![]() |
|
|
#11 |
|
Местный
Регистрация: 10.03.2015
Адрес: Дрогобич, Львівщина
Сообщений: 887
Сказал(а) спасибо: 10,880
Поблагодарили 6,142 раз(а) в 825 сообщениях
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Може, хтось би хотів спекти до Різдва штоллен (німецький різдвяний хліб), то нагадую - зараз саме час його робити, щоб встиг настоятися.
Я пекла минулого року, цьогоріч не буду, бо сухофрукти дорогі. Але в принципі штоллен дуже вигідний якраз тим, що можна спекти його заздалегідь, а то на саме Різдво й так багато роботи. Рецепт: 150 г горіхів (в оригіналі - мигдаль ), по 100 г ізюму світлого і темного, цукатів, вишні, кураги, можна цукатів з мандаринових шкірочок - якщо є - все порізати, залити коньяком або ромом, затягнути мисочку плівкою і залишити настоюватися при кімн. т-рі на добу.Тісто: 500 г муки, 60 г дріжджів, 125 г цукру, 150 г молока (теплого), 250 г масла (розтопити), 1 яйце, сіль (також можна ваніль, корицю, кардамон) - замісити, вмісити цукати, дати підійти. Поділити на 3 частини, сформувати штоллени (тісто трохи разкатати і скласти хрест-навхрест), дати підійти і пекти при 180 гр 40-50 хв. Готові штоллени змастити розтопленим маслом і обсипати цукром-пудрою. Потім щільно загорнути у фольгу і скласти у холодне місце на дозрівання (мін. тиждень). Відрізаємо шматочок - решту знову загортаємо у фольгу. Свіжим він також смачний.
|
|
|
| Социальные закладки |
| Опции темы | |
| Опции просмотра | |
|
|
Похожие темы
|
||||
| Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
| Торты украшаем сами. | елена | Кулинария | 58 | 24.10.2017 18:02 |
| Машинка для раскатки теста. Нужна или нет? | Ленка | Бытовая техника | 56 | 16.04.2017 10:25 |
| Шоколадные изделия | Olga Energizer | Кулинария | 13 | 27.03.2015 19:51 |
| Изделия из Термопластика(полимерная глина) | Графиня Черешня | ОчУмелые ручки | 48 | 16.02.2011 23:55 |
| Столярные изделия | Василина | Полезные ссылки | 1 | 23.04.2010 02:19 |