіоз
![]() Ось помив синій, до та після. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 пользователя(ей) сказали cпасибо: | Alllla (03.08.2017), Annetta (03.08.2017), dnd (03.08.2017), fialkanata (03.08.2017), flowerss (11.08.2017), George_0705 (04.08.2017), Ветка (03.08.2017), Деметра (03.08.2017), Женчик (03.08.2017) |
![]() |
#2424 |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6 пользователя(ей) сказали cпасибо: | fialkanata (03.08.2017), flowerss (11.08.2017), lyudmyla6y (19.08.2017), Ветка (03.08.2017), Деметра (03.08.2017), Женчик (04.08.2017) |
![]() |
#2425 |
Увлеченный
Регистрация: 10.11.2011
Адрес: Терн. обл.
Сообщений: 459
Сказал(а) спасибо: 3,222
Поблагодарили 3,436 раз(а) в 383 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Мій перший сулугуні!!!!!
![]() ДЯкую Вєтка за інструктаж і підтримку ![]() ![]() ![]() І всім форумчанам - сироварам за рецепти і натхнення! ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Я - Тоня. ![]() Серця, як квіти, — їх не можна відкрити силою, вони повинні розкритися самі. Луїза Мей Олкотт. хороші дружини Последний раз редактировалось Розочка; 03.08.2017 в 16:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2426 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Тоня, Ще раз поздоровляю, з першим сиром! хай бажання творити не пропадає!
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2427 |
Увлеченный
Регистрация: 20.09.2016
Адрес: Сумская обл.
Сообщений: 304
Сказал(а) спасибо: 57
Поблагодарили 1,166 раз(а) в 250 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Розрізав того синього, сині сири теж можна вважати відпрацьованими. Особисто мені, за моєю технологією, не можна робити великі - під вагою сиру пори закриваються. Ось такі, під кілограм саме то
![]() ![]() Ото біле, "роз'їдене" та вологе, біля синьої, сама смакота ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2428 |
Местный
Регистрация: 07.12.2011
Адрес: Донецкая обл,
Сообщений: 3,798
Сказал(а) спасибо: 41,599
Поблагодарили 21,087 раз(а) в 3,405 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Діма, класний! Представляю, який смачненький. Не гірчить? Мої сині взимку були гіркі, я їх повикидала, плісняви в середені не було, але смак синьої плісняви відчувався, горгонзола була не така гірка, але все ж...я зараз теж її зробила з козиного молока, поки що пліснява не з"явилась, жду....дуже хочу хоть якийсь синій зробити, ті що я їла покупні мені сподобались особливо горгонзола- такий собі плавлений сирок з пліснявою...
__________________
Я Вита и конечно же на ты. _______________________________________ Получить можно все,только не все сразу. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2429 |
Освоившийся
Регистрация: 12.11.2012
Адрес: оржица
Сообщений: 98
Сказал(а) спасибо: 122
Поблагодарили 159 раз(а) в 31 сообщениях
![]() ![]() |
![]()
всем добрый день. Примите новичка. Начиталась я у вас всего и решила сыр сделать. У меня молоко свое, две козочки, простые сыры я делаю давно, те, что из молока и простокваши, или из творога с содой. А сейчас решила сделать моцареллу. Купила мейто, высыпала на листик из тетрадки в клетку, и поделила на 10 равных частей, потом каждую на пополам, чтоб на 5 литров. Делала по рецепту http://syrodelie.com/articles/video Ольги Лазаревой быстрая моцарелла, с лимонной кислотой, все делала, как в ролике, все хороше получалось. Но когда достали из рассола и попробовали, он оказался не слоенный, резиновый и на зубах скрипит. От чего это может быть? Все делала, как в рецепте, единственное, у меня градусник только до 50 градусов, когда плавила 80 градусов нечем было померять, грела воду на глаз, может сильно горячую сделала?
![]() |
![]() |
![]() |
Пользователь сказал cпасибо: | Розочка (04.08.2017) |
![]() |
#2430 | |
Увлеченный
Регистрация: 10.11.2011
Адрес: Терн. обл.
Сообщений: 459
Сказал(а) спасибо: 3,222
Поблагодарили 3,436 раз(а) в 383 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Цитата:
![]() ---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:11 ---------- Тут я поки чайник ![]()
__________________
Я - Тоня. ![]() Серця, як квіти, — їх не можна відкрити силою, вони повинні розкритися самі. Луїза Мей Олкотт. хороші дружини |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Социальные закладки |
Опции темы | |
Опции просмотра | |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Сделай домашнее задание со школьником - почувствуй себя идиотом! | кейн | Семь Я | 617 | 29.06.2023 21:33 |
Навоз домашних животных, помет птиц. | toma | Удобрения, стимуляторы | 793 | 11.06.2023 15:50 |
Укоренение черенков винограда в домашних условиях | Лена Мерлин | Винограда ягода | 1512 | 22.05.2019 11:59 |
Покупаем продукты - делимся впечатлениями | Инженерр | Кулинария | 428 | 16.08.2018 21:06 |