Цитата:
Сообщение от Ветка
Кто делал настоящий адыгейский, тот что сворачивается при помощи кислой сыворотки, на сколько он вкусен по сравнению с фетой, брынзой? Чем отличается от них? Стоит ли с ним заморачиваться, что в нем такого уникального? Я когда работала в местном ресторане, то на сырную нарезку у нас шёл этот сыр вместе с твердыми сырами.... Я его не любила, как по мне бронза-брынзой...или может просто надо приготовить самой, чтобы понять истинный вкус?
|
Ці сири за технологією визрівать, наприклад бринза місяць у діжці у розсолі. Звичайно буде різниця чи просто фермент, чи якась закваска, хоч і з сироватки. Але я ніколи не робив

скажу відверто

Мій день починався так - 8.00 зустрічаю молоко, десь у 9.00 я його вже слив у каструлю - вільний час. У 12.00 зняв вершки, поставив пастеризуватися, літрів 25-30 гріються пів години - вільний час. Потім відніс охолоджувати ванную ( у цьому році зроблю чиллер - давно хотів для пива і
для молока згодиться, з нам за 10 хвиоин охолоне, само воно охолоджуеться у ванні з водою десь пів години - гуляю, потім фермент - ще 40 хвилин гуляю. Ну а далі десь годину в залежності від сиру і у форму його. Так що не так все погано.