Показать сообщение отдельно
Старый 01.02.2017, 00:55   #1715
karmen1
Новичок

Поблагодарили 40 раз(а) в 19 сообщениях
karmen1 will become famous soon enough
По умолчанию Re: Абрикос (сорта и агротехника)

язичник, а Ви взагалі не обрізаєте абрикос? Можливо тому шо він вже досить дорослий? Думаю якшо не обрізати і не прищіпувати з перших років то буде зовсім не тє, як вважаєте? Можливо коли вже крона сформована, то досить весною сухі гілки вирізати і ті, шо ростуть в середину крони нагло, а інші і не чіпати як прирост не дуже стрімкий. Коли цвітуть то тут вже я б не обрізав то точно

Валюша74, обрізати на 1\2 приріст чи гілочки на основних гілках не завжди доречно, краще слідкувати за такими гілочками влітку і прищіпувати, так само з тими шо ростуть в середину крони - прищіпили і як відплодоносить на слід рік - після і вирізати! І думаю треба уточнити, що якшо і обрізати то тільки однолітній приріст (бо гілочки за якими не вслідкували влітку), а то хтось зараз може то прочитати і в попихах почати крамсати на 1\2 скелетні основні гілки разом з минулорічними приростами, і закладеними на них квітковими бруньками ( майбутніми абрикосами фактично).

А в загальному нічого складного в обрізці і догляді абрикоса і сливи не має ( ну якшо їх з 4-5 в саду), коли на форумі безоплатно роздають поради Игорь-яцек, Инженерр, язичник,Sveta і ще пару кваліфікованих і начитаних у цій справі людей. Я багато чого з їх постів навчився!

Последний раз редактировалось karmen1; 01.02.2017 в 01:16.
karmen1 вне форума  
Пользователь сказал cпасибо:
Анатолий (01.02.2017)